מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוכרת חוקני בטנזולדנה23/04/2011
בוקר טוב ,
שבוע 28 קוליטיס כיבית שהתפרצה בהמלצת הגסטרו טופלתי בפרדניזון 30 מ"ג כ10 ימים שהופסק בהדרגה בטווח זה ץ המשכתי עוד מס' ימים בחוקני בטנזול והפסקתי ונותרתי עם חוקן רפאסאל וכדורי רפאסאל.
באותה תקופה בבדיקת הדם בצום ערכי הסוכר היו תקינים וגם לאחר שעה מהאוכל .
שבוע לאחר מכן חזרה הדלקת ושוב נטלתי חוקני בטנזול . בבוקר למחרת נטילת החוקן בדקתי ערכי סוכר על ידי מכשיר למדידת סוכר והערך היה 104 לאחר שעה 200 ושעתיים 174 ביום השני בצום בבוקר 129 לאחר שעה 200 וכווו. האם ישנה השפעה ישירה של החוקן מהלילה לרמות הסוכר הגבוהות ? האם ההשפעה של הפרדניזון שנטלתי לפני כשבוע וחצי יכולה להשפיע על רמות הסוכר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת חוקני בטנזול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/04/2011בטנזול הוא סטירואיד לכל דבר ויכול להעלות את רמת הסוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים צהובים מימייםגילה23/04/2011
בת 63 וכבר שבועיים יש לי שלשולים צהובים מיימיים. הרופאה נתנה לי דיאטת אורז לבן וטוסט אבל זה מחליש אותי והשלשולים המשיכו. הוציאו לי כיס מרה לפני 6 שנים. ניסיתי לקבוע תור לגאסטרו וקבעו לי לסוף יולי. איזה בדיקות נוספות עלי לבצע? אני נוטלת כדורי לחץ דם וכולסטרול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים צהובים מימיים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/04/2011כדאי להשלים בדיקות צואה: תרבית וטוקסין קלוסטרידיום. קשה לקבוע מה הגורם לשלשול כי מסרת פרטים חלקיים בלבד. לא חושבת שיש קשר לכריתת כיס המרה כי מדובר בתלונה חדשה והניתוח היה לפני 6 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורינתי22/04/2011
שלום שמי נתנאל בן 22
אני סובל מחיידק בשם הליקובקטר פילורי.
לקחתי טיפול משולש פעם ראשונה אשר נכשל.
טיפול משולש שני גם הוא נכשל.
רציתי לדעת מהן החלופות שיש אם יש. ואיזה אנטיביוטיקה מומלץ לקחת לטיפול שלישי.
בתודה נתנאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/04/2011קו "שלישי": מוקסיפן+טבניק (דורש אישור מנהלי)+לוסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות לואי סטרואידיםמור22/04/2011
שלום רב,
אני חולת קרוהן, סטודנטית להנדסה.
האם בתחילת או בשלב מסוים של לקיחת סטרואידים או אנטי TNF או שילוב שלהם, צפויה הרגשה לא טובה כאבים או אחר... כך שישפיע עלי רע לפני ותוך תקופת הבחינות כך שאולי עדיף לחכות לאחרי הסימסטר? (כיום מרגישה לא טוב, חום וכאבים אולם מסוגלת עדיין להמשיך אם לא יורע)
שאלה נוספת: יש לי כאבי רגליים בעיה בעצמות עפ"י מפוי עצמות, האם מותר לקחת סטרואידים במצב זה או שסטרואידים עלולים להחריף את הבעיה?
תודה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות לואי סטרואידים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/04/2011לשתי התרופות תופעות לוואי פוטנציאליות ולא ניתן לדעת מלכתחילה איך תרגישי כך שלשאלתך אין תשובה ודאית. לגבי סטירואידים ועצמות- הם גורמים לאוסטאופניה/אוסטאופורוזיס (ירידה בצפיפות עצמות) ועלולים לגרום לכאבי שרירים/חולשת שרירים בעיקר במינונים הגבוהים. כדאי לשאול גסטרואנטרולוג מטפל האם הם יחמירו את הבעיה המסוימת שלך, שכן לא מסרת פרטים מדויקים לגביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס ורמה גבוהה יותר בנשיפהיובל21/04/2011
שלום שמי יובל ואובחנתי במחלת ריפלוקס (GERD) לפני כמה שנים.
יצא לי לקרוא כמה כתבות על נושא הריפלוקס, שתיית אלכוהול ונהיגה.נאמר שם על מספר "חולים" שיצאו לארוחת ערב, שתו במהלך הארוחה כוס יין, בנהיגה חזרה הביתה נעצרו לבדיקת אלכוהול של המשטרה ורמת אלכוהול שנמדדה הייתה גבוהה בצורה יוצאת דופן.
כמובן שהאידיאל זה לא לשתות בכלל לפני הנהיגה, אבל במקרה שכן שתיתי את הכוס יין הזאת, זה יכול לפגוע בתוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס ורמה גבוהה יותר בנשיפה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2011הנושא נבדק במספק מחקרים (רפואיים ומבוקרים) בעבר. לא נמצאה השפעה משמעותית של רפלוקס על רמת האלכוהול בבדיקת הנשיפה.יתירה מכך כמו שכבר ציינת אסור לשתות כמשתכוונים לנהוג ולא רק כדי שלא "יתפסו" אלא משום שזה שומר על חייך וחיי האחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרוקנות קיבהאייל21/04/2011
שלום!
טרם אגש לבירור עם הרופא המפנה שלי רציתי לדעת מה הכוונה והמשמעות של בדיקת מיפוי התרוקנות קיבה שביצעתי.
התוצאה - "הפרעה ניכרת בהתרוקנות קיבה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרוקנות קיבה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2011המשמעות היא שהקיבה מתרוקנת באופן איטי יותר ממה שנחשב תקין. זה יכול לגרום לבחילות, הקאות, צרבות ותחושת מלאות ברום הבטן. לא ניתן להתייחס מעבר לכך כי לא נמסרו שום פרטים קליניים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת בארטנאהי21/04/2011
לאחרונה עברתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה,להלן התוצאות של הבדיקות.
ביופסיה מקיבה תקינה-טיפול סימפותומתי.
ביופסיה מושט מראה דלקת כרונית על מטפלזה אינטיסיטיאלית מתאימה ל barrets mucosa ללא דיספלזיה.
קלונוסקופיה תקינה.
יש לציין שאני בן 35 ועברתי את הבדיקות לאחר שסבלתי מעצירויות,ליחה מוגברת,ירידה במשקל.
אבקש לדעת מה הכוונה בתסמונת בארט ומה הסיכונים שלה ואיך אני אמור לנהל את התזונה שלי מהיום והלאה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי
נאהי21/04/2011יש לציין שהרופא הגסטרואונטרולוג נתן לי אומפרדקס 20 מ"ג פעם אחת ביום,בבוקר,לעשות בדיקת גסטרוסקופיה בעוד שנתיים,לא לאכול חריף,שוקולד,לא לשתות חריף וכל מיני המלצות.השאלה האם אני יכול לעבור ניתוח לתקן את ההרניה בפי הקיבה או שאני אמור לסבול כל חיי מזה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת בארט - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2011בארט הוא שינוי ברירית הושט שבמיעוט המקרים לאורך זמן מהווה גורם סיכון להתפתחות סרטן הושט.
ההמלצות הן לקחת טיפול בלוסק/אומפרדקס לתמיד, לפנות לתזונאית בנושא רפלוקס, להפסיק לעשן, לרדת במשקל אם יש עודף משקל ולהיות במעקב של גסטראנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ופריחהאילה20/04/2011
שלום רב,
אני בת 31.בריאה בד"כ.
היו לי מספר מקרים בהם אני סובלת מכאב בטן חזק (באזור הקיבה), בחילות, לפעמים הקאה, גיהוקים בטעם חזק ונוראי של ביצה רקובה, שלשולים, וכל זה מלווה בפריחה בעור, בעיקר באמות ובאיור המפשעה, וגירוד המורגש בעיקר בפנים, לשון, קרקפת כפות ידיים צוואר ובאיזור הפריחה.
התופעות עוברות בד"כ לאחר מספר שעות ללא כל טיפול.
בעבר עשיתי בדיקות לאלרגיה ולא מצאו דבר.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ופריחה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2011התופעה נשמעת כתגובה אלרגית. לא נמצאה אלרגיה לגורמים שנבדקו אך זה עדיין לא שולל תגובה אלרגית לאלרגנים שלא נבדקו. ממלצה לפנות שוב למומחה לאלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי TNFמור20/04/2011
אני בת 22 ומאובחנת בקרוהן מזה כשנתיים.
טופלתי שנה וחצי בפנטזה 4 גרם ליום ואימורן,אך לא היה שיפור במצבי (יציאות דמיות, אנמיה, חום, שקיעת דם גבוהה). כרגע הרופא המליץ לי להתחיל טיפול בתרופות אנטי TNF או בסטרואידים. רציתי לדעת האם כדאי לנסות להגיע לרמיסיה עם סטרואידים לפני שאני מתחילה להשתמש בתרופות אנטי TNF ? במידה והסטרואידים לא יעזרו האם אפשר יהיה לעבור מיד לתרופות אלו או שצריך לחכות פרק זמן מסוים?
כרגע אני לוקחת רפאסל וציפרוקסין.
ועוד שאלה, האם לחולי קרוהן מותר לבצע חיסון לוירוס הפפילומה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי TNF - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2011מותר לבצע חיסון נגד וירוס הפפילומה.
המטרה במתן ANTI TNF הוא להגיע להפוגה בזמן קצר יחסית וזה מאפשר גם לקצר את משך הטיפול בסטירואידים. אין צורך בהמתנה עד הגעה לרמיסיה ואז להתחיל את התרופה. אפשרי לקחת את שתי התרופות במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטוז119/04/2011
לפני 3 שנים גילו אצלי אי סבילות ללקטוז
בבדיקת נשיפה זה התגלה, אחרי שתקופה ארוכה לא מצאתי את המקור לכאבים
עם הזמן חשתי שיפור וחזרתי לאכול מוצרי חלב
אבל שוב נראה לי שזה משפיע עלי
הבנתי שזה משהו חולף עם הזמן. זה יכול לעבור אחרי שנה, שנתיים כלא היה. האם זה נכון ותקף לרוב האנשים הסובלים מאותה בעיה?
השאלה שלי אם בכלל עוקבים אחרי זה? אם ניתן או יש טעם לעשות בדיקה חוזרת כל תקופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/04/2011אי סבילות ללקטוז אינה חולפת אלא אם התפתחה לאחר זיהום חריף במערכת העיכול "קלקול קיבה". אם התפתחה ללא אירוע זיהומי היא אינה חולפת, נהפוך עם הזמן היא יכולה להחמיר. זהו מצב מאוד שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
122/04/2011ואוו את מחדשת לי. אני מהרופא שלי בזמנו הבנתי שזה חולף
שגם לו היה וזה עובר אחרי שנה
עכשיו אז מה הסיכויי שיתנו לי מבחן נשיפה שוב? או שפשוט יאמרו לי את יודעת שזו הבעיה שלך, תימנעי מחלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
122/04/2011מה יכול לגרום לזה בגיל 20 פתאום להתעורר?
ולפי מה שהבנתי ממך זה מאותו הזמן עד...שזה לא חולף. אצטרך ללמוד לחיות עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/04/2011אין שום צורך בתבחין חוזר. כמו שאמרתי זה לא חולף אלא יכול רק להחמיר. במרבית האנשים זו לא בעיה מלידה אלא בעיה נרכשת (שמתחילה "ככה סתם באמצע החיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה החלק העליות של הכיבהניסן16/04/2011
רופא המשפחה אישר את זה.ואין לו תשובה יש לי תור יום א
בנתיים מה זה יכול להיות? הגוש הוא עגול בצורת כדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה החלק העליות של הכיבה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/04/2011עדיין קשה לאמר משהו על סמך הפרטים המעטים שמסרת. אם מדובר בבליטה תת רירית לרוב מדובר בממצא שפיר (תלוי בגודל). לעתים משלימים הבירור עם אלטרסאונד אנדסוקופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בצהבת בי או סימילי16/04/2011
שלום. רציתי לברר תוך כמה זמן מהחשפות לנגיף הפטיטיס בי או סי אפשר לעשות בדיקת דם כדי לברר אם אכן הייתה הדבקה או לא.
