סטודנטית לקוית למידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטודנטית לקוית למידה
    נועה
    13/02/2011

אני סטודנטית לקלינאות תקשורת באוניברסיטה בשנה א. כעת אני בתקופת מבחנים. לאחר שנתתי פוש כ"כ גדול ולא פשוט בלמידה גיליתי כי נכשלתי בארבעה קורסים כבדים. המוטיבציה שלי ירדה לאפס. אני מרגישה שאיכזבתי את עצמי ואין לי כוח ומוטיבציה ללמוד לשאר המבחנים. המבחן הבא שלי מועד ב' ביום שלישי ואפילו לא התחלתי ללמוד כי ירד לי האויר. אני מרגשיה שהלקות שלי שמה לי רגליים בכל מקום בחיי. גם ככה עברתי שבעה מדורי גיהנום עד שהתקבלתי ללימודים אז גם עכשיו? מה עושים???

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטודנטית לקוית למידה

הוספת תגובה

• סטודנטית לקוית למידה - תגובה

נועה ווס
    15/02/2011

נועה שלום.
    תגובתך לכישלונות האחרונים, בחלק מהמבחנים, למרות ההשקעה הרבה - מובנת מאד. השקעת מאמץ רב ובחלק מהמבחנים נכשלת - זה כואב וכרגע את מתארת ירידה בכוח להמשיך ולהשקיע באותה רמה. זה טבעי ונראה כי את זקוקה לתמיכה ואולי גם לעזרה מעשית כיצד להתמודד במצב מורכב זה של התמודדות עם לקות למידה במסגרת של לימודים אקדמיים תובעניים, ועוד בשנה הראשונה ללימודים גבוהים, שנה של הסתגלות לכל הרעיון והמבנה של לימודים אלו. לא פרטת מהי לקות הלמידה המכבידה עלייך. בכל מקרה הייתי ממליצה לא להישאר לבד עם התחושות. במרבית המוסדות להשכלה גבוהה ישנם מרכזים לתמיכה בסטודנטים עם לקויות למידה. אני ממליצה לך לפנות למרכז כזה במוסד בו את לומדת, ולבקש עזרה. הם מציעים לעיתים גם עזרה מעשית בלמידה, בהתארגנות אליה וכד', וגם תמיכה רגשית, ע"י מומחים לנושא ולעתים גם בקבוצה של סטודנטים המתמודדים עם קשיים דומים - לקות למידה במסגרת לימודים אקדמיים. מומלץ גם גיוס תמיכה מצד הסביבה הקרובה, חברים ומשפחה בימים מאתגרים אלו. כמו גם לפנות זמן למנוחה ולבילוי, למרות העומס, כדי להתאוורר, להינות, להשתחרר ולהינות מעוד תחומי עניין.
    בהצלחה
    ואת מוזמנת לפנות שוב לפי הצורך
    נועה ווס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו