פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קולונסקןפיה
    בתיה
    02/08/2009

שלום
    בת 42 סובלת שנים מבעיית יציאות מרובות,שלשולים עברתי בדיקת קולנסקופיה לפני כחודש שהיתה תקינה חוץ מטחורים פנימיים שנראו סובלת גם מדימומים לפעמים,עברתי גם בדקת פסאג לפני כשנה שהיתה תקינה שאלתי אם הכל תקין אז מדוע אני עדין סובלת מיציאות מרובות? רציתי גם לדעת מהי בדיקת ANCA ASCA האם זו בידקת דם מיוחדת ומה היא בעצם באה לבדוק? האם יכול להיות שיש לי מחלת קרוהן? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קולונסקןפיה

הוספת תגובה

• בתיה

פרופ' אלכסנדר פיש
    02/08/2009

בתיה שלום רב:
    ברור לי שאת סובלת.
    בדיקת הדם ASCA חיובית בחלק של חולי קרהן. בדיקת חיובית תומכת ,שלילית לא שוללת.
    במקרה שלך אין תחליף ליעוץ עם רופא ועם כלהנתונים
    בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבת חזקה
    ליאור
    01/08/2009

שלום,
    אני סובל מצרבות חזקות במשך כשנה, בחודשים האחרונים זה קורה לעיתים קרובות יותר (כמעט כל יום).
    רופא המשפחה לא הפנה אותי לשום בדיקה ונתן לי כדורים בשם "אומפרדקס" ואמר שאם אחרי טיפול של 20 יום בכדורים הצרבת לא תעלם, ישלחו אותי לבדיקת גאסטרוסקופיה.
    השאלה היא האם הטיפול הוא נכון או שכדאי לי לבקש קודם לעשות בדיקה בכדי לברר את הסיבה לצרבת?
    בתודה מראש,
    ליאור.

לקביעת תור
    סגירה
    צרבת חזקה

הוספת תגובה

• צרבת חזקה

ליאור
    01/08/2009

נ.ב.
    אני בן 28

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבת

פרופ' אלכסנדר פיש
    02/08/2009

צרבת בד''כ זהו ביטוי של רפלוקס קיבתי ושטי. התסמינים בד''כ מגיבים לטיפול בתרופות שמורידות חומצה כמו שהומלץ לך.
    הגסטרוסקופיה נעדה לבדוק קיום סיבוכים של רפלוקס.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במשך שנה ? לדעתי חובה

גילי
    14/08/2009

גסטרוסקופיה ע"מ לבדוק סיבוכים אפשריים,
    ראה הודעתי בפורום, שנבעה ממצב דומה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי נוחות בבטן בזמן אכילה ושתייה
    ערן
    01/08/2009

שלום בימים האחרונים החלה לי תופעה של הרגשה של אי נוחות בכל אזור הבטן והרגשה של נפיחות ואף כאבים קטנים,וכל זה מתגבר ונהיה מוחשי יותר בזמן האכילה והשתייה כאשר שוב מופיעים התסמינים האלו,אגב שקיימים גם לרוב אורך היום,רציתי לדעת מניין זה יכול לנבוע,אגב אני בן 25 עשיתי לפני כחודש וחצי בדיקות דם מקיפות ושם נמצא שיש לי טריגליצרידים 280 וגם gpt 81 ולאחר אוטלראסאונד בטן התגלה כבד שומני,לפני הגילוי שקלתי 70 ולאחר שהתחלתי בדיאטה בעיקר ללא פחמימות פשוטות ירדתי ל66,חשבתי אולי זה קשור לתופעה,אשמח לתשובה,תודה.

הוספת תגובה

• ערן

פרופ' אלכסנדר פיש
    02/08/2009

ערן שלום:
    יש לך כבד שומני עם הפרעות באנזימי כבד. ירידה במשקל ופעילות גופנית הם השילוב המוצלח במקרה שלך.
    לגבי מיוחושים בבטן עליונה, לפעמים קשורים לכבד שומני, אך יתכן ומדובר בבעיה אחרת .
    יש מקום לבדוק הליקובקטר פילורי ולשקול גסטרוסקופיה
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    מירב
    01/08/2009

שלום,
    לאחר בדיקת גסטרו וקולונסקופיה נימצא שיש לי בקע סרעפתי ודלקת בקיבהולא ניתן לי שום טיפול.
    כיום אני סובלת מצרבות קשות וכאבים באזור בית החזה וכשאני אוכלת ואפילו שותה אני מרגישה כאילו"ניתקע" לי האוכל במעבר.מצב מפחיד כאילו אני נחנקת.יש לי בחילות לרוב ומיצי מרה ש"עולים"
    יש לי כאבים באזור הקיבה ובסמוך לה בצד ימין הכאב הוא חד ומהדהד,לפעמים הכאב נירגע לאחר שאני אוכלת דבר מה אבל לא הרבה אחרי ממשיך
    מה עושים והאם ישנו טיפול שייתן לי מנוחה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• מירב