שאלה נוספת- תוך כמה זמן תהיה ירידה בתפקודי כבד.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בצהבת בי או סי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/04/2011אפשר לבדוק מיד לאחר החשיפה המשוערת ולחזור על הבדיקות כעבור מספר חודשים כי יכולה להיות הדבקה שתתבטא רק לאחר מספר חודשים. אם תפקודי הכבד עלו בעקבות הפטיטיס חריפה מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג/מומחה כבד כי לעתים יש התוויה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמשגלית15/04/2011
שלום, אני בת 21 ובכל פעם שאני נחשפת לשמש לאחר מספר שעות מתחילים לי כאבי בטן ושלשולים.. אני לא יכולה להגיד שאני מיובשת כי אני מקפידה לשתות הרבה וזה קורה בכל פעם שאני בשמש.. אני לא יודעת לאיזה תחום זה קשור ולאיזה רופא לקבוע תור? מה יכולה להיות הסיבה? זה קצת מלחיץ כי אני מתכננת טיול אחרי צבא למרכז אמריקה ובמצב הנוכחי זה יהיה בעייתי..
בבקשה תעזרו לי או אם אפשר תגידו לי לאיזה רופא לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמש - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/04/2011יש מחלה נדירה מאוד שיכולה לקשור בין חשיפה לשמש/רגישות לאור שמש וכאבי בטן ונקראת פורפיריה. אפשר לפנות לגסטראנטרולוג/פנימאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עולה במשקלשירי15/04/2011
שלום אני בת 27 שוקלת 47 גובה 1.70 לפני חצי שנה יצא לי בבדיקות דם טרגליצרדים 290 וסוכר 105 עשיתי דיאטה אצל דחאטנית ולא אכלי כל התקופה מטוגן בשר בקר רק בריא לחם קל שיפון קינואה חזה עוף ירקות ולא נגעתי בסוכר ירדתי במשרל 8 קילו שלא רציתי לרדת אותם עשיתי בדיקות דם חוזרות השבוע והכל תקין התחלתי לאכול אוכל משמין כבר חודש שלם ואני לא עולה במשקל להפך אני ממשיכה לרדת וזה נראה כבר רע אני ממש רזה ורוצה להשמין מה אפשר לעשות האם יש מקום לדאגה? עשתי גם בדיקה לתולעים בצואה יצא שלילי אול יש איזה בעיה פנימית יש לציין שאני חולת הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עולה במשקל - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/04/2011ברור שאם הקפדת על דיאטה נטולת שומן וסוכר התוצאה תהיה ירידה במשקל. תמשיכי לאכול והעליה במשקל תגיע. אני מציעה לא להישקל כל יום אלא פעם בחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותנתי15/04/2011
שלום אני בשנות העשרים לחיי ובבוקר אני בטווח של כמה שעות אני יכול להכנס איזה 3-4 פעמים לשירותים ואז בהמשך היום זה נרגע זה לא שלשול אבל משום מה בבממוצע ביום אני נכנס לשירותים משהו כמו 3-5 ביום האם זה תסמונת של המעי רגיז? זה דבר לא תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/04/2011מעי רגיש מתבטא קודם כל בכאבי בטן או אי נוחות בבטן. אם אתה מתרוקן בשעות הבוקר 3 פעמים ואין כאבים זה לא מעי רגיש. אם המשקל תקין ובדיקות המעבדה תקינות ומדובר בתופעה ממושכת הרי שזה לא מעיד על בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)