מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גרון ופעילות יתר של בלוטת התריסאבי31/08/2017
האם יש קשר בין פעילות יתר של בלוטת התריס לבין כאבי גרון חוזרים? הבלוטה לא גודלת אבל אני רוצה לדעת אם יש קשר בין הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון ופעילות יתר של בלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר31/08/2017אבי שלום,
אין בד"כ קשר ביו פעילות יתר של בלוטת התריס לכאבי גרון.
אני ממליץ שתיבדק ע"י אא"ג, לבירור כאבי הגרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על אוטראסאונד תיאורידצביקה29/08/2017
אשמח להסבר על תוצאות של אולטראסאונד, אני לא מבין מה זה אומר "אונות מוגדלות עם מרקם לא הומוגני" וגם מה זה "איסטמוס מעובה"?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר על אוטראסאונד תיאוריד
פרופ` אבירם נצר29/08/2017צביקה שלום,
מדובר בהגדלה דיפוזית של כל בלוטת התריס (2 האונות והצוואר שמחבר ביניהן = האיסטמוס)
אין לכך כל משמעות קלינית בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי טיפול בנוירומה אקוסטיתאביעד27/08/2017
האם חוץ מהקרנות יש דרכים נוספות לטפל בנוירומה אקוסטית ומה הסיכונים של טיפול מסוג זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי טיפול בנוירומה אקוסטית
פרופ` אבירם נצר27/08/2017אביעד שלום,
בודאי, יש אפשרות לכריתה ניתוחית.
לכל טיפול יש סיכונים.
אני ממליץ שתתייעץ עם אא"ג לגבי היתרונות והחסרונות של כל גישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי בדיקת ultrasoundבן 2123/08/2017
הייתי מרגיש שיש לי בלוטות לימפה בצוואר משנה ולפני חודש עשייתי אולטרסאונד, אם אפשר לברר את התוצאות בבקשה, והאם אני צריך לעשות עוד בדיקות, אני די מפחיד מסרטן והאם התוצאות מדאיגות .(הרופא נתן לי אנטיביוטיקה אבל הבלוטות נשארו נפוחות)
התוצאות :
הודגם מספר נודולים בפרוטיס משני הצדדים.
מימן לפחות 4, עד 8.5ממ. ומשמאל כ-4, עד 10.7ממ, בלוטות לימפה? אחר??
בנוסף נמדדו בלוטות לימפה אובליות מוגדלות עם מראה רגיל בצוואר,
מימין עד 8.3x22.4ממ במדור 2.
ומימין עד 12ממ במדור 3.
ומשמאל עד 7.8x20.8 ממ, במדור 2.
ומשמאל עד 9.5ממ במדור 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור לגבי בדיקת ultrasound
פרופ` אבירם נצר23/08/2017לפי התאור, זה לא נראה חשוד.
אני ממליץ שתיבדק ע"י אא"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור לגבי בדיקת ultrasound
בן 2123/08/2017הייתי אצל אא"ג ואמר לי שהכל בסדר, אבל אני לא מבין למה הן נפוחות לאורך כל הזמן הזה, האם אני צריך לעשות ביופסיה?
תודה רבה פרופ'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור לגבי בדיקת ultrasound
פרופ` אבירם נצר23/08/2017לא נראה לי שיש צורך בביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי כריתה של תיאורידרינה22/08/2017
שלום פרופ',
בעלי עשה לפני כמעט שבועיים כריתה של התיאוריד ודיסקציה. הצוואר שלו נפוח מאוד והוא סובל מכאבים. האם זה תקין אחרי הזמן שעבר ומתי זה אמור להשתפר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי כריתה של תיאוריד
פרופ` אבירם נצר22/08/2017רינה שלום,
זה בהחלט צפוי שהצוואר יהיה נפוח ורגיש מס' שבועות, אך קרוב לוודאי שזה ייסוג בהדרגה.
תמשכו מעקב אצל המנתח שלו.
בברכת החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות חוזרת לילדה בת 14גוני20/08/2017
הבת שלי בת ה-14 סובלת מצרידות חוזרת שאינה מלווה בכאבי גרון או בנפיחות. קראתי שצרידות יכולה להיות תסמין של סרטן, האם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות חוזרת לילדה בת 14
פרופ` אבירם נצר20/08/2017גוני שלום,
לא סביר שמדובר בסרטן.