פרופ' אלכסנדר פיש
    02/08/2009

מירב שלום:
    צרבת זהו ביטוי של רפלוקס קיבתי ושטי. יש מקום בתאום עם הרופאשלך לנסות תרופות להורדת חומצה בקיבה.
    שילוב עם אוכל שנעצר בעת בליעה יחד עם הצרבת מחייבת שלילת דלקת אאוסינופילית של הושט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בין תרופותה
    יהודית יאיר
    31/07/2009

שלום,
    מה ההבדלים בין התרופות לוסק, אוצפרדקס ולנטון?
    בבכה
    יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בין תרופותה

הוספת תגובה

• תרופות להורדת חומצה

פרופ' אלכסנדר פיש
    31/07/2009

שלושת התרופות עובדות באותו מנגנון לדיכוי הפרשת חומצה ע'' הקיבה.
    אומפרדקס ולוסק הן עששויות מאותו חומר: אומפרזול.
    לנטון היא מולקולה אחרת:לנסופרזול.
    אין הבדלים משמעותים ביעילות שלהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה
    לימור
    30/07/2009

אני שוב רושמת את הנתונים כדי להזכיר לפני חצי שנה קולונסקופיה בגלל שלשולים רבים תקין לחלוטין כולל ביופסיה מהסוף של המעי הדק בדיקות דם פריטין 19 המוגלובין 12 ברזל 105 טרנסםרין 275 לאחר חצי שנה ביצעתי שוב בדיקות דם ללא פריטין המוגלובין נשאר 12 וברזל נשאר 105
    יש עדין מדי פעם שלשולים בד"כ כיבה מאוד רכה בטן נפוחה וגזים מאז ומתמיד
    האם זה מצריך גסטרוסקופיה ?? אני מבינה שאם יש בעיה עם הברזל והוא לא נספג הערכים שלו עם הזמן היו יורדים ואציין גם שאני רוכלת בשר בקר פעם בשבוע בבקשה אשמח אם תסביר לי את דעתך המקצועית
    ובנוסף משהו מוזר היום לאחר שהייתה לי יציאה רכה כמו תמיד היו לי 2 צבעים ממש כאילו התחלק ל 2 באסלה אחד חום בהיר ואחד ממש כהה כמו שלוקחים כדור ברזל סליחה על התיאור ואציין שקיבלתי מחזור גם היום אני לא יודעת אם זה קשור
    תודה רבה מראש לימור

לקביעת תור
    סגירה
    צואה

הוספת תגובה

• לימור

פרופ' אלכסנדר פיש
    30/07/2009

יש אצלך לא מעט תסמינים ועברת לא מעט בדיקות.
    בשלב זה עדיף לשבת עם גסטרואנטרולוג ולעבור יעוץ מסודר.
    בריות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק
    טלי
    29/07/2009

לפני חודש עשיתי בדיקות דם לצליאק ולפי התוצאות הפנה אותי הרופא לבדיקה שמחדירים צינור לגרון (שכחתי את שמה...) והיא קובעת חד משמעית האם זה צליאק.
    שאלתי היא האם יכול להיות שלפי בדיקת הדם (שאגב עשיתי פעמיים) יש לי צליאק והבדיקה האבחנתית תראה משהו אחר?? מה האפשרויות השכיחות??

| יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |

אימונולוגיה

TransGlutaminase (IgA) Ab | U/ml | *
    11.1
    |

Immunoglobulin A | mg/dl | (
    70 *
    207 )
    400
    |

לקביעת תור
    סגירה
    צליאק

הוספת תגובה

• גלית

פרופ' אלכסנדר פיש
    29/07/2009

אם הרופא אמר לך שבדיקות דם לסרולוגיה תומכות במחלת צליאק הסיכוי גדול מאוד שיש מחלת צליאק. ( כ 90%)
    מאחר ולאחר שהאבחנה נקבעת יש צורך בשינוי דרמתי בדיאטה שלך יש לקוע את האבחנה בודאות.
    האבחנה נקבעת ע'' ממצאים אופיינים בביופסיה של התריסריון (התחלת מעי דק).
    הביופסיה מתקבלת במהלך ביצוע של גסטרוסקופיה
    יש מצבים בהם יש סרולוגיה חיובית והביופסיה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר שיש סרולוגיה חיובית

טלי
    29/07/2009

וביופסייה תקינה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    איריס
    29/07/2009

שלום רב !

מזה כ-4 חודשים סובלת מגזים יותר מהרגיל . שמתי לב שבדך כלל אחרי שיש לי גזים אני צריכה
    לשירותים להתפנות לעשיית צואה . כמו כן יש לי לפעמים 2 ביום יציאות לעיתים רחוקות בערן כל 10
    ימים יש מצב שאין לי יציאה למשך יומיים. הייתי אצל רופאת גסטרו שהפנתה אותי לבדיקת גסטרו
    אבל לא עשיתי בגלל שאני מפחדת. חזרתי לרופאה ואמרתי לה שיש תקופות שהיציאות שלי רגילות
    (בגוש אחד ולא רכות ולא קשות) היא אמרה שכנראה יש לי תסמונת מעי רגיז .
    האם תופעת הגזים ואחריה עשיית צואה מוכרת ? מה אפשר לעשות כדי לפתור אותה?
    רציתי לציין שיש לי טחורים פנימיים דקגה 2 האם יש קשר? כמו כן לא עשיתי שינוי בתזונה.

תודה הראש

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• גזים

פרופ' אלכסנדר פיש
    29/07/2009

ריבוי גזים לפעמים הוא ביטוי של מאכלים שלא עוברים עכול טוב.
    הפוץ הוא חוסר יכולת לעכל את הסוכר של החלב.
    יש מאכלים אחרים שגורמים לגזים כמו קיטניות.
    לפעמים אין מדובר בריבוי גזים אלא בתחושת נפיחות , לפעמים זהו גם ביטוי של תסמונת מעי רגיש.
    מהפרטים שנמסרו לא ניתן להרחיב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק
    אפרת 26
    28/07/2009

הערה ערכי נורמה שם בדיקה יחידות תוצאה
    1 3.99- 0.00 U/ml 2.25 T.TRANSGLUTAMINASE

2 - PARIETAL CELL Ab <0.5

3 400- 70 mg/dL 529 IgA

נעשתה לי בדיקה לצליאק ..רציתי לדעת מה אומרת הבדיקה של lga האם יש לי צליאק?

לקביעת תור
    סגירה
    צליאק

הוספת תגובה

• צליאק

פרופ' אלכסנדר פיש
    29/07/2009

אפרת שלום :
    לפי הבדיקות אין חשד למחלת צליאק.
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוהל
    oOo0oOo
    28/07/2009

בריא, בן 29, לא מעשן, סובל מצרבות כמעט יומיומיות במשך כשנה וחצי,
    הליקובטר פילורי לא רלוונטי, רופא המשפחה הפנה לרופא גסטרו.
    אשמח לקבל התייחסות לשתי הנקודות הבאות :

1. ברור שזה אינדיבידואלי, אבל בהנחה ואין אילוצים ו/אוצורך לבדיקה ספציפית,
    מה בד"כ הבדיקה הראשונה שרופא הגסטרו יבצע ?
    צילום בריום ? גסטרוסקופיה ? משהו אחר ?

2. ידוע כי צרבות לאורך זמן עלולות לגרום להרנייה/שינוי הרירית עד לגידולים ממאירים,
    האם תקופה של שנה-שנתיים, שבהם הצרבת היא בתדירות גבוהה (כמעט יומיומית),
    היא ארוכה מספיק כדי לגרום לשינוי הנ"ל ?
    (שני רופאי גסטרו בכירים טענו הפוך, אחד כן ואחד לא, האם יש משהו מבוסס יותר ?)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נוהל

הוספת תגובה

• צרבת

פרופ' אלכסנדר פיש
    29/07/2009

צרבת זהו ביטוי בד''כ של רפלוקס קיבתי ושטי.
    הגסטרוסקופיה נעדה לבדוק דלקת האם שי שינויים אחרים כמו ושט ע''ש ברט.
    ניתן לעשות את הגסטרוסקופיה עם תרסיס שמרדים את הלוע בלבד אך הדיקה היא לא נעימה ורוב האנשים עדפיפים מתן דרך הוריד של תרופות על מנת לא להרגיש את הבדיקה.
    רפלוקס ממושך עלול לגרום לשינויים בושט ע'ש ברט שבמיקרים נדירים עלולים להפוך לגידול.
    בגילך הדבר פחות סביר. אך רצוי לבצע את הבדיקה. אין צורך להפסיק טיפול לצורך הבדיקה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בדיקת דם לצליאק אמינה לשלול
    יהודה
    27/07/2009

