מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםסוניה05/09/2011
שלום, אני סובלת כבר 3 שבועות סובלת משלשולים הקאות ובחילות וחום, טופלתי בציפרו ובפלאג'יל, ולא עזר, וכעת רשמו לי אזניל, קראתי באינטרנט וראיתי שזה לטיפול בדלקת אזניים, האם התרופה טובה גם לבעיות בדרכי עיכול? ומה יכולה להיות הסיבה לתופעות הללו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/09/2011רוב המחלות הזיהומיות במערכת העיכול חולפות תוך פרק זמן של שלושה שבועות. אם גם החום נמשך כל התקופה ואין שום הטבה בשלשולים ובהקאות- כדאי לבצע תרביות צואה ולפנות בהקדם לגסטרואנטרולוג. אם אין חום ויש שיפור מסוים לא הייתי ממליצה למהר לעוד טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עם האוכלפ.05/09/2011
שלום,
אני בת 30 ולרוב בריאה.
בשנים האחרונות אני סובלת מהתקפים של כאבי בטן קשים מאד ונמצאת בבירור אצל גסטרואנטרולוג (בדיקות אולרטא-סאונד והליקובקטר לא העלו כלום). מדובר בהתקפים של מעין "צירים" - כאבים חזקים מאד (ממש משתקים) בבטן העליונה וימינה, שנמשכים כדקה וחולפים. ההתקף נמשך בדרך ככל כיומיים.
אך שאלתי נוגעת לתופעה אחרת - הרבה פעמים, כשאני אוכלת, האוכל גורם לי לכאב בטן. מין התכווצות חריפה וכואבת מאד בבטן, שעוברת אחרי כמה שניות. יש לציין שהכאב מגיע בד"כ בתחילת הארוחה ואחרי שהוא מופיע לא זכור לי שהוא מופיע שוב במהלך הארוחה. האם מוכרת תופעה כזו? האם היא יכולה להיות קשורה להתקפים האחרים? האם היא יכולה להיות קשורה למעי רגיז?
תודה וסליחה על המייל הארוך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עם האוכל - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/09/2011אם הכאב מוקל לאחר מעבר גזים או יציאות הוא יכול לענות להגדרה של מעי רגיז.
את יכולה למשך 10 ימים לנסות קולוטל חצי שעה לפני הארוחה (הוא מונע התכווצויות במעי שאופייניות לאחר האוכל) ולראות האם יש הטבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובקטר בתבחין נשיפהסאלי05/09/2011
ביצעתי תבחין נשיפה ויצא בטווח הנורמה
תוצאה DELTAC 0.064
ד"ר האם ישנו חיידק אשמח לשמוע ?למרות שזה עושה רושם שאין חיידק כי זה עדיין בטווח הנורמה
אשמח לקבל תשובתך בהקדם בכדי לטפל באם צריך
תודה ויום מוצלח לכולכם
סאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובקטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/09/2011אם זה בטווח הנורמה אז אין חיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת .מה לעשות?גיא04/09/2011
שלום ד"ר, אני חייל בן 21 לפני כשנה היה לי ווירוס ממושך שהיו מלוווה בבלוטות לימפה מוגדלות וכאבי בטן לאחר שהווירוס עבר התגלתה לי רגישות ללקטוז .מאז ועד היום הבטן שלי לא מתפקדת כראוי יש לי כאבי בטן כל הזמן וצרבת מעיקה.טופלתי באומפרה 20 שלא עזר לאחר מכן הרופא הביא לי לנטון 30 שגרם לי להרגיש לא טוב והפסקתי וכיום אני שלושה חודשים בלי שום כדורים סובל מצרבת נוראית יום יום ובנוסף כל בוקר אני קם עם כאב בבטן התחתונה ולרוב אני משלשל על הבוקר. איך לטפל בצרבת?יש לי אומפרדקס 40 בבית מאבא שלי האם לנסות?או שזה יותר מידי? תודה מראש ומצטער על האריכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת .מה לעשות? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/09/2011תוכל לנסות אומפרדקס 40 מ"ג חצי שעה לפני ארוחת בוקר למשך שבועיים. אין במינון הזה כדי להזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות לא טובותאלונה03/09/2011
בחודש האחרון ואולי קצת יותר, אני חשה לא טוב לאחר ארוחות..אלא אם הן מינימליות. זו לא בדיוק צרבת כי זו לא הרגשה שהכל עולה, אלא מן הרגשה לא נעימה של יובש וקצת גירוי בגרון.
אני בת 63 ללא מחלות מיוחדות.
אשמח לכיוון
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות לא טובות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/09/2011תפני לגסטרואנטרולוג לייעוץ, לרוב בגיל הזה כל תלונה חדשה מחייבת גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת בודוזוןרם03/09/2011
חולה קרוהן שהחל טיפול בבודוזון (9 מ"ג ליום) לפני 4 חדשים ובנוסף אימורן לפני חדשיים.
התכנית בעוד חודש להפסיק את הבודוזון לחלוטין ולהמשיך עם האימורן.
1. האם נכון להפסיק את הבודוזון "במכה" ולא הדרגתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת בודוזון - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/09/2011אין צורך להפסיק בודזון בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן עליונה נפוחה מאדסו אלן01/09/2011
שלום רב,
יש לי בטן נפוחה מאד, בעיקר אחרי אוכל , אני מרגישה לפעמים כמו אישה בהריון , אבל רק למעלה, מה התופעה ואיך אפשר לטפל, בנוסף יש לי גזים והמון , ולפעמים יש ריח לא טוב מהפה, יש מאכלים מסויימים שאני יודעת שלא עושים לי טוב אז אני נמנעת, עדשים, שועית, חיטה , חמין ,מטוגן וכו.
אשמח אם תוכלו לענות לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן עליונה נפוחה מאד - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/09/2011ההפרעה יכולה לנבוע מאיטיות יחסית של התרוקנות הקיבה ואפשר להתייעץ עם דיאטנית. ארוחות קטנות ודלות שומן יכולות להקל על התחושה. מעבר לכך חשוב לדעת מה הגיל, מה משך התלונות וכו' ובייעוץ מסודר יש להחליט האם מומלץ בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן עליונה נפוחה
סו אלן04/09/2011שלום,
אני בת 44, ויש לי יציאות סדירות , נכון התזונה שלי לוקה בחסר אך אני עובדת על זה,
השבוע אני עושה ניקוי רעלים במכון סאקר, ומקווה להמשיך עם התהליך, לאיזה רופא אני אמורה ללכת, הבטן הנפוחה המון שנים לפחות 5 שנים , כשירדתי במשקל אז היתה ירידה, ועדיין הבטן היתה נפוחה מהרגיל, מה לעשות......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן עליונה נפוחה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/09/2011אפשרי לנסות מוטיליום חצי שעה לפני כל ארוחה, הוא עוזר בריקון הקיבה ויכול להקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה לא מוסברת במשקלגדעון01/09/2011
אני בן 36 .לפני כשמונה חודשים החלה אצלי ירידה לא מוסברת במשקל עם עצירויות וחוסר תאבון למשך חודש שלם.
עברתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה בחודש מרס והתברר שיש לי היאטוס הרנייה ותסמונת בארט,הקולונוסקופיה תקין.לפני כשלושה חודשים עשיתי בדיקות דם
מקיפות ותוצאתן תקינות.
תוך עשרה חודשים ירדתי 9 קילו ממשקלי.
יש לציין שאני סובל מפיסורה ולעיתים לוקח משלשלים שמכריחים אותי להיכנס מספר פעמים ביום לשירותים להתפנות.
הירידה במשקל אצלי ניכרת היטב והרב מעירים לי על כך.
שאלתי היא האם זה קקשור לאבחנה או שחלילה יש סיבה אחרת.
האם אני אמור לעבור בדיקות נוספות.
יש לציין שהתאבון אצלי בסדר יחסית.לעיתים רחוקות יש לי חוסר תאבון.
פניתי לרופא המשפחה שציין שאני בריא.
אני מאוד מודאג מהירידה במשקל ואשמח לשמוע את חוות דעתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל את תשבתכם
גדעון02/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה לא מוסברת במשקל - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/09/2011אין קשר בין בארט והיאטוס הרניה לירידה במשקל. הקשר האפשרי הוא התזונה, אם ארוחות מסוימות הכבידו עליך ושינית את התזונה הרי שאתה יורד במשקל מסיבה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו מזונות מומלצים לgerdאושר31/08/2011
שלום רב
אני בן 36 מאובחן כסובל מgerd. אני יודע בערך ממה להימנע ( קפה שוקולד עגבניות וכו ) ושאלתי מה מומלץ כן לאכול. שנית, כשמתחשק משקה מתוק, מה מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו מזונות מומלצים לgerd - תגובה
ד''ר רם דיקמן01/09/2011ככלל אין המלצה גורפת בעניין מזונות ואת "הרשימה השחורה" כל אחד עורך לעצמו. ציינת מזונות שעלולים לגרום לצרבת ויש עוד רבים אחרים אולם כפי שאמרתי זה מאד אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בקיבהלינוי31/08/2011
שלום רב,
אני בת 20, בריאה, אוכלת בריא רוב הזמן...
לאחרונה (חודש חודשיים אחרונים) לאחר ארוחות גדולות/כבדות אני נוטה לבחילות חזקות, או שלאחר כ-10 מתום האחרונה, אני צריכה לשירותים בדחיפות.
אין לי שילשולים או עצירויות. רק לפעמים יש לי כאבי בטן.
ניסיתי כמה ימים לשנות את התזונה ולא לאכול אוכל שמכביד ואכלתי רק סנדוויצ'ים והבעיה דעכה מעט, אך אני יודעת שזה לא פתרון.
שמעתי על החיידק הפילורי, וקראתי עליו אך לא מצאתי קשר...
איזה בדיקות כלליות אני יכולה לעשות על מנת למצוא בעיה כלשהי בקיבה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בקיבה - תגובה
ד''ר רם דיקמן01/09/2011נסי לשנות את הארוחות כך שתהיינה קלות, יותר נוזליות, נסי זאת לעוד שבוע שבועיים, אם הבעייה תמשיך פני ליעוץ גסטרואנטרולוגי. הליקובקטר יכול לגרום לכך ואפשר לבדוק נוכחותו בתבחין נשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לינוי01/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקסטי30/08/2011
למה עם בעית שיעול וליחה בגרון מפנים אותי לגסטרו? מה הקשר. לוקחת אומפרדקס 40 כל בוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
טי02/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומפרדקס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/09/2011בחלק מהאנשים גירוי מתמיד בגרון יכול להיות משני לרפלוקס (החזר קיבתי ושטי) וזה הקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה?אורטל29/08/2011
אני בת 22 סובלת מאסתמה קלה מילדות וכתוצאה משתמשת במשאף כטיפול מונע.
לפני כשבועיים היה לי קושי בבליעת מזון,מין אבן שתקועה ולא רוצה לצאת והלכתי לרופאה.אחרי ביצוע בדיקת משטח גרון אקספרס ,התברר שיש לי סטרפטקוקוס.
לאחר שלקחתי מוקסיפן נוזלי במשך 8 ימים (מתוך 10) הופיעו לי נקודות לבנות על הלשון ועדיין הגרון קצת כואב ויש תחושה של אבן תקועה.
ניגשתי לרופאת משפחה שאיבחנה אצלי פטרייה על הלשון כתוצאה משימוש באנטיביוטיקה -רשמה לי ניסטטין רדי מיקס ל-4 ימים 4 פעמים ביום.
התחלתי להשתמש היום והפסקתי את השימוש באנטיביוטיקה מבלי לשאול את הרופאה אם אפשר מכיוון שאני חוששת שהאנטיביוטיקה רק תחמיר את המצב.
כמו כן,אני נורא חוששת שיש לי קנדידה (במעיים או בפה) בעקבות השימוש הממושך במשאפים ובאנטיביוטיקה.
קבעתי תור לאא"ג בעוד יומיים לצורך איבחון או בדיקה יותר מעמיקה בגרון.
חשוב לציין שבשבועיים האחרונים לא אכלתי מזון מוצק אלא רק נוזלי או רך,לא לקחתי פרוביוטיקה כי קשה לי לבלוע כדורים ,לא היה לי חום,לא כאבי ראש ,הייתה ליחה מוגברת וגם רוק ,מדי פעם כאבי גרון ,מרגישה יובש בפה ועדיין קשה לי קצת לנשום למרות שאני עושה אנילציות מדי פעם ומשתמשת בקביעות במשאף כטיפול מונע.
השאלה שלי היא:יכול להיות שהמעיים שלי נפגעו בתקופה האחרונה ויש אפשרות סבירה שיש לי קנדידה?אני נורא חוששת מכך!אנא החזירו תשובה בהקדם,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/08/2011הפטרייה על הלשון יכולה להיות קנדידה (משנית לאנטיביוטיקה וגם לטיפול ממושך במשאף עם סטירואידים) והטיפול בניסטטין הוא טיפול מתאים. אא"ג יוכל לומר אם יש פטרת גם בלע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אורטל30/08/2011האם יכול להיות שמדובר בקנדידה שיצאה מכלל שליטה באזור המעיים או שרק באזור הפה/הלוע?
ודבר נוסף לגבי התרופה שקיבלתי-ניסטטין רדי מיקס:
האם לקחת לפני או אחרי האוכל וכמה זמן צריך לחכות בין האוכל לבין התרופה לפני או אחרי שלקחתי אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת לבלב כרונית עם אישפוזים רביםרוני29/08/2011
שלום רב! אימי חלתה בדלקת לבלב כרונית לאחר הסרת כיס המרה. כבר במבלך הניתוח
חלו סיבוכים ודימום שחייב מתן מנות דם ואישפוז של 13 ימים (כנראה שהיה כשל שלא
דווח לנו עליו) מאז כבר כשלוש שנים אימי מאושפזת בתדירות של אחת לחודש!!! עם התקפת
דלקת של הלבלב לניקוז נוזלי המרה, אנטיביוטיקה, אינפוזיה ולאחר 4 ימי אישפוז משוחררת
היא נחלשה גופית ונפשית ומחפשת נואשות פיתרון אמיתי לאחר ערות איזפוזים! אבקש עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת לבלב כרונית עם אישפוזים רבים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/08/2011קשה לאבחן מהי סיבת הדלקת החוזרת על סמך הנתונים שמסרת. תיתכן היצרות באיזור ההשקה- הניתוח הגורמת לכך. כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג המתמחה במחלות לבלב ולהתייעץ איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש חייב עזרה דחוף!!משה28/08/2011
שלום לרופאים הנכבדים.
שמי משה חייל בן 19.לפני כ-3 חודשים החל אצלי בעיות במערכת העיכול שבאות לידי ביטוי בכך שאני משלשל קרוב ל20-15 פעמים ביום לעיתים גם שילשולים דמיים.יש לציין שלא רק שלשולים אלא לעיתים גם יציאה קשיחה עם ריר מסביבה.הפנו אותי לבדיקות דם שחלקם לא יצאו תקינות הבולטות שבהם ferrum-56 .wbc-4.3 . אלו 2 הבדיקות שלא היו בטווח התקין.עברתי לפני 3 שבועות בדיקת קולונוסקופיה קצרה בה הרופא זיהה את האבחנה הבאה :"איזורים של אודם ברקטום ורקטו-סיגמה חורנים?דלקת?אבחנה קולונוסקופית:proctitis?"
יש לציין שנלקחה דגימת ביופסיה שתוצאותיה התקבלו היום:fragment of rectal mucose within normal limits. לפי הבנתי באנגלית התשובה של הביופסיה שהיא תקינה לחלוטין.
שאלותיי הם:
1.אם הביופסיה יצאה תקינה זאת אומרת שאין דלקת והאבחנה הראשונית של הרופא הייתה שגויה?
2.האם בדיקות הדם שציינתי לפנייך והאבחנה האנדוסקופית יכולה להעיד באמת על פרוקטיטיס?
יש לציין שבמשך 3 חודשים ירדתי במשקל סביבות ה6 קילו.
אני ממש מיואש חייב תשובה דחופה.מודה לכם מאוד וסליחה על ה"חפירה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש חייב עזרה דחוף!! - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/08/2011אבחנה של פרוקטיטיס נעשית באנדוסקופיה ולא בבדיקות דם. הסיפור הקליני שלך יכול להתאים לפרוקטיטיס. מה שלא מתאים הוא תשובת הביופסיה שהיא תקינה לחלוטין. לא ברור האם הדגימה נלקח מאיזור הדלקת. כדאי לפנות לרופא שביצע את הבדיקה לצורך הבהרות. פרוקטיטיס יכולה להיות מזיהום הקשור ביחסי מין אנאליים, אם זה רלבנטי במקרה שלך חשוב שהרופא יידע מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משהו לגביי תשובתך
משה29/08/2011ד''ר יקרה,אם הביופסיה תקינה,זאת אומרת שבודאות אין דלקת?
כי זה לא נורמלי שאני ככה תקופה כ''כ ארוכה משלשל לעיתים שלשולים דמיים,או שאם יוצאת צואה אז מסביבה כולה מין ריר לבן כזה מוזר,וכאבי בטן איומים גם בזמן הוצאת הצואה אני מרגיש כאבים איומים.מה שעוד רציתי להוסיף זה שבתקופה הזו(כ-3 חודשים שאני משלשל)יצא לי מין חתיכת בשר על דופן פי הטבעת.אם הביופסיה תקינה האם יש עוד בדיקות מסויימות שאני צריך לעבור כדיי לאבחן מחלה אחרת?אם כן אשמח לדעת איזה מחלה זו יכולה להיות לפי התיאור שהבאתי לך כן.אודה לך מאוד,פשוט אני מיואש נורא נמצא בבדיקה לבדיקה והכל לוקח זמן מפני שאני שייך למערכת הצבאית.תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לשאלתי
משה29/08/2011רציתי להבין עוד משהו שלא ברור לי אם הרופא כתב באבחנתו"איזורים של אודם ברקטום ורקטו סיגמה חורנים?דלקת?proctitis?"והביופסיה יצאה תקינה,ממה יכול להיות האדמומיות ומה האבחנה הזו אמורה להגיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסיוסי28/08/2011
מזה כמה חודשים שאני מרגיש לחצים בחזה, צרבת, ובלילה תחושה שהאוכל עולה לי, לכן אני ישן על כמה כריות ואחרי אוכל תחושת מחנק שהאוכל עולה למעלה. בתחילה חשבתי שזה קשור ללב, אבל עברתי צינתור ווירטואלי שהוריד את זה מהפרק. אחר כך עשיתי בדיקה של גסטרוסקופיה, והרופא אמר לי שיש לי בקע סרעפתי קטן ורפלוקס, ודלקת בוושטת למטה. כל הכדורים נגד חומצה לא עוזרים לי, אני מרגיש כאבים בגב לפעמים, ולאחרונה גם בזרוע של יד שמאל, ולפעמים אפילו באצבעות של היד ולאורך היד, ועייפות, רציתי לשאול עם יש קשר? או שזה שני דברים שונים ומה עושים עם הרפלוקס הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/08/2011"כל הכדורים נגד חומצה לא עוזרים לי": חשוב לדעת האם ניסית לוסק, אומפרדקס, לנטון קונטרולק ונקסיום? כי אלו כל הכדורים נגד צרבת. האם לקחת לזמן ממושך והאם הקפדת על לקיחה חצי שעה לפני הארוחות. רוב האנשים שלא הגיבו לטיפול לא הקפידו לקחת אותו לפי ההנחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)