מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיתה לחינוך מיוחד בבי"ס רגילמירי11/06/2011
שלום . בני כרגע בכיתה ב' לאחר איבחון פסיכודידקטי הובחן כי אינטלגנציה ממוצע. יכולת בלתי תקינה בזיכרון שמיעתי מילולי הזיכרון מושפע מקשיים בקשב .
הומלץ להשאירו כיתה . אך בוועדת השמה הוחלט : שיהיה בכיתה לליקוי למידה .
אני הגשתי ערעור למשרד החינוך כי אני מעדיפה שישאר כיתה ולא יהיה בכיתה לחינוך מיוחד
1. אנני מעוניינת כי הילד ילמד עם ילדים עם בעיות התנהגות ?
2. פוחדת כי זה ישפיע עליו בתיכון בצבא וכו שהילד בעייתי ולמד בחינוך מיוחד?
3. אם אשקיע בו בחופש האם עדיף כי ישאר כיתה כי בכל זאת הילד בשלבי קריאה וכתיבה ובכיתה ג' יהיה לו מאוד קשה . ?
אני מבולבלת לא יודעת מה לעשות חברה הזהירה אותי מפני כיתה קטנה כי ביתה יום יום היתה מגיעה הביתה ובוכה בגלל החבר'ה שיש בכיתה. עד שהסכימו להחזיר אותה לכיתה רגילה רק לאחר "בלאגן" גדול מצידה .
כל תגובה אשמח לקבל תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שהמליץ להשאיר את הילד שלך כיתה
דורית18/08/2011לא מבין כלום בליקויי למידה!
יש במערכת הרבה אנשים שעוסקים בליקויי למידה בפועל לא כל אחד באמת מומחה בתחום הזה. הישארות כיתה פירושה - חזרה בפעם השנייה על השיטות הכושלות ועל כל מה שהוא לא הצליח. הישארות כיתה פירושו - לא להתמודד, והרי הוא רק בתחילת הדרך. מה יהיה בכיתה הבאה כשהוא יתקשה? שוב תשאירו אותו כיתה? את מבינה שזה לא אפשרי?
קשיים בזיכרון ובזיכרון שמיעתי מטופלים בהוראה מתקנת או אצל קלינאית תקשורת. בקשי שעות שילוב עם מורת מתי"א לטיפול בבעיות ואם צריך אז גם מורה מתקנת אחר הצהריים. הישארות זה לא פתרון, אלא רק מתכון לבעיות רגשיות ולצורך בטיפולים פסיכולוגיים בעתיד נוסף על ההוראה המתקנת שהוא בוודאי צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחוק מאוד מלהיות המלצה נכונה!
אופק31/08/2011מי שהמליץ להשאיר ילד כיתה בגלל דברים כאלה - שקוף שאינו מבין דבר וחצי דבר הנושא.
ממליצה לך לקרוא את הכתבה שאני מצרפת לך כדי להבין קצת יותר על הפרעת קשב וריכוז, יש מצב לא קטן שילדך לוקה בבעיה הזאת ותופתעי אבל יש לה טיפולים ממש פשוטים ולא תובעניים שיכולים לשפר את מצבו פלאים. מניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה לחינוך מיוחד בבי"ס רגיל - תגובה
נועה ווס31/08/2011מירי שלום
את פונה שוב, האם התשובות עד כה לא סייעו לך?
אני מצטרפת להמלצה להויועץ בצוות ביה"ס המיועד
ולהביע שם את חששותייך, לברר לגבי הרכב התה, יתרונות וחסרונות
ספציפיים בכתה זו עבור בנך
כתות מתאימות יכולות להיות הקלה גדולה לתלמיד עם לקויות למידה
אם יהיה בכל כתה שהיא, ולא יהיה לו טוב, יהי עלייך להיות פעילה ומעורבת על מנת לשפר את מצבו והרגשתו,
כך לגבי כל מסגרת בה תבחרו עבורו.
אני ממליצה מאד להוועץ באנשי מקצוע המכירים אותו - ויוכלו לעזור לך בחשיבה -
מורה קודמת, יועצת קודמת, מנהלת, מורת שילוב, גורמים שאבחנו אותו והיו מעורבים בטיפול בו.
אפשר לנסות גם לקיים פגישה משותפת לשוחח. זה חשוב.
שנת הלימודים מתחילה אך את פונה - כך שהשאלה כנראה טרם קיבלה מענה, לעת עתה... לכן שאלי ובררי את שאלותייך ובקשי עזרת המכירים בהקדם.
גם אני חושבת שהשארות שנה נוספת באותה כתה אינה פתרון מתאים בד"כ לתלמידים עם לקויות למידה. תלמידים עם קשיים כאלו לעיתים קרובות אינם נהנים מספיק בביה"ס, באופן שיצדיק השארות במערכת זו 13 שנים במקום 12 שנים.
השארות כתה אינה פותרת את לקות הלמידה. זה נכון שללא למידה בדרכים מותאמות ע"י מורה מומחית להוראה מתקנת, יש סבירות שבנך ייחשף לחזרה על דרכי למידה שלא סייעו לו ועלולות שוב לתסכלו.
בהצלחה, וממליצה להעזר ולא להיות לבד בשאלותייך,
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה לחינוך מיוחד בבי"ס רגיל - תגובה
שרון צונץ12/06/2011הי מירי
אינני יודעת היכן אתם גרים, אך במקומות רבים בארץ הכיתות לילדים עם לקות למידה (זכרון, קשב) מופרדות מהכיתות לילדים עם בעיות רגשיות והתנהגותיות.
אני ממליצה לך לנסות להתרשם מהמורה והתלמידים, וגם להביע את כל חששותייך בפני הפסיכולוג שאבחן אותו.
במקרים רבים עדיף שילמד בכיתה קטנה, שבה המורה מומחית לליקויי למידה ותוכל לקדם אותו, מאשר ילמד שוב בכיתה גדולה עם מורה רגילה
החברה שהזהירה אותך מדברת מנסיון מסויים, אני מכירה המון הורים וילדים שמברכים על כיתות קטנות
שיהיה בהצלחה
שרון צונץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)