הבנתי מרופא שזה תלוי בבדירת Immunoglobulin A אם הערך הוא קטן או גדול ואני לא זוכר מה הוא אמר לי אם הוא קטן מ1 אז זה אומר שהבדיקה אמינה או ההפך

הוספת תגובה

• יהודה

פרופ' אלכסנדר פיש
    28/07/2009

חלק מבדיקות הדם למחלת צליאק עלולות להיות שליליות בנוכחות מהמחלה כאשר רמת ה אימונוגלובולין A נמוכה.
    על כן בודקים יחד עם בדיקות לצליאק גם אימונוגלובולין A.
    יש בדיקות חדשות (DGP) שיכולות לגלות צליאק גם במיקרים בהם יש חסר של אימונוגלובולין A

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם סמוי
    חנן
    26/07/2009

שלום .
    עברתי לפני כחצי שנה בדיקת גסטרו ונמצא פוליפ שהיה שפיר .
    אני כל תקופה עושה בדיקת דם סמוי ולאחרונה הודיעו לי כי בגלל שעשיתי בדיקת גסטרו אין צורך לבצע בדיקת דם סמוי במשך 3 שנים .
    שאלתי האם להתעקש ולעשות דם סמוי כפי שעשיתי כל שנה במיוחד בגלל הפוליפ שנמצא וגם בבדיקה שעשיתי לפני 8 שנים מצאו פוליפ שהיש שפיר .
    עוד אני רוצה לציין כי לפני כשלושה חודשים נמצא אצלי נקודת חן שהייתה מלנומה ובכריתה רחבה הכול היה תקין , האם זה לא מכניס אותי למסגרת הבדיקות של דם סמוי פעם בשנה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם סמוי

הוספת תגובה

• דם סמוי בצואה

פרופ' אלכסנדר פיש
    26/07/2009

בדיקת דם סמוי בצואה היא מבוצעת על מנת לסנן לביצוע קולונוסקופיה.
    אם עברת בידקה קולונוסקופית מלאה ומספקת.אין הגיון לעשות בדיקת דם סמוי,הרי עברת קולונוסקופיה .
    אין קשר בין מלנומה לגידולים במעי הגס
    בריאות לשמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס או...
    שי
    24/07/2009

שלום
    בן 38 עם בארט ללא ממצאים מדאיגים לאחר c t ואולטרא סאונד בטן תקין למעט כבד שומני.ספורטאי בעבר לאחר השמנה וחזרה לכושר והרזיה ,שמירת אורח חיים בריא בחצי שנה האחרונה .

המסקנה ככול הנראה ריפלוקס הנובע מבעיה בסוגר.

לצערי ולאחר קריאה של מספר רב של כתבות בנושא אני לא חולק על הריפלוקס אלא חושב שזו לא הבעיה היחידה .
    מראש מתנצל על ההקדמה הארוכה מבקש לתת את מירב המידע .

אני סובל מאוד (כאבים ותחושות נסבלות אבל לא נוחות ומפחידות)ברום העליון של הבטן יש לי מידי פעם מין התקפה שאני פשוט חושב שהולך להתעלף שעוברת עם התרוקנות בשירותים צואה צהובה בהירה לרוב.

מספר שאלות ברשותכם...
    האם יתכן שיש דלקת כבד ,כיס מרה,לבלב משהו שלא חשבנו עליו אולי אבנים קטנות שלא נראו בבדיקות?
    אולי בעיה באינזימים מסוימים ?

אנא הכונתכם בנושא כי אני לא מסופק לגמרי מהתשובות שקיבלתי עד היום ובהחלט לא מעונין להמשיך לאורך זמן בתחושות אלו.

בתודה מראש
    שי

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס או...

הוספת תגובה

• רפלוקס

פרופ' אלכסנדר פיש
    26/07/2009

שינויים של ברט מלמדים על קיום רפלוקס זמן ממושך.
    ברט דורש מעקב אנדוסקופי וביופסיות של הושט לבדיקת ''דיספלזיה''
    לא ברור לי האם אתה מקבל טיפול והאם התסמינים מופיעים למרות הטיפול.
    לרוב תסמיני רפלוקס מגיבים יפה לטיפול בהורדת הפרשת חומצה.
    קיום תסמינים למרות הטיפול רומזים לרוב על קיום בעיה אחרת .
    בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס או...

שי
    26/07/2009

שלום ד"ר פיש

שכחתי לציין מקבל 2 לנטון ביום 30 מ"ג כל אחד לא לגמרי עוזר...
    אני חושב שמדובר במשהו נוסף שאלתי לאיזה כיוון עלי ללכת מבחינת בדיקות כאמור הבדיקות שציינתי יצאו תקינות .האם הפרשה מוגברת של מיצי קיבה למרות הלנטון או תחום אחר מרה ,לבלב, כבד?
    תודה שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי

פרופ' אלכסנדר פיש
    26/07/2009

שי שלום רב:
    אתה מקבל טיפול יעיל לרפלוקס. התסמינים שיש לא נובעים מרפלוקס.
    עליך לפנות לגסטרואנטרולוג, יש להתרשם מהתסמינים על מנת לקבוע את הבירור המתאים

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות תבחין נשיפה- מה זה אומר?
    עינב
    22/07/2009

שלום רב,
    קיבלתי את תוצאות תבחין הנשיפה שעשיתי, למציאת נוכחות של חיידק הליקובקטר פילורי,
    ורציתי לדעת מה משמעות התוצאות.

שם בדיקה: C13 UREA BREATH TEST
    ערכי נורמה: 3.5- 0
    יחידות: DELTA C
    תוצאה: 23.11

מה זה אומר? האם ישנה נוכחות של חיידק?
    מה הטיפול המומלץ המקרה כזה?

אשמח לתשובה מהירה, זה מלחיץ למדי כל העסק הזה... :-)

תודה מראש!

הוספת תגובה

• עינב

פרופ' אלכסנדר פיש
    22/07/2009

ערכים מעל הנורמה מלמדים על נוכחות החיידק הליקובקטר פילורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן ודימום בשתן
    רוני
    20/07/2009

שלום רב,
    לפני כשלושה חודשים התחילו שילשולים בלתי פוסקים, בעקבות כך בוצעה בדיקת קולונוסקופיה ונמצא כי אני סובל ממחלת קרוהן, התחלתי טיפול בראפסל אך לאחר שבוע חלה החמרה במצבי שכללה כאבי בטן חזקים, בעקבות כך אושפזתי וקיבלתי פרנדיזון ואנטיביוטיקה.
    לאחר שלא היה שיפור במצבי הוחלט על תחילת טיפול בפורינטול 100 מ"ג והורדה הדרגתית של הסטרואידים. יש לציין כי השלשולים פסקו.
    לפני כשבועיים הופיע לראשונה דם בשתן עם כאבים בבטן העליונה ובצדדים.
    בעקבות זאת שוב אושפזתי, הפעם במחלקה אורולוגית.
    במהלך האשפוז (לפני כשבועיים) בעקבות הופעת הדם בשתן בוצעה בדיקת סי.טי בטן עם הזרקת חומר ניגוד ללא ממצא במערכת המאספת.
    בנוסף בוצעה בדיקת ציסטוסקופיה בהרדמה כללית שהיתה תקינה, יש לציין כי במהלך האישפוז הדימום פסק לבד.
    כעת כשבוע לאחר השחרור הדימום חזר לסירוגין (85% ממתן השתן דם לא ניראה לעין), הכאבים בצידי הבטן ובצלעות גברו מאוד ויש תחושה של חום פנימי בחלק העליון של הבטן.
    היום אני לוקח 100 מ"ג פורינתול ו20 מ"ג פרנדיזון.

האם יש קשר למחלת קרוהן בכלל או שזה צירוף מיקרים?
    האם תרופת פורינתול יכולה לגרום לתופעה הזו? אני מקבל את התרופה קצת יותר מחודש.

לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן ודימום בשתן

הוספת תגובה

• רוני

ד''ר אהוד מלצר
    21/07/2009

שלום רוני
    יתכן קשר בין מחלת קרוהן ודימום בשתן. ראשית יש נטיית יתר ליצירת אבנים בדרכי השתן אצל חולי קרוהן. הסיפור של כאב + דימום מתאים לאבחנה זו והיעדר ממצא בסי טי שעברת אינו שולל אבנים - ייתכן שהיתה אבן שנפלטה ולכן לא נראתה בסי טי וכעת יש אולי שוב אבן.
    סיבות אחרות יכולות להיות פיסטולה בין המעי לשלפוחית (בדרך כלל מופיע כאויר בשתן או זיהום ופחות כדימום).
    אני מציע שתפנה שוב לאורולוג. יתכן שבדיקת US תוכל לאבחן אבנים כעת בזמן שיש לך שוב כאב ודימום.
    בברכה
    דר' מלצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

רוני
    21/07/2009

אתמול נבדקתי על ידי נפרולוג לראות האם יש נזק בכליות.
    הוא טוען שכניראה פורינתול גורם לנזק.

האם בעיה הזאת ידוע לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה