מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרוהןאלון04/12/2013
היי אני בן 36 וחולה קרוהן 20 שנים ,בעברי (שנת 97) מחלה סוערת עם ניתוח כפול (סטומה שנסגרה ) מאז הכל בסדר ללא דלקת וללא התקפים. בשנת 2006 התחלתי טיפול של פורינטול ולאחרונה הפסקתי אותו בגלל עליה בתפקודי כבד ,היום אני ללא תרופות . שאלותיי הם : 1. מבחינה סטטיסטית מה הסיכוי שהמחלה תחזור בצורה חריפה? 2. אני עושה שבוע הבא קולונוסקופיה ״לבדיקת הרירית״, מה זאת אומרת? לוקחים ביופסיה? 3. מה הסיכוי שימצאו לי פוליפים ? ( אני מאוד חושש) האם זה שהדלקת אצלי לא פעילה זה לטובתי ? ובנוסף אני מעשן ובשלבי הפסקה ,אלכוהול לא שותה בכלל - סליחה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן06/12/2013קשה לי לתת תשובות במדויק וזה כמובן שונה מחולה לחולה ובטח לגבי חזרה חריפה של המחלה. במהלךבדיקת קולונוסקופיה תלקחנה דגמות מרירית המעי שתצבענה אם יש גם בקולון תהליך דלקתי שמתאים למחלה. תמיד ולכ אחד יש סיכוי למציאת פוליפים שלא קשורה דווקא למחלת הקרוהן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת
אמיר06/12/2013מה הסטטיסטיקה לגבי פוליפים בגיל 36?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל03/12/2013
עשיתי מיפוי לב אך לפי המיפוי רואים שהמעיים מסתירים חלק מהלב אני יודעת שהמעיים אמורים להיות למטה מתחת לקיבה האם זה תקין ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן06/12/2013מעניין אך אני חייב לראות את כל התשובה. יתכן שהזוית שבה נעשתה הבדיקה היתה כזאת שגרמה לחלק מהתמונה להיות מוסתרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן ואימוראןאלון26/11/2013
היי ד״ר - חולה קרוהן 20 שנים בגיל 36 -לפני 15 שנים ניתוח עם הסרה של 70 ס״מ עם סטומה ,כ 14 שנים ברמיסיה ומטופל כ 7 שנים עם פורינטול . מצב כללי טוב -הענין הוא שלפני שנה התחלתי לקחת ציפרלקס וומאז אנזימי הכבד עלו. לממוצע של 80 ופעם אחת גם 140.הפסקתי עם הפורינטול והציפרלקס לפני 3 חודשים ,אך לציפרלקס חזרתי לפני שבועיים . בדיקות אנזימי כבד תקינים. סיפרו לי על בדיקת mmp-6 אשר בודקת את המטבוליזם של פורינטול . קבעתי פגישה עם רופא גסטרו והוא אמר שאין צורך לבצע את הבדיקה אלא להחליף את הכדור לאימוראן . שאלה 1 : האם להפסיק ציפרלקס לפני אימוראן ? 2: האם אימוראן עובד על אותם אנזימי כבד? 3: מה הסיכוי שאימוראן יעלה gpt? כרגע אני עושה מנטו ואמור להתחיל טיפול רק עוד חודש -
דרך אגב האם ניתן לקבל טיפול רפואי,טבעי,תזונתי? להורדת GPT? בזמן לקיחת אימוראן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן ואימוראן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן29/11/2013מאמין שהגסטרואנטרולוג יענה על כל השאלות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאילתה הקודמתגבריאלה26/11/2013
שכחתי לציין שלפני חודש עשו לי אנדוסקופיה שהיתה תקינה ובביופסיה נשללה האפשרות שיש לי קרוהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאילתה הקודמת - תגובה
פרופ' נחום ויסמן29/11/2013בגסטרוסקופיה לא נתן לשלול קרוהן, הקולונוסקופיה תעזור בכיוון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבטןגבריאלה26/11/2013
אני בת 24, בריאה בדרך כלל. בחצי השנה האחרונה יש לי כמעט רוב הזמן בעיות בבטן, החל בכאבי בטן חזקים בבטן העליונה, עבור דרך מיחושים נרחבים יותר בכל הבטן וכלה בהתקפי הקאות ו/או שלשולים המלווים בחום גבוה, הנמשכים בין 24-72 שעות. לעתים נלווית אליהם גם בחילה. עד כה עשו לי את הבדיקות הבאות בלי לגלות שום ממצא: אולטראסאונד בטן עליונה, בדיקות דם חוזרות, בדיקת צואה לטפילים (פעם אחת), צליאק, הליקובקטר. הממצא היחיד שהתגלה הוא רגישות בינונית ללקטוז, אך הרגישות הזו אינה באה לביטוי גם כאשר אני אוכלת מוצרי חלב כגון גבינות ושמנת. הגסטרואנטרולוג של הקופה שלח אותי לקולונסקופיה, אבל רציתי לדעת אם יש כיוונים ו/או בדיקות נוספות שהיה רצוי לעשות לפני כן או במקביל כדי לברר מה שורש הבעיות הללו. עלי לציין כי בפרקי הזמן שבהם איני סובלת מהתופעות הנ"ל, אני מרגישה בסדר גמור. תודה מראש על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן29/11/2013קלולונוסקופיה היא בהחלט בדיקה מתבקשת ואח"כ בהתאם לתוצאות הוא ישלח אותך בודאי לבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבטןגבריאלה26/11/2013
אני בת 24, בריאה בדרך כלל. בחצי השנה האחרונה יש לי כמעט רוב הזמן בעיות בבטן, החל בכאבי בטן חזקים בבטן העליונה, עבור דרך מיחושים נרחבים יותר בכל הבטן וכלה בהתקפי הקאות ו/או שלשולים המלווים בחום גבוה, הנמשכים בין 24-72 שעות. לעתים נלווית אליהם גם בחילה. עד כה עשו לי את הבדיקות הבאות בלי לגלות שום ממצא: אולטראסאונד בטן עליונה, בדיקות דם חוזרות, בדיקת צואה לטפילים (פעם אחת), צליאק, הליקובקטר. הממצא היחיד שהתגלה הוא רגישות בינונית ללקטוז, אך הרגישות הזו אינה באה לביטוי גם כאשר אני אוכלת מוצרי חלב כגון גבינות ושמנת. הגסטרואנטרולוג של הקופה שלח אותי לקולונסקופיה, אבל רציתי לדעת אם יש כיוונים ו/או בדיקות נוספות שהיה רצוי לעשות לפני כן או במקביל כדי לברר מה שורש הבעיות הללו. עלי לציין כי בפרקי הזמן שבהם איני סובלת מהתופעות הנ"ל, אני מרגישה בסדר גמור. תודה מראש על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן29/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רעד26/11/2013
האם ריח רע מהגוף (לא ריח של זיעה…) יכול לרמז על מחלה בדרכי עכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע - תגובה
פרופ' נחום ויסמן29/11/2013לא בהכרח. דרך העור אנחנו מפרישים חומרים שונים (למשל בצל ושום) ןאלה יכולים לשנות את ריחם כתוצאה ממטבוליזם אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק פוגע בריסים ?מרים825/11/2013
בתי כיום בת 32 אובחנה כחולת צליאק בינקותה. מאז שומרת באדיקות על הדיאטה. השבוע אמר לה רופא עיניים שיש לה נזק בריסים ("מתים") שנגרם ממחלת הצליאק.
זה נכון? יכולות להיות פגיעות נוספות למרות הדיאטה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק פוגע בריסים ? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן29/11/2013איני יודע מה כוונתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןיאיר15/11/2013
שלום ד"ר .
אני בן 64 ולאחרונה כמספר שבועות הבטן שלי רועשת ותוססת לאחר האוכל במיוחד בשעות הבוקר כמו כן לאחר כל יציאה יש לי כאבי בטן במשך כשעה , חצי שעה .
עברתי קולונוסקופיה לפני כארבע והכול היה תקין .
אשמח לקבל את המלצותיך מה הסיבות למה שיש לי והמלצות מה לעשות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/11/2013אני שמח שהקולונוסקופיה היתה תקינה. האם אתה סובל מעצירות, היכן בבטן הכאבים, האם אתה סובל מגזים וכו..נראה לי שעליך להפגש עם גסטרואנטרולוג כדי להתקדם יותר לפתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לצליאק בילדים?עדי14/11/2013
שלום,
לבעלי יש צליאק. בתנו בת שנה ושלושה חודשים, צורכת מזון המכיל גלוטן ללא סימפטומים.
שאלתי האם יש צורך שתעבור בדיקות אבחנתיות כלשהן כל עוד אינה מראה סימפטומים?
תודה ושבת שלום,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון לצליאק בילדים? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן20/11/2013שאלה טובה. יש בצליאק גם צד תורשתי אך לא הייתי דוקר את הילדה אם אין כל סימפטומים. במידה ותהיה סיבה כלשהי לקחת לה דם בקשי ליתר בטחון לקחת גם סרולוגיה לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
עדי24/11/2013ראיתי את ההערות לשואלים מיד אחרי ששלחתי את השאלה, והצטערתי ששאלתי...
מעריכה מאוד את התשובה שניתנה למרות שלא לשם כך נועד הפורום!!
שיהיה שבוע טוב,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת בארטגדעון11/11/2013
שלום לכם.
אני בן 38,לפני שנתיים וחצי ירדתי 10 קילו במשקל באופן פתאומי.בנוסף היו לי כאבים חזקים בבטן מדי פעם .
עברתי בדיקות שונות כגון,בדיקות דם סרטניות-תקינות,קולונוסקופיה-תקין,ct אורוגרפי-תקין,בדיקות דם שונות כגון קרוהן,גלוטן-תקינות.
בנוסף עשיתי גסטרוסקופה ושם לקחו ביופסיה ובה הופיע שאני סובל מתסמונת בארט.
שמרתי על תזונה נכונה כולל לקיח פעמיים אומפרדקס ביום והתבקשתי לעבור שוב פעם גסטרוסקופיה בעוד שנתיים.
לפני כחצי שנה אכן עברתי בדיקה זו והרופא לא לקח ביופסיה וציין שאני לא סובל מתסמונת בארט.
ביקרתי רופא גסטרואונתרלוג להתייעצות והוא ציין שאולי תוצאת הביופסיה היתה טעות ושאם יש תסמונת בארט,הרופא רואה את זה בבדיקת הגסטרוסקופיה.
התבקשתי ע"י אותו רופא להפסיק ולקחת אומפרדקס.
לא הפסקתי את התרופה אלא התחלתי לקחת כדור ביום
לאחרונה אני סובל לעיתים מכאבים באזור הקיבה,אומנם כאבים לא חזקים אך מוכרים,בנוסף אני סובל משיעול מתמשך ומליחה כל הזמן.
שאלתי היא,האם ייתכן שתסמונת בארט נעלמה והאם זה הגיוני?
האם אני אמור להפסיק את התרופות והאם הכאבים והליחה שאני מרגישה לאחרונה ,קשורים לחומציות יתר ורפלוקס.
בנוסף,אני סובל מויטמין b12 B נמוך,האם זה קשור ללקיחת אומפרדקס והאם אני צריך ליטול b12 K למציצה,אם כן ,באיזה תדירות.
אני מבולבל ומעוניין לדעת בוודאות ממה אני סובל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת בארט - תגובה
פרופ' נחום ויסמן12/11/2013הרבה שאלות לפורום זה וכדאי שתתייעץ גם עם הגסטרואנטרולוג שלך. עליך להמשיך לקחת את האומפרדקס ולחזור על הגסטרוסקופיות תקופתית. חוסר B12 יכול גם להצביע על בעיות אחרות שגם לזה יעזור הגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוזיה בגסטרו'- התייעצותעדי07/11/2013
שלום,
בתוצאת בדיקת גסטרו' נרשם -
" מעבר ושט קיבה : בגובה 40 ס"מ בליטה דלתית עם ארוזיה זעירה" .
נלקחו 2 ביופסיות- מהמעבר ומהקיבה.
רציתי לשאול קודם כל האם זה מסוכן? יש קשר לממאירות?
שנית, ממה נגרם מצב כזה? האם יש סוגי מזונות שרצוי להמנע מהם?
בנוסף אני סובלת ממעי רגיז.. יש קשר?
תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוזיה בגסטרו'- התייעצות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/11/2013בד"כ זה מצביע על רפלוקס של חומצה מהקיבה לכיוון הושט. לדעתי בואי נחכה לתשובת הביופסיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותנולי07/11/2013
שלום רב,
אני בת 39, מאז ומתמיד סבלתי מעצירות אך בשנתיים האחרונות המצב החמיר מאד וגרם לי לסבל רב וגם לבעיית טחורים קשה.
ניסיתי להתגבר על הבעיה בדרכים שונות : צריכת נוזלים מרובה, אכילת שזיפים מיובשים ומיץ שזיפים, מיץ עגבניות, אכילת פירות וירקות, אכילת קיוי ופאפאיה, צריכה יומית של סיבים מלאכותיים (פג לאקס). אך כלום לא עזר.
בחודש האחרון אני לוקחת כל ערב 30 מ״ל של סירופ דופאלאק (לקטולוז) ולאחר תקופת הסתגלות קשה עם כאבי בטן וגזים, הגעתי למצב בו תופעות הלואי חלפו ואני מצליחה להוציא צואה באופן יומי , ללא קושי וללא תחושה שעדיין לא התרוקנתי באופן מלא.
שאלתי היא האם אני יכולה מעכשיו ואילך ליטול סירופ זה באופן יומי? האם זה מזיק לגוף בטווח הארוך?
אם אני מנסה להפסיק או אפילו להוריד במינון העצירות מייד חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/11/2013שמח שזה מסתדר. לא חושב שזו בעיה אך כדאי לחפש פתרון קבוע טבעיץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה בנושא חומציותערן07/11/2013
עברתי גסטרוסקופיה לאחר תקופת צרבות ובחילות ונמצא הכל תקין. האם בבדיקה זו גם בודקים עודף/חוסר חומציות ? אם לא, אז יכול להיות שמזה נובעות בעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה בנושא חומציות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/11/2013לא. יש בדיקה ספציפית לחומציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתיקושל אלקסנדרה07/11/2013
בת 40 ,לפני כחצי שנה ביצעתי בדיקת גסטרו (צינור מוכנס לכיבה דרך הפה) עקב צרבות נוראיות לא משנה מה אוכלת ועוד יותר גרפסים חומציים.אובחן אצלי בקע סרעפתי (הרופא טוען כי יש לי קושי בהחזקת אוויר בכיבה) , קיבלתי טיפול של אמפרודקס בתקופה של חצי שנה ,חודש ראשון פעמיים ביום ואחר-כך פעם ביום. לאחר מס' חודשים החלטתי כי המצב השתפר והפסקי את התרופה , אחרי כשלושה ימים הגזים והגרפסים חזרו במלוא העוצמה.
חזרתי לרופא גסטרו נתן לי שוב אמפרדקס פעמיים ביום לשלושה חודשים ונאמר לי כי כנראה אצטרך את התרופה לפרק זמן ממושך. היום אני כ10 ימים אחרי שלוקחת את התרופה פעמיים ביום ושום דבר הגזים והגרפסים ממשיכים. דיברתי עם הרופא (טלפונית) אולי יש בדיקה שאפשר לעשות ע"מ לדעת ממה נובעת ההחמרה, הוא החליף לי תרופה ל-LEMEPREZOL וטוען שאין צורך בבדיקות.
חייב לציין כי אני סובלת מעודף משקל קל - כ7 ק"ג שאני מנסה להוריד אבל בגלל כל מיני בעיות קיבה אני לא מצליחה לאכול סלטים וירקות כי כל דבר גורם לכאבים. רק קרקרים ושיבולת שועל ותה מרגיעים את המצב , אבל גם משמינים!!!
שאלות:
1. האם יש בדיקה(דם או אולטרסאונד) שאפשר לעשות ע"מ לבדוק למה חלה החמרה ?
2. מה ההבדל בין שתי התרופות שהוחלפו?
3. יש איזה שהיא דיאטה שיכולה אולי להרגיע את הכיבה ואוכל להפסיק את הטיפול התרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/11/2013יש קשר בין רפלוקס ובין בקע סרעפתי ויש גם קשר בין משקל עודף ורפלוקס כך שיש לך 2 גורמים המשחקים תפקי.
לקיחת תרופות מקבוצת PPI אלה שקבלת בעבר ועכשין לא מרפאות ורק מפסיקות את הרפלוקס החומצי מהקיבה.
המסקנה לכן שיש להמשיך לקחת אותן.
מציע לתת עוד צאנס ואם לא לחפש סיבות נוספות כי בעבר זה עזר.
יש דברים שכדאי להפסיק לאכול למשל מיצי הדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)