איך אני מטפלת בעצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אני מטפלת בעצמי
    לי
    09/06/2011

שלום,שמי לי,אני ב26, ואני סטודנטית שנה א למדעים מדוייקים,
    וממש קשה לי בלימודים,לא כי חומר הלימוד קשה, אלא מהעובדה שאני מתפזרת..
    ואני לא מצליחה להתמקד,לפני שהתחלתי ללמוד עברתי אבחון וקיבלתי הקלת בחינות -הארכת זמן + טיפול ריטלין, אבל אני מרגישה שזה לא ממש עוזר.. עדיין אני מתפזרת..
    וכואב לי,כי יש לי פוטנציאל אבל אני לא מצליחה לממש בגלל הפזרנות הזו שלי..
    היש דרך לטפל בבעיה שלי?
    ממש חבל לי על עצמי :/
    אני מקווה שמבינים פה למה אני מתכוונת..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אני מטפלת בעצמי

הוספת תגובה

• איך אני מטפלת בעצמי - תגובה

שרון צונץ
    09/06/2011

הי לי
    חשוב מאוד לקרוא את הדוח של האבחון שעברת, ולראות מה עלה שם כמוקד קושי. יתכן וצריך לעדכן את האבחון. בד"כ מנסיוני אם רטלין לא עוזר צריך לוודא שאכן הפרעת הקשב והריכוז הינה נוירולוגית, ואז אולי כדאי לקבל תרופה אחרת או מינון אחר. אם המקור לבעיית הפיזור שאת מתארת הינו רגשי כדאי להתחיל טיפול פסיכולוגי. בכל אופן, שיחה אתך והתבוננות בממצאי האבחון יסייעו בחשיבה על המשך הדרך עד שתרגישי שאת ממצה את הפוטנציאל שבך.
    כל טוב! שרון צונץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני מטפלת בעצמי - תגובה

נועה ווס
    10/06/2011

לי שלום
    אפשרות נוספת היא לפנות ולקבל סיוע ממוקד ללמידה - אפשרי ע"י מורה להוראה מתקנת, לרכישת אסטרטגיות למידה יעילות יותר להתמודדות עם הפיזור (אשר נשמע כמוסחות רבה). באם תבחרי לפנות לטיפול פסיכולוגי תוכלי לבחור בין/לשקול טיפול דינמי או טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ממוקד למטרה.
    בהצלחה, נועה ווס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נועה כשאת אומרת מוקד למידה את מ

ליאת
    14/06/2011

היי נועה עשיתי חיטוט באינטרנט לגבי מוקדי למידה בהקשר של הפרעות קשב וריכוז,
    הגעתי לאתר של מקום שנקרא "דרך מהות"
    דיי התרשמתי ממה שהם כותבים באתר לגבי הפעילות שלהם.., זה למשל מוקד למידה?...
    אם כן,אפנה אליהם..

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נועה כשאת אומרת מוקד למידה את מ - תגובה

נועה ווס
    15/06/2011

לי שלום
    אני התכוונתי למילה "ממוקד" למידה, כלומר טיפול שיתרכז בנושא הלמידה. בתוכו ניתן לרכוש שיטות/אסטרטגיות ללמידה, זכירה, ארגון חומרי למידה, ארגון זמן, שיטות להפחתת מסיחים וחיפוש דרכים להתגברות עליהם (להפחתת "הפיזור" או ההתפזרות עליה כתבת). איני מכירה את המקום שהזכרת, לכן לא אוכל לומר אם הוא מתאים או לא. התרשמת מהאתר שהם עשויים להתאים לך - וזה דבר טוב - שיהיה בהצלחה.
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו