פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידבקות מעי
    יובל
    18/08/2009

שלום
    אימי עברה לפני כ 3 שנים ניתוח להסרת גידול במעי ועברה טיפולים כימותרפיים לאחר מכן.
    לפני כ 4 חודשים הוחשה לבית חולים עקב כאבי בטן עזים ונותחה ניתוח חירום כאשר האיבחון היה
    הסתבכות של המעי והידבקות (נחתכה חתיכה ממנו).
    כעת כבר מספר שבועות סובלת מכאבי בטן בתדירות הולכת וגדלה והתרופות לשיכוך הכאבים
    לא משפיעות כבעבר.
    אני רוצה לקחת אות הלרופא מומחה בתחום (אני לא יודע אפילו אם אני בפורום הנכון) ולא מכיר אחד
    כזה . אנא אם יש רופא טוב שיוכל לאבחן בעיה (אם יש) ולטפל באופן מקצועי ,כיתבו לי.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות מעי

הוספת תגובה

• יובל

ד''ר אהוד מלצר
    19/08/2009

איננו יכולים להמליץ בפורום על רופא זה או אחר. כדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג
    דר' מלצר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס?הליקובקטור?חייבת עזרה...
    רות
    17/08/2009

אני בת 32. עד לחודש ינואר הייתי בן אדם בריא מאוד.אני מתנצלת שזה ארוך. הסיפור שלי התחיל כבר בינואר:
    מאז שגילו לי את חיידק ההליקובקטר התנפחה לי הבטן והחלו לי התקפי חנק
    פתאומיים המלווים בשיעולים יבשים. בנוסף, אני מרגישה סחרחורות ובחילות
    והבטן שלי עדיין קצת נפוחה.טופלתי באנטיביוטיקה והטיפול לא עזר לחיידק.
    לאחר שלושה חודשים טופלתי שוב אך הייתי אלרגית לתרופה (טבעציקלין)ומאז
    החמיר המצב.
    הייתי אצל מומחה א.א.ג והוא ראה נפיחות באריטנואידים, שתי יבלות
    ואדמומיות וטען שכנראה שזה רפלוקס לרינגופרינגיאלי. אני לקחתי סותרי
    חומצה במשך חודש (אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום) ולא הרגשתי שינוי. הייתי
    במיון פעמיים עקב חנק פתאומי... המליצו לי לעלות את המינון ל 40 מ"ג
    פעמיים ביום ובאמת חל שיפור מסויים, אבל שוב אתמול חוויתי בעקבות שיעולים
    חנק פתאומי נוסף....הייתי אצל הרבה רופאים ואני כבר מיואשת. הציעו לי בדיקת מנומטריה והזמנתי תור בקפלן ושוב זה לחכות המון זמן ולא נתנו לי את הבדיקה אלא רק תור לייעוץ...אני מרגישה שאני הולכת סחור סחור וסתם סובלת.
    עדיין אני חשה בסחרחורותת וכאבי צוואר. עשיתי ct שבו גילו לי בלט בין
    חוליות c2-c3 ובין חוליות c5-c6 . אני כבר מיואשת...זה יכול להיות הגורם
    לסחרחורות?אני כבר לא יודעת לאיזה רופא לפנות..אני הייתי בן אדם הכי בריא בעולם והיום אני מיואשת. אודה אם תוכל לעזור לי

הוספת תגובה

• רות

ד''ר אהוד מלצר
    17/08/2009

רות שלום
    ראשית לחיידק הליקובקטר אין כל קשר לסיפור. חיידק זה אם בכלל גורם משהו, זה כיב ולך אין סמפטומים של כיב.
    אין ספק שחלק מתלונותיך קשור לרפלוקס של חומצה הגורם כנראה לשיעול. במקרים אלו הטיפול היעיל ביותר הוא בתרופות כמו שאת מקבלת ובמינון גבוה (40 מג' פעמיים ביום). הבעייה היא שהאפקט מופיע לעיתים אחרי חודשיים ולא מייד. במידה והתרופה אינה עוזרת מומלץ לבצע גם מנומטריה של הוטש והן ניתור PH במשך 24 שעות תוך טיפול תרופתי כדי לודא שהטיפול אכן משיג את האפקט הרצוי שלו, כלומר ירידה בחמציות. כמו כן אם קיים עודף משקל יש להפטר ממנו ולהמנע לאכילה לפחות 4 שעות לפני השינה.
    באשר לסחרחורת - זה לא התחום שלי, אך היא בהחלט יכולה להגרם ע"י בעיות בעמוד שדרה צוארי.
    בברכה
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך בנוגע לרפלוקס

רות
    18/08/2009

ראשית כל, תודה רבה על תשובתך המפורטת.
    בעניין המשקל,אני שוקלת 52 קילו וגובהי הור 1.63 . אני מאוד משתדלת לאכול ארוחות קטנות חמש פעמים ביום. אני לא אוכלת ירקות ממשפחת הסולניים ולא חמוץ,מלוח וחריף. אם באפשרותך להגיד לי אולי יש מאכלים ספציפיים מהם אני צריכה להמנע כי כל המומחים שהייתי אצלם לא ממש פרטו.
    שאלתי היא האם כדאי לי לבצע את בדיקת הקולונוסקופיה? מאחר ולאימי גילו פעמיים פוליפים במעי אז קיבלתי הפנייה. האם תלונותי יכולות להיות קשורות למעי?
    תודה
    רות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רות

ד''ר אהוד מלצר
    19/08/2009

שלום רות
    באשר לדיאטה - לא מצאתי את שאלתך הקודמת אך אני מניח שהיה מדובר ברפלוקס. אם אכן כך, מומלץ להמעיט במזון שמן ובקפה. כל השאר - לפי מה שאת מרגישה (אין הנחיות כלליות לכך)
    באשר לסיפור של אמא - אם את מעל גיל 40 מומלץ שתעברי קולונוסקופיה
    בברכה,
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות eGFR
    מעיין
    17/08/2009

שלום רב,
    "קיבלתי תוצאה של הבדיקה כך: גדול מ: ml/min/1.73m
    60
    החישוב לא מבוצע לנבדקים מתחת לגיל 18 או בהריון "
    מה התוצאה אומרת ? האם אני בטווח ?
    אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות eGFR

הוספת תגובה

• מעיין

ד''ר אהוד מלצר
    17/08/2009

הפני את השאלה לנפרולוג (מומחה למחלות כליה)
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות בקיבה
    טליה
    16/08/2009

אני בת 32 מידי כמה שבועות אני סובלת מהתכוצויות עזות בקיבה שלשולים והקאות , האם זה יכול להיות חיידק או טפיל ?
    ביתי בת השנתיים התחילה בשבועות האחרונים להתלונן על כאבי בטן ושישלה 3 פעמים בודדות , האם הדבקתי אותה ?
    אלו בדיקות עלי לעבור ?

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצויות בקיבה

הוספת תגובה

• טליה

ד''ר אהוד מלצר
    17/08/2009

נחמד להתחיל ב"שלום" ולסיים ב"תודה"

אז שלום

אני מציע שתפני לרופא המשפחה שיבדוק אותך ויחליט על צורך בבירור. אחד הדברים שיש צורך לעשות הוא בדיקת צואה כללית ותרבית כדי לשלול גורם זיזהומי לתלונותייך

בברכה,

דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם סמוי
    אתי
    15/08/2009

שלום
    במסגרת בדיקות סקר לגילוי דם סמוי בצואה קיבלתי תשובה חיובית
    רופא המשפחה שלי טוען שמכיון שלפני חצי שנה עשיתי בדיקת קולונוסקופיה אין משמעות לבדיקה הנל
    האומנם?
    בתודה
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם סמוי

הוספת תגובה

• קתי

ד''ר אהוד מלצר
    17/08/2009

שלום אתי

אמנם כך. בדיקת דם סמוי היא בדיקה טובה לסקר אוכלוסיות אך היא אינה מדוייקת. היא יכולה להיות חיובית אפילו אם יש לך דימום קל מהחניכיים בעת צחצוח השיניים. לכן, אם קולונוסקופיה תקינה אין לבצע בדיקות דם סמוי אלא להמשיך במעקב המקובל בקולונוסקופיה (פעם בעשר שנים אם אין סיפור משפחתי של סרטן מעי או לעיתים קרובות יותר אם יש סיפור כזה או שהיו ממצאים בבדיקה הראשונה).

