מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירותמוטי30/08/2014
היי,
4 שבועות אני סובל מעצירות, פעם ראשונה בחיים אני חייב לציין.
סהכ ההרגשה היא כאילו תפקוד המעיים נהיה "עצלן" ואיטי, יש יציאות אבל הן מצריכות ישיבה ממושכת בשירותים.
מה שמוזר הוא שזה הופיע דיי ב"ספונטניות", לא היה שינוי באורך חיים או תזונה. אני פעיל ספורטיבית. המצב השתפר בשבוע האחרון ופעילות מעיים חוזרת לאט לאט למה שאני רגיל אליו.
מה שמדאיג אותי הכי שלפני 4 ימים התחיל דימום רקטלי. ברגע שאני מתיישב וקצת מתאמץ, מתחיל דימום קל, אני רוצה אתזה באסלה ועל הנייר טואלט.
אין לי כאבים ביציאות, וכמות הדם קבועה.
איך אפשר לטפל בזה, ומזה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן02/09/2014הדימום יכול הליות תוצאה של צואה קשה שפצעה את פי הטבעת.יש לשקול שימוש במרככי צואה. בכל מקרה אם תמשיך העצירות יש לפנות לבירור לגסטרואנטרולוג. שינויים בהרגלי יציאות מחייבים לשלול סיבות אחרות לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולשיר22/08/2014
האם השפעה של אלכוהול יכולה להופיע כשבוע לאחר צריכתו? כלומר יכול להיות שהקאות, שלשולים וכאבי בטן חזקים יהיו כתוצאה מצריכת האלכוהול גם לאחר שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול - תגובה
פרופ' נחום ויסמן02/09/2014פחות סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה BOGVered20/08/2014
בחוות דעת של גסטרו נכתב ״אין לשלול BOG
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה BOG - תגובה
פרופ' נחום ויסמן02/09/2014איני יודע מה הכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן צדדייםאורטל19/08/2014
בת 25 ,משקל תקין,ללא בעיות רפואיות פרט לאסטמה קלה מילדות שאיננה מטופלת מאחר שאין צורך.
בימים האחרונים אני סובלת מבחילות וכאבים חלשים באזורים הצדדייים של הבטן העליונה,במיוחד לאחר שאני אוכלת מוצרי חלב/מתוקים/מוגז.
מאז ומתמיד סבלתי מקיבה רגיזה,אבל לאחרונה הכאבים נהיו חדים יותר מבעבר.
האם מדובר במשהו חריג או שאולי רק בגזים שהצטברו בקיבה לאחר ששתיתי יותר מדי מוגז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן צדדיים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן02/09/2014ממליץ לפנות לייעוץ לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיה בהרדמה מלאהסיגלית10/08/2014
שלום רציתי לברר אם ניתן לבצע בדיקת גסטרוסקופיה בהרדמה מלאה? אני סובלת כחודש מכאבים בחזה חזקים עם מחנק כמו גוש בגרון , בדיקות שונות שללו בעיה לבבית הרופאה הפנתה אותי לגסטרו שבח ייתן לי את הבדיקה הז שבשום אופן לא אעשה ללא הרדמה מלאה.
אודה לתשובתכם וכן אם יש המלצה לרופא פרטי שעושה זאת בהרדמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרוסקופיה בהרדמה מלאה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן15/08/2014אין המלצה וכן נתן לעשות בהרדמה אבל לא בכל מקום.יש לחפש. בד"כ נעשה בטשטוש בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורי - עזרהחסויה08/08/2014
שלום,
לפני כמה ימים עשיתי את בדיקת הנשיפה וזאת מכוון ריח רע בפה וכאבי בטן, ונמצא כי יש לי את חיידקהליקובקטר בכמות גבוהה יותר מהמותר בגוף והתחלתי טיפול באנטיביוטיקה
רציתי לדעת, האם הליקובקטר מדבק ויכול לעבור ברוק במגע עם מישהו? האם מותר להתנשק עם בן הזוג או שמא החיידק יכול לעבור ברוק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי - עזרה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן15/08/2014בד"כ ידוע שבמשפחות שחיות באותו מקום יש שכיחות גבוהה יותר של מציאות החיידק. לא ברורה דרך ההדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיה - ממצאיםאלי כהן06/08/2014
שלום לד"ר,
אני בחור כבן 26 עם עודף משקל ועם כבד שומני.
אני סובל מכאבי בטן חזקים שפוקדים אותי כפעמיים בשבוע, הכאבים הם באיזור הטבור, הכאב הוא כל כך חזק עד שלעיתים אני מעדיף לדפוק את הראש בקיר (כדרך הביטוי). עם הכאבים מלווה קושי ביציאות והקאות. כמו כן ביום יום אני סובל מרפלוקס שבה כל דבר שאני אוכל אני מקיא אותו.
היום ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה ואלו הם הממצאים:
הושט נבדקה לאל אורכה רירית תקינה,מעבר ושט 38 סמ תקין, קיבה כולל היפוך היפרמיה קלה באנטרום - ביופסיה, בצל התרסיון וחלק שני תקין.
אשמח לדעת מה זה אומר וכיצד זה קשור לתסמינים שציינתי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרוסקופיה - ממצאים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/08/2014לא נתן לתת ייעוץ טלפוני.
פנה לגסטרואנטרולוג לייעוץ לעצירות שלדעתי עומדת בבסיס תלונותיך וכמובן גם משקלך העודף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבוןרחלי05/08/2014
שלום,
בני חייל ומתאמן לשמירה על כושר, בTRX ולעיתים באופני כושר. כיוון שהוא רזה ומעונין לקבל גוף מלא יותר ושרירי, החל להשתמש באבקת חלבון. אני חוששת שזה עלול לפגוע בכליותיו או בכבד ,הוא החל לקחת 2 מנות ביום ,כאשר מעבר למרכיבים של אבקת החלבון היא מכילה גם אסטולפאם K וסוכלרוז שהם עצמם לא מומלצים ,מה דעתך?
תודה מראש
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/08/2014ראשית קשה להלחם בטרנד.
שנית האם אוכל מספיק קלוריות ללא תוספת החלבון
ממליץ ייעוץ דיאטני
החומרים שציינת מאושרים למיטב ידיעתי לאכילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חוזריםאבי04/08/2014
שלום רב.
אני סובל כבר מזה שנה מכאבי בטן כרוניים הממוקדים בהתחלה באזור התבור ומעלה ופעם בשבועיים שלוש מופיע התקף שבעקבותו אינני יכול לתפקד, ללכת ולעבוד.
אני בן 38 , בריא.
נעשו בדיקות אנדוסקופיה וקולונוסקופיה ללא ממצאים. מה שנכתב לאחר הבדיקה- מעי הגס מפותל מאוד.
הכאב הוא כמעט יום יומי ומופיע בשעות שונות וללא קשר לארוחות.
בזמן ההתקף הוא מתפשט על כל הבטן ואפילו עד השלפוחית וכואב גם בזמן מתן השתן. במקביל יש תחושה של קור בגוף הדומה לתחושה כאשר יש לאדם חום.
הכאב נחלש רק לאחר לקיחת אופטלגין וביצוע חוקן. לאחרונה גם לאחר חוקן כואב. יש לציין שהצוא בזמן זה יוצאת בצורה של עיגולים קטנים וכמה ימים לפני יש קושי ביציאות אך התדירות היא פעמיים ביום. מבקש מאוד לעזור כי אין ממצאים אך אינני יכול לתפקד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חוזרים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/08/2014ראשית אתה סובל מתסמינים שמתאימים לעצירות וברי טיפול.
התלונות האחרות פחות ברורות פנה לרןפא המשפחה לבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRCPרונה01/08/2014
עקב חשד לאבנים בדרכי המרה נשלחתי לבצע MRCP לבירור המצב.
יש לי פלטת ברזל בעמוד שדרה (אחרי שבר של חוליה L4) .
האם אוכל לבצע את הMRCP ?
אם לא - איזו בדיקה אחרת אוכל לבצע לבירור אבנים בדרכי המרה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRCP - תגובה
פרופ' נחום ויסמן04/08/2014חושב שלא תוכלי. אולטראסאונד, CT אנא התייעצי עם רנטגלוג דרך הקופה והגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן לתינוקתימי31/07/2014
שלום רב,
התינוקת שלי בת 5.5 חודשים ומהרגע שנולדה סובלת מכאבי בטן.
עד לא מזמן הנקתי הנקה מלאה ועדיין במהלך האכילה בכי רב, מתקשתת עם הגב ללא פליטות.
בחודש האחרון נסיונות להביא תחליף חלב של מטרנה ללא לקטוז+ הנקה, חוסר שקט ניכר...מגיע למצבים של חוסר שינה כל היום וירידה במשקל.
הרופא ילדים שלה בחו"ל ולא היה ער לירידה במשקל, אך המליץ על תחליף חלב נוטרה מיגן עם חלבון חלב מפורק.