אני ממליץ שתיבדק ע"י אא"ג כדי לאבחן את סיבת הצרידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש שלא חולפיםאהרון17/08/2017
אני סובל מכאבי ראש חזקים שלא עוברים עם משככי כאבים, יכול להיות שזה גידול ואם לא אז מה זה כן יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש שלא חולפים
פרופ` אבירם נצר17/08/2017שלום רב,
אני ממליץ שתתייעץ עם רופא המשפחה והוא כבר יפנה אותך ללי הצורך לבדיקת נוירולוג, א.א.ג. רופא עיניים וכו׳.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה מאחורי האוזן לילדה בת 8עדינה15/08/2017
הבת שלי הייתה חולה בשבוע שעבר ואתמול היא סיימה אנטיביוטיקה. הבוקר שמתי לב שצמחה לה בלוטה מאחורי האוזן. האם יש קשר בין הדברים? מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה מאחורי האוזן לילדה בת 8
פרופ` אבירם נצר15/08/2017עדינה שלום,
קרוב לודאי שמדובר בקישרית לימפה שגדלה כתגובה לזיהום/דלקת שעברה.
תוך 10-14 יום, הקשרית תחזור לגודלה הקודם - ותיעלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בפנים הלחי שלא עוברגלעד13/08/2017
בן 35, מעשן. יש לי פצי בלחי שבהתחלה חשבתי שזה אפטה אבל עכשיו אני כבר לא בטוח והוא לא עובר כבר יותר משבוע. האם זה יכול להיות גידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בפנים הלחי שלא עובר
פרופ` אבירם נצר13/08/2017גלעד שלום,
אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא אא"ג והוא יוכל לאבחן את הנגע.
הסיכוי לגידול נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות של בלוטת התריסגבריאל סלע09/08/2017
שלום דוקטור נכבדה,
לפני חודש התחילו לי כאבים בגרון בצד שמאל עם רגישות.
פניתי לרופא אשר שלחה אותו לבדיקות דם( ב - 17/07) של TSH ו T3,T4
התוצאות יצאו :
TSH 0.11 mIU/L
Free T4 22.81
Free T3 6.81
נשלחתי לUltrasound והתוצאות יצאו :
בלוטת המגן:
בלוטת התריס מוגדלת על חשבון האונה השמאלית, מרק הבלוטה בלתי אחיד, ללא גושי
וודאיים באונה הימנית או באיסטמוס.
באונה השמאלית, מרקם מגורגר גס, רושם עם קשרי היפואקוגניים ולא הומוגניים, גבולות
מטושטשים,
מעט מאוד ווסקולריים בהיקף, הדומיננטי מהם בגודל כ 1.9 * 3.0 סמ
תמונה יכולה להתאי ל MNG
פרתירואיד :
לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגדלות דו צדדי.
רקמות רכות בצוואר :
מצד ימין – הדגמה תקינה של הרקמות הרכות .
לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות.
מצד שמאל - הדגמה תקינה של הרקמות הרכות .
לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות.
אחרי שבועיים, הכאבים בצד שמאל עברו כליל ויום אחרי עברו לצד ימין עם רגישות ואפילו עם כאבים יותר חזקים (שוב צד שמאל נעלם כלא היה)
ביצעתי בדיקת דם שוב (ב - 8.8) וזו התוצאה :
TSH 0.01 mIU/L
Free T4 33.96 pmol/L
Free T3 11.12 pmol/L
הסימפטומים שאני מרגיש הם :
1) כאבי ורגישות בגרון (עכשיו בצד ימין)
2) חולשה כללית כמו שפעת
3) אין חום
4) טיפה רועד (ממש טיפה)
מה יש לי ?
הייתי אצל הרופא משפחה שהתעייצה עם רופא אנדוקרינולוג ואמר לה לקחת תרופה בשם פרולול למה ? , אין לי דופק מהיר.
מה יכול להיות הבעיה ?
האם המצב מסכן חיים ?
