מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בלבלבאילנית12/03/2011
מבקשת לדעת האם בדיקת EUS מסוכנת . האם ניתן לדגום ציסטה בגודל 4 מ"מ בלבלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בלבלב - תגובה
פרופ' נחום ויסמן14/08/2016בדיקת EUS נושאת בחובה סיכונים
לצורך דגימא זה על פי החלטת המבצע בעת הפעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בלבלב - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/03/2011בדיקת EUS כרוכה בסיכונים כמו: התנקבות המעי, דימום וזיהום. ציסטה כ"כ קטנה קשה לדגום ב-EUS.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה מתייבשת
יחיאל20/05/2014ציסטה נוזלית לעומת ציסטה נוזלית מתייבשת. האם ציסטה מתייבשת תתפתח לסרטן בכל מקרה?
תודה על תשובה.
בברכה, יחיאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ציסטה נוזלי מתייבשת?
יחיאל יהב16/07/2016יש לי ציסטה נוזלית בלבלב בגודל 2 ס"מ.
האם לחכות את שהיא תיעלם לפני הניתח?
האם היא אמורה להתייבש מעצמה?
אשמח אם תשלחו לי תשובה למייל
תודה.
בברכה, יחיאל יהב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיב כיבהס12/03/2011
שלום,
אימי בת 58, סובלת בשלושת השבועות האחרונים, פעמיים בשבוע בכאבים באיזור הכיבה העליונה ובגב באותו מקום שמשיק לכאב בכיבה.
הרופא חושב שאולי זה כיב כיבה או דלקת, ונתן לה כדורי אומפרדקס, ושלח אותה לבדיקה פולשנית עם צינורית-גסטרוסקופיה.
יש לציין שהיא עברה בשבועות האחרונים לחצים נפשיים,לא פשוטים, אמרו לנו שייתכן שאולי זאת הסיבה לכיב הכיבה, עד שהיא תעשה את הבדיקה יש לכם אולי אבחנה ראשונית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיב כיבה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/03/2011נתנו לכם אבחנות ראשוניות של כיב קיבה או לחץ נפשי שגורם לכאב (לא לכיב) ושתיהן באות בחשבון. נותר להמתין לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים
ס13/03/20111. חייבים לעשות את הבדיקה מיידית? היא סובלת שבועיים שלוש, והחלה היום לקבל כדורים אומפרדקס.
2. היא מעדיפה לקחת מספר ימים את הכדורים ואם זה לא יעבור לה, אז לעשות את הבדיקה.כמה זמן ניתן לקחת את הכדורים ורק אז להחליט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואהאברהם11/03/2011
שלום,
בחודשים האחרונים שמתי לב לשינוי בצואה כאשר מספר היציאות לא השתנה (לרוב פעם ביום לאחר הקימה ומידי פעם עד 3 פעמים ביום).
הצואה שוקעת ונראת מתפוררת או בעלת מראה לא מגובד. (סליחה עם התאור הפלסטי).
רציתי לדעת האם זה בעייתי ויש להתיחס לכך ?
כמו-כן לוקח תרופות באופן קבוע (בבוקר כדור סרנדה, בערב לאחר ארוחה כדור מטהפורמין - סוכר, ולפני השינה כדור סימבקור).
האם יתכן כי אחד מהכדורים או שילוב שלהם גורם לתופעה ?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/03/2011גלוקומין יכול להשפיע על היציאות ופחות שכיח סימבקור.
אם חל שינוי ביציאות לעתים שוקלים קולונוסקופיה. תלוי בגיל ונתונים נוספים שהפורום הוא לא המקום על מנת לבחון אותם. כדאי להתייעץ עם רופא מטפל/גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסא11/03/2011
שלום
אחי סובל מזה זמן בריפלוקס הוא על בסיס קבוע לוקח כדורים נגד צרבות ומאזן את התזונה.
למרות הכל יש לו תקופות של גירויים שגורמים לשיעול.
יש פתרונות נוספים?
אשמח לתשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/03/2011שמירה על תזונה ומשקל גוף אידיאלי הם חלק מהטיפול. אם אחיך סובל מעודף משקל הרי שהפחתת משקל מאוד עוזרת. במקרים בהם תזונה ותרופות לא עוזרות לחלוטין ניתן לשקול ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 24 בריא ולא יוצא לי צואה 4 ימיםאבי דחוף!!!11/03/2011
מה כדאי לי לעשות זה מסוכן הקיבה יכולה להתפוצץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 24 בריא ולא יוצא לי צואה 4 ימים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/03/2011הקיבה לא "מתפוצצת" לאחר 4 ימי עצירות. אפשר להיעזר בנר גליצרין הנקנה ללא מרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני אמור לפנות לרופא? -
ד''ר יהודית אסולין דיין12/03/2011תמיד כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקניתי משחה נגד טחורים זה יכול לעזור - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/03/2011משחה נגד טחורים לא עוזרת לעצירות. תיעזר בנר גליצרין כפי שהימלצתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת מצלמהניצן10/03/2011
ברצוני לדעת אם גלולת המצלמה נמצאת כבר בשימוש בארץ. אם כן, היכן ואילו בדיקות בדיוק נעשות באמצעותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת מצלמה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/03/2011היא קיימת ונעזרים בה לאבחון בעיות במעי הדק בעיקר דלקת ואנמיה מחסר ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןהריונית :)08/03/2011
בת 26 בריאה בדר'כ
לפני 4 חודשים החלו לי כאבי בטן בבטן תחתונה בצד שמאל וביניים גזים שחשבתי שלא קשורים , לאחר בירור מקיף שכלל בדיקות רופא נשים ובדיקות במיון שללו דלקות שתן או נשים , עשיתי ct בטן ואולטרסאונד שיצאו תקינים , שללו גם בעיה כירוגיית .
לאחר חודשים של כאב , הכאבים החלו להחמיר , לאחר ארוחה אני ממש סובלת מרעשים וכאבי בטן בכל הבטן ולפעמים כאבים בצלעות ( כאילו חטפתי מכה ) אני מרגישה את הגזים זזים מכאיבים .
התחלתי טיפולי פוריות לכן אני לא יכולה להמשיך את הבדיקות וגסטרו לא ראה אותי עדיין .
איך אני יכולה להקל על הכאבים ??? (גם ככה יש לי כאבים מהטיפול )
בנוסף לפני כמה זמן היה לי מרירית בפה, ממש מרגיש מהבטן ,המרירות חלפה לאחרי כמה ימים לכן לא יחסתי חשיבות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היציאות שלי בסדר
הריונית :)09/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/03/2011אפשר לנסות קולוטל 20 דקות לפני האוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
הריונית :)10/03/2011צריך מרשם רופא כדי לקנות את התרופה?
אפשר לקחת את התרופה בהריון ?
עכשיו התחילו לי בעיות ביציאות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין12/03/2011לא כדאי לקחת קולוטל בהריון. יש צורך במרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןשרון08/03/2011
אני בת 31 אחרי לידת ביתי הבכורה לפני שנה וחצי התחילו לי כאבי בטן זה מתבטא בזה שהבטן מתנפחת וכואבת ולא במקום ספציפי אלא ממש כאב בכל הבטן שממש מציק ומלווה גם בשילשולים לפחות פעמיים שלוש בשבוע
נעשה לי אולטרה סאונד שיצא תקין ובדיקות דם שיצאו תקינות
ואתמול עשו לי גסטרו סקופיה שהרופא אמר שהבטן ניראית בסדר אבל הוא לקח ביופסיה
לא הבנתי למה הוא לקח ביופסיה?
אולי יש ממצא חשוד?
אתם יכולים אולי להגיד לי לשם מה לוקחים ביופסיה מהבטן אם הוא אמר שזה ניראה תקין
האם בודקים בבדיקה הזו גם את הכבד והלבלב?
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שרון08/03/2011לאחר הבדיקה יש לי חום וכאבים בכל הגוף האם זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/03/2011לוקחים ביופסיה בשאלה של דלקת לא מדובר במשהו מסוכן אם הבדיקה תקינה.
כבד ולבלב ראו באולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pet Enterographyמאיה08/03/2011
שלום,
לאחר בדיקות רבות (קולונוסקופיה פעמיים, מיפוי ליוקוציטים, בדיקות דם...) שבהן ניכר באופן חלקי כי לקיתי בקרוהן הוחלט לעשות לי בדיקת הדמייה הנקראת pet Enterography. לפי הבנתי שותים בבדיקה זאת חומר ואז מתבצע צילום. האם זוהי בדיקת MRI רגילה או CT רגיל?
כמו כן, בינתיים על מנת להקהות את הכאב ניתן לי טיפול בפנטסה (3 כדורים ביום) ומטרוג'יל (כדור אחד כל ערב).
שאלותיי:
1. האם לפני הבדיקה עליי להפסיק לקחת את הכדורים? ואם כן כמה זמן מראש?
2. האם מותר לי לשתות אלכוהול (מינון המטרוג'יל הוא נמוך 250)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pet Enterography - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/03/2011לא מוככרת לי בדיקת PET אנטרוגרפיה אולי MR אנטרוגרפיה- זו בדיקת MRI.
אין צורך בהפסקת טיפול לני הבדיקה.
אסור אלכוהול במזן שצורכים מטרוגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהג'08/03/2011
היי,
בת 38 ,חמישה חודשים אחרי לידה, מניקה - - בעקבות כאבי גב ניתן לי נורופן שגרם לכאבים ברום הבטן, תחושת שריפה, דימום רקטלי חד פעמי, שיהוקים בחילות וכו'. רופאת המשפחה המליצה על אומפרודקס, אלא שכבר חוששת ממנטילת תרופות שאולי ירפאו דבר אחד אך יזיקו בדבר אחר. רופא הגסטרו המליץ על גסטרוסקופיה. מהן תופעות הלוואי של הבדיקה ושל ההרדמה, כמה זמן דרוש להתאוששות והאם אומפרודקס עשוי לעזור במקרה של דלקת קיבה, כיב פפטי ודלקת בתריסריון?
יש לציין- בדיקת הליקובקטר שלילי ובדיקות דם תקינות למעט כולסטרול קצת גבוה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/03/2011לגבי תופעות הקשורות לבדיקה כדאי להתייעץ עם הרופא המבצע או לקרוא באתרי המכונים בהם מתבצעת הבדיקה.
אומפרדקס מרפא כיב ודלקת ולכן כדאי לקחת אותו לחודש, ייתכן שיפור שבעקבותיו הבדיקה תבוטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולוטלדוד07/03/2011
שלום
הרופא רשם לי COLOTAL ואמר לקחת אחרי האוכל
גם הרוקח אמר אחרי האוכל
בעלון התרופה רשום 20 דקות לפני האוכל
אז איך לקחת את התרופה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולוטל - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/03/201120 דקות לפני האוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי גזים במעישירי07/03/2011
שלום רב ,
אני בת 34 , סובלת מכאבים בבטן כבר כמה חודשים ...קיבלתי תשובות לבדיקת אולטרסאונד בטן , הכל תקין ברוך השם פרט למשפט אחד שצויין " הדגמת הלבלב חלקית בלבד, עקב ריבוי גזים במעי"...מה זה אומר ?
אשמח לתגובתכם , בתודה מראש
שירי
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי גזים במעי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/03/2011איזור הלבלב מוסתר על ידי גזים ברבע מהנבדקים. זה לא מעיד על שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מלווים בתסמינים נוספיםשרון07/03/2011
היי,
לאחרונה אני סובל מכאבי בטן בעיקר בצד ימין מתחת לצלעות, כאבים בחזה באים והולכים שלא קשורים ללב, גזים, יובש בעור, גרון יבש, טעם מר בפה, לשון לבנה (לפעמים יותר לפעמים פחות), סחרחורות וערפול וקושי להתרכז, לחץ בראש, זיעה קרה ועוד..
לאחר בדיקות דם, צואה, שתן ואולטראסאונד ורופאים שלא מצליחים לאבחן, התייאשתי.
שמעתי שזה אולי התפרצות קנדידה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יוסיף
שרון08/03/2011שאני בן 26 ויש לי גזים כבר מספר שנים. וכל התסמינים הללו התחילו לפני שלושה חודשים מכאבי בטן קלים בצד ימין מתחת לצלעות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן מלווים בתסמינים נוספים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/03/2011בנושא קנדידה הכתובת היא הרפואה המשלימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
שרון10/03/2011בגסטרוסקופיה נמסר שאני סובל מדלקת אנטרום קלה ללא מציאת חיידק הליבקטור.
ממה זה כבר נגרם אם לא מהחיידק?
מה הדרכים לטפל בזה כי כבר כואב לי 3 חודשים למרות שאני שומר על תזונה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/03/2011דלקת קלה באנטרום אינה גורמת לכאב והיא ממצא חסר חשיבות. הכאב מקורו ב"קיבה רגישה" בדומה למעי רגיש והטיפולים הם טיפולים המתמקדים בכאב והפחתת מתח אם קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר
שח11/03/2011כי אין לי בעיה ביציאות אמנם הן משתנות לפעמים רכות לפעמים שלשולים, אבל לרוב יש לי 1-2 ביום.
חשבתי שקיבה רגישה יש למי שיש לו המון יציאות ביום..
הכל מקרה תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה. חשד לרגישות לגלוטןבן 2306/03/2011
יש לי שילשולים פעם בשבוע-שבועיים מעל חצי שנה, ודיאטה בלי גלוטן כנראה עוזרת לי. רופא גסטרו קבע לי גסטרוסקופיה.
השאלה שלי האם זה הגיוני שאני יכול להמשיך בדיאטה נטולת גלוטן עד הבדיקה.
האם לא צריך לאכול גלוטן בשביל שיגלו רגישות בבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה. חשד לרגישות לגלוטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/03/2011אם תקפיד על דיאטה ללא גלוטן זה יכול לשנות את תוצאות הבדיקה ולכן לפני בדיקה לא מומלץ להימנע מגלוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום - תרומת דםעמית06/03/2011
שלום , האם לאדם שיש רפלוקס (קיבה) יכול לתרום דם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תרומת דם - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/03/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)