מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניטור ממושך של חומציות הוושטיובל08/12/2009
ניטור ממושך של חומציות הוושט
הבעיה ממנה אני סובל - צרבת, ריבוי ליחה וגוש בגרון, הייתי מאושפז בשל בצקת באפוגליטיס לפני כחצי שנה.
מנומטריה של הוושט.
הבדיקה בוצעה בעזרת קטטר בעלת שתי אלקטרודות לרישום חומציות, כאשר אלקטרודה מס' 1 ממוקמת בושט עליון ואלקטרודה מס' 2 ממוקמת בוושט תחתון.
אלקטרודה 1 2 ערכים תקינים
סה"כ מס' ארועי הרפלוקס החומצי : 24 34 עד 50
מס' ארועי הרפלוקס החומצי בשכיבה (מאוזן) 0 0
מס' ארועי הרפלוקס החומצי בעמידה (מאונך) 24 34
אחוז הזמן הכולל כאשר PH<4 0.8 1.6 עד 5.4%
אחוז הזמן הכולל כאשר PH<4 – בשכיבה (מאוזן) 0 0 עד 3.8%
אחוז הזמן הכולל כאשר PH<4 – בשכיבה (מאוזן) 1.1 2.2 עד 6.8%
סה"כ ארועי רפלוקס הארוכים מ 5 דקות : 0 0
מס' ארועי רפלוקס הארוכים מ 5 דקות - בשכיבה (מאוזן) 0 0 <2
מס' ארועי רפלוקס הארוכים מ 5 דקות - בשכיבה (מאוזן) 0 0 <2
Demeester score 3.9 5.8 עד 14
סיכום ממצאי הבדיקה :
במהלך הבדיקה לא נצפתה חשיפה מוגברת לחומצה בוושט
מבקש לדעת האם הנתונים האלה למרות שעומדים בפרמטרים הם טובים, מכיוון שאני עדין מהבעיות שהצגתי
לפני זה הצגתי את בדיקת המנמוטריה
בתודה מראש,
יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוחים
ד''ר רם דיקמן08/12/2009האתר אינו עוסק בפיענוחים, סליחה, הערתי זאת בתחילת עבודתי בפורום. יש לדון על ממצאי הניטור חומצה עם הגסטרואנטרולוג ששלח אותך לבדיקה מאחר ויהיה עליו לקבל החלטה וכדאי שתהיה שותף להחלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה מנומטריה של הוושטיובל08/12/2009
הבעיה ממנה אני סובל - צרבת, ריבוי ליחה וגוש בגרון, הייתי מאושפז בשל בצקת באפוגליטיס לפני כחצי שנה.
מנומטריה של הוושט
ממצאים ערכים תקינים
סוגר תחתון :
גובה 40 ס"מ 40 ס"מ מהשיניים
לחץ 30 מ"מ כספית 14-35 מ"מ כספית
הרפיה מלאה
אורך סוגר תוך בטני 4 ס"מ 2-4 ס"מ
משך הרפיה 9 שניות 5-10 שניות
אחוז הרפיה 106% 85-110%
סוגר עליון :
גובה 16 ס"מ 15-20 ס"מ מהשיניים
לחץ 60 מ"מ כספית 60-180 מ"מ כספית
אורך סוגר 3 ס"מ 2-4 ס"מ
גוף הוושט :
לחץ של גלי הפריסטלטיקה (מרחק מסוגר ושטי תחתון)
3 ס"מ: 45 מ"מ כספית 40-180 מ"מ כספית
8 ס"מ : 45 מ"מ כספית 40-180 מ"מ כספית
13 ס"מ : 40 מ"מ כספית 40-90 מ"מ כספית
18 ס"מ : 30 מ"מ כספית 40-90 מ"מ כספית
אורך גוף הוושט : 21 ס"מ
מהירות הגל הפריסטלטי : 3 ס"מ בשניה 3-5 ס"מ בשניה
רוחב הגל הפריסטלטי : 4 שניות 4-8 שניות
פריסטלטיקה :
נכשלת פרופולסיבית 40%
פרופולסיבית 60%
סיכום ממצאי הבדיקה :
לחץ תקין בסוגר התחתון עם הרפיה תקינה, סוגר עליון תקין, גלים בלחץ נמוך בחלק התחתון של גוף הוושט.
ברצוני לשאול - מה מציינים תוצאות הבדיקה במיוחד הנושא של גלים בלחץ נמוך בחלק התחתון של גוף הוושט
בתודה מראש,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנומטריה
ד''ר רם דיקמן08/12/2009הם מעידים על חולשה מוטורית של הושט, לדבר משמעות מאחר וזה גורם לרפלוקס חומצי מהקיבה לאיזור בית הבליעה. ראה שאלות נפוצות בנושא רפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה ואנמיהאני06/12/2009
שלום,
אני בת 30. לפני מספר חודשים היתה לי תקופה של יציאות קשות שלוו בדימום קל. פניתי לגאסטרולוג שהפנה אותי לקולונוסקופיה ולפרוקטולוג. הפרוקטולוג אבחן פיסורה ולאחר טיפול הדימום. בסיום הטיפול הפרוקטולוג פטר אותי מבדיקת הקולונוסקופיה על אף היסטוריה משפחתית (סבתי נפטרה מסרטן המעי הגס) מאחר וציין כי אני צעירה מידי לבדיקה זו.
בשבוע שעבר ביצעתי בדיקות דם שגרתיות אשר העידו לראשונה על אנמיה: המוגלובין 10 ברזל 26.
שאלותיי:
1. הייתכן שיש לי עדיין דימום פנימי על אף שאין לכך ביטוי חיצוני בצואה?
2. האם אני צריכה לבצע את הקולונוסקופיה?
3. בשנה האחרונה דימומי המחזור שלי קשים יותר. כיצד ניתן לבודד את הבעיה ממנה נובעת האנמיה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד''ר רם דיקמן06/12/2009תתחילי בביצוע קולונוסקופיה ועדכני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי עבר בדיקת נשיפהלילך ברהום06/12/2009
בוקר טוב,
בעלי עבר בדיקת נשיפה והערכים שיצאו הם
0.44
אם אפשר להגיד לי מה זה אומר אני אשמח
המשך יום נעים
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוחים
ד''ר רם דיקמן06/12/2009הליקובקטר שלילי (לא קיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשה !~אנונימי05/12/2009
כואבת לי הבטן הרבה ... וכאשר אני הולכת לשירותים לא יוצאת לי צואה , פשוט יוצאים לי מים ...
מה לעשות ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר רם דיקמן05/12/2009מעט פרטים...נסו ליטול משלשל כגון לקסדין או אבילאק אם קיימת עצירות, אם הכאב עז ביותר פנו לחדר מיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת בודסון וירידה בויטמין Dחלי04/12/2009
האם נטילת כדורי בודסון יכולה לגרום לירידה ברמת ויטמין D ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בודזון
ד''ר רם דיקמן04/12/2009לא, מחלת המעי היא הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת בחילה מוזרהזואי03/12/2009
שלום,
יש לי בשבוע האחרון תחושת בחילה מוזרה. אנסה להסביר את התחושה ומקווה שתוכלו לעזור לי להבין מה קורה.
אני בהריון בשבוע 7. תחושת הבחילה החלה די סמוך להתחלת שימוש בתוסף פרנטאל ובתוסף אומגה 3 (9 חודשים של אלספה). את התוספים הנ"ל אני לוקחת יחד עם חומצה פולית ו- B12 לפני השינה לא סמוך במיוחד לארוחה. אני קמה בבוקר ללא בחילה. הבחילה מופיעה כשעתיים לאחר הארוחה. נעלמת אם אני אוכלת משהו וחוזרת שוב. התופעה הולכת ומחמירה לקראת הערב. הבחילה הינה קלה ביותר אך עם זאת מעיקה ומעצבנת למדי. במקביל במהלך השבוע הופיעה גם נפיחות בבטן שגם היא הולכת ומחמירה ככל שמתקדם היום.
שאלותי הן:
א. האם יש קשר לתוספי המזון או לאופן נטילתם ?
ב. האם יתכן כי מדובר בסוג של ריפלוקס ?
ג. אבחנות אחרות ? המלצות לטיפול ? פתרונות אחרים ?
אשמח לכל תגובה,
תודה,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה
ד''ר רם דיקמן04/12/2009הייתי מייחס זאת רק להריון אולם ליתר בטחון נסי להפסיק הכל לשבועיים ולחדש כל תוסף בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לאחר יציאותגילה צור03/12/2009
לאחרונה אני סובלת מכאבי בטן- דקירות במרכז הבטן לאחר יציאה סדירה . כמו כן מזה 4 חודשים אני סובלת מהרגשה לא טובה גופנית , הגוף עצבני וכאבי בטן מידי פעם כאשר השינה לא סדירה ואני מתעוררת בהרגשה כבדה .התחושות ה ם לא רציפות אבל קיימים לאורך התקופה. לפני שנתיים בבדיקת גסטרו סקופיה גילו לי ארוזיה קלה בבצל של התרסריון וטופלתי בחודש ימים בלוסק פעם ביום לפני האוכל.לפני שש שנים נמצא אצלי החיידק הליקובטור וטופלתי באנטביטויקה .
האם יתכן כי הארוזיה חזרה והיא הגורמת לתופעות המדווחות או שקיימת בעיה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות
ד''ר רם דיקמן04/12/2009בדקי אם הליקובקטר הוכחד ע"י בדיקת נשיפה אם כן אז הוסיפי לוסק פעם ביום לחודשיים, על קיבה ריקה, ואם אין שיפור נסי לפנות לרופא גסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתולעי מיעייםנעמי03/12/2009
צליאק מזה כ-10 שנים מקבלת זריקות ל-b12 בבדיקות הדם ערכים 160.
סובלת לסירוגין מתולעי מיעיים אוכלת שום באופן קבוע אך בשבועיים האחרונים אין שיפור בכלל.
התופעה חוזרת על עצמה מידי כמה חודשים. שאלתי האם יש קשר לצליאק ומהו הטיפול הנכון להיפטר מהם , על איזה טיפול היית ממליץ או שאצטרך לקבל כדורים מרופא המשפחה.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים
ד''ר רם דיקמן04/12/2009ממה את סובלת בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתולעי מעיים
נעמי04/12/2009שלום ד"ר
כפי שציינתי הנני סובלת ממחלת הצליאק מזה 10 שנים ונמצאת בדיאטה נטולת גלוטן מאז.
ידוע שיש בעיות ספיגה של המזון וזה פוגע בי בספיגת ויטמין B-12 ולכן מקבלת זריקות אחת לחודש ע"מ להעלות את הערכים (כרגע 160)
סובלת כרגע מבעיה חמורה של תולעי מעיים שמציקות לי ולמרות הטיפול הטבעי של אכילת שום שבעבר השמיד אותם , בשבועיים האחרונים אני לא מצליחה להיפטר מהן.
שאלתי היא האם יש קשר בין התולעים לבעיות הספיגה של המזון? האם יש קשר למחלת הצליאק?
איזה טיפול עלי לקבל ע"מ להשמיד אותן והאם יש טיפול מונע בנושא זה חוזר על עצמו מידי מספר חודשים.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוטן
ד''ר רם דיקמן04/12/2009אין קשר בין שני המצבים אם את שומרת היטב על הדיאטה, אפשר לטפל עם ורמוקס שנוטלים פעם ביום 3 ימים, שאר ההנחיות והמרשם מרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרו סקופיהמשה.ר03/12/2009
האם סביר שיהיו כאבים בבטן בצד ימין לאחר שלושה ימים של בדיקת גסטרו סקופיה.? הבדיקה הית ה -.ב.מ.פ. בוושט בקיבה ובטריסריון. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר רם דיקמן04/12/2009אם הם סבירים ונחלשים כעת אז התעלם, בעיקרוןזה לא אופייני. אם הם מתחזקים פנה לבצע סונר בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת c13urea breath testחגית03/12/2009
שלום,
הגיעו אלי תוצאת בדיקת הנשיפה והתוצאה היא: 18.24
שאלתי האם זה אומר שאכן יש לי חיידק בבטן?
ואם כן - מה הטיפול הממולץ?
והאם אני חייבת לקחת אניטיביוטיקה?
בברכה, חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר רם דיקמן04/12/2009בהחלט שכן יש חיידק ורצוי לפנות לרופא המשפחה או לגסטרואנטרולוג לקבל מרשם והדרכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים ביציאות -רק ביציאותטליה02/12/2009
מחוץ לבית. (סליחה, לא יכולתי לוותר על כפל הלשון הזה).
כמעט תמיד בנסיעות, שכוללות שהייה ממושכת מחוץ לבית, נסגר אצלי המעבר כמעט הרמטית. קרה לי אפילו במשך 8-9 ימים בנסיעה לחו"ל שלא הצלחתי להפיק מאומה. זה לא היה כל כך פשוט, וגם די הפחידה אותי המשמעות של התופעה- איזה סוג של תקלה נפשית, בוודאי סוג של אינהיביציה. יש לי השערות לגבי הסיבות לכך.
בכל אופן, הייתי רוצה לנסות לפתור את זה באמצעים טבעיים ללא תרופות,בעיקר לנסות להחזיר לעצמי את היכולת לשלוט על זה. בחיי יומיום התזונה שלי מאוד מוקפדת ומאוזנת, בנסיעה יש שינוי בתזונה מטבע הדברים, אבל לא נראה לי שזאת הסיבה העיקרית.
מה תוכלו לייעץ לי לעשות? כרגע לא מתוכננת לי נסיעה כלשהי, כך שיש לי די זמן לתרגל ולהתרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעות...
ד''ר רם דיקמן02/12/2009נסי להוסיף פגלקס (מרכך צואה) כף עד 3 פעמים ביום מהיום הראשון של הנסיעה והרבי בשתיה וצריכת סיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המון המון גזים.לילי02/12/2009
שלום,
אני בת 25 והמון מזונות גורמים לי לגזים, בין היתר שעועית,אפונה,עדשים,כרוב,כרובית,ברוקולי,פול,חומוס.
ואני נמנעת לאכול אותם,למרות שאני מאוד אוהבת.
אם במקרה יוצא לי (במודע או לא) לאכול תבשיל המכיל אחד ממרכיבים אלה יוצאים לי המון גזים (אומנם שקטים אבל מאוד מסריחים - סליחה על התיאור.).
בתוכנית TV שראיתי אתמול, תזונאית קלינית דיברה על פרוביוטיקה.
ובין היתר אמרה שזה יכול לעזור נגד גזים.
האם נכון? מה זה פרוביוטיקה? איך נוטלים? האם בכדור או בנוזל? האם נמצא במזונות כלשהם?
מה אתה ממליץ?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני סובלת מאותה בעיה
אנונימי04/12/2012נאדים שקטים וקטלניים בתכיפות מרובה מאוד
אם תמצאי משהו שיעזור אנא חילקי איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון גזים. - תגובה
פרופ' נחום ויסמן17/12/2012יצירת הגזים המרובה הקשורה למאכלים שציינת נובעת מכמות הסיבים שבהם ומהתפרקותם על ידי חיידקי המעי. שיני חיידקי המעי לא בהכרח תשפר את התלונות. רצוי להתאים את כמות המצטרכים שאת אוכלת לכמות הגזים שאתה את יכולה "לחיות בשלום".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזים
ד''ר רם דיקמן02/12/2009גזים הן תוצאה של אכילה שלא מתאימה לך ולגופך, נסי לבדוק אם הפסקת חלב ומוצריו עוזרת, לאחר מכן בחני פרי וירק, בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילי שלום
אור02/12/2009המזונות שציינת הינם מזונות הידועים כגורמי גזים, פתרון טבעי להקלת העניין מנסיון של הרבה אנשים - נסי לשלב עם הארוחה זרעי קימל. םלפזר זרעי קימל בתוך התבשיל, ניתן גם לשתות את הזרעים כחליטה עם מים חמים בסמוך לארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטחוריםאורנה01/12/2009
בוקר טוב,
האם שיטת HAL DOPLER או פורמולת נונא לטיפול בטחורים אכן יעילות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר רם דיקמן02/12/2009יש לפנות לפורום כירורגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות תקופתיות מומלצות לחולי קרוהןאלי כהן01/12/2009
שלום רב,
בן 34 (נשוי+1) חולה במחלת קרוהן מזה 22 שנים !!!
בשנת 1999 נסעתי להולנד ועברתי שם סדרת בדיקות וטיפולים הומאופטיים במרפאת ד"ר מאייר (לחיזוק המערכת החיסונית). החשד שעלה הוא שקיבלתי את הדלקת בעקבות חיסון פוליו.
מאז ובמשך 10 שנים, לא מטופל בשום טיפול תרופתי (על דעת עצמי).
היו לי מס' אשפוזים קצרים בביה"ח בשל: אסבס בבטן אמצעית (פעמיים), אבנים בדרכי השתן (פעמיים), חומציות יתר בקיבה (פעמיים) - אך לא בשל התלקחות דלקת קרוהן.
אני מעוניין לבצע סדרת בדיקות באמצעות רופא המשפחה בקופ"ח כללית, ולהגיע עם נתונים לביקורת אצל רופא גסטרו בביה"ח בילינסון, פ"ת.
שאלתי,
מהם סוגי בדיקות הדם שחובה/מומלץ לדרוש מרופא המשפחה ?
האם מומלץ להזמין תור לבדיקת קולונסקופיה או חוקן בריום או C.T ?
תודה.
נ.ב.
בעקבות צריבות חוזרות ונשנות בקיבה, גזים רבים דרך הפה, ריח רע בפה וכו' ביצעתי אמש בדיקת נשיפה לגילוי חיידק הליקובקטר פילורי. טרם קיבלתי תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מקדימות
ד''ר רם דיקמן02/12/2009בקש ספירת דם, ביוכימיה מלאה כולל ברזל, רמת CRP, תפקודי בלוטת מגן, שקיעת דם, רמת ויטמין B12 וחומצה פולית, בקש לבצע צפיפות עצם וסונר בטן.את הבדיקה האנדוסקופית בקש בגסטרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסונר בטן ???
אלי כהן02/12/2009למה הכוונה סונר בטן ? האם זה סוג של צילום ?
ולגבי בדיקת צפיפות עצם - למה הכוונה ? איך זה מבוצע.
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
ד''ר רם דיקמן03/12/2009סונר זה אולטראסאונד וצפיפות זה כמו צילום. רופא המשפחה יסביר בפרוטרוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)