מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקאות.יובל30/03/2011
היי, אני בת 18 ובתקופה האחרונה יצא לי להקיא ככה סתם 3 פעמים. בפעם הראשונה זה היה לפני בערך חודש וחצי כשחזרתי מיום שלם בחמת גדר עם ראש מתפוצץ והקאתי לפני שהלכתי לישון, אז זה עוד היה נראה הגיוני. פעם הבאה הייתה ביום שישי האחרון, בערב התחלתי להרגיש בחילות ואחרי שהלכתי לישון התעוררתי באמצע הלילה עם בחילה עזה והקאתי. בנוסף גם הלילה, לא הרגשתי שום דבר מיוחד לפני שהלכתי לישון וקמתי באמצע הלילה עם בחילות וכאבי בטן ושוב הקאתי קצת. מה זה יכול להיות? ביום יום אני מרגישה רגיל...תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות. - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/03/2011קשה לאבחן שלושה אירועים של הקאה. לא בהכרח הם קשורים. כדאי לפנות לרופא מטפל שישמע בצורה מסודרת את התלונות ויבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתאמא29/03/2011
שלום,
אני בת 26 בריאה בד"כ.
מזה 3 ימים אני סובלת מאוד מצרבת מאחרי הצהריים ועד הבוקר.
מתלווים לצרבת הרבה גזים.
אני ממש לא יודעת ממה זה נובע. אני אוכלת מסודר, לא אוכל שומני, לא מעשנת, לא שותה הרבה קפה- וגם הוא דל קפאין, לא בעודף משקל(BMI 24), שותה 2-3 ליטר ליום.
השאלה אם אני צריכה ללכת להבדק או לתת לזה לעבור?
ממה זה יכול לקרות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/03/2011לא כדאי למהר לברר תחושות שנמשכות 3 ימים. אפשר לקנות משהו נגד צרבת ולהיעזר בזה למשך שבוע. אם לא תהיה הטבה אז לפנות לרופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סימפטומיםדן29/03/2011
שלום!
יש לי שאלה כללית לגבי גסטרו.
האם בעיות בכל הקשור לגסטרו יכולות להקרין לאזור הראש? תופעות של לחץ עולה באוזניים,
לשון יבשה וצורבת מעט, סוג של סיחרור בראש.
תופעה חוזרת על עצמה ולא חד פעמית.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי סימפטומים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/03/2011סימפטומים לא נשמעים קשורים למערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת ברזל למה ומאיפה?רון28/03/2011
בן 57, מתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע.
נוטל באופן קבוע אלוריל בשל חומצת שתן גבוהה שגרמה לפני כשנה לפריצת גאוט.
קיימת אצלי בשנים האחרונות נטיה של ירידה בהמוגלובין ובשאר ערכי הברזל.
המוגלובין: בשנים 2001-2008 ערכי ההמוגלובין נעו במגמת ירידה קלה מ - 14.5 ל- 13.5 ומ 2008 ועד 2009 המשך ירידה בערכים: מ - 12.8 ל - 12.4
לאחר נטילת כדורי ברזל ערכי ההמוגלובין עלו ל - 13.7 ול - 14.5
לאחר שהפסקתי את נטילת כדורי ברזל ירדו הערכים שוב,תוך שנה ל - 14.3 ובבדיקה האחרונה ל- 13.6
כך גם לגבי הפריטין: מאז שהפסקתי ליטול כדורי הברזל גם מגמת ערכי הפריטין בירידה.
הפריטין היה לפני כשנתיים בסביבות 10 (במשך כל השנים כלל לא נבדק) ולאחר שנטלתי כדורי ברזל עלה לערכים 47 והגיע עד 65.אך מאז שהפסקתי את כדורי הברזל (משום החשש להתנגשות בין האלוריל לכדורי הברזל) ערך הפריטין בנסיגה כל הזמן וירד ל 40, (ההמוגלובין ירד באותה עת מ – 14.5 ל 14.3) ולאחר מכן ירד הפריטין לאחר שלושה חודשים ל – 27 ושוב לאחר מספר חודשים ל 24 ובבדיקה האחרונה ירד ל - 20.
עשיתי לפני כשלוש שנים בדיקות - קולונוסקופיה (תקין למעט טחורים פנימיים - ללא דימום)
גסטרוסקופיה ( לפני כשנתיים) - תקין למעט בקע סרעפתי
בדיקת סרולוגיה לפני כשנתיים – תקין.
בדיקת דם בצואה לפני כשנתיים - תקין.
פרוקטולוג בכיר, כמו רופא פנימי בכיר אחר, סבר כי יש לבצע קולונוסקופיה ולאחר מכן לטפל בטחורים הפנימיים (בגודל 1-2 ס"מ "היכולים להסביר דמם" לדבריו, למרות שבבדיקות לא התגלה דימום מהם ואין סימן של דם ביציאות)
קולונסקופיה בוצעה לפני כשבועיים : תקינה ופוליפ רקטלי שנכרת – תקין.
הגסטרואנטרולוג סבור שאין בשלב זה לבצע שוב גסטרוסקופיה אלא בדיקה של המעי הדק והפנה אותי לבדיקת mre
(בשל אי ספיקת כליות קלה העדפתי שלא לבצע בדיקת ct )
א. רופא גסטרו טען כי הפרוקטולוג טועה ואם אין סימני דם בזמן יציאה אין דימום מהטחורים. מי צודק?
ב. הוא המליץ על בדיקת המעי הדק באמצעות גלולת מצלמה. האם לא כדאי קודם בדיקת mre ? האם בדיקת הגלולה לא מסוכנת משום שהגלולעה עלולה להיתקע במעי הדק? והיכן ניתן לבצע זאת?
ב. האם כדאי לוותר על בדיקה נוספת של הגסטרוסקופיה?
ג. מה הערכת המומחה בנוגע למקור הדמם?
ד. המומחה שהמליץ על בדיקת הגלולה טוען כי רב הסיכויים שלא נמצא משהו במעי הדק כי אם היה מדובר במחלה קשה ההמוגלובין היה יורד לאחר שהפסקתי את כדורי הברזל הרבה מתחת למינימום וגם לא היה עולה לאחר שנטלתי את הכדורים. הוא אמר גם שיתכן ולא יגלו את מקור הדימום.
הערה: אני אוכל הרבה מאד מזון המכיל סיבים רבים מאד. עד לפני מספר ימים (במשך שנים רבות) כמעט ולא אכלתי בשר והמעטתי באכילת ביצים. כעת התחלתי לאכול מעט בשר הודו ועוף (לא אוכל בשר בקר) אך עדיין ירידה בברזל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת ברזל למה ומאיפה? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/03/2011לדעתי כדאי לחזור על הגסטרוסקופיה ואחר כך לבצע קפסולה של המעי הדק. גם לאחר בירור של כל מערכת העיכול עדיין יכול להיוותר סימן שאלה. מה שברור הוא שלא מדובר במשהו משמעותי או מדאיג. סיכויים גבוהים שבגמר הבירור השורה התחתונה תהיה להמשיך ברזל לסירוגין/קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםדנה28/03/2011
נטלתי שלוש סוגי אנטיביוטיקות במשך 11 יום בשל דלקת אגן אחת זינט, מטרוגיל וצפורצין. סיימתי את הטיפול ביום ה ומאז יש לי כאבים חזקים בקיבה כולל תחושת חום באזור. ככל הנראה מהטיפול התרופתי שאלתי מה עליי לעשות? האם עלי לקחת לנטן? האם זה עובר מעצמו? הכאבים מציקים מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/03/2011אם מציק אפשרי בהחלט לקחת לנטון למשך שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקס28/03/2011
שלום,
1.חיידק ההליקובקטר, מעיד על סרטן בקיבה, או יכול לגרום לסרטן זה?
2. אימי עברה בדיקה אנדוסקופית עם צינורית דרך הוושט, נראה שנלקחה ממנה גם ביופסיה, כי הרופא שעשה לי את הבדיקה אמר שיש לה חיידק ובקע ,מצד שני נאמר לה שזה לוקח חודש עד לקבלת תשובה,למה צריך לחכות חודש אם נאמר שיש לה חיידק?
היא החלה לקבל אנטיביוטיקה נגד חיידק ההליקובקטור(אולקוס), כלומר נותנים לה אנטיביוטיקה למרות שאין עדיין תוצאות אם זה אכן ההליקובקטור?
3. התוצאה של הדגימה שמתקבלת עוד חודש מעידה אם יש חלילה סרטן קיבה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/03/2011חיידק= חיידק ולא סרטן.
בבדיקה לוקחים תבחין מהיר שנותן תשובה תוך דקות ולכן ניתן לדעת שהחיידק שם.
כשרואים דלקת ולוקחים ביופסיה המטרה היא לבדוק האם יש משהו נוסף מלבד הליקובקטר המצריך התייחסות ולא מדובר בסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי Immunoglobulin A IgAבת 3027/03/2011
שלום רב,
לפני שלוש שנים נשלחתי לבדיקות דם עקב בעיות חוזרות ונישנות של הקאות ושלשולים.תוצאת הבדיקה שלי הייתה 331 ונאמר לי ע"י רופא המשפחה שהכל בסדר אצלי.
לפני שבוע עברתי בדיקת דם דומה כי התופעה חזרה על עצמה שוב (אפילו בתדירות של שבוע-שבועיים) והתוצאה היא 394.
מה יכולה להיות המשמעות של תוצאה זו?
תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי Immunoglobulin A IgA - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/03/2011מדובר בערכים תקינים לחלוטין. אין לכך משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת נוגדניםקומנט27/03/2011
בחורה צעירה, ברקע אולצרטיב קוליטיס שאובחנה לפני מספר חודשים, בשאלת מחלת צליאק :
עשיתי בדיקת נוגדני טרנס גלוטמינאז והתוצאה היתה תקינה הערך 1.3 u/ml
בבדיקת MRI היתה הרחבת לולאות מעי בג'ג'ונום עם ריבוי קפלים,
כשבאבחנה המבדלת תסמונת תת ספיגה וצליאק.
נשללה מחלת קרוהן.
1. האם עם בדיקת נוגדנים כזו עדיין יתכן צליאק ?
2. האם כשיש חסר בנוגדני IGA האם התוצאה היא ממש 0 ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת נוגדנים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/03/2011קיימת אפשרות של צליאק עם נוגדנים שליליים אבל זה נדיר יחסית. חסר של IGA שכיח בצליאק ובמקרה של חסר IGA בדיקת הנוגדנים אינה אמינה. אולי מדובר בקרון שמערב את הגגונום, איך בדיוק נשלל קרון? הדרך להגיע לאבחנה היא לקחת ביופסיה מהמקום שנראה בעייתי. ניתן אולי להגיע לשם עם אנטרוסקופיה כפולת בלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בבדיקת קולונוסקופיהruthi27/03/2011
לפני 10 עברתי בדיקה בה התגלה גוש טבעתי חוסם בגובה 70 ס"מ, נלקחה דגימה עדיין לא התקבלו תוצאות. אני שוקלת לבחון אפשרות ע"י לפרוסקופיה ואשמח לשמוע אם נשמע כאפשרי ושאלה נוספת האם העניין דחוף בהול או שמא אפשר לחכות אחרי החגים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בבדיקת קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/03/2011ניתוחים להסרת גידולים מהמעי הגס יכולים להתבצע בשיטה לפרוסקופית וזה מקובל. לגבי המתנה קשה לומר, אם הגוש כמעט חוסם הרי שהוא עלול לגדול יותר וגרום לחסימת מעי. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר טוב יותר את הפרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה - סליחהאברהם26/03/2011
שלום,
מזה תקופה לא קצרה היציאות שלי שוקעות באסלה ולרוב מתפוררות.
האם סימן לבעיה כלשהיא או להתעלם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה - סליחה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין26/03/2011לא ניתן על סמך התיאור לדעת האם מדובר בבעיה או לא. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולמסור יותר פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול קשותאלונה25/03/2011
כבר שבוע יש לי עצירות כאשר אני מתאמצת להתרוקן יוצא לי טחור ענקי שחוסם לי את המעבר אני מודאגת אני צעירה בת 21 וכבר סובלת יש לי רפלקס וחומציות בקיבה ואני סובלת מרגישויות כימיות הלשון שלי אם חיפוי לבן ומעט בצקות בקפליים.האם יש קשר לאלרגיה ולעצירות .??
היציאות שלי גושיות וקשות
ושיש לי יציאות אני מרגישה תחושת מלאות וחוסר התרקונות נאמר לי מהגסטרולוג שיש לי תסמונת המעי הרגיז.אבל הוא קבע את זה ללא בדיקות ולכן אני לא יודעת מה לעשות ומה אפשר לקחת בכדי לשחרר את העצירות האם חוקן יכול לעזור ?
השתמשתי בנר גלצירין ולא עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול קשות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין26/03/2011חוקן חד פעמי בהחלט אפשרי ויכול לעזור. התיאור יכול להתאים למעי רגיז. תנסי סיבים מסוג פסיליום על בסיס יומיומי ותראי האם זה משפר את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי..דוד25/03/2011
בן 63, בריא, קולונוסקופיה תקינה. סובל לעיתים מכאבים קלים במרכז הבטן, ולעיתים מרפלוקס / צרבת.
גסטרוסקופיה: "ושט קיבה ותריסריון תקינים לכל אורכם וחלקיהם.
בקע סרעפתי קטן מ- 38 עד 40. .SMALL HIATUS HERNIA
האם ניתוח הבקע הסרעפתי מומלץ ויעזור? האם הניתוח מורכב? סיכונים? החלמה? תופעות לוואי? משמעויות לאחריו? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי.. - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין26/03/2011ניתוח בקע יכול למנוע צרבת ורפלוקס. הפורום לא יכול לפרט את כל המשמעויות וההשלכות של ניתוח. כדאי לפנות לכירורג להתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות הפוליפ וההרניה? הסיכון?דודו22/03/2011
מה משמעות הפוליפ וההרניה? הסיכון?
*** קולונוסקופיה - בן 64, בריא, תלונות: אנמיה מחוסר ברזל, כאב בטן.
נבדקו: המעי הגס עד לצקום שזוהה לפי צורתו האופיינית, פתח התוספתן ומסתם אילאו-צקלי, מעי הדק הסופי צונתר, בוצע תרגיל היפוך ברקטום.
ממצאים: המעי הגס נבדק לכל אורכו. הכנה טובה של המעי. מעי הדק הסופי נראה תקין - ביופסיה מס. 1.
בקרקעית הצקום פוליפ זעיר נכרת בשלמותו ע"י ביופטר - מס. 2. שאר המעי תקין.
אבחנות: DIMINUTIVE CECAL POLYP
הערות: ממליץ לחזור על הבדיקה עוד 5 שנים.
*** גסטרוסקופיה - ושט קיבה ותריסריון תקינים לכל אורכם וחלקיהם.
בקע סרעפתי קטן מ- 40 עד 38. SMALL HIATUS HERNIA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה משמעות הפוליפ וההרניה? הסיכון? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/03/2011שני הממצאים חסרי חשיבות ואינם מסבירים אנמיה או חסר ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בקיבה..נתי21/03/2011
שלום מצטער על התיאורים מראש..
אני אבי בחור בשנות ה20 לחיי אני סובל מכאבי בטן ויציאות מרובות על פי תקופות.
ב4 חודשים האחרונים אני סובל מיציאות מרובות 3-5 בממוצע ביום אף על פי שאני אוכל אורז בננות דברים קלים וכל דבר שיגרום לי לעצירות אך ללא הצלחה.
בתקופות אלו הצואה ממרחית דביקה ומלכלכת עשיתי בדיקות צואה פרזיטים הכל תקין
אני פשוט לא מצליח לצאת מהתקופה הארוכה והרעה הזאת מה עליי לעשות לאכול איך לנהוג ?האם צואה ממרחית דביקה מסמנת על איזשהי בעיה?הדבר פגע לי בחיים אני במתח וחרדות הולך למקומות רק עם שירותים וזה הדבר שכל הזמן רץ במוחי מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בקיבה.. - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/03/2011תלונות כמו שלך לרוב לא מעידות על שום דבר מסוכן. חרדה ומתח מרעים את מצבך ואת מצב המעי והופכים את בעית המעי למרכז חייך. מציעה לפנות לגסטרואנטרולוג ליעוץ ואם מתברר שזה מעי רגיש מה ששכיח וסביר כדאי לפנות לטיפול ב-CBT טיפול קוגנטיבי התנהגותי שיעזור לך להתמודד עם החרדה ועם המחיר שהיא גובה ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בקיבההדס 621/03/2011
שלום, אני בת 28 וסובלת מזה שנים מבעיות בקיבה: הרגשת כבדות אחרי אוכל, צרבות בשכיבה במיטה, דלקות גרון שנוצרות מרפלוקס במערכת העיכול, תחושת דקירות בבטן עליונה. עשיתי פעמיים אולטראסאונד בטן ופעמיים גסטרוסקופיה והכל יצא תקין. לאחרונה אני סובלת לעתים קרובות יותר מה שמשבש לי את שגרת היום יום. הרופא שלי (גסטרולוג) שיער שיש לי אבנים בכיס המרה אך אולטראסאונד הבטן יצא תקין. (בנוסף, הברזל שלי נמוך מאוד וגם B12 ) מה עליי לעשות עם הבעיה? אני ממש מתוסכלת, לא מוצאים מה יש לי. אשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בקיבה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין21/03/2011התלונות שלך מתאימות לרפלוקס. יש לך רפלוקס וגסטרוסקופיה תקינה אינה שוללת זאת. מה לגבי לוסק ודומיו האם כשנלקח קבוע לא היתה הטבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בקיבה המשך
הדס 621/03/2011שלום,
תודה על ההתייחסות. אני לוקחת אומפרדקס 20 מ"ג אבל זה לא באמת עוזר משמעותית. מה גם שהבנתי שהוא "מכבה שריפה" זאת אומרת לא פותר את הבעיה אלא מבצע עיכוב של תאים על מנת לווסת את חומציות הקיבה. קראתי שבשלב מסוים הוא יכול לעשות נזק בלתי הפיך. דרך אגב אין לי חיידק הליקובקטר כיום. ב2001 היה לי.
האם אני צריכה לעבור בדיקות של תפקוד הקיבה ולא בדיקות כלליות של מבנה אנטומי?
מהו בעצם רפלוקס?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בקיבה המשך - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין23/03/2011בדיקות של תפקוד קיבה לא יוסיפו הרבה מכיוון שאין לנו דרך לתקן תפקוד של קיבה אם הוא לקוי (ואז את מוסיפה בדיקות ונשארת באותה נקודת מוצא- לא כדאי לבצע בדיקות לשם סקרנות אלא רק אם הן ישנו את הטיפול).
רפלוקס הוא חזרה של חומצה מהקיבה לושט ולוסק מעכב הפרשת חומצה ולכן יעל במצב זה. אם זה כלל לא עזר הרי שהרפלוקס נותר כסימן שאלה. אפשר לבצע בדיקת ניטור חומציות בושט (בדיקה כלל לא נעימה) ואם לא מדובר ברפלוקס אז מדובר ברגישות יתר של הושט ואז ההתייחסות היא כמו למעי רגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)