מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעי רגיש ובדיקות שונותדפנה15/04/2011
שלום רב
אני סובלת ממעי רגיש (אשר בא לידי ביטוי בכאבי בטן ושילושלים). עברתי לפני שבועיים מספר בדיקות דם ורציתי לדעת מה המשמעות (כמו כן, אני צמחונית כ- 9 שנים):
C3 - 238 (הטווח בין 80-160).
C4 58.8 (הטווח בין 15-35)
C1 ESTERASE INHIBITOR 60.4 (הטווח בין 15-35)
vitamin D- <4 (מצוין שערך צריך להיות גדול מ- 30 לפי הספרות ולא ערכי האוכלוסייה)
B12 196 (טחח בין 200-900)
ferritin 11.5 (טווח 10-120)
SOL TRANSFERRIN RECEPT 4.9 (הטווח בין 1.79-4.63 )
הם הערכים החורגים מהטווח קשורים למעי הרגיש?
מה אומרים ערכים אלו?
תודה רבה וחג פסח שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש ובדיקות שונות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/04/2011במעי רגיש אין שום חריגה בבדיקות. יש אצלך חסר ברזל וחסר ויטמין D ששניהם ממצאים מאוד שכיחים באוכולוסיה ואינם קשורים למעי הרגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
דפנה15/04/2011מה משמעות החריגה של הערכים C1, C4 ו- C3?(ששלותם יצאו הרבה יותר גבוהים מהנורמה)
האם חריגות אלו קשורות לחוסר הויטמינים?
כמו כן, יש לציין שבחצי השנה האחרונה יש החמרה במעי רגיש (יותר יצאות כאבי בטן ולאחרונה הופיע מידי פעם חום 38 - אך זה לא תמיד)
אגב, אני לא מבינה אייך חסר לי ברזל (כי אני לוקחת כל יום כדורי ברזל עדין של סולגר), האם יש לך המלצה לכדורים ספציפיים? האם לקחת גם B12 שגם יצא מעט נמוך מהנורמה? (196) כשהטווח הוא מ- 200.
שוב תודה וכמובן חג אביב שמח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/04/2011מצבים נדירים של חסר המשלים (C1 וכו) יכולים להיות קשורים לכאבי בטן ולא "עודף משלים". אין קשר לחסר ויטמין D כפי שאמרתי חסר ויטמין D נמצא כמעט בכל מי שנבדק. ברזל של סולגר מכיל מעט ברזל ובאישה צעירה המאבדת ברזל בכל חודש בזמן הוסת חסר ברזל הוא שכיח מאוד(יותר חשוב מה ההמוגלובין ולא מה הפריטין) אם יש החמרה במעי הרגיש ועולה שאלה של דלקת כדאי לשוב לגסטראנטרולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ביופסיהיעל14/04/2011
אודה אם תוכלו לפרש לי את תוצאת ביופסיית, ושט אמצעי שנלקחה בגסטרוסקופיה:
small fragment of benign esophageal mucosa showing mild chronic inflamatory infiltrate
בתודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ביופסיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/04/2011הממצאים מעידים על דלקת קלה בושט ואינם מדאיגים. הטיפול הוא באומפרדקס/לוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בושט
יעל16/04/2011תודה על תגובתך המהירה.
הממצאים הללו הם למרות לקיחה ממושכת (מספר שנים) של לנטון 30X2 ביום. האם מומלץ לנסות להחליף לתרופה אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בושט - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/04/2011מדובר בדלקת קלה ללא ממצאים מדאיגים אחרים ולכן לא הייתי משנה טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בכיבה בחלק העליון ליידניסן14/04/2011
הסרעפת בנוסף יש גם צרבת .למי יש מוסג מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בכיבה בחלק העליון לייד - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/04/2011הניסוח לא ברור. כדאי להעתיק את תשובת הגסטרוסקופיה באופן מדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן ימנית עליונהאני12/04/2011
בהריון תאומים שבוע 25
לפני ההריון סבלתי מכאבים אחת לחודש שנמשכו 3 ימים בבטן ימנית עליונה - כאב ששיתק אותי , לאחר CT, עשרות US של בטן ימנית, כיס מרה ולבלב - לא נמצא ממצא
הממצא היחידי שנמצא לפני 3 שנים - דלקת בושט דרגה 1.
עם הכניסה להריון - התקף הכאבים אחת לחודש- נעלם .... אולם בחודש האחרון תוקף אותי מדי יום בזמנים ושעות לא קבועות כאב בבטן ימנית עליונה- מתחת לצלעות , מאין לחץ לא מוסבר ואפילו דקירות שמוקרן לעיתים לגב.
אני מניחה שהדלקת בושט לא עברה - ואולי הקטנים לוחצים - הבטן גדלה ממש וללא ספק אני מרגישה לחץ בישיבה. לא ברור לי הקשר של הלחץ שלהם לושט- זה הגיוני???
חשוב לציין שבשכיבה/ בתנוחות שונות הכאב פחות מורגש.
אני מאוד מאוד מוטרדת - ביצעתי US של כבד, לבלב וכיס מרה לפני שבוע והכל תקין. מפחדת ממחלות שונות שאפילו את שמן אני מפחדת להגיד - והראש מוטרד לא מפסיק לעבוד.
מה כבר יכול להיות הכאב הזה?? למי עוד ניתן לפנות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ימנית עליונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/04/2011לאחר כל כך הרבה שנים של כאב ובדיקות ללא ממצאים מדאיגים למה את עדיין מודאגת???? הסיפור לא נשמע מדאיג.
אני מציעה לנסות לקחת לוסק/לנטון (מותר בהריון) חצי שעה לפני ארוחת בוקר למשך 4 שבועות. אם הכאב קשור לדלקת בושט שיכולה להחמיר בהריון את אמורה להרגיש שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תשובהדוד11/04/2011
בן 65 במצב בריאותי טוב, בדיקות הדם והשתן ואחרות תקינות למעט ברזל. הסיבה לבדיקות אנמיה מחוסר ברזל.
בדיקת גסטרוסקופיה כולל ביופסיות מתריסריון יורד ומהקיבה תקינים לחלוטין.
בדיקת קולונוסקופיה: "המעי הגס נבדק לכל אורכו. המעי הדק הסופי נראה תקין (ביופסיה מס. 1). בקרקעית הצקום פוליפ זעיר שנכרת בשלמותו ע"י ביופטר (ביופסיה מס. 2). שאר המעי תקין. מומלץ לחזור על הבדיקה עוד 5 שנים".
תשובה היסטופתולוגית:
ILENUM, BIOPSY: NO PATHOLOGIC CHANGE
CECUM, BIOPSY: TUBULAR ADENOMA WITH LOW-GRADE DYSPLASIA
SNOMED: T-67000, 65000, M-00100, 82110
מה משמעות התוצאה ומה הסיכון להתפתחות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2011משמעות התוצאה היא שנמצא פוליפ זעיר ושפיר (שהוצא ולכן אין סיכון שיתפתח למשהו). ההמלצה במקרה זה היא לחזור על הבדיקה בעוד 5 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמיכל כהן11/04/2011
אני מזה כ4 שנים סובלת מכאבים שבאים מידי חודש/חודשיים באזור שמתחת לחזה ומקרין לאיזור הצדדים והגב- כאבים בלתי נסבלים למשך יום שלם,האם זה קשור לקיבה? איך אפשר לפתור את הבעיה? רופאת המשפחה שלי לא יודעת מה אפשר לעשות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2011תבקשי הפנייה לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה והסתעפות במעירוזה11/04/2011
שלום וברכה,
אמא שלי, בת 74, עברה קולונסקופיה בשבוע שעבר, ונאמר לה שהבדיקה הופסקה מיד בתחילתה בגלל מעי מפותל (הסתעפויות).
לפני 8 שנים היא עברה קולונוסקופיה מלאה (אצל אותו רופא) ונמצאו פוליפים קטנים שהוצאו.
שנה לאחר מכן, בשנת 2004, היא עברה שוב בדיקה מלאה, והבדיקה היתה תקינה.
שאלותי:
1. מדוע הבדיקות הקודמות בוצעו ללא בעיה ולא הוזכרו הסתעפיות? האם מבנה המעי אינו קבוע?
2. אמא שלי סובלת מעצירות לעיתים קרובות, האם המעי המסועף יכול להוות סיבה ומה דרך הטיפול?
2. הרופא המליץ על קולונוסקופיה וירטואלית בעוד שנה. לאור העובדה שאמא שלה סבלה מגידול ממאיר במעי, האם כדאי לחכות שנה כשהבדיקה התקינה האחרונה היתה בשנת 2004?
תודה רבה,
רוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה והסתעפות במעי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2011עם השנים מתפתחים בחלק מהאנשים סעיפים שגורמים למעי להיות יותר נוקשה וקשה יותר טכנית לבצע את הבדיקה במצבים אלו. אם היה לה גידול ולא עברה בדיקה מ-2004 הייתי ממליצה להשלים את הוירטואלית עכשיו (לאחר החג ולא מחר בבוקר) ולא בעוד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רוזה11/04/2011תודה על התשובה המהירה.
הבהרה:
גידול ממאיר היה לאמא שלה (סבתא שלי ז"ל).
בשנת 2003 נמצאו אצל אמא שלי 2 פוליפים קטנים שפירים.
בשנת 2004 הבדיקה תקינה.
האם להמתין שנה או בכל-זאת לעשות בדיקה וירטואלית בהקדם?
האם הווצרות ההסתעפויות מצביע על בעיתיות כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/04/2011סעיפים שכיחים יותר בחלוף השנים ובעיקר מעידים על הגיל ולא על סיכון לגידול.
אם הסבתא שחלתה חלתה בגיל "מבוגר" דהיינו לאחר גיל 60 אז המרכיב הגנטי אינו גדול ובמקרה זה נראה שניתן לחכות עם הבדיקה הוירטואלית כפי שהמליצו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס ולקטוז..?מיקה11/04/2011
היי
הנני בת 39 לפני 10 שנים התגלה הליקובקטורפילורי.. שנעלם לתקופה וכרגע נמצא.
לפני כשנה וחצי אובחן רפלוקס איתו אני מתמודדת בצלחה בעזרת אופרמדקס. לפני כשבוע
התחלתי ליטול גלולות בשם גינרה המכילות לקטוז (ו-gestoden 0.075mg) ומאז החלו
תגובות לא ברורות הולכות ומחמירות.
אחרי הגלולה הראשונה כאבים בבטן תחתונה בעיקר צד שמאל שינה לא רגועה שיעול הולך
וומתגבר ןאתמול (שבוע של נטילת הגלולה) היה השיא צרבת שורפת במיוחד בכל שעות
היממה. שורפת את הגרון הכיבה ומה שבינהם.
במהלך היום לקחתי 3 כדורים של אופרמדקס לא עזר ובערב בהנחית רופאת המשפחה
לקחתי מאלוקס היתה הקלה קלה.
שאלה: האם לנטילת הגלולה קשר ישיר לתגובה הרגישה שחוויתי.
יש לציין כי בעבר נטלתי גלולה בשם יסמין בלי לקטוז ועם drospirenone 3mg
ולא חוויתי תופעות שכאלה. בהנחית רופא הנשים החלפתי ליסמין והבוקר אני מרגישה
הרבה יותר טוב.
לתשובתך אודה
תודה והמשך יום מקסים
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס ולקטוז..? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/04/2011כמות הלקטוז בכדורים היא זניחה ולכן לא סביר שיש קשר ללקטוז. אולי יש קשר להרכב ההורמונלי של הגלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיים קשר..
מיקה14/04/2011מרגע שעברתי ליסמין הצרבת נעלמה .. התחושה נינוחה והכל בסדר!
אין לי כל ספק שהקשר הוא ישיר ..ייתכן שאני אלרגית ללקטוז... או כמו שנאמר המרכיב
ההורומנלי בגלולה לא התאים
תודה
חג אביב שמח
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת - האם אפשר לאבחן במדויק אם זהרן09/04/2011
צרבת או שאולי זה hiatal hernia ?
האם אפשר אבחן במדוייק מה הבעיה על ידי רנטגן או CT או משהו כזה?
ללא ההרדמה והחדרת צינור כמו שהציע הרופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - האם אפשר לאבחן במדויק אם זה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/04/2011אפשר לבצע צילום ושט קיבה "בליעה בריום" זו בדיקה ברנטגן שתוכל להראות האם יש בקע. השאלה היא מה גילך ואם הוא צעיר מ-45 אין צורך לברר צרבת אלא לתת טיפול בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בבטן תחתונהתמיר09/04/2011
היי,
יש לי ביום האחרון רעידות בבטן התחתונה בעיקר מצד שמאל.
בחודשים האחרונים סבלתי מכאבי בטן. עברתי אולטראסאונד וקולונוסקופיה שהיו תקינים.
אובחנתי כסובל ממעי רגיז וקיבלתי קולוטאל. הפסקתי להשתמש בקולוטאל לפני כשבוע.
כעת התחילו רעידות בבטן. מה יכולה להיות הסיבה?
אני בן 31.
תמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בבטן תחתונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/04/2011"רעידות" בבטן שמאלית תחתונה אופייניות למעי רגיש ומשניות להתכווצויות/גזים במעי. הקולוטל מקל על כך וייתכן שאתה מרגיש זאת כי הפסקת את התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהיקי08/04/2011
שלום רב
קיבלתי מרשם מרופא : saccharomyfes coulardio
בבית מרקחת של קופ"ח אמרו שהתרופה אינה מוכרת .
אודה לכם אם תואילו נא לאמר לי היכן ניתן להשיג התרופה .
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/04/2011סקרומיציס הוא שם של פטריה. מעבר לכך התרופה אינה מוכרת. כדאי לפנות לרופא שרשם אותה לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייהפוצי08/04/2011
שלום
יש לי פטרייה בפה ,על הלשון ובקצוות השפתיים .
קיבלתי "דקטרין ג'ל " -
השאלה שלי האם יש פטרייה גם בקיבה אם יש בפה ?
אני נוטל תרופות ודי פוחד לבלוע את ה"דקטרין "
אני נוטל - "אנפרניל " - "קסנקס" - "אוסמו אדלט " -
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/04/2011פטריה בפה נדירה וקשורה לטיפולים המדכאים מערכת החיסון כגון כימוטרפיה. מכיוון זה לא המקרה, אין חשש ויש לטפל בלשון בלבד. אין שום נזק מבליעה של מעט דקטרין ג'ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
פוצי08/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בהמוגלוביןאני08/04/2011
אימי בת 76 בערך, בריאה בדר"כ למעט צינתור לפני 4 שנים ומצבה הלבבי טוב (נוטלת תרופות קבוע) וכמו כן מתפקדת היטב.
עשתה בדיקות דם כלליות.
WBC 7.1 ׁ(נורמה 4.5 - 11)
RBC 4.05 ׁ(נורמה 3.8 - 5.2)
למיטב הבנתי - תקין.
המוגלובין 10.7 (נורמה 11.7 - 16.1) בעבר הלא רחוק היה 12
פריטין 200 (נורמה 10-120)
(נורמה 0-31) 20 ALT ׁ(GPTׂ
AST (GOTׂ 21 (נורמה 10-31)
למיטב הבנתי תפקודי הכבד תקינים.
יתר התוצאות בבדיקות הדם הן תקינות ובגבולות הנורמה.
מה עשויה להיות הסיבה לפריטין הנ"ל ולהמוגלובין הנ"ל?
האם משהו מסוכן חלילה?
לפני כשנה עשתה אימי גסטרוסקופיה לא עקב בעיית אנמיה. ויצא שאין סרטן חלילה ואין אולקוס אלא נמצא גסטריטיס ומקבלת מאז כדור בשם לנטון.
מה הסבירות שמדובר בדימום ממערכת העיכול??
האם כל דימום ממערכת העיכול משמעותו סכנת חיים או מחלה קשה המסכנת חיים???
אני דואגת!!
מה הבירור המומלץ בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בהמוגלובין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/04/2011לא כל אנמיה קשורה למערכת העיכול או לדימום. אנמיה בנוכחות פריטין תקין אינה מחייבת בירור של מערכת העיכול אלא הפנייה המטולוג. ממליצה לפני שמפנים לחזור על הבדיקה כדי לוודא שזה לא ממצא חד פעמי שחלף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בין הצלעות בגב בזמן אכילהמיכל לוי07/04/2011
שלום,
יש לי מקרה מוזר שנמשך כבר 4 חודשים.
כל פעם שאני בולעת מזון (עם כל בליעה של מזון מוצק, לא שתייה), יש לי כאבים מתחת לשכם שמאל, בין הצלעות בצד שמאל בגב. הכאב מורגש מאוד גם בגרעפסים.
במשך ה- 4 חודשים הללו עשיתי את כל הבדיקות הרלוונטיות: MRI חזה, CT חזה, MRI עמוד שדרה, גסטרוסקופיה, סיגמויסקופיה, בדיקות דם, א.ק.ג, מיפוי עצמות. לא היו שום ממצאים חריגים באף אחת מהבדיקות הנ"ל.
אני מאוד סובלת מהכאב, ההרגשה היא שדוקרים אותי בין הצלעות כל פעם שאני בולעת אוכל או עושה גרעפס. כמובן שכבר "טיילתי" אצל כל הרופאים המומחים (גסטרואנטרולוג, רופא אף אוזן גרון, ראומטולוג, נוירולוג, אורטופד וכו') וכולם אמרו לי שהמקרה שלי מאוד מעניין רק שלאף אחד לא היה תשובה בשבילי.
כיום אני מנסה לטפל בכאב על ידי פיזיויתרפיה שלא עוזרת וגם זריקת מקומית של סטרואידים לאיזור לא עזרה.
אני מקווה שתוכלו לעזור לי או לפחות להפנות אותי.
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בין הצלעות בגב בזמן אכילה - תגובה
ד''ר רם דיקמן08/04/2011הייתי מבצע גם צילום בליעת בריום בשלב ראשון ושוקל אח"כ מה לעשות, אני מציע לפנות גם לרופא גסטרו מומחה בתנועתיות הושט לבירור נוסף. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגלית06/04/2011
בשבוע- שבוע וחצי האחרון יש לי בעיה שאחרי שאני אוכלת אני מרגישה שפשוט משהו נתקע לי בגרון ועומד לצאת אבל לא באמת יוצא.
קראתי פה כל מיני הודעות וחיפשתי באינטרנט ואני חושבת שאולי זה רפלוקס (יכול להיות?), הקטע זה שאין לי שום צריבה וזה פשוט מציק ולא יותר מזה.
איך זה יכול לקרות פתאום out of the blue ומה אני יכולה לעשות כדי להפסיק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר רם דיקמן07/04/2011אם זה משתפר אחרי ארוחה זה מרגיע וקשור לדחק ואם לא, הייתי מתייעץ עם רופא אא"ג. בכל מקרה צריך בדיקה של הגרון ע"י רופא מומחה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה על התשובה המהירה!
גלית07/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)