מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משמעות של זרימה מוגברתרובי28/01/2018
מה המשמעות של זריה מוגברת בבלוטת התריס? האם זה בהכרח אומר שיש סיכון לסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות של זרימה מוגברת
פרופ` אבירם נצר28/01/2018רובי שלום,
כלל וכלל לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בתוך הלשון ביופסיהאנונימי22/01/2018
שלום.
לפני כחודשיים הרגשתי דרך לחיצה עם השיניים גוש קטן בתוך הלשון, גוש שמרגיש כמו חצי גרגר אורז.
הלכתי לרופא אאג שהפנה לרופא פה ולסת ואמר שצריך ביופסיה.
הלשון מקום רגיש והגוש נמצא בתוך הלשון באמצע
השאלה האם יש דרך אחרת לבדיקה? אולטרסאונד פד סיטי וכו או שביובסיה זה מצב בלתי נמנע?
במידה וחייב רק ביופסיה האם זה יוכל להיות בהרדמה מלאה?
והאם יש עוד אופציות חוץ מסרטן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בתוך הלשון ביופסיה
פרופ` אבירם נצר24/01/2018קרוב לוודאי שלא מדובר בגוש סרטני. כוון שהגוש מציק לך, כדאי לכרות אותו. הצורך בהרדמה כללית או מקומית תלוי במיקום הגוש ובגודלו.
לגבי הצורך בבירור נוסף, אני ממליץ שתתייעץ עם הרופא המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת fna מהיוםמיטל22/01/2018
אשמח לתשובה בהקדם, קיבלתי תשובה של הדיקור היום ואין לי מושג מה זה אומר.
בוצע דיקור לאחר אולטרסאונד עם היפואקואי 0.8 עם הסתיידויות באונה שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת fna מהיום
פרופ` אבירם נצר24/01/2018מיטל שלום,
מדובר בגוש שפיר, קרוב לוודאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת fna מהיום
מיטל24/01/2018איך אפשר לבדוק בוודאות שזה שפיר?
מה התוצאה הכי טובה לדיקור זה, האם גרופ 1?
מה עלי לעשות בשלב זה?האם מעקב בלבד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם ציסטה?דויד21/01/2018
גילו לי ממצא סימטרי ללא זרימת דם ועם גבולות ברורים, לפי הבנתי זו ציסטה ולא גידול. הבנתי שלא עושים עם זה כלום, נכון? למה לא בעצם? זה לא יכול להתפתח לגידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עם ציסטה?
פרופ` אבירם נצר21/01/2018דויד שלום,
תלוי במיקום הציסטה, גודלה והאם גורמת להפרעות או פגיעה אסטטית. בהתאם לסוג הציסטה, יכולה במקרים מסויימים לעבור השתנות ממאירה.
אני ממליץ שתתייעץ עם רופא א.א.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קשריות יכולות לגרום לריח רע מהפה?טולי18/01/2018
מצאו אצלי קשריות נפוחות ובמקביל אני סובלת מריח רע מהפה, האם יש קשר בין הדברים? מה אפשר לעשות עם כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קשריות יכולות לגרום לריח רע מהפה?
פרופ` אבירם נצר18/01/2018טולי שלום,
קשריות נפוחות יכולות להגרם עקב דלקות שקדים כרוניות או בעיות בשיניים. בעיות כאלו יכולות להיות סיבה לריח רע מהפה.
אני ממליץ שתיבדקי ע"י רופא שיניים ורופא א.א.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באוזן שמקרינים על הצוואראביתר16/01/2018
יש לי כאבים באוזן שמאל שהולכים ובאים, כשזה קורה הם מקרינים על הצוואר ולפעמים ממש מחמיר עד הכתף. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באוזן שמקרינים על הצוואר
פרופ` אבירם נצר17/01/2018אביתר שלום,
הכאב שאתה מתאר יכול להיות קשור בבעיות בחוליות עמוד שידרה צווארי, עם לחץ על שורשי העצבים. יתכן גם שמקור הכאב בלוע, גרון, שיניים וכד' והוא מוקרן לאוזן.
אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא א.א.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל פירוש של בדקית אולטרסאונדיורי14/01/2018
מה המשמעות של
פרוטיס שמאל-גוש היפואקואי וסקולרי?
תודה רבה,
יורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש של בדיקת אולטרה סאונד
פרופ` אבירם נצר14/01/2018יורי שלום,
לפי תיאורך מדובר כנראה בגידול של בלוטת הרוק. פרטים נוספים אין ברשותי. אני ממליץ שתיגש לרופא א.א.ג. המטפל ותתייעץ איתו לגבי המשך בירור ובהמשך ניתוח להסרת הגוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות וסכנות של טיפול ביודיניב11/01/2018
מה הסכנות האפשריות של טיפול ביוד בשביל סרטן בבלוטת התריס? איך זה משפיע על הגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות וסכנות של טיפול ביוד
פרופ` אבירם נצר11/01/2018יניב שלום,
מדובר בחומר רדיו אקטיבי שכמובן עלול לגרום נזקי קרינה לגוף, אך כוון שזמן מחצית החיים של האיזוטופ קצר יחסית, הסיבוכים הם מועטים במינון רגיל.
תופעות הלוואי השכיחות הינן יובש בריריות, גירוי בעור והפרעות בבליעה. בד"כ התופעות הללו חולפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי בליעה ובלוטת התריסזהבה09/01/2018
האם יש קשר בין קשיי בליעה לבין בעיות בבולטת התריס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי בליעה ובלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר09/01/2018זהבה שלום,
בהחלט יכול להיות קשר בין קשיי בליעה לבעיות בבלוטת התריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס תירואיד/ בלוטות המגן /התריס---יותר ברורסקרנית05/01/2018
א.ס תירואיד /המגן בלוטות /התריס
*
ברור א.א.ג לתחושת חנק בגרון.
*
בלוטת התריס
=========
מוגדלת ,בעיקר על חשבון האונה השמאלית.
אונה ימנית מוגדלת כ-16*15 מ"מ.
אונה שמאלית מוגדלת כ-25*24 מ"מ.
מרקם הטרוגני ונודולרי באופן דיפוזי .
אונה שמאלית תפוסה ע"י קשרית הטרוגנית בעיקר אקוגנית .בגודל כ-, 43*20 מ"מ . ללא הסתיידויות ועם וסקולריזציה היקפית .
איסטמוס הודגם תקין .
ללא עדות להיפרהמיה על פי דופלר .
בלוטות רוק תת- לסתיות הודגמו תקינות.
לא הודגמה לימפאדנופאטיה בצוואר הקדמי .
המלצות :
סיכום :
סיבת ההפניה:
ממצאים:
. 1.בלוטת התריס מוגדלת על חשבון האונה השמאלית ,הטרוגנית ונודולרית , ייתכן מתאימה chronic thyroiditis ...אולי hashimoto-.
2.תהליך גדול באונה שמאלית של בלוטת התריס ,מתאיםל . ACRTIRADS 3
מה אומר כל זה בבקשה ...????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס תירואיד/ בלוטות המגן /התריס-יותר ברור
פרופ` אבירם נצר05/01/2018שלום רב,
כמו שציינתי מדובר בזפק רב קשרייתי. החשד לממאירות אינו גבוה.
לפי התרשמותי, דרוש בירור נוסף - כגון תפקודי בלוטת התריס, כ"כ יש צורך במעקב באמצעות האולטרה סאונד.
אני ממליץ שתתייעצי עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס תירואיד/ בלוטות המגן /התריססקרנית03/01/2018
.תירואיד ס /המגן בלוטות /התריס
*
ברור א.א.בגרון ג לתחושת חנק .
*
בלוטת התריס =========
מוגדלת ,השמאלית בעיקר על חשבון האונה . . מ"מ 16*15 - אונה ימנית כ . מ"מ 25*24
- אונה שמאלית מוגדלת כ מרקם הטרוגני ונודולרי באופן דיפוזי . אונה שמאלית תפוסה ע"אקוגנית י קשרית הטרוגנית בעיקר , מ"מ .וסקולריזציה 43*20 בגודל כ ללא הסתיידויות ועם היקפית . איסטמוס הודגם תקין .
ללא עדות להיפרהמיה על פי דופלר .
בלוטות רוק תת-תקינות לסתיות הודגמו .
לא הודגמה לימפאדנופאטיה בצוואר הקדמי .
המלצות :
סיכום :
סיבת ההפניה:
ממצאים:
. 1.בלוטת התריס מוגדלת על חשבון האונה השמאלית ,ונודולרית הטרוגנית ,ל ) אולי chronic thyroiditis ייתכן מתאימה hashimoto (
2.תהליך גדול באונה שמאלית של בלוטת התריס ,מתאיםל .ACR TIRADS 3
מה אומר כל זה בבקשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס תירואיד/ בלוטות המגן /התריס
פרופ` אבירם נצר04/01/2018אני מתקשה להבין את כל הפרטים שציטטת. לפי הכתוב מדובר בזפק רב קשרייתי. החשד לממאירות, כנראה אינו גבוה.
אני ממליץ שתתייעצי עם הרופא המטפל לגבי הצורך בהמשך בירור/מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות u.s פרא תירואידרנית02/01/2018
עשיתי u.s בלותת פרא תירואיד
והתוצאות הן : הודגמו מספר קשריות בקוטר עד 0.9 ס"מ
בשתי אונות של בלותת התריס .
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות u.s פרא תירואיד
פרופ` אבירם נצר02/01/2018רנית שלום,
אין לי מספיק מידע לגבי בדיקת האולטרה סאונד. סביר להניח שהממצא שתיארת דורש מעקב בלבד, אך לגבי פרטים נוספים אני ממליץ שתתייעצי עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של גודל הקשריתרינה02/01/2018
שלום פרופסור,
הייתי שמחה שתסביר לי מה המשמעות של ממצא באולטרסאונד- קשרית היפואקוית ווסקולרית - 6 מ"מ.
תודה רבה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של גודל הקשרית
פרופ` אבירם נצר02/01/2018רינה שלום,
הממצא קרוב לוודאי אינו חשוד. דורש מעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות הבדיקות בדף המצורףטלטל31/12/2017
שלום
אשמח לדעת מה הבדיקות אומרות, אמי בת 76, בנוסף כל גופה וראשה מוטה אחורה והיא נופלת, לא מאבדת את ההכרה, אבל חייבת הפוגה. התדירות, אחת לשבוע-שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המסמך השני
טלטל31/12/2017שולחת את המסמך השני- בטעות שלחתי את הראשון עם שם לא מצליחה למחוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אומרות הבדיקות בדף המצורף
פרופ` אבירם נצר01/01/2018טלטל שלום,
עליך לפנות לפורומים של נוירולוגיה. אין לי מספיק ידע בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להניק לפני טיפול ביוד?חופית31/12/2017
כשהייתי בתחילת ההריון גילו לי קרצינומה בבלוטת התריס ועשו ניתוח כדי להסיר חצי מהבלוטה, אחרי הלידה אעשה ניתוח משלים וטיפול ביוד. ככל הנראה יהיה לי זמן של כמה שבועות בין הלידה לבין הניתוח ורציתי לדעת אם בזמן הזה אני אוכל להניק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר להניק לפני טיפול ביוד
פרופ` אבירם נצר31/12/2017אין שום מניעה שתנמקי עד להתחלת הטיפול ביוד רדיו אקטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)