מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן חוזרים ונשניםחיה מהצפון27/06/2014
שלום, אני בת 61, מזה שנים סובלת מחיידק בקיבה שלא טיפלתי בו עקב הצורך לקחת אנטיביוטיקה שאיני מסוגלת לקחת. יש תקופות בהן אני סובלת מכאבי בטן מכל מה שאני אוכלת. רופא המשפחה נתן לי ערכה לבדיקת דם סמוי בצואה ולא הצלחתי לעשות את הבדיקה הביתית למרות שנסיתי. הרופא מסרב לשלוח אותי לבדיקת אולטרה סאונד או סיטי בטן לפני שיש לי תוצאות מבדיקת הערכה. שאלתי: האם נכון הוא שאני חייבת קודם לבצע את בדיקת הערכה ורק לאחר מכן בדיקות אחרות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חוזרים ונשנים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/07/2014זאת החלטה של הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורום פעיל?שירה25/06/2014
האם הפורום פעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפורום פעיל? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/07/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטור פילורי בהריוןשירן25/06/2014
שלום
תקןפה מסויימת לפני ההריון סבלתי מחיידק הליקובקטור פילורי. אך הטיפול המשולש לא עזר. ועם הזמן התופעות נעלנו. כרגע. הריון חודש שלישי שוב חזר החיידק. הכאבים מטורפים
מה עושים? מאמינה שאסור כדורים. אך איך מטפלים איך מרגיעים כאב? כאב מתחת לחזה שמקרין לגב, שלשולים, ובחילות נוראיות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטור פילורי בהריון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/07/2014איני בטוח שהסיבה דווקא החיידק. התייעצי עם גבטוראנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהשירה23/06/2014
ד"ר שלום רב,
בן 34, ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה עקב כאב בבטן תחתונה אירועים שמהם אני סובל כבר מספר שנים.
אולטרסאונד בטן וסיטי בטן יצאו תקינים.
עשיתי קולונוסקופיה לפני כחודשיים, (רק יום ניגשנו לקבל התוצאות),
ונרשם:
עבר קולונוסקופיה כולל צינתור איליום סופי-כל המעי הנבדק-תקין.
נלקחו ביופסיות אקראיות מאיליום סופי-רירית תקינה.
התשובה של הקולונוסקופיה שהתקבלה הינה:
TUBULAR ADENOMA OF COLON WITH LOW GR DYSPLASIA.
הרופא אמר שכשהוא עשה את הקולונוסקופיה הוא לא ראה פוליפ ולכן גם לא הוציא את הפוליפ! לא נאמר לי מה גודלו ומה טיבו האם היו אמורים ליידע אותי?
מה זה אומר ? מה המשמעות? מה עושים? מה דעתך?
מה זה אומר הפוליפ הזה? ובגיל כזה? לציין כי הוריי שהם מעל גיל 50 ביצעו קולונוסקופיה והכל תקין.
איזה סוג של פוליפ זה? האם זה פוליפ שיכול להתפתח למצב מסוכן? האם יש צורך להוציא אותו? מה המשמעות של מה שנכתב :
TUBULAR ADENOMA OF COLON WITH LOW GR DYSPLASIA.
אנא תשובתך לשאלותיי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/07/2014לא ברור לי איך יש תשובה אם לא נלקחו ביופסיות.
פוליפים בגדול יכולים לעבור התמרה לפוליפים ממאירים ולכן עושים קולונוסקופיות תקופתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת C.Tמיכל22/06/2014
שלום רב,
אני בת 43.. התעתי 4 פעמים בחודשיים באחרונים.. בבדיקת דם בבית החולים נמצא אשלגן נמוך במיוחד (2.1).. מקבלת כבר חודשיים סלו k.. בחודשיים הללו סבלתי גם מלחץ דם נמוך..
בבדיקת דם ה PRA וה Aldosterone היו בשמיים.. בסופו של דבר ולאחר התלבטויות נשלחתי השבוע לct של האדרנל..
בתשובה מופיעים המשפטים הבאים:
לבלב- ישנו רושם של מיבנה אנולרי של ראש הלבלב
ומשפט נוסף.. הרחבה קלה של דרכי המרה תוך כבדיות והכולדכוס- למעקב
טחול מוגדל במידה קלה..
שאר הבדיקה כולל האדרנל תקינה לחלוטין..
תוכל להסביר לי מה זה אומר והאם אני יכולה להיות רגועה?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון מילה..
מיכל22/06/2014**התעלפתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא קולונוסקופיהאלגרו09/06/2014
לפרופסור המכובד שלום רב,
אני בן 60 . לפני מספר ימים עברתי קולונוסקופיה בפעם השניה אחרי 5 שנים. לאימי ז"ל גילו סרטן המעי הגס בגיל 85 והיא נפטרה לפני כמה שבועות.
שאלותיי:
1- האם אני נמצא בקבוצת סיכון? הרופא שביצע את הקולונוסקופיה טען שאני בקבוצת סיכון ולכן אני חייב בבדיקה כזאת כל 5 שנים. האם עדיף לעשות בדיקת קולונוסקופיה לעיתים יותר תכופות?
2- תוצאות הבדיקה תקינות מלבד " הימצאות סעיפים בודדים לאורך המעי הגס" ולכן הוא הוסיף בהמלצות שמומלצת "כלכלכה עשירה בסיבים". אילו מאכלים מומלצים ומאילו מומלץ להימנע מהם.?
בתודה מראש ובאיחולי כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/07/20141. מסכים עם הגסטרואנטרולוג.
2. לאחרונה הועלו שאלות ביחס לכמות הסיבים בכלכלה לחולים עם דורטיקוליטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה מיוחדתדנית08/06/2014
אני בחורה בת 29 רווקה סובלת מאוד כבר יותר מ 15 שנים ממעי רגיז וכל התופעות הלוואי הנלוות . עשיתי את כל הבדיקות האפשריות שלא מצאו כל בעיה רק שיש לי כליה אחת מולד. אני נורא סובלת מיציאות לא סדירות שלשולים עצירויות כאבי בטן נפיחות גזים זה ממש מפריע לי לחיות. עברתי המון רופאי גסטרו ובדיקות וניסיתי המון כל מיני סוגי תרופות שלא עזרו. לפני כ 4 שנים היתה לי פיסורה חמורה ועברתי ניתוח דחוף. אחת התרופות שניסיתי לאחרונה היתה אנצפלמיד שדווקא הקלה מעט אבל שימוש של כחודש גרם לכאבי בטן אז נאלצתי להפסיק. כמו כן ניסיתי תרופות צמחים וטיפול נטרואופטי ואף דיקור שגם לא עזרו והיתה רופאת גסטרו שהמליצה על תרופה נגד דיכאון שנקחתי כנסיון כחודש בכמות קטנה וזה גם לא הועיל ככ.
בגלל כל הבעיות האלו אני לא מצליחה לצאת עם בני המין השני. אני מתביישת בבעיה הזאת ולא מסוגלת לשתף ולהחשף וכך לא מצליחה להגיע לאינטימיות ולבנות זוגיות עם אף אחד אני בורחת מזה.
חשבתי שיהיה לי הרבה יותר קל אם אני אכיר בחור שיש לו גם בעיות מהסוג הזה. הייתי רוצה להכיר בחורים שהם באזור גילי או אפילו יותר מבוגרים שיש להם בעיות דומות מבחינת בעיות מעי, עיכול מעי רגיז וכו.. חשוב לי לציין שלמרות הקושי שמגביל אותי המון ונורא מפריע אני לא מוותרת והצלחתי להתקדם ולהתפתח בחיי בכל מיני תחומים- קריירה, השכלה , אני מאוד חברותית . באם משתתפי /קוראי הפורום יוכלו לעזור לי בזה אני מאוד מאוד אשמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה!אשמח להכיר מישהו עם בעיה זהה
דנית19/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנית
לי30/06/2014היי דנית אשמח להכירך , יש לי בעיה דומה מאוד!
חפשי אותי בפייסבוק (Liran amon)
או צרי קשר לגבי דרך אחרת.
יומקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שלחתי לך הודעה...
דנית30/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנית
לי30/06/2014דנית... לא קיבלתי הודעה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסתכלי בתקיית האחר.. בגלל שאנחנו לא
נירית01/07/2014חברות בפייס אז ההודעה מגיעה לתיקיית others ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנית
לי01/07/2014שום דבר... לא מוצאת אותך ??
איך את רשומה? אני אחפש אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעדיפה
דנית01/07/2014שלא לציין כאן את השם שלי בפייס.. שלחתי לך עכשיו בקשת חברות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אישרת אותי
דנית01/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישפוז בגלל כאב בטןמיואשת07/06/2014
שלום רב
בתי בת 22 וחצי סבלה מכאביי בטן חזקים במשך כמה שבועות אך סרבה בתוקף להבדק הייתה לוקחת 2 כדוריי אדוויל נרגעת וממשיכה בשגרת היום .
בשבוע שעבר התעוררה בגלל הכאב החזק היו בחילות נוראיות חום 37.7 ופתאום התמוטטה ונפלה פנינו למיון שם עשו בדיקות דם שהיו תקינות לחלוטין חוברה לעירוי וקיבלה נגד בחילות עם שיפור משמעותי ואז נשלחה לאולטראסאונד ברגע שהרופא ראה את התשובה החליט לאשפז מיידי אלה הממצאים :נוזל מסביב למעי הגס התעבות קלה של לולאות מעי rlq הסבירו שיש חשד לקרוהן (יש לאחיינית שלי ואף כרתו חלק מהמעיים) שוחררה למחרת אך בכל זאת יש כאביי בטן מידיי פעם אינה מצליחה לשתות חלב מיד מתחיל כאב בטן והקאות איננה מצליחה לאכול חומוס רופא גסטרו יש לנו ב15.6 מה עושים בינתיים מה ההבדל בין קרוהן לקוליטס בינתיים בזמן כאבים שוב לוקחת משככים וחוזרת לשגרת היום בביהח אמרו שאם יהיו כאבים או הקאות לחזור האם זה מצב שעלינו לחזור ? או אם המשככים עוזרים אז זה בסדר?
אנא עזרתכם בעיניין תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישפוז בגלל כאב בטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/06/2014יש להתייעץ עם גסטרואנטרולוג על בירור וטיפול.מסגרתנו אינה מסגרת מתאימה לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיש ואנזימי עיכולמשה06/06/2014
שלום לכולם,
לפני מס חודשים התלוננתי על כאבי בטן וגזים מרובים ברוצה בלתי נסבלת.
לאחר בדיקה שעשיתי התגלה אצלי ההליקובקטור פילורי, לאחר מס׳ טיפולים בהם השתמשתי בטאבאניק נעלם לי החיידק.
רק בתקופה זו אני ממשיך לסבול מכאבי בטן, נפיחות וגזים.
לאחרונה שמתי לב שכל פעם שאני שותה קפה אני תוך מס דק׳ עם כאבי בטן ושלשולים, דבר שעד לא מזמן לא היה קיים - מעבר לכך אני לא יכול להצביע על מזון ספציפי שגורם לי לכאבי הבטן וגזים אך זה עדיין קיים (בדקתי גם את נושא הלקטוז אך זו אינה הבעיה שלי).
המליצו לי לקחת לפני כל ארוחה אנזימי עיכול - דבר שמוריד משמעותית את כאבי הבטן והגזים.
ֿ
לכן יש לי 2 שאלות:
האם השימוש הקבוע בהם מזיק לי ?
מה יכולה להיות הבעיה ?
עד כה לא מוצאים מה הבעיה אצלי וההמתנה בין התורים לגסטרו ארוכה מאוד ובנתיים אני מאוד סובל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נורמלקסיפעת04/06/2014
שלום,
אני בת 31 אחרי שתי לידות, סובלת מטחורים פנימיים קטנים, הייתי אצל הרופא והוא נתן לי פרוקטוגבינול פתילות וגם נורמלקס.
התחלתי לקחת את הנורמלקס חצי מנה בבוקר וחצי מנה בערב לפי המלצת הרופא ולאחר כ-36 שעות הייתה לי יציאה הכי קשה שאי פעם הייתה לי מלווה בדימום אז רציתי לדעת האם יתכן שיש קשר לנורמלקס, האם הוא יכול לגרום לצואה קשה? ושאלה נוספת האם מותר לי להשתמש בפתילות (כי כתוב בעלון לצרכן שאם המקום מדמם או מודלק אז לא להשתמש)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלקס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/06/2014נורמלקס בד,כ גורם לריכוך. חוקן נתן להשתמש בשעת צורך. רצוי לפתור זאת בצורה שונה. התייעצי עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת בארטרענן01/06/2014
שלום רב,
לאחרונה סבלתי מדלקת בוושט (REFLUX ESOPHAGITIS), שאובחנה בבדיקת אנדוסקופיה (בדרכי העיכול העליונות).
הטיפול התרופתי שניתן לי ע"י הרופא המטפל היה נטילת נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום.
לפני מס' ימים עברתי בדיקת אנדוסקופיה (בדרכי העיכול העליונות) לצורך בדיקת המצב לאחר 4 חודשי נטילת התרופה.
בבדיקה נתגלו הממצאים הבאים:
"וושט עליונה תקינה, מעבר וושט קיבה בגובה 40, לשוניות 15 מ"מ היקפי 10 מ"מ - ביופסיות מרובות. קיבה כולל היפוך תקינה, פילורוס בצל וחלק שני תקינים"
לצד אבחנה זו, הסביר לי הרופא המטפל כי הדלקת בוושט עברה אך כעת לאור החלמת הוושט מבנה הרירית בה השתנה וכעת המצב הוא קרוי בעגה הרפואית כ"תסמונת בארט" (Barrett's Esophagus).
אשמח לדעת מה כל הנ"ל אומר לגבי מצבי, שכן לאחר עיון רב באינטרנט הבנתי שתסמונת בארט הינה מצב טרום-סרטני, ואני מאד חושש מהעניין.
בתודה,
רענן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת בארט - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/06/2014יש לחכות לתשובת הביופסיות שכנראה נלקחו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתקבלו כבר תשובות ביופסיה
רענן08/06/2014הרופא המטפל אמר שלפי הביופסיה הכל תקין, אבל ראה במו עיניו בבדיקה את תסמונת הבארט, ומה שקובע הוא מראה עיניו, כלומר - שיש בארט.
האם תשובתך ד"ר משתנה לאור עדכון זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, התכוונתי פרופ'
רענן08/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, התכוונתי פרופ' - תגובה
פרופ' נחום ויסמן01/07/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםשירן01/06/2014
שלום. אני בהריון, שבוע 34. מיום שבת שעבר, אני סובלת משלשולים וכאבי בטן בזמן שאני בשירותים. החל מיום רביעי התדירות פחתה והשלשול הפך פחות מיימי, אבל עדיין, עד היום זה לא עבר לגמרי. יש לציין שעד יום שבת שעבר דווקא סבלתי מעצירות עקב ההריון ונטילת ברזל. אני לא לוקחת שום תרופה בגלל ההריון, רק שותה הרבה ולא אוכלת כל דבר (אוכלת בעיקר מרק ירקות, אורז, שותה תה...). האם זה תקין שכבר יותר משבוע זה כך? רופא המשפחה אומר שזה יכול להיות ולחכות עוד קצת, אני כבר מודאגת. אשמח לתשובתך המהירה... תודה רבה ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן08/06/2014עצירות יכולה להסתיים בשלשול. האם השלשולים פסקו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קולונוסקופיהירון26/05/2014
שלום,
לפני 4 חודשים ביצעתי קולונוסקופיה לבדיקת דימום (זוהי הבדיקה השלישית שלי ב-15 השנים האחרונות כאשר הקודמת היתה לפני כ-7 שנים)
במימצאים היה רשום כי נכרת פוליפ שנראה כליפומה (מה שאומת גם בתשובה הפתולוגית), הצקום נראה מעוות, טחורים והנחיה לחזור על הבדיקה בעוד שנה.
לציין כי לפני 15 שנה נמצא באיילון הסופי פוליפ אינפלמנטורי.
שאלותיי:
1) הבנתי שהמימצא שפיר לחלוטין ואין מקום לדאגה !?
2) אם אכן המייצא שפיר, מדוע נקבעה בדיקה נוספת בעוד שנה ?
3) מה פשר הצקום המעוות ? האם בעייתי והאם נדרשת פעולה כלשהיא לגבי מי מצא זה ?
המון תודות על היעוץ.
נ.ב.
בן 46, לא מעשן ולא שותה עם קולסטרול וסכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן26/05/2014לדעתי עליך להפנות את השאלות לגסטרואנטרולוג שבצע את הבדיקה וראה במו עיניו את המעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ודימומים וראפסלחנה24/05/2014
שלום,
במשך חודשיים אני סובלת מדימומים רקטליים. לפני כשבוע, התגלתה אצלי בבדיקת קולנסקופיה דלקת במעי הגז שאובחנה כ-PROCTITIS. עד לקבלת תוצאות הביופסיה הונחיתי לקחת מידי יום רפאסל (בנרות) למשך 15 ימים.
בינתיים, אני סובלת מעצירות , גזים, רעשים עזים במערכת העיכול ותחושה מדומה ליציאות המסתיימות כולן בדימומים.
האם מומלץ לקחת בינתיים כדורים/טיפול משלשלים כלשהו? (אני חוששת מחסימת מעיים אם המצב ימשיך כך עד לפגישתי הבאה עם הגסטרולוג שנקבעה לעוד שבועיים).
תודה מראש,
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות ודימומים וראפסל - תגובה
פרופ' נחום ויסמן26/05/2014מציע שתתיעצי עם הרופא שעשה את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת יומירה שלא נשמרה כראוי - דחוףרון24/05/2014
חולה קרהון - האם יתכן שזריקת יומירה שלא נשמרה בקרור כראוי והוזרקה. תגרום להתפרצות יום אחרי של חום 38.8 שלשולים והקאות, כולל כאבי רגליים ידיים וראש (תופעה שהיתה בזמן שהמחלה לא היתה ברמיסיה).
מה נכון לעשות??
אודה לתשובה מהירה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת יומירה שלא נשמרה כראוי - דחוף - תגובה
פרופ' נחום ויסמן26/05/2014ש לשאול בחבק=רה המשווקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)