מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- VIDEO CAPSULEדודו20/03/2011
מה משמעות תוצאת בדיקת ה- Video Capsule שביצעתי למעי הדק בשל: ירידה בברזל, חשד לקרוהן לפי ASCA חיובי. גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה ו- CT בטן תקינים. בן 64, 73 ק"ג, 170 ס"מ.
Gastric passage time: 0h 1m, Small bowel passage time: 4h 13m
תהליך וממצאים: הנבדק בלע את הוידאו-קפסולה בצום, אחרי ששתה 1 ליטר מרוקן. הקפסולה נכנסה לקיבה אחרי 30 שניות, עברה לתריסריון אחרי 2 דקות והגיעה לקולון ב- 4 שעות ו- 16 דקות. לכן הושגה בדיקה שלמה של המעי הדק.
לאורך המעי הדק, יש לראות כמה לימפנגיאקטזיות ציסטיות, ללא משמעות קלינית. גם בחונום, ניתן לראות מוקדים בודדים של אריתמה ברירית, ללא כיבים. מימצאים אלה הם מינימליים ולא מתאימים למחלה דלקתית כרונית של המעי. הם נראים יותר כאנגיואקטזיות בודדות.
Cystic lymphangiectasias of the small bowel. Isolated angioectasias in jejunum. No evidence of inflammatory bowel disease
Cystic lymphangiectasias ו- angioectasias ו- אריתמה ברירית, האם ממצאים אלה או סך המצב הנ"ל קשורים לסרטן או מנבאים סרטן? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VIDEO CAPSULE - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/03/2011לא מדובר בסרטן ולא בדלקת של המעי בסה"כ רושם של בדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיהאורן20/03/2011
שלום,
אני בן 61, עברתי בדיקת גסטרוסקופיה (עקב כאבים עזים באזור הקיבה) שבמהלכה התגלתה דלקת בוושט וכן נלקחה ביופסיה.
להלן תשובת הביופסיה:
Gastroesophageal junction, biopsy:
Squamo columnar mucosa with changes suggestive of reflux esophagitis.
Comment: Alcian blue/PAS stain negative for intestinal metaplasia.
אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר לי את התשובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/03/2011אין שום ממצא מדאיג. מדובר בחומצה שמגיעה מהקיבה לושט וגרמה לדלקת= רפלוקס. הטיפול הוא בלוסק/אומפרדקס/לנטון ומעקב גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן טיפול + איך יודעים שהדלקת עברה
אורן28/03/2011תודה רבה על התשובה.
למשך איזו תקופה יש ליטול את התרופות הללו?
איך אפשר לדעת האם הדלקת עברה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן טיפול + איך יודעים שהדלקת עברה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/03/2011בדקו את זה בעבר. בשמונה שבועות טיפול יש כמעט 100% ריפוי ולכן אין צורך בבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריך להיות במעקב אח"כ
אורן13/04/2011שלום,
כלומר אחרי 8 שבועות טיפול יש פשוט להפסיק לקחת את התרופות וזהו?
האם צריך להיות במעקב אח"כ?
תודה רבה על התשובות והעזרה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריך להיות במעקב אח"כ - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/04/2011תקבע ביקורת לאחר 8 שבועות וההחלטה לגבי ההמשך תיקבע על ידי הרופא שמכיר אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא טובהאברהם20/03/2011
שלום
אתמול בצהריים התחלתי להרגיש מעט לא טוב, התבטא במחושים מאוד חלשים בבטן מידי פעם, תחושה של לחץ בבטן, תחושת בחילה מאוד חלשה, זיעה קרה מידי פעם, חולשה, חזרת טעם לגרון (טעם של מלפפון ואולי המיץ) והתקף שיעול שבמהלכו פלטתי רוק צמיגי לבן/שקוף.
לפני הארוע שתיתי מיץ אשכוליות ושעתיים לפני אכלתי טוסט עם מלפפונים טריים.
יצאתי לשירותים (לא שלשול) ולאחר מכן חל שיפור בהרגשה, אך לאחר מכן הרגשתי עייפות גדולה ולכן נרדמתי ל1-2 שעות.
בקימה ההרגשה השתפרה מעט, ללא חשק רב לאכול כאשר בסופו של דבר אכלתי ביצה קשה עם גבינה וירקות (מלפפון, פלפל).
להוסיף שיצאתי לשירותים כ-4 פעמים כאשר באחרונות מעט מאוד יציאה.
בלילה האחרון שוב הרגשתי צורך לצאת לשירותים (ישבתי שם די הרבה) ולקראת סוף היציאה היה לי דימום אדום.
הבוקר שוב היתה לי יציאה הפעם מאוד עסתית אך מעורבת בדם.
לציין גם מידי פעם תחושה של דקירה בצד ימין מעט מתחת לקו הטבור.
רקע: בן 40, לא מעשן, לא שותה, לוקח מידי יום כדור סרנדה, מטהפורמין, סימבקור.
מזה מספר שנים לא קטן סובל אחת לשנה - שנה וחצי מטחורים מדממים שטופלו בקשירה מספר פעמים ומספר פעמים הדימום הפסיק ספונטנית.
שאלותי:
האם כל הסימפטומים שתוארו קשורים ?
האם יש קשר למה שהיה לי אתמול לטחורים שהחלו לדמם אתמול בערב ?
האם יתכן כי הדימום החל בשל הישיבה הממושכת בשירותים, מספר פעמים ביומיים ?
האם אפשר להמשיך רגיל בכדורים לאור התופעות ?
האם מדובר ברפלוקס, צרבת, הליקובקטר ומה הקשר לדימום ?
האם יש עצות לטיפול בבית ?
כל המלצה עיצה והכוונה יתקבלו בברכה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה לא טובה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/03/2011אין שום דרך לאבחן תופעות שנמשכות יממה. האפשרות הכי שכיחה היא שמדובר בזיהום במערכת העיכול. לקחת קל בטן למשפר ימים ולפנולרופא משפחה אם אין שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מתחושת מחנקסובלת ממחנק19/03/2011
שלום, מזה כשבועיים אני סובלת מתחושת מחנק כשאני אוכלת, אני לא אוכלת מזון קשה כמו לחם אלא רק רך כמו מרקים או ירקות טחונים שגם אותם כעבור כמה דקות קשה לי לבלוע ואני נחנקת. עשיתי בדיקות אא"ג והם יצאו תקינות הצילום הראה כמו "בועה" של אוויר בתוך חלל הבטן מה זה יכול להיות?
עזרו לי בבקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מתחושת מחנק - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/03/2011לכולם יש "בועת אויר בבטן" זוהי בועת אויר בקיבה שנראית בצילום חזה וזה ממצא תקין. לא ברור לי למה את נחנקת בזמן האוכל. כדאי להתייעץ עם מרפאת בליעה/קלינאית תקשורת המתמחה בבליעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז לשם בדיקותחמד19/03/2011
שלום,
אינני בטוחה שזה הפורום המתאים, אנסה.
אני בת 20, ברקע morbid obisity, microscopic collitis, pcos
וחשד לושט בארט שנמצא בוידאוקפסולה אך טרם אושש בגסטרוסקופיה.
יש לי CRP גבוה מאד כבר מס' חודשים (נע בין 17 ל26) ורופאיי טוענים שמקורו אינו בקוליטיס.
שאלתי: אני נמצאת בהליכים ארוכים מאד של בירור רפואי כבר למעלה משנה. כל פעם מקבלת תוצאות בדיקה, חוזרת לרופא מקבלת הפנייה לבדיקה הבאה... זה מתיש ולא מתקדם לשום מקום. האם יש באפשרותי להתאשפז בבי"ח על מנת לבצע את כל הבדיקות בזמן קצר? (הבדיקות הצפויות לי בזמן הקרוב: גסטרוסקופיה, US כליות, צילום בית חזה, בדיקות דם מפה ועד להודעה חדשה, ביקור אצל פנימאי, אנדוקרינולוג, ראומטולוג, וגסטרואנטרולגים כמובן).
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז לשם בדיקות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/03/2011לא יאשפזו בגילך לצורך בירור וגם לא הייתי מציעה להתאשפז לצורך כך. אין שום דחיפות בביצוע גסטרוסקופיה וגם אם תעשה אין שום ממצא שם שיסביר CRP מוחש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
חמד20/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותt3318/03/2011
בחודש וחצי האחרונים אני מרגישה שיש יש לי יותר יציאות מבדרך כלל.
בדרך כלל הייתי הולכת לשירותים פעם ביומיים שלושה - לאחרונה 2-3 ביום לפעמים מיד אחרי הארוחה - אין לי כאבי בטן , לפעמים אני מרגישה לחץ בבטן העליונה ותחושת נפיחות אני מרבה לשתות הרבה לאחרונה - כמעט 2 ליטר ביום.
היום התפתחה אצלי דלקת שתן - בשופכה ואני כרגע לוקחת דיספטיל פורטה בנוסף אני מרגישה מעין גירוד בפי הטבעת(לא באופן מטריד).
מה יכולה להיות הסיבה - ומה עושים - איזה בדיקות? (עשיתי בלי קשר בדיקות דם כלליות לפני כחודש הכל היה תקין מלבד מחסור בויטמין בי 12 וכרגע אני לוקחת תוספת של ויטמין זה)
אשמח לשמוע את דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/03/2011ההחלטה במה מדובר והאם צריכים בדיקות נוספות אינה יכולה להיעשות בפורום. ישנם גורמים נוספים שצריכים להילקח בחשבון כגון גיל, תזונה, טיפול אנטיבוטי וכו'. אין תחליף להתייעצות עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה שעברתיRuthi18/03/2011
שלום, אתמול עברתי את הבדיקה רשם הרופא: "בגובה 70 ס"מ גוש טבעתי חוסם לא מאפשר מעבר המכשיר, נלקחו ביופסות".
האמת די מפחיד, הרופא הסביר גם ע"פ, שאלתי היא האם זה מוכר, האם חלילה יתכן ממאיר, האם אפשר להוציא בלפרסקופיה או ידרש פתיחת בטן?
אציין כי לפני 4 שנים עברתי קרצינומה עם כימו והקרנות, יתכן וכבר פג תוקפם והגוף עלול חלילה לחלות שוב?
תודה רבה!!!
רצ"ב התמונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה שעברתי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/03/2011אני מבינה שיש הרבה חשש בעיקר לאור העבר, אבל לא ניתן על סמך התמונה לאמר מה זה. גוש חוסם יכול להיות ממאיר ובאותה מידה יכול להיות גם גוש דלקתי שאינו ממאיר. אין ברירה אלא להמתין לתוצאות הביופסיה. לגבי יתר השאלות של איך ניתן להוציא וכו' - לא ניתן לענות עליהן. לאחר קבלת הביופסיות צריך לעבור הערכה נוספת באמצעות CT וכו' ורק לאחר מכן ניתן יהיה לאמר מה המשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתיעל17/03/2011
מזה מספר שנים מקבלת לנטון 60 ביום נגד ריפלוקס.
לאחרונה, חזרו צרבות, כאבים לכל אורך מרכז הבטן, מהגרון עד למרכז הבטן, פעם אחת דלקת בדרכי הנשימה העליונות וצרידות ועכשיו גם צריבה ואדמומיות בחך העליון. אובדן תיאבון מוחלט. ירידה של כ 8 ק"ג בחודשיים (אני בעודף משקל גדול). לעיתים גוש בגרון או קושי בבליעה - בסה"כ הרגשה כללית מאוד גרועה.
אולטרסאונד בטן תקין, בדיקות דם תקינות. אתמול עשו גסטרוסקופיה שהייתה תקינה לגמרי ולפיכך אמרו שאין מה לתת טיפול מלבד המלצה לטיפול אנטי דכאוני.
אני מבינה ומקבלת שאולי יש קשר נפשי שצריך לטפל בו אך השאלה היא האם אין שום טיפול נקודתי שניתן לתת לפתרון הבעיה ? שינוי תרופה/מינון/תוספת תרופה אחרת ? משהו ? האם יש לכם איזו המלצה ?
בתודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/03/2011כשמינונים גבוהים של לנטון ודומיו לא עוזרים וגסטרוסקופיה תקינה אחת האפשרויות היא שמדובר ברגישות יתר של הושט. תרופות אנטידיכאוניות בהחלט יכולות לעזור במצב זה כי הן מפחיתות את רגישות הושט לחומצה. לא צריך להיבהל מהכותרת אלא להבין מה מטרת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול מתמשך לאחר טיולשלומי17/03/2011
שלום. כבר 5 ימים ישנו שלשלול התחיל בתאילנד בטיול ולא מפסיק ללא חום אבל כאבי בטן חזקים. האם יש צורך באנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול מתמשך לאחר טיול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/03/2011הגיל והמצב הרפואי חסרים. כמו גם כמה שלשולים יש ביום והאם חלה הפחתה במספר השלשולים. אם אין חום ואין דם לרוב אין צורך באנטיביוטיקה אלא בקל בטן להקלה. כדי לקבל תשובה יותר מוסמכת שלוקחת בחשבון את כל הנתונים כדאי להיוועץ ברופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטור פילוריעמית17/03/2011
שלום רב,
אני בן 23, וכבר כמה זמן שאני מרגיש דפיקות לב בחזה, צרבות והקאות. לאחר בדיקה של רופא המשפחה התגלה אצלי חיידק הליקובקטור פילורי ( ע"י בדיקת נשיפה), ולקחתי את הטיפול המשולש. לאחר סיום האנטיביוטיקה, חזרו לי התסמינים - שבמהלך האנטיביוטיקה לא היו, בליווי סחרחורות המקשות עליי לתפקד.
ברקע היה לי חשד בגיל 15 למיוקרדיטיס, אך נשלל ואקו תקין.
האם אני צריך לחזור לטיפול אנטיביוטי? האם זה מראה על סימנים אחרים?
תודה רבה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה צריך לעשות בדיקת נשיפה חוזרת
שרון17/03/2011כדי לבדוק אם החיידק חוסל.
מדובר בחיידק שיכול לפתח עמידות בפני אנטיביוטיקה ולפעמים מצריך טיפול מרובע כדי לחסלו.
בהצלחה ותרגיש טוב :)
נ.ב אני לא רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטור פילורי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/03/2011קרוב לוודאי שמה שעזר זה האומפרדקס ולא האנטיביוטיקה. תחדש את האומפרדקס ל-4 שבועות ותחזור לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור הבטןאילנה16/03/2011
שלום,
בעלי סובל מכאבים באיזור הבטן מזה כחצי שנה. הכאבים לפי תיאורו דומים למן התכווצות של שרירים ואי אפשר להצביע על איזור ספציפי - הם כל הזמן משנים את מיקומם..
רופא משפחה הרגיע אותו באומרו ש"אין בזה שום דבר נורא"...
הבעיה היא, שכיאה לגבר טיפוסי, בעלי מתעקש שלא לפנות לרופא גסטרואנטרולוג לאבחון מדויק.
האם על סמך התיאור שלי ניתן להסיק מסקנה בנוגע לאבחנה כלשהי ועד כמה מומלץ לפנות לרופא בדחיפות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באיזור הבטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/03/2011אפשר לפנות להתייעצות עם גסטרואנטרולוג ללא דחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתמיכלי16/03/2011
שלום רב!אני בת 32.לפני כ-4 שנים בתחילת ההריון השני שלי התחלתי לסבול מצרבות.עד אז לא ידעתי מה זה צרבת.בהריון נעזרתי במאלוקס.לאחר הלידה הצרבות לא עזבו אותי והתחלתי אומפרדקס אחד בבוקר . הטיפול הנ"ל עזר לי מאוד.בשנתיים האחרונות אני סובלת מירידות ועליות ויש ימים שהצרבת מלווה אותי עד לשינה למרות האומפרדקס ותרופות סבתא-שקדים,קרח,סודה לשתיה וכו'.ניסיתי לתקופה גם לנטון ללא שיפור.יש לציין כי לא ראיתי כל קשר לסוג המאכלים ולכמויות-ניסיתי טיפול תזונתי ללא הועיל.לפני 10 שנים הופיעה לי הרגשה של "חתיכות בגרון" לאורך כל היום ועשיתי בדיקת גסטרו שיצאה תקינה לחלוטין והתחלתי ליטול כדורים נוגדי חרדה שעזרו במעט.בכל שנות נעוריי סבלתי מקיבה עצבנית וערכתי בדיקות רבות כולל צילום בריום קיבה.כולן תקינות.שאלתי היא-מדוע לא עזבו אותי הצרבות מאז תחילת ההריון?(לא חזרתי למשקלי שלפני ההריון ).העניין מפריע לי מאוד ביום-יום וככל שאני חושבת על זה ומעסקת בזה זה מתגבר.בדיקת הגסטרו היתה טראומטית מאוד עבורי,הטשטוש לא השפיע עליי כנראה כי אני מורגלת לכדורי הרגעה.האם ניתן לבצעה בהרדמה?רופא משפחה הציע מעבר לנקסיום.אולי אוכל להתחמק מהבדיקה הנוראית כל כך עבורי ולנסות טיפול תרופתי אחר?בדיקות נשיפה חוזרות שללו חיידק הליקובקטור.כבר שבועיים אני נוטלת 2 אומפרדקס ביום-אחד בבוקר לפני האוכל ואחד בלילה לפני השינה(בהמלצת הרופא).אין שיפור.אני חרדה מאוד שמא יש לי משהו קטלני בקיבה שעדיין לא גילו .מה דעתך?האם יש כאן שילוב של בעיה פסיכולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/03/2011אין ספק שהחרדה משפיעה עלייך ולאחר כל כך הרבה שנים של בדיקות את כבר צריכה להיות משוכנעת שאין לך שום דבר קטלני.
לגבי צרבות שלא עוזבות יש מצבים של רגישות יתר של הושט ולא הכל חומציות ולכן אין תגובה טובה לתרופות כמו אומפרדקס, לנטון וכו'. הטיפול שלך צריך גם לשלב גם טיפול בחרדה ולא מדובר רק בתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיש?שרון16/03/2011
שלום, אני בן 27
יש לי כאבי בטן כ-5 חודשים. כאבי הבטן בעיקר באזור הקיבה בטן עליונה, ימין ושמאל.
עשיתי את כל הבדיקות (דם,צואה,שתן,אולטראסאונד וגסטרוסקופיה). הכל תקין פרט לגסטרו שהופיע דלקת קלה בקיבה לא חיידקית.
הבעיה היא שיש שינוים ביציאות, לרוב צואה דקה כזאת, לפעמים שילשולים(פעם בשבוע לערך) ולאחרונה יציאות חומות עם מעטפת אדומה כזאת.
בעבר היו לי דימומים ביציאות שבאו לתקופה והפסיקו כשעשיתי דיאטה.
הפרקטולוג אומר שיש לי שם שיפשוף שיכול להיות שזה מזה.
לפי מיטב הבנתי זה לא קשור לכאבי בטן (קבעו שאני סובל ממעי רגיש).
האם לדעתך יש לעשות בדיקת קלנוסקופיה במצב הנתון? או שמא לחזור לפרוקטולוג שיראה אם ישנם טחורים פנימיים או משהו כזה..
מצטער שזה קצת ארוך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/03/2011כשאתה מתאר "יציאות חומות עם מעטפת אדומה כזאת" אם הכוונה היא לדימום הרי שהייתי מבצעת קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,שיר14/03/2011
אני בת 20 ואחרי בדיקת גסטרוסקופיה התגלה שיש לי בקע סרעפתי ודלקת בכל הקיבה, הרופא משפחה שלי נתן לי טיפול של שלושה סוגי אנטיביוטיקה למשך שבועיים, הטיפול לא עזר ועדיין יש לי כאבים חזקים בבטן ודקירות מתחת לחזה.. הרופא שלי טוען שאין מה לעשות ואני צריכה לחיות עם זה .
רציתי לדעת אם כדאי לפנות לייעוץ נוסף ולקבל חוות דעת נוספת..
בתודה, שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/03/2011המצב נקרא "קיבה רגישה" ובדומה למעי רגיש הוא לא בר ריפוי, אבל בהחלט ניתן להקל על תחושותייך. כדאי להתייעץ עם גסטרואטרולוג נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיהשרון13/03/2011
שלום,
אני אחרי בדיקת גסטרוסקופיה והבחנתי שהיציאות שלי השתנו והפכו להיות חומות-אדומות.
יתכן שזה מהביופסיה שנקלחה מהקיבה?
אני גם שותה הרבה תה ירוק והפסקתי עם החלב.
האם נגרם לי נזק מהבדיקה (כאבי הבטן נשארו פחות או יותר אותו דבר וללא החמרה).
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/03/2011אם ביופסיה גרמה לדימום לרוב תהיינה יציאות בצבע שחור. יציאות בצבע חום-אדום נשמעות תקינות. כדאי להיוועץ ברופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)