איך עלי להתקדם עם הבדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות ש לבלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר13/08/2017גבריאל שלום,
כנראה שיש לך פעילות יתר של בלוטת התריס. אני מציע שתקבל הפנייה לבדיקת אנדוקרינולוג. לאורך זמן, מצב זה אינו רצוי ויכול לפגוע בבריאותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות של בלוטת התריס
גבריאל סלע14/08/2017יש לי הפניה לאנדוקרינולוג.
לפי סימפטומים אין אפשרות שיש לי דלקת ?
איך ניתן לטפל בפעילות יתר ?
האם זה עובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות של בלוטת התריס
פרופ` אבירם נצר14/08/2017גבריאל שלום,
לא נראה שמדובר בדלקת.
יש בהחלט טיפול יעיל לפעילות יתר, והוא אמור לגרום לבלוטה להוריד בפעילות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרונות לטיפול בשקדים מוגדליםעפרה08/08/2017
כשהבת שלי הייתה קטנה היו לה הרבה דלקות שקדים, עכשיו היא בת 17 והשקדים שלה מוגדלים כל הזמן גם כשהיא בריאה. האם זה מצב מסוכן שצריך לטפל בו ואם כן איך עושים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרונות לטיפול בשקדים מוגדלים
פרופ` אבירם נצר08/08/2017עפרה שלום,
גודל השקדים, בד"כ הינו חסר משמעות קלינית. במידה שביתך, אינה סובלת מדלקות שקדים חוזרות בשנים האחרונות, ואין תלונות על קשיי נשימה ו/או בליעה - אין שום סיבה לגעת בשקדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מטפלים באבנים בשקדים?גיא06/08/2017
אני חושב שזיהיתי אצלי אבנים בשקדים, איך אפשר להוציא אותן ואיך אפשר למנוע מהן לגדול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מטפלים באבנים בשקדים?
פרופ` אבירם נצר06/08/2017גיא שלום,
בד"כ אין צורך לעשות כלום במקרה של "אבנים" בשקדים. במידה שגורמים להפרעה משמעותית, לעיתים, יש צורך בכריתת השקדים או כריתה חלקית שלהם.
אין מדובר באבנים אלא בשאריות מזון שהצטברו בשקעים בשקדים. ניתן למנוע הצטברותם ע"י שמירה על הגיינת פה - שטיפות פה לאחר האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בחוש הטעם אחרי ניתוח מחיצהאיתמר03/08/2017
לפני כמה שבועות עשיתי ניתוח במחיצת האף ומאז יש לי שינויים בחוש הטעם, דברים מרגישים תפלים יותר. זה הגיוני? זה בכלל קשור לניתוח. אם לא אז מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בחוש הטעם אחרי ניתוח מחיצה
פרופ` אבירם נצר03/08/2017איתמר שלום,
איני רואה קשר בין הניתוח שעברתה לשינויים בחוש הטעם. מה הסיבה לכך, איני יכול לתת לך תשובה.
אני ממליץ שתיבדק ע"י רופא א.א.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mri דינאמי עקב כיאריאביטל01/08/2017
דר שלום רב בני בן ה6 מצאו אצלו בmri כיארי בעומק 17 ממ.. עכשיו הנוירוכירוג שלח אותנו לבצע בדיקקת mri דינאמי.
איך מבצעים את הבדיקה הזאת? והאם אפשר לעשות אותה בהרדמה??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mri דינאמי עקב כיארי
פרופ` אבירם נצר01/08/2017אביטל שלום,
לצערי, אני לא מתמצא בתחום. להערכתי, ניתן לבצע הבדיקה בהרדמה.
אני מציע שתיכנסי לפורומים נוירוכירורגיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פעימות מאחורי האוזןדן01/08/2017
שלום פרופסור,
בן 38 בריא. בזמן האחרון יש לי התקפים חוזרים של כאב ראש מאחורי האוזן שמקרינים גם לצוואר, הכאבים הם כמו פעימות והם נעלמים אחרי כמה זמן.
יכול להיות שזה גידול?
תודה מראש,
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פעימות מאחורי האוזן
פרופ` אבירם נצר01/08/2017דן שלום,
הכאבים שאתה מתאר לא מתאימים לגידול. אך אני ממליץ שתיגש להבדק ובמידת הצורך לברר את סיבת הכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)