בברכה

דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי קצרות :-)
    גילי
    15/08/2009

1. בגסטרוסקופיה אובחנו הנתונים הבאים, נאמר לי לקבוע תור נוסף לרופא הגסטרו לעוד חודש.
    האם בעוד חודש יבוצע שוב גסטרוסקופיה לוודא שהדלקות נעלמו,
    או שמטרת הפגישה היא לקבל את תוצאות הביופסיה ? (או גם וגם )

2. באופן כללי, במידה ויאובחן בארט, האם בארט הוא מצב הפיך ?
    (בין אם ע"י ניתוח להשכת השכבה העליונה, בין אם שינוי תזונה או כל דבר אחר,
    האם יש אפשרות לחזור למצב שבו אין בארט ?)

תודה רבה.

בקע היאטלי של כ 3 ס"מ,
    גסטריטיס (דלקת בקיבה) ואזופגיטיס דרגה 2.
    (בצקת רירית עם פלכים אדומים בשליש התחתון של הוושט - נלקחה ביופסיה)
    אודם ובצקת רירית באנטרום. (בצל תריסריון ותריסריון יורד תקינים)

לקביעת תור
    סגירה
    שתי קצרות :-)

הוספת תגובה

• 00000

ד''ר אהוד מלצר
    17/08/2009

1. אני מניח שההזמנה היא לצורך קבלת תשובה מהביוספיה ולראות אם קיימת תגובה לטיפול מבחינת הסמפטומים
    2. אם יאובחן בארט - לרוב אין צורך לעשות דבר אלא לעקוב בלבד. במידה ויש בבארט גם שינויים חשודים ההתייחסות תהיה בהתאם. בארט אגב אינו הפיך בדרך כלל

בברכה,

דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה בוצית זמן ממושך ללא סיבה ברורה
    דניאל
    14/08/2009

שלום רב,

אני בן 20, וכבר כמעט חצי שנה שברוב הפעמים הצואה שלי ממש רכה ואיני יודע למה... יש לציין שיש לי לעיתים רגישות בבטן התחתונה... ביצעתי CT בטן שיצא תקין, שללתי קרצינואיד, תרבית צואה שלילית ולא נמצאו הטפילים גיארדיה למבליה ואמבה... יש לציין שבעבר היה לי מחסור בברזל ובפריטין, אך לאחר מספר חודשים של נטילת כדורי ברזל, רמות הברזל חסרו לנורמה!!!

מה יכול להסביר את הסיבה לתופעה הזו?האם הבעיה התופעה יכולה להיות קשורה לבעיה הורמונלית כלשהי? האם התופעה יכולה להיות קשורה לתת ספיגה במעי הדק?

אודה לך על כל התשובות ושבת שלום!

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר אהוד מלצר
    17/08/2009

שלום רב
    יציאות רכות מלוות חוסר ברזל דורשות בירור. יש לשלול מחלת צליאק ומחלה דלקתית של המעי. פנה לגסטרואנטרולוג
    בברכה
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהידרוקולוניקס
    יובל
    11/08/2009

ברצוני לברר מה דעתכם על הטיפול, יעילותו, הסיכונים שבו, והאם כדאי ליישם אותו בנושא של עצירות וגזים

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהידרוקולוניקס

הוספת תגובה

• הידרו

ד''ר אהוד מלצר
    11/08/2009

זהו "טיפול" חסר כל ערך, אינו מבוסס על מחקרים כלשהם ויש בו סיכון להתנקבות המעי. מיותר לחלוטין. להמנע ממנו!!
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתוצאה מניתוח אכלזיה נוצר רפלוקס
    מירי
    10/08/2009

ביתי בת ה-11 עברה לפני שנתיים ניתוח לתיקון אכלזיה ( לאחר מיוטומיה ע"ש הלר) בדרך של לפרוסקופיה, כיום לאחר שנתיים יש רפלוקס (עברה גסטרוסקופיה וצילום וושט עם בליעת בריום) שאישרו זאת, מטופלת בבוקר עם אומפרדקס, שאלתי: האם רפלוקס גורם לאי יכולתה לאכול ארוחות מלאות? אוכלת מעט מאד ומרגישה הרגשת "מלאות". דרך אגב האומפרדקס עוזר למניעת הכאבים שגרמו לה להרגשת בחילות חזקות ואישפוזה בבי"ח.
    האם לפי דעתך צריכה לעבור בדיקות נוספות? אינה מטופלת כרגע אצל רופא גסטרו.
    בתודה אמא מודאגת

הוספת תגובה

• מירי

ד''ר אהוד מלצר
    11/08/2009

שלום מירי
    אמנם יכול להיות שהסמפטומים החדשים נובעים מרפלוקס אך הם אינם טיפוסיים. במיוחד עם הרקע של אכלזיה (שעלולה לחזור גם לאחר ניתוח) אני סבור שבמקרה של בתך יש צורך בכ"ז בבירור נוסף ולכן אני ממליץ שתחזרי איתה למרפאת גסטרו ילדים בה היא מוכרת.
    כל טוב
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אכלזיה יכולה לחזור אחרי ניתוח?

אילן
    18/09/2009

אם חתכו את ה sphincter איך תיתכן שוב אכלזיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה של אכלזיה

מירי
    19/09/2010

יכול להיות שחתכו את הספינקטר אולם השריר עדיין קיים, והוא עדיין כל שנה בערך, מתעבה, היות ומדובר בילדה שגדלה, כנראה השריר ימשיך להתעבות ולהפריע למעבר התקין של אוכל לקיבה, ולכן עברה כבר לפני כשנה פרוצדורה של ניפוח ע"י בלון אולם זה מחזיק מעמד כשנה ולאחר מכן חוזר חלילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן וטחורים חיצוניים
    סו אלן
    09/08/2009

שלום רב.
    אני חולה קרוהן כבר כ-17 שנים (בן 33 כמעט).

לאחרונה גיליתי בחלק החיצוני של פי הטבעת שלי מה שנראה כמו פיסות עור או בשר אדומות ולא שוות הגודלן, נראה לי שאלו טחורים חיצוניים (הלוא כך משתמע מתהאור?).
    רציתי לדעת - האם קרוהן, מחלה שכידוע מלווה בשלשולים, אינה סותרת את הימצאותם של טחורים? הרי טחורים נגרמים בין השאר ע"י לחץ תוך בטני הנגרם, בין השאר, מהתאמצות ביציאות, מה שלא היה לי שנים רבות.

בקיצור ולעניין - האם אלה באמת טחורים ואם כן - מה לעשות, כחולה קרוהן, נגד הופעתן?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן וטחורים חיצוניים

הוספת תגובה

• סו אלן

ד''ר אהוד מלצר
    10/08/2009

שלום
    מה שאת מתארת יכול להיות טחורים או קפלי עור הקשורים עם דלקת באיזור פי הטבעת, היכולה לקרות אצל חולי קרוהן. טחורים הם כלי דם שאנו נולדים איתם, כך שלכל אחד יש טחורים. אנו מגדירים אותם כ"טחורים" כאשר הם נותנים סמפטומים ולכן אין סתירה עם קרוהן.
    אם הדבר אינו מפריע במיוחד אין לגעת בקפלי העור (או ב"טחורים") בעקר אצל חולה קרוהן. כל טיפול כירורגי עלול לעורר מחלת קרוהן באיזור. בכ"ז כדאי שיראה אותך פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג.
    בברכה,
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• nf1
    שמואל
    05/08/2009

שלום דר אני בן 43 סובל מי נאופיברומטוזיס ולפני 4 חודשים קיבלטי טיפול של הקרנות לרוש בגלל גידול [מניגיומה] לפני חודש הברתי סיטי בטן בגלל כהב חזק וגם בגלל חוסר ויטמין בי 12 בסיטי אודגם באיזור שורש האמנטום מודגמת הסננה נודולרית הסמוכה לקולון רוחבי אין לראות עבוי דופן המעי יש גם קשריות השיכות לנאורופיברומטוזיס [לסיכום] הסננה באומנטום על רקע לא מודגם המשך בירור קליני והסטולוגי דר לנה מתקבן המפנך 1מהזה הסננה נודולרית הסמוכה לקולון רוחבי ומהזה המשך בירורקלני והסטולוגי תודה דר השמח הים תדריך אותי מה עלי לאסות שוב תודהו

לקביעת תור
    סגירה
    nf1

הוספת תגובה

• שמואל

ד''ר אהוד מלצר
    10/08/2009

שמואל שלום
    אם הבנתי טוב את מה שכתבת - הסננה במזנטריום פירושו שיש שם רקמה שאינה אמורה להיות שם - למשל הסננה דלקתית או גידולית. כדי לקבל ייעוץ עליך לפנות לכירורג או גסטרואנטרולוג עם דיסק ה- CT. לעיתים יש צורך בלפרוסקופיה (הסתכלות פנימה לחלל הבטן בהרדמה) כדי להגיע למסקנות סופיות באשר למשמעות הממצא.
    בברכה
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף תשובה בבקשה !!!!
    משה לסרי
    04/08/2009

שלום רב,

אני בן 24. בריא בד"כ.
    לפני כחודש הייתי בלחץ גדול. לאחר שהלחץ נפסק, התחילו לי בחילות וכאבי בטן, אי נוחות לאחר האוכל ואי נוחות בצד ימין עליון של הבטן (שישולים כבר יש לי חודשיים).
    הייתי אצל שני רופאי משפחה ששלחו אותי לאולטרה סאונד, בדיקת צואה (לבדיקת דם סמוי וחיידקים) ולבדיקות דם הכוללות תפקודי כבד. הכל יצא תקין.
    עברו שבועיים מאז שהכאבים התחילו ושבוע עבר מאז הבדיקות. והבחילות פסקו כמעט לגמרי היציאות שלי הרבה יותר בסדר אך יש לי אי נוחות לאחר האוכל ואי נוחות בצד ימין עליון של הבטן.
    לאור התוצאות הטובות של הבדיקות, הרופאים אמרו לי שאני סובל מ"תסמונת המעי הרגיז" אך אותי זה לא ממש מרגיע כי אני מפחד שהם טועים.
    אני לא איבדתי משקל ואין לי גם חום.
    אני מאוד מודאג ואני גם לא ישן טוב בלילה בגלל זה.
    ראוי לציין שבלילה איני מרגיש כאבים כמעט בכלל.

אשמח לקבל את חוות דעתך על המקרה שלי.
    תודה,
    משה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף תשובה בבקשה !!!!

הוספת תגובה

• שכחתי ..

משה לסרי
    04/08/2009

ראוי לציין כי בתחילת הכאבים היו לי גם כאבים בגב התחתון כאבים טיפה בחזה. וכאבים בבטן התחונה בצד ימין.
    אני מרגיש גם כאילו שהבטן שלי תמיד במאמץ. ברור שהלחץ שאני נמצא בו לא ממש עוזר.
    בדק אותי גם כירורג בטן שבבדיקת מישוש לא יחס לזה חשיבות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משה

ד''ר אהוד מלצר
    10/08/2009

משה שלום
    יתכן והכל קשור למצב הלחץ בו אתה שוהה. אני מציע בכל זאת שתפנה לגסטרואנטרולוג לקבלת התרשמות ישירה ממך ובכדי להחליט אם יש צורך בבירור נוסף
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסון צהבתb
    זוקי
    04/08/2009

בני בן 23 ב-עבר בשנת קבל 3 זריקות של צהבת b .הוא מתכנן לנסוע לדרום אמריקה בספטמבר. בבדיקת נוגדנים שנעשתה לו יצא 10 = anti HBS
    nonimmune
    רופאו רשם לו זריקת חיסון והוא קבל זריקת חיסון אחת לצהבת B ולא אמר לו הרופא לקבל עוד זריקות או לבצע בדיקות נוגדנים. שאלתי -האם יש צורך בעוד זריקה או שתיים? האם אפשר לתת לו את הזריקה השניה חודש אחרי הראשונה בלי לבדוק נוגדנים ?האם זה יזיק אם כבר יש לו מספיק נוגדנים אחרי הזריקה הראשונה ולא נבדוק את זה ונתן לו עוד זריקות? ושאלה נוספת במידה ויש צורך לקבל את השלישית, האם זה לא אפקטיבי אם הזריקה תנתן יותר מחצי שנה אחרי הראשונה ,נניח אחרי שמונה חודשים מהזריקה הראשונה(כיוון שהוא יהיה בחו"ל בזמן שבאמת צריך לקבל את השלישית) הרבה תודה על הסבלנות .

לקביעת תור
    סגירה
    חסון צהבתb

הוספת תגובה

• B

ד''ר אהוד מלצר
    10/08/2009

שלום
    רמות נוגדנים 10 בדרך כלל מספקות. יחד עם זאת מקובל במקרה כזה לתת זריקה יחידה נוספת של החיסון.
    נסיעה טובה
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני
    אייל
    02/08/2009

שלום בבדיקות הדם האחרונות,התגלה אצלי טריגליצרידים גבוה כ290 וgpt 84 לאחר אולטראסאונד התגלה כבד מוגדל ושומני,רציתי לשאול שאלה רפואית כללית,אני יודע באופן כללי שכאשר לאדם יש סרטן כלשהו בגוף והוא במצב שהוא שלח גרורות אז אברים רבים יכולים להיפגע כולל כבד,שאלתי היא האם סיטואציה של כבד שומני ומוגדל נחשב ככבד שאולי נפגע מגרורות של סרטן כלשהו בגוף,או שכבד שומני ומוגדל לא מעיד על פגיעה בו כתוצאה מסרטן,זוהי שאלה כללית אשמח לתשובה,תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני

פרופ' אלכסנדר פיש
    04/08/2009

הסיבה השכיחה ביותר לכבד שומני היא תסמונת מטבולית. מדובר בשילוב של השמנת יתר,סכרת,יתר ל''ד. הדבר מלווה בשומנים מוגברים בדם: כולסטרול וטריגליצרידים.
    יש כמובן גם מתבים אחרים כמו שתיית אלקוהול או דלקת נגיפית בעיקר C.
    כבד שומני הוא לא ביטוי של גרורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוו"ד נוספת לבעיה רב מערכתית
    JJ
    02/08/2009

אבי, בן 63, מושתל כליה מזה 15 שנה (ומטופל לדיכוי המערכת החיסונית) וחולה לב, עבר לפני חודש ניתוח בעקבות הדבקות וחסימת מעיים.
    מאז ניתוחו מאושפז אבי במחלקה לטיפול נמרץ, כשהוא מונשם ומורדם לסירוגין – ההנשמה הוסרה והוחזרה 4 פעמים, והחל מהשבוע שעבר מתבצעת ישירות דרך הקנה.
    מזה שבוע וחצי חום גופו גבוה (עד 39 מעלות), לפני מספר ימים התגלה חידק
    MRSA
    בתרביות והוחלפה לו האנטיביוטיקה. היום בישרו לנו הרופאים כי אובחנה דלקת ריאות.
    הדופק ולחץ הדם אינם יציבים. פצע הנתיחה מגליד באיטיות רבה מאד.
    שאלתי –
    מזה חודש ימים אין שיפור במצבו של אבי - על אף שלסירוגין היה בהכרה ונשם בכוחות עצמו, הוא נתון לרוב במצב של הרדמה והנשמה, וככל שחולף הזמן ללא שיפור, הוא נתקף בחוליים אופייניים לבתי חולים. האם יש אפשרות לקבל חוו"ד מקצועית מחוץ לביה"ח בו מאושפז אבי, והיות שהבעיה רב-מערכתית - אל איזה מומחה כדאי לפנות?

הוספת תגובה

• חוו"ד נוספת לבעיה רב מערכתית

פרופ' אלכסנדר פיש
    04/08/2009

בעיות של אביך מאוד מורכבות.
    יש מקום לחוות דעת נוספת. הדבר מקובל.
    יתכן ויש צורך ביעוץ של מומחה לזהומים ומומחה לטיפול נמרץ.
    על מנת להפיק את המירב מהיעוץ רצוי לפנות למנהל היחדה בה הוא נמצא, לבקש את בירכתו להזמנת מומחים וגם לקבל המלצה איזה מומחים להזמין ורשימת שמות אפשרית
    איחולי בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה