מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות ממצב בריאותי לאחרונהמעיין17/03/2014
שלום רב,
בת 26.
לפני כארבעה חודשים סבלתי מהקאות ובחילות לא מוסברות, בוצעו בדיקות דם מחשש לצהבת ויצאו תקינות.
בתקופה זו ירדתי במשקל (צפוי והגיוני). אכלתי עפ המלצת הרופא דברים מועטים שהקלו עליי.
אני כבר די אוכלת מה שבא לי וכמה שבא לי, אך לא מצליחה לעלות במשקל וממשיכה לרדת.
כמו כן, נהיו שינויים ביציאות הכוללים: צואה רכה עם גרגירים הדומים לשומשום, עצירות, טחורים...
אני חוששת שלא טיפלתי בעצמי כראוי ועכשיו נגרם נזק.
מה יכולה להיות הסיבה לירידה המתמשכת במשקל? 5 קילו ב- 4 חודשים
מה יכולה להיות הסיבה לגרגירים דמויים לשומשום בצואה?
יש לי תור לרופאת משפחה רק בעוד יומיים. האם להקדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ממצב בריאותי לאחרונה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן18/03/2014רידה במשקל מלווה בשינויי באופי היציאות דורשת בירור. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסננה שומנית משמעותית ב- USנף12/03/2014
שלום רב ,
לאחרונה כאבי בטן עליונה המתחזקים בשכיבה בלילה .
בדיקת אולטרה סאונד הדגימה הסננה שומנית משמעותית . כבד בגודל תקין .
שאר אברים בבטן תקנים ואין עדות לאבנים בכיס המרה או בכליות .
מה משמעות ממצא ? וסיכונו ?
האם הפחתת ליפיטור יכולה להועיל ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסננה שומנית משמעותית ב- US - תגובה
פרופ' נחום ויסמן17/03/2014כאבי הבטן העליונה לא בהכרח קשורים לכבד השומני.
הטיפול בכבד שומני לאו דוקא על ידי ליפיטור. פנה לדיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהאלון11/03/2014
שלום
האם נכון לומר שמה שמאובחן בצילום אולטרסאונד כפוליפ בכיס המרה יכול בפועל להיות גם אבנים שלא זוהו כהלכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן17/03/2014יש אפשרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםz10/03/2014
בדיקת u s כבד בגודל ומרקם תקינים,פרט לממצא ציסטי בגודל כ- 1.2 ס"מ בסגמנט 5 של אונה ימנית
יש המלצה לעשות בדיקה חוזרת בעוד 3 חודשים מה זה אומר? נישלחתי לבדיקה בעיקבות כאב בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' נחום ויסמן10/03/2014הממצא כנראה לא טיפוסי. יתכן שהוא קיים שם זמן ארוך. אם הכאב נגרם ממנו יש לוודא שאינו משתנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ללא דיאגנוזהאילנית09/03/2014
שלום רב, אני מקווה שאתם אוהבים אתגרים כיוון שמצבי הוא כזה. לפני כחצי שנה החלו לי כאבים חזקים בבטן העליונה המלווים בכאב בחזה ובגב. עשיתי בדיקת הליקובקטר. יצא חיובי ולקחתי אנטיביוטיקה (טיפול משולש). הכאב לא נעלם. עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה. הכל יצא תקין(וושט+ קיבה+ תריסריון). עשיתי בדיקת א.ק.ג ומיפוי לב במאמץ. יצא תקין. עשיתי בדיקת אולטרסאונד לאברי פנים. תקין.
הכל תקין אבל הכאב לא נעלם. מדובר בכאב חזק מתחת לבית החזה שמקרין לחזה (כמו התקף לב). מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ללא דיאגנוזה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן10/03/2014חושב שיש מקום להתקדם בהדמיה ובבירור.פנה לגסטרואנטרולוג להמשך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי קיבהמתוסכל09/03/2014
שלום רב, אני בן 23 כבר תקופה ארוכה סובל מבעיות עיכול( אני בבדיקות אבל ככל הנראה לא מדובר במחלה ואין תסמינים) אני מנסה כבר שבוע להוציא מהתפריט מאכלים שפוגעים בעיכול כמו חלב, קפה וחומוס ובינתיים לא עוזר לי...) האם התהליך אמור להיות מיידי או שזה לוקי זמן? ובנוסף הייתי שמח לדעת אם גם לסוכר יכולה להיות השפעה רעה (פירות חטיפי אנרגיה וכ'ו... לא קינוחים) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי קיבה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/03/2014לא ברור לי מה זה מאכלים שפוגעים בעיכול. מציע שתגיע לבירור יותר מעמיק של תסמינך אצל רופא מטפל או גסטראנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בבטןלימור09/03/2014
שלום רב,
אני שואלת בהקשר לביתי בת ה- 17.
בריאה בד"כ למעט אלרגיות לאבק ועקיצות.
לאחרונה היא מתלוננת הרבה שהיא מרגישה שבעה הרבה לפני שהיא מסיימת לאכול,קשה לה לאכול הרבה והיא חשה כאילו האוכל יושב לה בבטן הרבה זמן,היא רזה בד"כ-47 ק"ג והיא יורדת עוד במשקל,היא חלשה וישנונית רוב הזמן ונוסף לכך לא יודעת אם זה קשור אבל יש לה ריח מאוד לא נעים מהפה או מהגוף אני לא בטוחה,הוא מבאיש
אני חשדתי בהליקובקטור החיידק כן בתופעה שנקראת "דיספפסיה"???
אילו בדיקות כדאי לערוך לה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות בבטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/03/2014אתה שלך דורש כמובן בירור.
לא זאת הכתובת לכך.
אנא פני לרופא משפחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן בצלעות ובגבמעיין08/03/2014
שלום רב,
מזה כחודשיים שאני סובלת מכאבים נסבלים אך מציקים בחלל הבטן ( כל פעם במקום אחר) בצלעות ובגב. כל פעם זה מגיע בשעה אחרת ביום וללא תלות באוכל. הרופאת משפחה הפנתה אותי לאולטאסאונד בטן שיצא תקין ובדיקות דם כלליות שיצאו תקינות וכעת נתנה לי כדורי אומפרדקס. אני כבר שבועיים לוקחת אותם אך לא מרגישה הקלה. השאלה האם הרופאה אבחנה נכון בזה שקישרה את הכאבים הללו לקיבה או שייתכן והכאבים נובעים מאיבר אחר כמו מעיים (כי באולטרסאונד בטן רואים את כל האיברים פרט לקיבה ולמעיים) ואיך ניתן לאבחן במדוייק יותר ממה נובעים הכאבים? אני ממש מתוסכלת מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן בצלעות ובגב - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/03/2014כמובן שאם התסמינים לא עברו יש להמשיך לחפש סיבות נוספות. פני לרופאה או דרכה לרופא גבטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהליקובקטר פילורי, קנדידה..תומר08/03/2014
יש לי כבר תקופה ארוכה הרגשת חום בוושט/קיבה. זה קורה במיוחד אחרי שאני אוכל הרבה דברים מתוקים (הפסקתי לעשות את זה).
איך אני בודק את כל עניין החיידקים בכבד?
יש גם נשירה פתאומית חמורה. בבדיקות דם הברזל ברמה טובה אך הפריטין נמוך וזה סימן לכך שצריך לנקות כבד מרעלים כמו שהבנתי. האם אפשר לוודא בבדיקת גסטרו כלשהי אם יש לכך ביסוס, מה החיידק הבעייתי ואיזה טיפול נדרש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהליקובקטר פילורי, קנדידה.. - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/03/2014תבתי הרבה דברים ורובם לא מבוססים.
1. תחושת החום יכולה להיות צרבת הדורשת טיפול ואולי בדיקה.
2. לא ברור לי איזה חיידקים בכבד אתה רוצה לבדוק.
3. רמה נמוכה של פריטין, כמה? עם נשירת שערות יכולה להעיד על בעיה.
כל הדברים יכולים להפטר על ידי רופא גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך אפנה לרופא מומחה. תודה.
תומר09/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרונירית07/03/2014
אני סובלת מבחילות, צרידות כאבי גרון ובטן נפוחה.
עשיתי היום בדיקת גסטרוקופיה ובתוצאות הבדיקה כתוב שיש לי בקע סרעפתי וחשד לריפלוקס.
שאלותיי:
1. הרופאה טענה שלא יכלה לבדוק אם יש לי חיידק " בגלל התנגדות המטופל". אני לא זוכרת כלום מהבדיקה כי היייתי מטושטשת, אבל ההסבר שלה נשמע הגיוני? מה אני אמורה לעשות עכשיו? בדיקת נשיפה? האם יש עוד השלמות שאני צריכה לעשות(כמו רגישות לגלוטן)? הרופאה שם לא היתה ידידותית במיוחד ויצאתי מאוד מבולבלת..
2. האם יש אפשרות לטפל ללא תרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרו - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/03/2014כמובן שיש לעשות בירור מסודר אצל רופא שנוח לך עמו.
הייתי בכל מקרה משלים בקופה סרולוגיה לצליאק ומבחן נשיפה להליקובקטר אך רצוי שתמשיכי עם התשובות בירור אצל רופ גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ואי נוחותשי06/03/2014
שלום
אני בן41 בריא ומבצע פעילות גופנית
אני שוקל 93 גובה 1.81
אני מקפיד לאכול בריא בדרך כלל . הבעיה שלי היא שאם אני אוכל קצת מעל מה שאני רגיל למשל במסעדה אני מרגיש אחר כך הרגשה לא טובה ואי נוחות עד כדי חרדה
בנוסף לזאת אותו הדבר אם אני אוכל בשעה יחסית מאוחרת בערב איני יכול לישון כל הלילה
אני לא אוכל ארוחה מטורפת רק מעט מהכמות שאני רגיל
שאלתי היא מה הבעיה שאני לא יכול לאכול מאוחר או קצת יותר מידיי ?אני רואה את הסובבים אותי בולסים וזה לא מפריע להם למה אצלי כן?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ואי נוחות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/03/2014אתה מתאר תחושת שובע ואת השאלה האם הוא מוקדם מדי.
השאלה מה מפריע לך וגורם לך להפסיק לאכולץ
ממליץ להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנימני05/03/2014
שלום
בן 38
סובל מכבד שומני, אנזימי כבד מעט מוגברים, טריגלצרדים בדר"כ בנורמה ,מתקשה בהורדה במשקל.
רציתי לשאול האם ישנם תוספי מזון שיכולים להועיל לכבד, ו/או לנקות אותו?
האם תה צמחים של גדילן ושן הארי יעיל?
קראתי לאחרונה על מוצר עם כורכומין שטוענים שמנקה את הכבד משומנים?
וברמה עקרונית, האם תוספים מסוג זה לפחות בבחינת "אם לא יועיל, לא יזיק"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' נחום ויסמן06/03/2014איני מכיר את התחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלהאוהד05/03/2014
שלום רב
אני בן 25 סובל מזה 3 שנים מעצירות ובעיות במעיים, לפני ארבעה חודשים התרחשה אצלי תנועת מעיים מוגברת המלווה בשלשול ולאחר מכן נקלעתי למצב של שלשול ועצירות לסירוגין, בדיקות הדם מראות אנמיה קלה , רמות ברזל תקינות ושקיעת דם בגדר הנורמה, הצואה מלווה בריר וחלקיקים ויש לה ריח לא אופייני, אני מרגיש עייפות רבה מאד ותחושה של חולי וכאבים באזור האגן והמפרקים, לעיתים קרובות הצואה מלווה בדם טרי וכאבים שחשבתי שזה טחורים, ולפעמים הצואה באסלה כוללת פסים שחורים או ציפוי שומני, נקבע לי תור לקלונוסקופיה, מה יכולה להיות האבחנה? יש לי שני אחים אחד עם קרוהן והשני עם כוליטיס ?האם תלונות אלו מתאימות למחלות מעי דלקתית? או שסביר שזה דמם ממערכת העיכול? חשוב לציין שאני לא מרגיש כאבים בבטן אך העייפות בלתי נסבלת ומנעת ממני לתפקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן06/03/2014אתה זקוק לבדיקה על ידי גסטרואנטרולוג. אל תדחה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת מוקסיפן וקלרידקסבלה04/03/2014
היי יש לי חיידק בקיבה הליקובקטר פילורי והתחלית טיפול אנטיביוטי לפני 4 ימים
אתמול בערב זאת הפעם היחידה ששכחתי לקחת את שני הסוגי כדורים רק בערב. בבוקר כן לקחתי. האם זה ישפיע על הטיפול? האם צריך לקחת את הכדורים של אתמול היום?
מה אפשר לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לקחת מוקסיפן וקלרידקס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן05/03/2014אני מקווה שלא ישפיע. בכל מקרה חודש לאחר הטיפול עליך לחזור על בדיקת הנשיפה לוודא ארדיקציה של החיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוק בלתי פוסק ללא ממצא גסטרו'רבקה02/03/2014
שלום. אני בת 60, ללא רקע גסטרואנטרולוגי בעבר. מזה כחודשיים אני משהקת ללא הפסקה, 24 ש' ביום. בשכיבה זה נרגע. כאילו יושב לי בלון מלא אויר ומשתחרר בהדרגה כגרעפסים. עם ובלי קשר לאכילה. אך מחמיר לאחר אכיךה.נבדקתי ע"י מומחה גסטרואנטרולוג, נערכה לי בדיקת גסטרוסקופיה, בדיקת נשיפה, אולטרסאומד בטן עליונה ותחתונה ולא נמצא כל ממצא. אין לי צרבות או ריח רע. רק התופעה הזאת של הגרעפסים האינסופיים. והכי מוזר שדווקא אחרי שתיית מים זה מתגבר. בהמלצת נטורופט נמנעת כבר יותר מחודש מאכילת דברים חומציים, חריפים, ירקות סולניים ואינני צורכת מוצרי חלב כבר שנים רבות.התחלתי להיות מודעת לאכילה איטית יותר ובנגיסות קטנות, אך כלום לא משפר את המצב. רופאת המשפחה טוענת שזה נפשי. אני לא רואה סיבה לכך לפחות בשנתיים האחרונות. האם התופעה מוכרת? מה עושים? זה באמת הופך לתופעה נפשית ממשית. זה מוציא אותי ואת הסובבים אותי מדעתנו.
אודה לתשובתכם
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהוק בלתי פוסק ללא ממצא גסטרו' - תגובה
פרופ' נחום ויסמן06/03/2014אני חושב שלא זאת המסגרת לבעיה מורכבת. פני לגסטרואנטרולוג אחר אם לא קבלת את מבוקשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)