מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך אני מטפלת בעצמילי09/06/2011
שלום,שמי לי,אני ב26, ואני סטודנטית שנה א למדעים מדוייקים,
וממש קשה לי בלימודים,לא כי חומר הלימוד קשה, אלא מהעובדה שאני מתפזרת..
ואני לא מצליחה להתמקד,לפני שהתחלתי ללמוד עברתי אבחון וקיבלתי הקלת בחינות -הארכת זמן + טיפול ריטלין, אבל אני מרגישה שזה לא ממש עוזר.. עדיין אני מתפזרת..
וכואב לי,כי יש לי פוטנציאל אבל אני לא מצליחה לממש בגלל הפזרנות הזו שלי..
היש דרך לטפל בבעיה שלי?
ממש חבל לי על עצמי :/
אני מקווה שמבינים פה למה אני מתכוונת..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אני מטפלת בעצמי - תגובה
שרון צונץ09/06/2011הי לי
חשוב מאוד לקרוא את הדוח של האבחון שעברת, ולראות מה עלה שם כמוקד קושי. יתכן וצריך לעדכן את האבחון. בד"כ מנסיוני אם רטלין לא עוזר צריך לוודא שאכן הפרעת הקשב והריכוז הינה נוירולוגית, ואז אולי כדאי לקבל תרופה אחרת או מינון אחר. אם המקור לבעיית הפיזור שאת מתארת הינו רגשי כדאי להתחיל טיפול פסיכולוגי. בכל אופן, שיחה אתך והתבוננות בממצאי האבחון יסייעו בחשיבה על המשך הדרך עד שתרגישי שאת ממצה את הפוטנציאל שבך.
כל טוב! שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני מטפלת בעצמי - תגובה
נועה ווס10/06/2011לי שלום
אפשרות נוספת היא לפנות ולקבל סיוע ממוקד ללמידה - אפשרי ע"י מורה להוראה מתקנת, לרכישת אסטרטגיות למידה יעילות יותר להתמודדות עם הפיזור (אשר נשמע כמוסחות רבה). באם תבחרי לפנות לטיפול פסיכולוגי תוכלי לבחור בין/לשקול טיפול דינמי או טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ממוקד למטרה.
בהצלחה, נועה ווס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה כשאת אומרת מוקד למידה את מ
ליאת14/06/2011היי נועה עשיתי חיטוט באינטרנט לגבי מוקדי למידה בהקשר של הפרעות קשב וריכוז,
הגעתי לאתר של מקום שנקרא "דרך מהות"
דיי התרשמתי ממה שהם כותבים באתר לגבי הפעילות שלהם.., זה למשל מוקד למידה?...
אם כן,אפנה אליהם..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה כשאת אומרת מוקד למידה את מ - תגובה
נועה ווס15/06/2011לי שלום
אני התכוונתי למילה "ממוקד" למידה, כלומר טיפול שיתרכז בנושא הלמידה. בתוכו ניתן לרכוש שיטות/אסטרטגיות ללמידה, זכירה, ארגון חומרי למידה, ארגון זמן, שיטות להפחתת מסיחים וחיפוש דרכים להתגברות עליהם (להפחתת "הפיזור" או ההתפזרות עליה כתבת). איני מכירה את המקום שהזכרת, לכן לא אוכל לומר אם הוא מתאים או לא. התרשמת מהאתר שהם עשויים להתאים לך - וזה דבר טוב - שיהיה בהצלחה.
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)