מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח ביופסיה - בדיקת גסטרוסקופיהלימור20/07/2009
עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ולקחו 2 ביופסות.
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות:
duodenum,2nd part:
תיאור מיקרוסקופי:
normal villous architectore,without significant change
אבחנה:
normal tissue morphology
stomac מיקרוסקופי:
mild to moderate chronic gastritis with lymphoid follicules formation, foveolar hyperplasia in the antral mucosa. no atrophy
אבחנה:
inf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד''ר אהוד מלצר21/07/2009לימור שלום
נחמד לומר "שלום" וגם "תודה"
ולגופה של שאלה
הביופסיה מהתריסריון תקינה
הביופסיה מהקיבה מראה דלקת קלה
בברכה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה
לימור21/07/2009מצטערת שזה יצא לא מנומס, פשוט כתבתי את השאלה שלי בכמה פורמים אז כשהעתקתי את המלל, הוא נחתך באמצע.
העתקתי אותו מחדש:
עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ולקחו 2 ביופסות.
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות:
duodenum,2nd part:
תיאור מיקרוסקופי:
normal villous architectore,without significant change
אבחנה:
normal tissue morphology
stomac מיקרוסקופי:
mild to moderate chronic gastritis with lymphoid follicules formation, foveolar hyperplasia in the antral mucosa. no atrophy
אבחנה:
inf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לימור21/07/2009משום מה זה שוב נחתך, זה ההמשך:
אבחנה:
in* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לימור21/07/2009Inflammation ,chronic
hyperplasi* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת העיכולדינה19/07/2009
שלום
בבדיקת גסטרו שעשיתי נמצא
Small Sliding Hiatal REflux Esophagitis Gr1 GAstric
Polyps
רופאת המשפחה אמרה לי לקחת אומפרדקס לאורך מספר חודשים ולהפסיק ואז בסתיו עוד פעם לקחת את התרופה למשך כמה חודשים.
אבל הרופא גסטרו אמר לי לקחת אומפרדקס בלי הפסקה ולמשך כל החיים במטרה להוריד את החומציות בקיבה.
מה לעשות? לא הייתי רוצה לקחת את התרופה רצוף ולכל החיים, אבל האם יש ברירה? אולי אפשר לשלב טיפול הומאופתי כלשהו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה
ד''ר אהוד מלצר21/07/2009שלום
כאשר יש דלקת בושט (כמו אצלך) מומלץ לקחת את התרופה בקביעות וללא הפסקות. אין טיפול אחר יעיל נכון להיום.
בברכה,
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמה19/07/2009
בימים האחרונים סבלתי מוירוס בבטן, כולל שילשול חריף.
כעת אני מחלימה, אבל בפי הטבעת שלי, כנראה כתוצאה משימוש בנייר טואלט
מספר רב של פעמים ביום, הופיעו פצעים ורודים, לא מדממים ולא מוגלתיים
אשמח לעזרתכם
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה
ד''ר אהוד מלצר21/07/2009שלום נעמה
כדאי שיראה רופא המשפחה. קרוב לודאי מדובר בגירוי מקומי ומשחה יכולה לעזור.
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gastritis erosive duodenitisאבי19/07/2009
שלום
בבדיקת גסטרוסקופיה שביצעתי נמצאה האבחנה הנ"ל , בנוסף נלקחה ביופסיה מ- ANTRUM
כמו-כן נאמר לי שיש לי דלקת בתרסריון .
אודה להסברכם
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר אהוד מלצר21/07/2009פירוש הדבר שיש דלקת בקיבה עם כיבים זעירים (ארוזיות). צריך לחכות לתוצאות הביופסיה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםא(מתבייש בשם14/07/2009
כבר תקופה אני מדמם לאחר מתן הצואה היום היו לי ממש כמויות. בעבר היו לי קצת דימומים ועשו לי קלונוסקופיה והתברר שיש לי סדק. אך הפעם זה לא דומה זה מתוך הגוף וכמויות. סבא רבא שלי נפטר מסרטן המעי הגס. ואמא שלי פוחדת מה עלי לעשות. אני פוחד מאשפוז ממושך שיהרוס לי את החופש הגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' אלכסנדר פיש16/07/2009לא ברור לי בן כמה אתה וכמה שנים עברו מהקולונוסקופיה האחרונה.
יש לבדוק ספירת דם.לא עושה רושם אתה זקוק לאיזפוז אך יתכן שכן לבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואהלימור12/07/2009
ד"ר שלום
אני בת 35 לפני כשנה בוצע בדיקת קולונסקופיה תקינה כולל ביופסיה מהסוף של המעי הדק עקב שלשולים שלושה חודשים השלשולים פסקו בדיקות הדם הראו פריטין 19
המוגלובין 12
ברזל IRON 105
טרנספרין 275
נוגדנים לצילאק שלילי
עברה כמעט שנה ושוב יש שלשולים לא באותה תדירות פעמיים ביום במשך כמה ימים זה מפסיק ואחרי כמה זמן חוזר שוב אני אציין שאני נמצאת בתקופה לחוצה בחיי באופן כללי ולדעתי יש קשר
מאז ומתמיד היו לי שינויים ביציאות בטן נפוחה וגזים
אציין גם סליחה על התיאור שהצואה היא הרבה קטנים רכים כשזה לא שלשול
האם לדעתך יש משהו שאני צריכה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשולים
פרופ' אלכסנדר פיש16/07/2009לשילשולים סיבות רבות, כולל מעי רגיש.
החמרת התסמינים בשעת מתח מחשידה לכיוון של מעי רגיש.
יש לשלול סיבות אחרות.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוךלאה12/07/2009
שלום רב ,
בבדיקת הדם האחרונה שביצעתי השבוע התגלה כי ההמוגלובין שלי נמוך - 8.3.
ה-MCH היה אף הוא נמוך מערכי הייחוס (26.0-31.0) ותוצאתו היתה 20.8.
בנוסף שמתי לב כי VITAMIN B12 היה בערכי ייחוס נורמליים (180.0-670.0) ולא חריגים - התוצאה היתה 434.
רציתי לדעת : על מה הדבר מעיד כשמחד גיסא תוצאת ההמוגולבין נמוכה ומאידך גיסא ויטמין בי 12 בטווח ערכים רגיל. בנוסף אשמח לדעת האם יש קשר גם לבדיקת ה-MCH שהראתה תוצאות נמוכות מהרגיל .
תודה רבה מראש והמשך שבוע נפלא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר דם
פרופ' אלכסנדר פיש16/07/2009לחוסר דם סיבות רבות.
MCH נמוך מחשיד לכיווןן לחוסר ברזל. יש מדובר בחוסר דם מחוסר ברזל זה יכול לנבוע מ:
בעיה תזונתית
בעיה בספיגה
איבוד דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיידק הליקובקטר פילוריטליה ישראל11/07/2009
שלום, שמי טליה ישראל אני בת 18
בשבוע שעבר עשו לי בדיקת גסטרוסקופיה, עקב כאבי בטן ממושכים ירידה במשקל אנמיה B12 נמון פריטין נמוך וירידה במשקל,
עשו לי לפני הגסטרוסקופיה קלונוסקופיה ולא גילו משהו.
אבל עכשיו מספר ימים אחרי הגסטרוסקופיה שלחו מכתב הביתה שהבדיקה יצאה חיובית ויש לי את החיידק הזה.
שיצאתי מהבדיקה הייתי מטושטשת והרופאה אמרה לאמא שלי שהיא ראתה שרידים של המחלה.
(כי רופאת המשפחה אמרה שכנראה מדובר במחלת הנשיקה) אז שרידים של מחלת הנשיקה,
בקיצור רציתי לשאול:
1. האם זה מדבק החיידק הזה? עם זה מדבק באילו דרכים? והאם צריך להיזהר?
2. מה הסיכוי שהביופסיה תיהיה חיובית?
3. עד כמה החיידק מסוכן?
4. זה לא מאוחר מידי שגילו עכשיו את החיידק כי קראתי באינטרנט שנידבקים ממנו דרך רוק האם האנשים שהיו בסביבתי צריכים להיבדק?
אשמח עם תענה לי בהקדם האפשרי.
כי אני כבר מכניסה את עצמי לסרטים ומתה מפחד מהתשובה של הביופסיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובקטר פילורי
לימור11/07/2009היי טליה,
גם לי היה את החיידק הזה, הוא אכן מדבק דרך רוק, אני בזמנו שאלתי את הרופא שלי והוא אמר שרק בן זוגי צריך להיבדק והוא באמת נדבק ממני.
עד כמה שידוע לי, החיידק הזה עושה אולקוס והוא מוריד את ה- B12 בגוף, ולי הוא גם עשה כאבים מאוד חזקים, הוא מאוד נפוץ, גם אני חששתי בהתחלה, אבל קיבלתי טיפול של 2 אנטיביוטיקות + מוריד חומציות לקיבה למשך 10 ימים (את המוריד חומציות המשכתי חודשיים) ואחרי זה עשיתי בדיקת נשיפה (שהיא אגב מאוד פשוטה, את שותה מיץ תפוזים ונושפת לתוך מבחנה) והבדיקה הראתה שהחיידק עבר.
גם לי גילו אותו רק אחרי איזה חצי שנה של כאבים.
מבחינת החיידק אין לך מה לדאוג, אבל מה שכן, אם יש לך בן זוג, כדאי שייבדק כי אם הוא ידבק ממך הוא יכול להדביק אותך בחזרה אם הוא לא יקבל אנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימור
טליה ישראל12/07/2009היי לימור.
תודה על האכפתיות ועל זה שענית לי.
אני וחבר שלי חודשיים ביחד יש סיכוי שהוא נדבק? מה את ממליצה לעשות שילך להיבדק? כאילו שיעשה את התבחין נשיפה?
כי פשוט הרופא לא אמר לי שזה מדבק. מבינה?
וכאילו מה עכשיו שאני לוקחת את האנטיביוטיקה זה מדבק בכל זאת?
אשמח עם תעני לי בהקדם כך אני יגיד לו שילך להיבדק.
תודה ולילה בטוב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטליה
ד''ר אהוד מלצר12/07/20091. עובר דרך הפה. ההדבקה בילדות
2. לא ברור מה ראו בגסטרוסקופיה ולכן לא יודע לענות על שאלה זו - חכי לתוצאות
3. יש קשר בין החיידק לאולקוד ולעיתים נדירות ביותר (דגש על נדירות) קשור אולי עם סרטן קיבה
4. אם אין סמפטומים לא צריך לבדוק. למחצית מהאוכלוסיה יש אותו
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוךגדעון09/07/2009
בחודש ינואר ניגשתי למ.ד.א. לתרום דם. בגלל המוגלובין נמוך סירבו לקחת תרומה ואז התחלתי לטפל בנושא. רמת ההמוגלובין 11.4 רמת הברזל 72
רופא גסטרו שלח אותי לקולונסקופיה. התוצאה הינה בסדר. לאחר מכן גסטרוסקופיה וגם בבדיקה זו הכל בסדר. ואז בדיקת C.T של אברי הבטן והרביה וגם בבבדיקה זו התברר שהכל בסדר.
הרופא החליט שאני צריך לקחת כדורי ברזל במשך חודש, לעשות בדיקת דם,הפסקה של חודש ושוב בדיקת דם.
האם יש לך הצעה לבדיקה או טיפול פרט לכדורים?
רופא המשפחה הציע לבצע בדיקת הגלולה given imaging ורופא הגסטרו טוען שזה מיותר.
אני לוקח סטטינים על בסיס קבוע כתוצאה מכולסטרול גבוה.
אני בן 54 ועושה ספורט כל יום.
בתקופה האחרונה אני סובל מיתר עייפות, שוכב במיטה בערב ונרדם מדי פעם.
תודה על התשובה.
יש לציין כי תמיד רמת ההמוגלובין אצלי היתה בקצה התחתון של הטווח, ורופא הגסטרו שלל צליאק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר אהוד מלצר12/07/2009רופא המשפחה צודק חד משמעית באשר לצורך להשלים את הבירור עם בדיקת וידאו-קפסולה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חדעדי07/07/2009
שלום
בימים האחרונים בערך 4 פעמים ביום יש לי התכווצויות
מתחת לבטן התחתונה הכאבים מופיעים יותר בזמן סקס
יציאות סדירות לפעמים שלשולים
אני לא בארץ עכשיו אז אני לא יכולה ללכת לרופא
הכאבים מקרינים לי גם לגב ולישבן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר אהוד מלצר12/07/2009לא ברור אם את/ה גבר או אישה. אם את אישה יש צורך בבדיקת רופא נשים. אם הבדיקה תקינה או אם אתה גבר והתופעה נמשכת, פנה לרופא אפילו אם את/ה בחו"ל
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות חוזרותטלי07/07/2009
שלוב שוב , עשיתי שוב את הבדיקות ליתר בטחון והתוצאות הן:
שלום רב,
כשעשיתי בדיקות דם לצליאק התקבלו התוצאות הבאות:
TransGlutaminase (IgA) Ab 11.1
Immunoglobulin A 207 (האם ההבדל בין הבדיקה הראשונה לשנייה זניח?? או שזה בגלל שאני כבר מודעת לכך שלחם לא עושה לי טוב ואני אוכלת פחות ממנו.. )
מהי בדיקת ttg?
אלו התוצאות מהבדיקות החריגות לפני כחודש
| *
4.4 (
4.5 )
11
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
3.8 *
4.5 )
5.3
|
Hemoglobin | g/dl | *
10.2 (
11.7 )
16
|
Hematocrit | % | *
34.3 (
35 )
47
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | *
76 (
79 )
97
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | *
22.7 (
27 )
34
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | *
29.7 (
31 )
36
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 )
15 *
15.5
המס הראשון הוא החריג, , האבחון היחידי הוא רק ביופסייה???
האם אפשר לקבוע שיש לי צליאק ורק לאכול מאכלים "מותרים"- ללא גלוטן או שחייבים לעשות את הבדיקות שייקבעו בצורה חד משמעית ???
ושאלה אחרונה שאולי לא ממש קשורה - ובכל זאת - יש לי אנדומטריוזיס, האם יש קשר בין שתי המחלות?? בגלל האנד' תמיד חשבתי שכל תופעות הלוואי שסבלתי מהן קשורות לכך , ועכשיו אני יודעת שהן בגלל הצליאק..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד''ר אהוד מלצר12/07/2009אין משמעות להבדל. זה תקין
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גסטרוסקופיהלימור07/07/2009
ממצאים: GEJ ב-36 ס"מ מהשיניים, רירית גוף הקיבה נודולרי עם מראה ארטרופי הודגם. בצל התרסריון קטן אך לא נצפה כיב או דלקת. כפלי תרסריון שני שטוחים הודגם. בוצע היפוך קיבה.
אבחנה אנדוסקופית: DUODENAL FOLD FLATTENING, GASTRITIS. פתולוגיות: 1.ביופסיה - DUODENUM 2ND PART
2. ביופסיה – STOMACH. אודה לך אם תוכל להסביר לי גם את הממצאים, גם את האבחנה האנדוסקופית וגם מה אלו הביופסיות שנלקחו. שאלה נוספת, האם זה לגיטימי שכואב הגרון לאחר הבדיקה, ואם כן תוך כמה זמן זה צריך לעבור? תודה. לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד''ר אהוד מלצר07/07/2009המראה האנדוסקופי יכול להתאים לדלקת בקיבה (שלא תמיד יש לה משמעות) והמראה בתריסריון יכול להתאים למחלת צליאק (רגישות לדגנים), אך אין להסיק מסקנות עד שתהיינה תשובות של הביופסיות. בכל מקרי אפשר להירגע, לא נראה שמדובר במשהו מסוכן.
כאב גרון יכול להמשך מס' ימים
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת גסטרוסקופיה
לימור08/07/2009אם אכן יתברר כי יש דלקת בקיבה, מטפלים בה ע"י אנטיביוטיקה?
לפני זמן מה קיבלתי טיפול משולש לחיידק הליקובקטר פילורי, האם זה לא היה אמור לטפל גם בדלקת בקיבה, במידה ויש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור
ד''ר אהוד מלצר12/07/2009אנטיביוטיקה מיועדת רק לטיפול בהליקובקטר. במקרים אחרים בדרך כלל לא צריך לטפל
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי??טלי06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
גלית
ד''ר אהוד מלצר07/07/2009שלום גלית. אינני רואה את שאלתך, כנראה עניין טכני. שלחי שוב בבקשה את השאלה ונשמח לענות
בברכה
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהאלה06/07/2009
הכל התחיל לפני חודשיים בחילות הקאות כאבי בטן ורפלקסים צרבות חזקות הייתי אצל רופא משפחה הפנה אותי לרופא גסטרו ונתן לי את הכדור אומפדרקס 20 מ"ל לקחתי אותו באופן קבוע פעמיים ביום ובינתיים הלכתי לרופא גסטרו נתן לי לעשות אנדוסקופיה ולהמשיך לקחת את הכדור אומפדרקס חודשיים בינתיים הבדיקה יצאה תקינה לא ללא שום ממצאים אבל אני נורא סובלת מהגזים שעולים לי לוושט זה כמו גרפס אני לא יודעת איך לתאר את זה אבל זה נורא מפריע והכדורים לא עוזרים מה עושים?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה
ד''ר אהוד מלצר06/07/2009יתכן והמינון של התרופה אינו מספיק או שקיימת בעיייה אחרת. פני לגסטרואנטרולוג שבדק אותך להמשך בירור וטיפול
דר' מלצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רגיזות מידי בוקרקובי05/07/2009
מאתמול בבוקר קמתי ורצתי לשירותים 3 פעמים רצוץ לישיבה עם כאבי בטן
וגם היום בבוקר ממה זה עלול לנבוע דבר שכזה ?
וזה קורה לי רק בבוקר שאני קם ולא בצהריים , אחרי הצהריים , בערב ובלילה
רק בוקר זה קורה , מוכר לך תופעה שכזאת דוקטור ?
אני בן 37 גובה 1.82 מ' ומשקל 120 ק"ג ואני לוקח תרופות פסיכיאטריות כמו:סרוקוול 100 מ"ג בערב , קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום ופרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות יציאות
פרופ' אלכסנדר פיש05/07/2009שיוי של תדירות יציאות במשך יומיים זהו דבר שכיח ואינו מחייב בירור.
אם התופעה תתמיד יש מקום לערכה אצל רופא משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור
קובי06/07/2009מה זה תופעה שכיחה של ריצה לשירותים מידי בוקר שלוש פעמים של יציאות שמתחילה קשה ולאחריה שניים רכות , איזה מן תופעה זאת ?
ככה עונה פרופסור לשאלות של אנשים מה זאת התשובה המזלזלת הזאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)