מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש קשה בחלק הקדמי של הצוואראבי12/04/2018
בן 36, כבר כמה ימים אני מרגיש גוש קשה בצוואר מתחת ללסת לא כואב למגע. האם יכול להיות גידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש קשה בחלק הקדמי של הצוואר
פרופ` אבירם נצר12/04/2018אבי שלום,
יכולות להיות הרבה סיבות לגוש צווארי. זה יכול להיות גידול אבל לא בהכרח.
אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימה מוגברת - בהכרח ממאירקרן08/04/2018
האם מצב שבו יש זרימה מוגברת בבלוטת התריס בהכרח מעידה על מצב ממאיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימה מוגברת - בהכרח ממאיר
פרופ` אבירם נצר12/04/2018קרן שלום,
זרימה מוגברת בבלוטת התריס, לחלוטין לא יחודית לממאירות. היא תתיתכן בהרבה מקרים אחרים, שפירים ודלקתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של "קשריות היפואקואיות עד איזואקאיות"חנן03/04/2018
בבדיקת FNA התוצאות שהתקבלו הן קשריות היפואקואיות עד איזואקאיות. מה המשמעות של זה?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות של "קשריות היפואקואיות עד איזואקאיות"
פרופ` אבירם נצר12/04/2018חנן שלום,
הממצאים שציינת אינם תוצאות בדיקת FNA, אלא בדיקת אולטרה סאונד. הם מצביעים על גושים בבלוטת התריס. כדי לברר את מהותם, אכן יש צורך לבצע את בדיקת ה- FNA - דיקור מהקשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות לא כואבות מתחת ללשוןארי01/04/2018
שמתי לב לבליטות קטנות בחלק התחתון של הלשון. הן לא כואבות ובכלל לא מורגשות, מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות לא כואבות מתחת ללשון
פרופ` אבירם נצר01/04/2018ארי שלום,
קשה לי לאבחן את הממצא מבלי לבדוק אותך.
אני ממליץ שתיגש לבדיקת רופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות יכולות להיות סרטניות?אביגיל29/03/2018
מצאו לי שתי ציסטות בבלוטת הרוק, איך מטפלים בזה? חייבים להוציא? אם לא אז יש סיכוי שיהפכו לסרטניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות יכולות להיות סרטניות?
פרופ` אבירם נצר29/03/2018אביגיל שלום,
התשובה לשאלותיך הינה שלילית! בד"כ אין צורך לטפל בציסטות והסיכוי להשתנות ממאירה הוא אפסי.
בברכת חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות של הממצא?יאלי26/03/2018
שלום
ישנו ממצא אשר דורש היתייחסות ובירור מהו הממצא הזה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה משמעות הממצא
פרופ` אבירם נצר26/03/2018יאלי שלום,
שאלה זאת את צריכה לבדוק עם הרופא המטפל. אין לי את כל המידע עליך והממצאים בניתוח וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יאלי26/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי כל גופי לאחר טיפול ביודיאלי26/03/2018
שלום רב
הודגמו ריכוזי קליטת חומר בצוואר תחתון דו צדדי ובצוואר עליון אמצעי ככול הנראה מדובר בשארית קליטה במיטת הבלוטה ובאונה הפירמידלית לא הודגמו ריכוזים אקטופיים בירורים בשאר אזורי הגוף שנבדקו החשודים לפעילות ומעורבות המחלה הבסיסית על פי הסיטי הודגמו הצללות בלתי ספציפיות בבסיסי הריאות דו צדדי ללא ממצא פוקלי ללא עדות לתפליט פלאורלי
ממצא נוזלי מאורך במיצר פארווסקולרי פראטרכיאלי מימין ללא קליטת חומר לקורלציה קלינית והמשך בירור
מה אומרות התוצאות ומהם הממצאים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי כל גופי לאחר טיפול ביוד
פרופ` אבירם נצר26/03/2018יאלי שלום,
המשמעות היא שאין עדות לגרורות מרוחקות.
לגבי המעקב הנדרש, אני ממליץ שתתייעצי עם הרופא המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופה ממושכת של בלוטות נפוחותנירה25/03/2018
לבת שלי יש בלוטות לימפה נפוחות כבר תקופה ממושכת. הרופא אמר שהמצב לא חריג ואין מה לעשות עם זה בינתיים. האם הוא צודק? ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופה ממושכת של בלוטות נפוחות
פרופ` אבירם נצר25/03/2018נירה שלום,
אין לי מספיק אינפורמציה כדי לאבחן את מצבה של ביתך. אני ממליץ שתתייעצי עם רופא אא"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על טיפול ביודאריק22/03/2018
האם טיפול ביוד הוא רק אחרי הכריתה, האם אי אפשר לוותר על הכריתה וללכת ישר ליוד? מה הסכנות שיש בטיפול זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על טיפול ביוד
פרופ` אבירם נצר22/03/2018אריק שלום,
לא ניתן לטפל ביוד, בלי כריתה מוקדמת של בלוטת התריס\ כיוון שהפעולה תצריך כמות אדירה של איזוטופ רדיואקטיבי שתסכן בצורה חמורה את הגוף בנזקי קרינה (בדומה להתפוצצות פצצת אטום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מוזר בצד הגרוןיונת20/03/2018
לא ממש קושי בליעה אבל כשאני בולעת אני מרגישה כאב בנקודה מסוימת בצד ימין של הגרון. מה זה? למה זה קורה? יכול להיות שזה גידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מוזר בצד הגרון
פרופ` אבירם נצר20/03/2018יונת שלום,
אני ממליץ שתיבדקי ע"י רופא אא"ג והוא יוכל לאבחן את סיבת המיחושים בגרונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תירוגלובולין בדיקת דםיאלי 1515/03/2018
שלום רב
ברקע follicular carcinoma thyroid
בצעתי בדיקת tg בדם תוצאה 2.2 מה אומר
איו לי בלוטת תריס הוציאו את כולה בשל המחלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות תירוגלובולין בדיקת דם
פרופ` אבירם נצר20/03/2018יאלי שלום,
להערכתי, זאת הסיבה שאת מתוכננת לטיפול ביוד רדיואקטיבי, כדי להשמיד לגמרי כל שאריות תאים שנותרו מבלוטת התריס.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בצוואר איך מטפלים?נופר15/03/2018
יש לי גוש בצוואר, לא גדול, לא כואב. איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בצוואר איך מטפלים?
פרופ` אבירם נצר15/03/2018נופר שלום,
ראשית יש לאבחן את טיבעו. נא תגשי להיבדק אצל רופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקע של Tsh follicular carcinomaיאלי12/03/2018
שלום
ביום חמישי בצעתי בדיקת דם התוצאה נתקבלה 64.88 צלצלו אליי מקופח בשל תוצאה זו ברקע follicular carcinoma מועמדת לטיפול ביוד הבדיקה בוצעה לפני זריקת תירוגין זאת אומרת העליה לא שייכת תירוגין הבדיקה בוצעה לפני נוטלת יוטירוקס 100מקג כל השבוע
מה יכול לגרום לעליה כזו
תודה בת 37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקע של Tsh follicular carcinoma
פרופ` אבירם נצר14/03/2018יאלי שלום,
לפי תיאורך, כנראה שאת עדיין לא מאוזנת מבחינת הורמון הבלוטה וכנראה יש צורך בהגדלת מינון היוטירוקס. אני ממליץ שתתייעצי עם האנדוקרינולוג שמטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יאלי14/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות של Us רקמות בצוואראמא12/03/2018
שלום רב
בני בן 22 בריא בדכ לפניי כמה שבועות שמתי לב לבליטה בצורת כדור באזור הצוואר בין האוזן לכתף בתנועה מסויימת הכדור נראה בולט יותר פנינו לרופא משפחה ששלח לאולטראסאונד רקמות רכות בצוואר ( במקום נפיחות) כך ציין בהפנייה
זו התשובה שהתקבלה :במקום ממצא נמוש בתוך שכבה תת עורית הודגמו מס קשרי לימפה צמודים בגודל מירבי 1.3*0.2 ס"מ בעלי מראה סונוגרפי תקין.
בנוסף מעט אחורנית לקשריות הודגם מוקד היפואקואי בגודל 0.3 ס"מ שמטיל צל אקוסטי מאחוריו יתכן גרנולומה .
הפנו לא.א.ג אבל התור רק בעוד כמה שבועות אשמח אם תסביר לנו מה הממצאים אומרים ואם כדאי לבקש להקדים את התור
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות של Us רקמות בצוואר
פרופ` אבירם נצר12/03/2018לאמא המודאגת,
הממצאים לא נראים חשודים כלל וכלל. לא נראה לי שיש סיבה לדחיפות. נראה לי שאין מקום לחיפזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות פתאומית מתחת לאוזןגיתית11/03/2018
נפיחות פתאומית בצוואר, מתחת לאוזן, כואב בעיקר כשנוגעים. אין חום או תסמינים אחרים. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות פתאומית מתחת לאוזן
פרופ` אבירם נצר12/03/2018גיתית שלום,
כנראה שמדובר בתגובה לזיהום/דלקת. אני ממליץ שתיגשי בדחיפות לרופא אא"ג לבירור הסיבה ולשקול טיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)