מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גולה רגישה למגע מאחורי האוזןנטלי05/06/2018
לא בטוחה שזה הפורום הנכון, אבל אולי תוכל לעזור לי בכל מקרה...
צצה לי אתמול משום מקום גולה ענקית מתחת לעור מאחורי האוזן. הגולה עצמה לא כואבת אבל היא רגישה למגע.
מה זה יכול להיות? ממה זה נגרם? זה יכול לעבור מעצמו? איזה רופא מטפל בזה וכמה זמן צריך לחכות לפני שפונים לרופא?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה רגישה למגע מאחורי האוזן
פרופ` אבירם נצר05/06/2018נטלי שלום,
כנראה שמדובר בציסטה של בלוטת זעה/חלב. אני ממליץ שתפני לרופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגולה רגישה - המשך שאלה
נטלי06/06/2018עכשיו שמתי לב שהופיעו לי שתי גולות נוספות, אחת בצד של העורף והשנייה בראש, מתחת לשיער שמעל האוזן.
האם זה משנה את התשובה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגולה רגישה - המשך שאלה
פרופ` אבירם נצר06/06/2018נטלי,
אני ממליץ שתיבדקי ע"י רופא אא"ג. כנראה שמדובר בבלוטות לימפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של גודש בגרוןרן03/06/2018
יש לי תחושה של גודש בגרון, אין נפיחות או כאבים. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של גודש בגרון
פרופ` אבירם נצר03/06/2018רן שלום,
אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא אא"ג, הוא לבטח, יאבחן את הבעיה וימליץ על טיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין ימי מחלה לאחר הסרת ציסטה בקרקפתאביב01/06/2018
לאחר הסרה של ארבע ציסטות פילאריות בקרקפת האם נדרשים לימי מחלה/מנוחה בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין ימי מחלה לאחר הסרת ציסטה בקרקפת
פרופ` אבירם נצר02/06/2018לא נראה לי שתזדקק לימי מחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חוזרים בגרון ללא דלקתעמית31/05/2018
אחת לכמה שבועות יש לי כאבים חוזרים בגרון, אין דלקת או חום. מה יכול לגרום לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חוזרים בגרון ללא דלקת
פרופ` אבירם נצר31/05/2018עמית שלום,
אני לא יכול לאבחן את הסיבה לכאבי הגרון בלא שאבדוק אותך.
אני ממליץ שתיבדק אצל רופא אא"ג והוא יוכל לברר את סיבת הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בלשון כס”מ שגדל מזה מספר חודשיםאיילה26/05/2018
למי הולכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בלשון
פרופ` אבירם נצר28/05/2018תיגש לרופא אא״ג. הוא כבר יאבחן במה מדובר ויחליט על הטיפול דרוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזרו שלושה שבועות אחרי ניתוחרותם24/05/2018
שלושה שבועות אחרי ניתוח הסרת שקדים, ההחלמה הייתה ארוכה אבל חזרתי לשגרה כבר לפני שבוע והכל היה טוב. אתמול חזרו לי הכאבים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזרו שלושה שבועות אחרי ניתוןח
פרופ` אבירם נצר24/05/2018רותם שלום,
אני ממליץ שתיבדקי ע"י הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחלק החיצוני של האוזןאילנה22/05/2018
לאחרונה מרגישה כאבים באפרכסת האוזן,הורדתי שני זוגי עגילים שיש לי באפן קבוע באוזן.כעת הכאבים עברו לערבים מסביב לאוזן.אשמח לשמוע מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחלק החיצוני של האוזן
פרופ` אבירם נצר24/05/2018רותם שלום,
תיגשי להיבדק אצל רופא אא"ג. הוא לבטח יאבחן את סיפת המיחושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הקטנת קונכיות אףיצחק21/05/2018
שלום. אני הייתי מכור לאוטריווין שבע שנים .פניתי לרופא אף אוזן גרון והיא המליצה לי אל טיפול תרופתי שכולל כדור אנטיהיסטמין אחד ביום וספרי אומניס (סתרואידי) אני שלוש חודשים כבר בלי אוטריווין אין לי נזלת אבל אני עדיין לא נושם באופן רגיל כי הקונכיות שלי נפוחות . הרופאה המליצה לי על ניתוח להסרה חלקית של הקונכיות.
השאלה שלי היא האם אפשר לעשות ניתוח זה בהרדמה חלקית. מצד אחד בגלל מצבי חיי אינם חיים אני לא יכול לשון בלילה כי קשה לי לנשום מצד שני אני נורא פוחד מהרדמה כללית . שאלה נוספת האם אני יכול לבקש שיטת ניתוח ספציפית אני רוצה צריבה בגלי רדיו האם יש משקל לרצון שלי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הקטנת קונכיות אף
פרופ` אבירם נצר24/05/2018יצחק שלום,
אפשר בהחלט לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית.
לגבי שיטת הניתוח, עליך לדבר עם הרופא המנתח. עקרונית ניתן בהחלט לבצע צריבה בגלי רדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא בלוטת התריסהירשל קלמן21/05/2018
שחום רב
אני נמצא בהליך לאימות מחלת מיאסטניה במסגרת זו עשיתי בדיקת סיטי ונמצא מוקד היפודנסי קטן באונה ימנית של בלוטת התריס
אשמח להבין מה זה אומר וגם הומלץ להמשך בירור ע״י us
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא בלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר21/05/2018קלמן שלום.
קשריות בבלוטת התריס שכיחות מאד וברובן חסרות משמעות. מדובר בממצא אקראי שהתגלה ב-CT. בכל אופן, מומלץ להשלים את הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות צד שמאל של הראשקשת21/05/2018
היי
כבר כחצי שנה שאני סובלת מהירדמות בצד שמאל של הראש.
הרופא שלח אותי לעשות CT צוואר כי חשב שזה מחולויות הצוואר. ויצא הכל תקין ברוך השם.
ההרדמות בצד שמאל של הראש לא תמידית זה בא והולך יכול להמשך שבועיים ויכול להפסיק חודש
ללא כאבי ראש יש לציין. אוכלת בריא ובריאה בדרך כלל
ממה זה יכול לנסוע?
דיי מוטרדת אם שני ילדים קטנים
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירדמות צד שמאל של הראש
פרופ` אבירם נצר21/05/2018קשת שלום,
מאוד סביר שמדובר בלחץ על עצבי תחושה בחוליות עמוד השדרה הצווארי. CT לא בהכרח מדגים את השינויים. אין לך סיבה לדאגה, קרוב לוודאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה בצוואר אחרי דיסקציהאריאל15/05/2018
חצי שנה אחרי דיסקציה והאזור חסר תחושה, האם זה הגיוני שזה עוד המצב? האם זה הולך להיות קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה בצוואר אחרי דיסקציה
פרופ` אבירם נצר21/05/2018אריאל שלום,
חוסר התחושה אכן אמור להמשך תקופה די ארוכה, כיוון שמדובר בניתוח נרחב עם צלקת גדולה, אך אני מעריך שבתוך כ- 6 חודשים, התחושה תחזור בהדרגה, לפחות ברובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות גופנית אחרי הסרת שקדיםאסף13/05/2018
שלום פרופ',
שבועיים וחצי אחרי ניתוח להסרת השקדים, חזרתי כמעט לפעילות מלאה, אבל עדיין יש נפיחות בגרון ורגישות לחום, נורמלי? האם אני יכול לחזור לפעילות גופנית ולחדר כושר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות גופנית אחרי הסרת שקדים
פרופ` אבירם נצר13/05/2018אסף שלום,
אני ממליץ שעוד כ-10 ימים, תימנע מפעילות גופנית מאומצת.
לאחר כחודש מהניתוח, את יכול לחזור לפעילות מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטה מוגברת בPET-CT בקיר אחורי של הנזופארינקסגל10/05/2018
שלום,
אני מאובחנת עם מיאלומה מ 2006, נגעים מרובים ומתרבים.
(ב 2013 עברתי ניתוח בע"ש והקרנות)
מ 2017 יש גם נגעי קרצינומה קטנים בריאות.
מ 2007 ידועה אמפיזמה, כיום חמורה ביותר.
אני מעשנת כבדה, בחצי שנה אחרונה מעשנת כ 10 סיגריות ליום.
כיום,עקב מצב הריאות אינני מקבלת טיפולים סיסטמיים כמו כימו, אימונו , ביאולוגיים או הקרנות.
בבדיקת PET-CT השבוע התגלתה "קליטה מוגברת חדשה בקיר אחורי של הנזופרינקס - ללא לימפואדנופתיה, ייתכן דלקתי"
אני מרגישה מעט מליאות באף, ללא דימום ללא חסימת הנחיר.
עד כמה הנגע החדש חשוד כסרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה מוגברת בPET-CT בקיר אחורי של הנזופארינקס
פרופ` אבירם נצר10/05/2018גל שלום,
תיגשי בהקדם להיבדק אצל אא"ג ואז אפשר יהיה להתרשם עם הממצא ב- PET-CT משמעותי או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה.
גל10/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמה מכריתת תיאורידסשה10/05/2018
מהו זמן ההחלמה הממוצע מכריתת תיאוריד, בתוך כמה זמן אפשר לחזור לשגרה מלאה ולנסוע לחו"ל (לצורכי עבודה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה מכריתת תיאוריד
פרופ` אבירם נצר10/05/2018סשה שלום,
קשה לי לענות על שאלתך. קצב ההחלמה שונה מאדם לאדם ותלוי בסוג הניתוח והיקפו. חשוב מאד איזון רמת ההורמונים אחרי הניתוח.
באופן כללי, אני מעריך שחזרה לתיפקוד מלא אפשרית בתוך כחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עם ממצא צווארי, אולטרסאונד לא אבחנתידועאא08/05/2018
בת יומיים בצוואר עליון ימני ממצא עגול בקוטר 0.7×0.7 ס"מ תנועות חופשית של צוואר ללא אודם או סימני דלקת מקומית . עשתה us ממצא לא אבחנתי. בסיכום לא ברור מה טיב הממצא בצוואר. מקווה שתענו לי בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם ממצא צווארי, אולטרסאונד לא אבחנתי
פרופ` אבירם נצר08/05/2018דועעה שלום.
אני ממליץ שתקחי את התינוקת לבדיקת אא"ג ולבירור הממצא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)