נותנים בקבוק פעם וחצי ביום+הנקה. הקטנה בחוסר שקט ניכר, יציאות מרובות ובכי רב
בעיקר שעה לפני היציאה
לאורך כל היום היא לא רגועה....ישנם ימים של שקט יחסי.
המצב נמשך כבר הרבה זמן ואנחנו מיואשים.אני מרגישה שהיא סובלת מאוד
ולשאלתי: כמה זמן אחרי הארוחה מתכל האוכל? מה אפשר לעשות כדי לדעת מה יש לה (מאסנו בנסיונות וטעייה).
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לתינוקת - תגובה
פרופ' נחום ויסמן04/08/2014צריך להתייעץ עם סטרואנטרולוג ילדים. אחת האפשרויות רפלוקס וישטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאוראל30/07/2014
שלום,
אני כבת 65 נשלחתי לבדיקות דם בעקבות יציאות מעיים לא סדירות ומרובות. תשובה שהיתה חריגה היא של asca igG מופיעה מעל הנורמה 28.6 ,פונה אליך בדחיפות מאחר והרופא נמצא בחופשה וכיצד עלי לנהוג וגם לגבי תזונה.
בברכה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
פרופ' נחום ויסמן04/08/2014תזונה היא צד אחר להתייחסות. בקשי הפניה לגסטרואנטרולוג להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהבר27/07/2014
שלום בן 22 בריא בדרך כלל מזה כ4 חודש סובל מגיהוקים בחילות והרגשה של אוכל תקוע בוושט או וושט מתכווצת אחרי אוכל לאחר בדיקת נשיפה התגלה חיידק הליקובקטר פלורי טופלתי בו בטיפול משולש כולל אומפרדקס.הבעיה לא ניפסקה שתיתי מירו 30 ולא עזר עשיתי בדיקת גסטרו כולל תרגיל היפוך יצא תקין חייב לציין שאני רק משמין ולא מרזה ניסיתי הכל ואני לא מצליח לפתור את הבעיה החיים שלי נהרסים בקצב הזה תוכל לעזור לי לכוון אותי מה מתרחש לי במערכת העיכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן04/08/2014חזור לגסטרואנטרולוג. גסטרוסקופיה היא מרכיב אחד בלבד בבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה
בר05/08/2014תוכל לכוון אותי איזה עוד בדיקות יעזרו לי להבין את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ססלי 1ס"מ במעי הגסצח23/07/2014
בקולונוסקפיה שעשיתי נמצא פוליפ ססלי 1ס"מ שהוסר
ארם קבלתי תשובה של בדיקת הפוליפ
מה הסיכון שפוליפ כזה יהיה סרטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ ססלי 1ס"מ במעי הגס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן04/08/2014לא גדול אבל ברר את התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בעיכול וושטבר22/07/2014
שלום אני בן 22 בריא בדרך כלל לפני מספר חודשים בערב פסח התחיל לי בחילות וצורך להקיא זה הפסיק ואז חזר אחרי כמה ימים ואז התחלתי להרגיש הרגשה של גיהוק תקועה אחרי האוכל פניתיי לרופא ועשיתי בדיקת נשיפה ומצאו לי הליקובקטר לקחת טיפול משולש באנטיביוטיקה ואומפרדקס סיימתי את הטיפול וכלום לא השתנה הגוף שלי לא מעכל את האוכל טוב מן הרגשה של גיהוקים כל הזמן וושט מתכווצת הלכתי לגסטרואנטרולוג פרטי עשתי בדיקות גסטרו והיא יצאה תקינה קיבלתי נקסיום לא עזר מירו 30 לא עזר התחילו לי גם צרבות והבטן נפוחה חייב לציין שלא הרזתי השמנתיי הלכתי לנטורופתית קיבלתי תפריט אוכל בריאותי שטוב לעיכול שמן קוקוס ושמן אורגנו אורגני היא טוענת שכל הכדורים ששתיתי פגעו בי ויש לי תת חומציות ואין לי אנזימים בקיבה בגלל זה יש לי גיהוקים ובוושט יש לי דלקת שלא רואים בגסטרו וכל פעם כשאני אוכל אז הוא מקבל גירוי ומתכווץ שום דבר ממה שלקחתי לא מוביל לפיתרון מועיל בבקשב תעזור לייי תכוון אותי מה לעשות אני רק בן 22 וסובל ממש אשמח עם תוכל לעזור ליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בעיכול וושט - תגובה
פרופ' נחום ויסמן04/08/2014מציע שתפנה שוב לגסטרואנטרולוג לבירור התלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)