מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי, יש לי שאלה.אילנה10/02/2011
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאלתי, אך אנסה בכל זאת.
השתחררתי מהצבא לפני שנתיים וכעת, אני מעוניינת לגשת לבחינה הפסיכומטרית.
לפני תחילת קורס הפסיכומטרי השלמתי בגרויות במקצועות ההומניים ובמהלך קורסים אלה שמתי לב שאני לא מרוכזת למרות שאני מאוד רוצה להצליח אך פשוט לא מצליחה לשבת יותר מרבע שעה בלי לחפש עיסוקים אחרים. העתיד שלי חשוב לי מאוד ולכן הבחינה הפסיכומטרית נמצאת בראש סדר העדיפויות שלי. רציתי לשאול אם מסוכן ליטול ריטלין למשך שלושת החודשים הקרובים בלבד? אם כן, מה יהיו תופעות הלוואי החמורות יותר (מלבד כאבי ראש, כאבי בטן, ירידה במשקל וכד')? האם ישנו בסיס לתופעת ה"טיקים" עליה כולם מדברים בהקשר של ריטלין?
ועוד שאלה אם יורשה לי: מדוע במרכזי הערכה ובשאלוני 300 למיניהם המעסיקים שואלים על לקיחת ריטלין בעבר ובהווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, יש לי שאלה. - תגובה
שרון צונץ10/02/2011אילנה
אני מקווה שאת שואלת על רטלין כי כבר עברת אבחון מסודר ונמצאת זקוקה לטיפול תרופתי.
חשוב שתדעי, שרטלין לא עוזר לכל אחד, ולא ניתן כלאחר יד לכל מי שרוצה לנסות.
למ שנמצא כסובל מהפרעה בקשב ובריכוז על בסיס נוירולוגי - זה לא מסוכן לקחת את התרופה לפרק זמן קצר - 3 חודשים - אך הכל צריך להעשות בפיקוח רפואי ועם מעקב/בדיקות.
התופעות שתארת הן השכיחות יותר. טיקים מופיעים אצל חלק מהאוכלוסיה וקשה לנבא למי כן ולמי לא, אלא לפי שאלות מכוונות אותן יברר אתך הרופא.
הם שואלים על נטילת רטלין כדי לבדוק אתך אם עברת אבחנה של סובלת מהפרעה בקשב ובריכוז על בסיס אורגני (כי תופעות של קושי להתרכז יכולות גם להיות מבסיס רגשי) וכדי להערך במידת האפשר לבחינה בתנאים אופטימלים לסובלים מהפרעה כזו.
שיהיה בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, לא עברתי שום איבחון.
אילנה10/02/2011אבל שמעתי שמשרד הבריאות פרסם שכעת ניתן להשיג ריטלין ללא מרשם רופא, זה נכון? (גם אם הייתי רוצה לעשות זאת בצורה אחראית וללכת לאבחון - אני לא יכולה כיוון שאין לי את הכסף שאבחון כזה עולה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין ללא מרשם רופא?
שרון צונץ11/02/2011לא, זה לא נכון. אין אפשרות לתת תרופה מקבוצת הרטלין ללא מרשם רופא ומעקב צמוד.
עליך לעבור אבחון מסודר. האבחון הפסיכו-דידקטי ייתן לך מידע על בעיית קשב, לקויות למידה ואם יש גם קושי רגשי. במקביל את יכולה לפנות לנוירולוג.
שבת שלום,
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשרון, ולגבי הפסיכומטרי-
אלה מזינוק12/02/2011קודם כל, אני חוזרת ואומרת- חובה לעבור אבחון מסודר, לטובתך!
לגבי הפסיכומטרי, אני מורה לפסיכומטרי ללקויות למידה, כמובן שאני משוחדת לטובת בית הספר בו אני עובדת אבל היה לי חשוב בכל זאת לומר שיש היום בתי ספר שונים שמציעים עזרה ללקויי למידה- מההתחלה ועד הסוף. יכולים לעזור לך לגשת לאבחון, לטפל בבירוקרטיה של קבלת ההתאמות והכי חשוב: ללמד אותך בצורה שתוכל לעזור לך להצליח :).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)