פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטן תפוחה וכאבים מעל הטבור ומסביב ל
    מירה
    11/10/2009

שלום רב
    רציתי לשאול יש לי שבר טבורי שאובחן מלפני 25 שנה בעת ההריון במשך 3 הריונות אני מושכת את התופעה. נאמר לי שזה לא צריך להפריע לי , אז בטכנולוגיה שלפני 25 שנה אמורו לי שאפשר לחיות עם זה.
    בתקופה האחרונה הרגשתי קצת כאבי בטן בעיקר בלילה שאני במנוחה.
    עברתי אולטרנס לבטן{סונר של בטן}עליונה והכל תקין גם בדיקת גסטרוסוקפיה שהיתה תקינה. הכאבים פחתו ועזבו אותי ל10 חודשים. אתמול הגעתי למיון בית חולים עקב כאבים עזים ובטן תפוחה בלי חום עם בחילות וגרפסים מידי פעם.
    במיון עשו בדיקות דם ובדיקה גניקולוגית לשלול אחר והכל היה תקין, אבל הכאבים עדיין ממשיכים ובית חולים הפנה אותי לרופאה להמשך טיפול ובדיקת סי טי .
    השאלה שלי איך אפשר לדעת מה עוד ניתן לעשות על מנת לדעת סיבה לכאבי הבטן העזים והאם יש סיבה וקשר לשבר הטבורי שיש לי ומה המלצתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בטן תפוחה וכאבים

ד''ר אלן לוי
    13/10/2009

מירה שלום
    מומלץ
    CT בהקדם
    רופא גסטרו בהקדם כדי לשקול בירור נוסף כ-קולונוסקופיה-צילום מעי דק-אנדוסקופיה על ידי קפסולה לאחר שלילת חסימה
    רופא כירורג בהקדם כדי לשלול INCARCERATION לסרוגין זאת אומרת מעי כלוא בשבר תבורי
    בהצלחה ורפואה שלמה
    תסלחי לי על העברית
    ד"ר אלן לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכאלה
    מיכאלה
    10/10/2009

היי
    אני לוקחת אמופרדקס לאחר בדיקה של ויש לי בקע בסרעפת
    כל כמה זמן יש לי עצירות ולפעמים אם אין אמופרדקס אני לוקחת לוסק
    יכול להיות שהם גורמים לי לעצירות???

לקביעת תור
    סגירה
    מיכאלה

הוספת תגובה

• עצירות ואומפרדקס

ד''ר אלן לוי
    13/10/2009

מיכאלה שלום
    אין אפשרות לענות לשאלה בלי לדעת את גילך-היחס רופא גסטרו לעצירות לגבי צורך בירור נוסף שונה בגיל צעיר ובגיל יותר מבוגר-העצירות יכולה להיות בגלל אומפרדקס-לוסק-זה אותה תרופה- אבל יכול להיות סיבה אחרת-אני ממליץ יעוץ גסטרו כדי לשקול שינוי לתרופה אחרת ובעיקר לשקול בירור כדי לשלול סיבה אחרת לעצירות
    בהצלחה
    תסלחי לי על העברית
    ד"ר אלן לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנסופרזול
    שירי
    10/10/2009

שלום.
    אני בת 28, עברתי גסטרוסקופיה לפני כ3 שנים ואובחן אצלי רפלוקס, מאז השתמשתי באומפרדקס פעמיים ביום. יש לי שתי שאלות
    1. אני רגישה ללקטוז וגיליתי כי אומפרדקס מכיל לקטוז ולכן לפניכ4 חודשים עברתי ללנסופרזול, נראה לי שהוא פחות עוזר, האם כדאי לחזור לאומפרדקס?
    2. האם יש נזק בשימוש כל כך ממושך בתרופות אלו או שאני יכולה להמשיך לצרוך אותן לאורך זמן? (ניסיתי להוריד לפעם ביום והצרבת מיד חזרה)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לנסופרזול

הוספת תגובה

• לנסופרזול

ד''ר אלן לוי
    13/10/2009

שירי שלום
    אין כל סכנה בצריכת לקטוז,מקסימום בעיות בטן קלות ללא סכנה-אני ממליץ לחזור לאומפרדקס.
    כנארא אין נזק בשימוש בתרופות אלהו אבל גם כאן יתרון לאומפרדקס-5 שנים יותר ניסיון מאז השיווק ב -1986.
    אני לא ממליץ שימוש באומרדקס 3 שנים בלי מעקב רופא גסטרו פעם בשנה-שנתיים.
    אני עונה לשאלה שלא שאלת-יש כאנרא סיכון יתר לאוסטיאופורוזיס אצל אישה צעירה שלא צורכת מוצרי חלב שנים רבות גבלל רגישות ללקטוז-גם כאן מומלץ יעוץ גסטרו בנושא-בעיקר בגלל פירסומים שאולי תרופות אלו יכולות להפריע לספיגת סידן ...
    בהצלחה
    תסלחי ל על העיברית
    ד"ר אלן לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שירי
    13/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון מהודעה קודמת - עזרכם בבקשה
    ענת
    09/10/2009

לרופאים שלום,
    קראתי שוב את שרשמתי בהודעתי הקודמת וראיתי כי עשיתי קצת "סלט בנתונים". אני רושמת כאן את הערכים הנכונים ואשמח להתייחסותכם לגבי השינויים שחלו בהם.
    אציין שוב כי מעולם לא הייתי חולה חלילה במחלת הסרטן וכי הבדיקות הקודמות נעשו רק על מנת לשלול מחלות, מאחר וסבלתי מדימומים וגינליים בין וסתיים בעבר. הבדיקה הנוכחית בוצעה עקב דימום רקטלי וחשש של רופא המשפחה שהרגיש תחושת מלאות בבטני ורצה לוודא שלא מדובר בגוש כלשהו.
    אשמח להבין ממה להערכתכם עשוי לנבוע השינוי - במיוחד בסמנים בהם יש קפיצה למעלה.

ca125 - בבדיקה הנוכחית ערך של 16.2 ובבדיקה שנעשתה לפני שנתיים היה ערך של 16.7
    ca 15.3 - בבדיקה הנוכחית הערך היה 8.2 ובבדיקה שנעשתה לפני 3 שנים הערך היה 6 - שינוי למעלה.
    ca 19.9 - בבדיקה הנוכחית הערך הוא 17.2 ובבדיקה שנעשתה לפני 3 שנים - 6.5 - קפיצה מאוד גדולה שאותי קצת מפחידה מאוחר ואינני יודעת ממה היא נובעת.
    cea - בבדיקה נוכחית 0.6 ובבדיקה שנעשתה לפנ י3 שנים הערך היה קטן מ 0.5.

אגב, בבדיקת ca 125 שבוצעה בשנת 2006 הערך היה 4 - אני מניחה ששיטת המדידה אז היתה שונה?

שוב המון תודה,
    מרי.

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר אלן לוי
    10/10/2009

שלום מרי
    הבדיקות האלה-מרקרים לגידולים-בדיקות עזר בלבד,חשובות ,אבל אינם מספיקים כדי לאשר או לשלול אבחנה.
    ה-CEA תקין.הCA 19-9 בגדר הנורמה.ה-CA125 קשור בעיקר עם שחלה,ה- CA 15.3 קשור בעיקר עם שד לכן 2 הבדיקות לא בתחום גסטרו:אני מעביר את שאלתך גם לפורום גניקולוגיה.
    לבירור נוסף של הדימום רקטלי ושל החשד לגוש,אני ממליץ בעיקר :אולטראסונד בטן-בדיקה רופא נשים---ויעוץ רופא גסטרו לביצוע קולונוסקופיה ולשקול CT.
    בהצלחה ורפואה שלמה
    (ותסלחי לי על העברית)
    ד"ר אלן לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אלן לוי - בתגובה לתשובתך

ענת
    11/10/2009

ד"ר אלן לוי היקר,
    תודה רבה על תשובתך! אני מעריכה זאת.
    שאלה נוספת, לגבי - ca19.9 - בבדיקה הנוכחית הערך של הסמן היה 17.2 ובבדיקה שנעשתה לפני 3 שנים הערך היה 6.5 - זה נראה לי כמי שלא מבינה בתחום כמו כמו קפיצה מאוד גדולה בערך.
    האם עליי להיות מוטרדת ממנה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר אלן לוי
    10/10/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת סי-טי
    ויקי אברהם
    08/10/2009

לפני כחודש אושפזתי בבי"ח בגלל כאבי בטן עזים וחשש לחסימת מעיים. בסיטי-טי התגלה וולוולוס.
    בסיכום הטומוגרפיה כתוב:
    1. תמונה מתאימה לחסימת מעי גס דיסטלית על רקע וולוולוס.
    2. מוקד שומני בזנב הלבלב. לקורלציה עם EUS.
    3. כוליליטיאזיס.
    סעיפים 2 ו- 3 מטרידים אותי במקצת. האם אני אמורה לדאוג?

אודה לקבלת תגובה,
    ויקי

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת סי-טי

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת CT

ד''ר אלן לוי
    09/10/2009

ויקי שלום
    2-המוקד שומני נארא כשומן בלבד.סיבה לביצוע EUS-ENDOSCOPIC ULTRASOUND היא לשלול בעיה יותר רציני.
    3-כוליליטיאזיס=אבנים בכיס מרה.אני ממליץ על יעוץ עם רופא גסטרו.
    אם האבנים הסיבה לכאבים ,ההמלצה ברוב המיקרים לניתוח כריטת כיס מרה.
    אם האבנים ממצא מיקרי לא קשור עם הכאבים,אין צורך בניתוח ברוב המיקרים.
    רפואה שלמה.
    ד"ר אלן לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    ענת
    08/10/2009

שלום,
    הרופא שלח אותי לבדיקות הדם הללו מאחר וחש מלאות בבטן העליונה וחשש שמדובר בגוש כלשהו. מעבר לכך היה לי דימום וגינלי ונשלחתי גם לבדיקת קולונוסקופיה וסיטי בטן שטרם בוצעו.

מצ"ב הנתונים, אשמח אם תגידו לי מה הם אומרים.
    חלק מהבדיקות ביצעתי לפני 3 שנים במסגרת בירור גניקולוגי ולכן אני יכולה לכתוב מה היו הסמנים אז. אציין כי הנני בריאה בד"כ וללא הסטוריה רפואית בעייתית.
    CA-125 - 16.2 - לפני שנתיים היה 16.7
    CA-15.3 - 8.2 - לפני שנתיים היה נמוך יותר ועמד על 6.
    CA-15.3 - 17.2 - לפני שנתיים היה נמוך בהרבה - עמד על 6.5
    CEA - 0.6 - לפני שנתיים היה כתוב: נמוך מ 0.5

מה המשמעות של הסמנים והאם השינויים בסמנים שקפצו כלפי מעלה אמור להדאיג?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• תיקון

ענת
    08/10/2009

כתבתי בטעות שנשלחתי לבדיקות עקב דימום וגינלי - התכוונתי לדימום רקטלי.
    כמו כן, הבדיקות הקודמות בוצעו לפני שנתיים, לא שלוש שנים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וסיטי בטן
    ענת
    07/10/2009

שלום,
    עליי לבצע את שתי הבדיקות : קולונוסקופיה + ct בטן עם ניגודיות.

שאלתי היא האם יש מרווח זמן שצריך שיהיה בין שתי הבדיקות?
    בעקרון נקבע לי תור לקולונוסקופיה ויש לי אפשרות לעשות את הסיטי יומיים לפני או יומיים אחרי. האם ישנה העדפה בהתחשב בעובדה שלפני הביסי שותים חומר לניגודיות ? האם זה יכול להשפיע על הקולונוסקופיה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה וסיטי בטן

הוספת תגובה

• אין צורך לענות על שאלה זו

ענת
    08/10/2009

הכנסתי שאלה אחרת במקומה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול יבש טורדני חשש לריפלוקס
    נורית
    28/09/2009

שלום
    אני בת 27 ומזה כחודשיים וחצי סובלת משיעול טורדני ויבש המלווה גם בצפצופים כאשר אני נושמת כאבים חזקים בבית החזה והקאות.

ביצעו לי בדיקות שונות שיצאו תקינות ביניהן: משטח גרון,רנטגן ריאות, רנטגן לסינוסים,בדיקת נשיפה להליקובקטור פילורי,בדיקת דם מקיפה ובנוסף ביקור פעמיים אצל רופא אף אוזן גרון שבדק בעזרת צינור מהאף לחלקו האחורי, וטען כי כל מה שרואה הוא גירוי.
    הוא חשב כי מדובר ב-POST NASAL DRIP שנגרם כתוצאה מתגובה אלרגית לדבר מה.
    בפעם הראשונה הוא רשם לי את ספריי האף המכיל סטרואידים "סטרונאז" שלא עזר ולכן חזרתי אליו
    וכעת כבר כמעט חודש ימים אני עם ספריי אף שלטענתו חזק יותר בשם "נזוקארט" בשיתוף לכדורי אלרגיה בשם "אריוס". הוא אמר שעד ארבעה ימים אראה בשיפור משמעותי של הסימפטומים אך עליי לקחת את שניהם חודש לטיפול יעיל.
    מיותר לציין שלא נראה שינוי או שיפור במצבי, להיפך, השיעול היבש רק הולך ומחריף לי...

האם נכון יהיה לומר כי לא מדובר באלרגיה?

כעת רופאת המשפחה שלי חושבת כי מדובר בריפלוקס. מזה כמה שנים שאחרי אכילת מאכלים מסויימים מיצי הקיבה עולים לי וגורמים לי לצרבות. אך תמיד זה היה משהו בר שליטה שלא הפריע לי בחיי היומיום.

השיעול היבש הזה לא עוזב אותי ורק הולך ומחריף. היום לא עצמתי עין כל הלילה כיוון שלא הפסקתי להשתעל. חשוב לציין שאני ישנה עם כמה כריות-מה שלא עוזר כלל לגירוי הנוראי בגרון ולשיעול הטורדני.

רופאת המשפחה אמרה שעליי לשנות את הרגלי האכילה שלי, להימנע משוקולד,קפה,אלכוהול,שום, עגבנייה ובצל...ומאכלים נוספים המגבירים את החומצה ומחריפים את הסיפמטומים.ולרדת במשקל.

מלבד לכך נתנה לי הפנייה לביצוע 2 בדיקות, האחת תפקודי ריאה מחשש כי אולי מדובר בכלל באסטמה. והשנייה בדיקת גסטרוסקופיה לבדיקת הריפלוקס.

ברצוני לשאול, האם ריפלוקס יכול לגרום לשיעול יבש של כמה חודשים טובים? האם הוא גובר בשעות הערב/לילה ומדוע? כי הוא גובר ללא קשר אם אני במצב שכיבה או לא...

הבנתי כי אני יכולה לעשות טסט לקחת כדור נוגד חומצה פעמיים ביום חצי שעה לפני האוכל במשך
    שבוע ימים,ובמידה והסימפטומים של השיעול/כאבים בבית החזה/הקאות חולפים, סימן כי מדובר בריפלוקס.

רציתי גם לשאול בנוגע לכדורים נוגדי חומצה, האם במידה ואכן מדובר בריפלוקס בעת לקיחתם הסימפטומים אמורים להיעלם לחלוטין,ואחרי כמה זמן מרגע נטילתם ניתן לראות את השיפור המשמעותי בסימפטומים שלי?

רופאת המשפחה אמרה כי אני יכולה לעשות את הטסט הזה לשבוע ימים לראות אם השיעול היבש והמתמשך וכל מה שמתווסף אליו נעלמים. אך בעת קביעת התור לבדיקת הגסטרוסקופיה, עליי להיות נקייה מהכדור כחודש ימים...האם יש אמת בדבריה?

אני כבר ממש אובדת עצות...השיעול בימים האחרונים רק הולך ומחריף...הכאב בבית החזה כבר בלתי נסבל והגירוי בגרון המוביל לשיעול הוא נוראי...

תודה

הוספת תגובה

• המשך...

נורית
    28/09/2009

האם זה נכון כי כדורים נוגדי חומצה מסייעים בהעלמת הסימפטומים אך ורק בעת לקיחתם אך כאשר מפסיקים לקחתם הסימפטומים עלולים לחזור? הבנתי שכדורים אלו מעלימים את הסימפטומים אך לא פותרים את הגורם. האם זה נכון?

יש לי בבית כדור נוגד חומצה בשם "אומפרה"...האם כדאי שממחר (היום בצום), אתחיל לקחת אחד בבוקר אחד בערב ולבדוק האם יש שיפור במצבי, או לגשת לרופאה להיוועץ איתה?
    תוך כמה זמן אני אמורים הסימפטומים להיעלם?
    או שאולי הם לא נעלמים אלא פוחתים...

לא נראה לי הגיוני להשתעל עד סוף חיי...

האם ירידה במשקל ושינוי הרגלי האכילה שלי, במידה ובדיקת הגסטרוסקופיה אכן תצא חיובית, יכולים להעלים את השיעול/הקאות/כאבים בבית החזה?

אני כבר ממש אובדת עצות...לא יודעת מה יש לי...
    השיעול מפריע בחיי היומיום ואני מתקשה ללכת לעבודה...שלא נדבר על לישון...:/

אשמח לתשובות לכל שאלותיי...תודה וגמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

נורית
    04/10/2009

היום אני ביום החמישי לנטילת "לוסק" ואיני רואה שינוי...

הרופאה רשמה לי את הכדורים לחודש ימים... לאחר כמה זמן אוכל לומר אם הכדורים לא עוזרים כי לא מדובר בריפלוקס? מתי הם אמורים להתחיל במידה ומדובר בריפלוקס לפעול ולהפחיתלהעלים את הסימפטומים שלי?

בנוסף עשיתי ביום חמישי האחרון ספירת דם לשלילת שעלת...מה שאקבל תשובה רק בעוד שלושה שבועות...
    וקבעתי תור ליום חמישי בעוד שבועיים למומחה ריאות שיבדוק אותם...

הבנתי מהרופאה שלי שבמידה וכל הבדיקות הרפואיות חוזרות שליליות..מדובר בשיעול על רקע פסיכולוגי....
    מה שיטות הטיפול שעליי לבצע להעלמת השיעול הטורדני הזה במקרה ומדובר ברקע פסיכולוגי?
    הבנתי כי יש אפשרות לטיפול התנהגותי שאמור ללמד אותי כיצד לשלוט בהתקפים של השיעול ולא לחשוב על הסימפטומים/להמשיך בסדר היום הרגיל שלי...אתם ממליצים על טיפול כזה ואם כן אל מי אני פונה כדי לקבלו? הבנתי מהרופא שטיפול התנהגותי מומלץ כבר כעת כשאני נוטלת את ה"לוסק" על מנת לקבל את הטיפול היעיל והאפקטיבי ביותר..

מלבד לזה הומלץ כי במידה ומדובר בשיעול על רקע פסיכולוגי...אולי לקחת בנוסף לטיפול ההתנהגותי כדורים נגד חרדה/דכאון...מה דעתכם? מומלץ?
    אני מפחדת כעת להתחיל טיפול כזה כי אני נוטלת את ה"לוסק" ולא חושבת כי מותר ליטול את שניהם בו זמנית...

תודה על התשובות והעזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן אצל ילד בן 11
    נוני
    22/09/2009

שלום רב.
    האם עצם גילוי מחלת קרוהן אצל ילד בן 11 יכול לגרום לבעיות התפתחות אצלו? ז"א בעיות גדילה או דברים בסגנון, או שאין כל קשר בין השניים?
    בנוסף, האם יש טיפול מונע נגד בעיות מפרקים לחולי קרוהן, לפני שיצוצו (אם יצוצו בכלל)?

תודה רבה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן אצל ילד בן 11

הוספת תגובה

• קרוהן וגדילה

דידי
    22/09/2009

היי נוני גם לי יש ילד בן 10.5 חולה קרוהן, כאשר יש התלקחות במחלה יש גם האטה בצמיחה
    צריך לשמור על הילד שיהיה ברימסיה עד כמה שאפשר. באשר לדלקת פרקים יש חולים הסובלים מכך ויש שלא ,לדעתי אין צורך לקחת דבר כל עוד אין בעיה.לידע כללי במידה ואתם חדשים בעניין יש אתר בynet בכל נושא הקרוהן את מוזמנת להכנס שם כולנו חברים לרגשות,לתחושות וכו" יום מקסים דידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ומודאגת- בבקשה עזרו לי!!!!
    מודאגת
    15/09/2009

שלום,
    כבר יותר משנה שאני סובלת מכל מה שקשור במערכת העיכול.
    שלשולים, עצירויות, בחילות, כאבים, גזים, נפיחויות, צרבות, מה לא!
    השתחררתי מהצבא וסוף סוף הגעתי לרופא מומחה, גסטרואנטרולוג מקסים שנתן לי מליון בדיקות לעשות. אחת מהן זו הבדיקה לגלות אם יש לי את ה- הליקובקטר הזה (או שאיך שלא אומרים).
    העניין הוא, שמכל מי ששמעתי שעשה את הבדיקה זה נשמע כמו: "אה, כן, בדיקה ממש קלה. נותנים לך לשתות משהו כמו מיץ תפוזים ואומרים לך לנשוף".
    נרגעתי מאוד מהמידע שסיפקו לי אלה שעברו את הבדיקה (וגם יותר מפעם אחת), אלא מה, כשהגעתי היום בבוקר לבדיקה, זה לא היה שום מיץ תפוזים, זה היה חומר ממש מגעיל, שהתאמצתי מאוד מאוד לא להקיא אותו. בקושי בלעתי ובקושי החזקתי אותו בפנים. אחרי שבלעתי נשפתי למן שתי מבחנות כאלה. אחרי זה בלעתי עוד חומר, חיכיתי חצי שעה ואז שוף נשפתי.
    אולי זה נשמע מטומטם, אבל אני מודאגת, כל מי שעבר את הבדיקה הזאת תיאר בדיקה שונה לחלוטין ממה שאני עברתי. יכול להיות שעשו לי משהו אחר? בטעות? יכול להיות שייגרם לי איזשהו נזק? (בימים האחרונים הבעיות במערכת העיכול החמירו מאוד, כמעט ולא מסוגלת לאכול, חשה סחרחורות וכאבי ראש, כמעט על סף עלפון). אחרי הבדיקה היום בבוקר אני מפחדת שיקרה לי משהו שיחמיר את כל זה. בבקשה תענו לי, אני בן אדם שבלי כל הבעיות האלה לחוץ מטבעו על בריאותו ועכשיו אני ממש חרדה ומלאת פחדים!
    תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• שטיפה פנימית

ביל גרי
    22/09/2009

טיפול בשטיפה פנימית לסילוק חומרי פסולת מהגוף עשוי להקל על המצב. ניתן לבצע אצל ד"ר ראול רודריגז מרמת אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בארט
    oOo0oOo
    15/09/2009

שוחחתי עם הרופא המטפל, אקבע פגישה עם רופא נוסף לחוו"ד נוספת,
    אך בינתיים אודה מאוד למי שיכול לפזר מעט את הערפל,
    ולענות על השאלות הבאות (גם תשובות לחלק מהשאלות יתקבלו כמובן בברכה).
    תודה רבה !

בן 30, לא מעשן, משקל תקין, בריא, במשך כשנה סבלתי מצרבות כ 3-4 פעמים בשבוע,
    אובחן הליקובקטר, הטיפול הראשון לא הכחיד את החיידק, הופנתי לגסטרוסקופיה, התוצאות :
    דלקת בקיבה, הליקובטקר, בקע סרעפתי של 3 ס"מ, דלקת בוושט, נלקחה ביופסיה.
    בינתיים קיבלתי טיפול אנטיביוטיקות משולב ואומפרדקס.

תוצאות הביופסיה חזרו : אובחן בארט ללא דיספלזיה במקטע קטן (מספר לשוניות)
    להלן מלל האבחנה המלא :
    mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells,
    may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia

אודה מאוד למי שיכול להתייחס לשאלות הבאות :

1. האם מהמלל המלא באנגלית ניתן להבין משהו נוסף שלא כתבתי בעצמי בעברית ?

2. האם בבארט ללא דיספלזיה יש דרגות ?
    (הכוונה היא לא ל LGD ו HGD, שזה כבר עם דיספלזיה, אלא כאשר אין דיספלזיה,
    האם יש דרגות חומרה של "ללא דיספזיה" ?)

3. הבנתי שמדובר במקטע קטן, אבל נלקחו מספר דגימות ביופסיה והבארט נמצא בכולם,
    האם זה לא סותר את ההנחה של המקטע הקטן ? (או שמא כל הדגימות נלקחו מאותו מקטע קטן חשוד)

4. האם לא יתכן שהבארט הוא נרחב יותר, אבל לא יודעים זאת מכיוון שהביופסיה נלקחה רק באיזור ספציפי ?

5. הבנתי שהסיכון להפוך לממאירות הוא כ 1% לשנה, האם זה אומר שבגיל 50 הסיכוי לממאירות יהיה 20% ?
    כמו כן, האם 1% לשנה הוא בבארט לא מטופל (כדורים), או שהסטטיסטיקה מתייחסת לבארט שמטופל עם השנים ?

6. אם בגסטרוסקופיה בגיל 50 עדיין הבארט יהיה ללא דיספלזיה,
    האם הסיכוי שבגיל 51 יהפול לממאירות הוא 1% או 20% ?

7. האם לאור הבארט כדאי לעבור ניתוח לתיקון הבקע, ע"מ להוריד את הסיכון לחשיפת הוושט לנזקים נוספים ?

8. מזה כחודשיים, מאז תחילת נטילת אומפרדקס (פעמיים ביום), אינני מרגיש צרבת כלל,
    אך הבנתי שיתכן שנוזלים אחרים, שאינם גורמים צרבת (מרה למשל) יעלו דרך הבקע ויפגעו בוושט,
    וזאת מבלי שאחוש בכך. האם חוסמי PPI (כגון אומפרדקס) חוסמים לחלוטין גם אפשרות זו (כגון מרה) ?

9. האם אין בעייתיות כלשהי (כגו פוליפים) בנטילת אומפרדקס פעמיים ביום למשך כל החיים ?

10. האם בארט הפיך עם השנים ? מה לגבי ניתוח להסרת שכבת הרירית, או להסרת כל המקטע בשלב זה ?

11. ללא קשר לבארט, האם אין צורך לבצע בדיקה חוזרת ע"מ לוודא שהדלקת בקיבה ובוושט נרפאו ?

12. העם עלי לעבור בדיקת מנומטריה ו PH מטריה, ע"י להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקי ?

תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    בארט

הוספת תגובה

• סליחה,נא להתייחס להודעה קודמת בנושא

oOo0oOo
    15/09/2009

נא להתעלם מההודעה הזו, ולהתייחס להודעה קודמת בעלת אותו הכותרת,
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת נמלים
    דני
    13/09/2009

בוקר טוב
    מטריד אותי, אם כי אולי קצת מצחיק אבל בכל זאת מטריד
    לפני כמה ימים אכלתי משהו ואחר כך שמתי לב שהיו שם נמלים.
    היה מונח במקום שהיו שם נמלים ולא שמתי לב רק אחרי שכבר אכלתי חלק.
    מה קורה כאשר אדם אוכל נמלים חיות.
    מה קורה אחר כך בגוף האדם?
    תוך כמה זמן הן מתות.
    האם יכול להגרם איזה גירוי או נזק כלשהו כתוצאה מכך?

אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת נמלים

הוספת תגובה

• ב"הישרדות" אוכלים שלא נדע ולא קורה

אילן
    18/09/2009

שום דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים מאוד ברום הבטן דחוףףףףף
    אורטל-מיאמי
    31/08/2009

שלום...
    שמי אורטל ואני בת 23 משקל52
    היה לי לפני שנים את החיידק ההלקובטור נתנו לי ךתרופות וזה עזר
    אני סובלת מהמעי הרגיז טופלתי בתרופות "קולטל" 8 כדורים ביום הפסקתי לקחת אותם לפני 4 שנים והרגשתי די טוב
    כבר5 כמה ימים שאני מרגישה ממש אבל ממש גרוע יש לי ככאבים בקיבה או ברום הבטן ממש ממש חזקים זה מעיר אותי בלילב כל מה שאני אוכלת אחרי 5 דק אני מרגישה כאילו ומגרדים לי את הקיבה זה מרגיש כמו כאב עגול נקודתי ממש בין הצלעות 1סמ למטה
    אני גרה במיאמי ואני ממש לא יודעת למי לפנות מה השם באנגלית
    בבקשה תעזרו לי!!!!
    תודהה

הוספת תגובה

• דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

אורטל-מיאמי
    31/08/2009

ובנוסף יש לי המון בחילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לריפלוקס
    יונית
    30/08/2009

שלום,

לפני חודש וחצי נותחתי לניתוח שרוול קיבה.
    לאחר כשבוע מהניתוח החלה תופעה של עודף רוק בפה (עד עכשיו) כשלמעשה אני נאלצת לחיות לצד חבילת טישו כל היום ולירוק כי יש לי יותר מידי רוק בפה.
    יש לי גם צרבות ועלייה של רוק קצפי כזה (בשונה מהרוק שאני מוציאה במשך היום) מגעיל אחרי שתייה.וגם צרבות אחרי שתיה.

ברצוני לדעת האם יש קשר בין הריפלוקס לעודף הרוק והאם ניתן יהיה לראות בצילום ושט קיבה תריסריון מה הבעיה.

תודה מראש,

יונית.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לריפלוקס

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף...

יונית
    30/08/2009

שביחד עם תופעת עודף הרוק יש לי גם תחושה כאילו משהו תקוע לי בגרון במשך רוב שעות היום.
    והצרבות, כמובן. האם גם זה קשור ואיך?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשת רוק רב

יהודית
    12/09/2009

אחותי בת 80 גרה בתל-אביב נפלה לפני חצי שנה והיו לה צלעות שבורות.מאז יש לה כל הזמן הפרשה של רוק מהפה והרופאים לא יודעים איך לטפל במצב והיא מאד סובלת מזה.אשמח אם יש לכם איזו הצעה או תרופה כדי להקל עליה. בתודה יהודית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יונית

פרופ' אלכסנדר פיש
    30/08/2009

הניתוח משנה את המבנה האנטומי הרגיל וללא ספק את יכולתך לאכול.
    מציעב לך להיות בקשר עם המנתח.
    צילום ושט-קיבה יכול לתאר את המבנה האנטומי החדש ולפעמים להצביע על בעיות
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משלשלים
    לילי
    30/08/2009

אני נוטלת כמות גדולה מאוד של משלשלים כבר שנים רבות ומאוד רוצה להפסיק את השימוש בהם. כמובן שהגוף הפך לתלותי במשלשלים ואין לי יציאות באופן טבעי+קשיים חמורים בעיכול ללא נטילת המשלשלים.
    שאלתי היא האם יש לי סיכוי להגמל? האם המערכת יכולה לשוב ולתפקד? כמובן שאעשה את התהליך בפיקוח רפואי אבל רציתי לדעת האם יש פתרון לבעיה הנוראית שאליה הכנסתי את עצמי?

לקביעת תור
    סגירה
    משלשלים

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה...היא חשובה לי מאוד...

לילי
    30/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משלשלים

פרופ' אלכסנדר פיש
    30/08/2009

יש אפשרות להגמל ממשלשלים.
    את צריכה ליווי רפואי צמוד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה