מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן ודםנויה20/02/2014
אני בת 26 וסובלת מידי פעם מכאבי בטן ושילשולים, דם בהיר לאחר צואה (לא תמיד)
הופניתי לביצוע בדיקות דם והיו 3 תוצאות חריגות:
CRP- 6.7
LYMPHOCYTES-46%
NEUTROPHILS %-44.6%
אשמח לדעת מה זה אומר ומה המשך הטיפול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ודם - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/02/2014הבדיקות במקרה זה פחות חשובות ותלונותיך דורשות בירור. מבין הבדיקות CRP גבוה ומצביע על דלקת. אנא פני לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממחלת Achalasiaאורטל19/02/2014
אבי בן 55 ,לא שותה,לא מעשן,מטר 70 שוקל 73.לוקח תרופות נגד כולסטרול ולחץ דם.
בחודשים האחרונים הוא התקשה לבלוע מזון ואף שתייה.
לאחר בדיקות בליעה,ייעץ לו רופא גסטרואנטרלוגיה לקחת כדורים בשם OMEPRADEX40 פעם ביום -דבר שהקל עליו במידה רבה על הבליעה.
לאחר בדיקת מונומטריה,נמצא כי הוא סובל ממחלת Achalasia.
בעקבות כך,רשם לו הרופא את ה IKACOR 120 MG .
אני נורא חוששת שכדורים אלו יכולים להזיק לו מאוד.
האם אתם מכירים את המחלה הזאת ואולי יכולים לייעץ על דרך טיפול אחרת שנוכל לשאול את הרופא עליה?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי,תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממחלת Achalasia - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/02/2014אכלזיה דורשת טיפול ומעקב וזה נעשה על ידי גסטרואנטרולוג. אם אינכם מרגישים נוח עם הנוכחי חפשו רופא גסטרואנטרולוג שטבטח בו ושימליץ על טיפול ויעקוב אחריך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עצתךנעמה19/02/2014
שלום ד"ר
שמי, אסתר, בת 43.
במשך שנים (כשבע שנים) יש לי פוליפ בכיס המרה בגודל 0.7
וכך גם לפני ארבעה חודשים
אתמול גילו לי בכיס המרה פוליפ נוסף בגודל 0.5 ס"מ
מה משמע הדבר?
האם צריכים לכרות לי אותו?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא עצתך - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/02/2014צריך עוד פרטים על גודל, שינויים וכו. ממליץ לפנות לגסטרואנטרולודג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות?דנה18/02/2014
שלום,אני בת 28 וסובלת מספר חודשים מכאבים בקיבה\הקיבה שופרת.. ומגזים ..לא בזמן \עקב מזון מסויים. יצא לי לראות במהלך חודשים אלו פעמיים או 3 מעט דם בצואה..אין לי כאבים ביציאות (אבל לא יודעת מה אמורים להרגיש במצב של טחורים או פיסורה).. יש לי תור בעוד חודשיים לרופא גסטרו וכבר הופנתי לבדיקת נשיפה ואולטרסאונד.... אציין שבמשך 10 שנים אני נוטלת ברזל...ולאחר מספר חודשי הפסקה שוב חוזרת לאנמיה...וחוזר חלילה.
מה לדעתך עשויה להיות הבעיה? אני חוששת מאוד מאוד מאוד מבדיקות של החדרת צינורית דרך הפה או פי הטבעת..וגם לפי מה שאני מבינה מחכה חודשים לתורים לבדיקות..
אשמח לתשובתך אני חסרת אונים :(
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה יכול להיות? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן21/02/2014אנמיה נמשכת שמגיבה חלקית לטיפול יכולה להצביע על תהליך של איבוד קבוע של דם שיכול להיות "סמוי" או נראה כמו שאת מתארת עכשיו. ישנן מספר סיבות לכך וחלק מהבירור דורש סוגי התערבות שונים. נסי להקדים את הפגישה עם הגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטריטיסמרינה11/02/2014
שלום,
בבדיקת גסטרוסקופיה אובחן גסטריטיס.
ממה שקראתי, יש הבדל בטיפול, אם מדובר בחומציות יתר או בתת חומציות בקיבה. איך יודעים באיזה מקרה מדובר אצלי? האם יש סימפטומים מסוימים שאדע לאבחן לפיהם, או שיש צורך בבדיק נוספת?
תודה רבה.
נ.ב. האם גסטריטיס יכול לתת כאבים עמומים בצד ימין מתחת לצלע? אכן שמתי לב שהכאבים האלה מופיעים בעיקר אחרי אוכל שלא מתאים במקרה של גסטריטיס (כמו מוצרי אפייה, מטוגן, אגוזים, ארוחות מלאות וכד').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטריטיס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן06/03/2014כמו שאמרת יש סיבות שונות לגסטריטיס שהיא תיאור הסתכלותי במקרה שלך או האם זאת תוצאת הביופסיה? בכל מקרה גסטרואנטרולוג קרוב לודאי זה שעשה את הבדיקה ייעץ לך בצורה המיטבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות גסטרודוד10/02/2014
שלום ד"ר .
עברתי בדיקת קולונוסקופיה ונמצא פוליפ בקוטר 1.5 ס"מ שנכרת שנמצא שפיר
הממצא הפתלוגי הוא: TUBULAR VILLOUS ADENOMA
אבקש לשאול למרות שזה שפיר האם סוג הפוליפ הזה יש לו נטיה להפוך לסרטני ?
האם לדעתך על סמך הממצאים כדאי לבצע בדיקה חוזרת לביקורת בעוד שנה או שנתיים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות גסטרו - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/02/2014אני בטוח שהגסטרואנטרולוג המליץ לך על מעקב כפי שמקובל היום למצבים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות גסטרו - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשאבי09/02/2014
שלום אני אבי בן 20.
שהיייתי קטן עברתי ניתוח אפנדיציט שהתפוצץ וגרם לסיבוכים בבית החולים שהייתי קטן...ההייתי על סף מוות וניצלתי,עכשיו יש כל מייני כאבי בטן חוזרים ונשנים...
בזמן האחרון הבטן שלי כואבת מאוד..עשיתי בדיקות דם והכל הכל יצא תקין.
הבטן כואבת מאוד לפעמים אין יציאה,לפעמים יש,לא תמיד אני עושה כל יום יציאה.
יש לי בחילות קשות בזמן האחרון שאני לא יכול לאכול כלום!!
פעם הייתי אוכל לאפהה עם שווארמהה והייתי יכול לסייםם עוד אחת!! היום אני ממש לא יכול אפילו רבע!! כל בשר..כל משהו כבד...עושה לי בחילות...הקיבה שלי לא מפסיקה לכאוב וגם הבטן...יש לי כיווצים בבטן לפעמים כמו שנתפסים לי השרירים,אני כל היום ישןןן ועייףףף,יש לי סחרחורת חזקה,השרירים שלי בגוף מאוד מאוד חלשים ואפילו יש לי רעידות בידיים וברגליים לפעמים,כל הבדיקות בסדר גמור,עכשיו יש לציין שהמצב הנפשי שלי לא משהו...אבל לא נראלי זה בגלל זה,אני גם מרגיש כמו עצם תקועה לי בגרון...שלחו אותי לבדיקה של צריך להכניס שתי צינורות אחד לישבן ואחד נראלי דרך הפה/האף וככה יבדקו מה הבעיה..עכשיו אני לא יודע אם זה קשור לבטן...אם יכול להיות משהו בבטן שגורם לכל התסמינים האלו?!
אולי זה בכלל מהמצב הנפשי??אבל לא נראלי...שכל זה יכול להיות בגלל המצב הנפשי...
מה אתה מציע לעשות?יש איזה משהו שיכול להיות בבטן שיגרום לכל זה???
בנוסף לציין שנתפס לי הרבה הגב...והגוף שלי ממש חלש..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש - תגובה
פרופ' נחום ויסמן11/02/2014בגדול יש לשלול תת חסימות על רקע הדבקויות בבטן מהניתוח בילדות. יש לבדוק גם את המלחים השונים בדם. ממליץ התייעצות עם רופא גסטרואנטרולוג או כירורג בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה ללא הכנה מוקדמתסיגלית06/02/2014
קראתי שיש מכון שמבצע קולונוסקופיה ללא הכנה מוקדמת, כלומר כל התהליך של ניקוי המעי נעשה במהלך הבדיקה. האמנם? האם אפשר לסמוך על מכון כזה, נדמה לי שמדובר בפרופסור סקאפה. מבקשת לדעת האם זה נכון, בטיחותי, ולא מסכן את הנבדק ובעיקר לא גורם לו סבל מיותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה ללא הכנה מוקדמת - תגובה
פרופ' נחום ויסמן06/02/2014מעדיף את הדרך הרגילה וה"בטוחה", יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך לעשות בדיקה קלונסקופיהאבי02/02/2014
וגסטרוסקופיה.
אמרו לי לקחת ביום השלישי והשני לפני הבדיקה - 2 כדורים כל ערב
של "עצירות" , מה שנתנו לי בבית מרקחת ז 4 כדורים של עצירות.
מה זה עושה 2 הכדורים האלה?
בנוסף- נתנו לי יום לפני לשתות פעמיים אבקה ולהתחיל לשלשל? האם זה כך?
כן אמרו לי לא לאכול עד הבדיקה , ואז התחלת השילשולים...
אבל מותר לשתות מים עד שעה 12 בלילה.
אני עושה את הבדיקה בשעה 11 בבוקר ... אז האם מותר לשתות מים
עד שעה 3 בלילה -- כ 8 שעות עוד לפני הבדיקה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריך לעשות בדיקה קלונסקופיה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן06/02/2014מצטער אבל הייתי בחופש. אני מבין שאתה כבר אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר בצואהמאיה02/02/2014
שלום,
אני בת 23 ומטיילת כרגע בדרום אמריקה.
בשבוע האחרון שמתי לב שבעת הטלת הצואה מלבד הצואה עצמה יש גם משהו נוסף ורוד שקוף שצף שלא קשור לצואה(קטן אבל ברור). אין לי מושג מה זה ואני מתחילה לחשוש כיוון שעבר שבוע והדבר הזה עדיין מופיע... מה זה יכול להיות והאם יש משהו שניתן לעשות עם זה?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב הדבר המוזר נראה מעט סיבי...
מאיה02/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו מוזר בצואה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן06/02/2014יכול להיות דם, יכול להיות פרזיט צריך לבדוק עם גסטרואנטרולוג מקומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלעתי גרעין של תמרהילה29/01/2014
שלום בלעתי גרעין של תמר. אני חושבת לפני שבועיים. יש לי כאבים במרכז הבטן. לא דקירות. כמו עוויתות כאלה. יכול להיות שזה קשור לגרעין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלעתי גרעין של תמר - תגובה
פרופ' נחום ויסמן29/01/2014לא נתן לשלול. האם חפשת בצואה את הגלעין? אם ימשיך הכאב פני לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים דרך הפהמורן26/01/2014
שלום,
אני בת 26. לא ברור לי ממה, אבל בימים האחרונים אני סובלת מגזים, דרך הפה, והם מאוד מורגשים בריאות/בית החזה. זה כבר נהיה מתיש וכואב קצת. ממה זה יכול להיגרם? הדבר היחיד שאני יכולה להעיד עליו שהוא שונה מתמיד הוא שטיפה עישנתי סיגריות בימים האחרונים, ואולי גם ששתיתי מרק אפונה במשך 2-3 ימים, אבל מאז עבר כבר כמעט שבוע. מה ניתן לעשות? ומה זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים דרך הפה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן27/01/2014בד"כ גזים יוצאים מפי הטבעת. האם את סובלת מעצירות? כטבי בטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מורן27/01/2014לא. זו יותר תחושת אי נוחות או תקיעות כזו, קשה לי להסביר, שמגיעה מבית החזה/ריאות. וזה יוצא בצורה של גזים. אבל גם פשוט סוג של אי נוחות או כאב קל כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן29/01/2014פנה לגבטרואנטרולוג לבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה עם דם אדוםשי26/01/2014
בן 42 עוסק בפעילות גופנית אך שמן.
בעבר סבלתי מטחורים ויודע איך מרגיש הטחור.
לאורך תקופה אני חווה דם בצואה. הדם אדום ולעיתים נראה בורדו.
קורה יותר לאחר מאמץ גופני אינטנסיבי כגון ריצה ארוכה (מעל שעתיים שלוש) .
אני יוצא סדיר ומקפיד על סיבים תזונתיים.
יחסתי בתחילה את התופעה לטחורים אך זה לא מרגיש כטחור וחוזר בצורות לא סדירות .
חשבתי שקשור לאומגה 3 שנטלתי אך לא נמצא קשר.
אני נוטה ל"שכוח" לקבוע תור לרופא עקב הפרעת קשב (מטלות שאני לא מתמודד איתן)
אני בתחילת בירור של המקרה ורוצה לדעת מה יתכן והסיבה והאם להתפשר על תור ארוך טווח בקופה או להתעקש על בדיקה דחופה ואף לקבוע אנדוסקופיה מהתחלה.
חשוב לי ליצר תהליך קצר והכי לא בירוקרטי שלא אאבד אותו בדרך.
אם אדע מה לבקש לא יבלבלו אותי בטפסים ותלך ותבוא....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה עם דם אדום - תגובה
פרופ' נחום ויסמן27/01/2014בקיצור אתה צריך להבדק על ידי רופא גסטרואנטרולוג ולשלול מצבים שונים שיכולים לגרום לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול סטנדרטיותמודאג25/01/2014
שלום, אני בן 22, וסובל כבר הרבה זמן מאי נעימות, הבנתי שזה לא מעיד על מחלה אבל אשמח לעזרה. אני צריך לשירותים פעמיים-שלוש ביום (לא משלשל), בעיקר בבוקר, ולוקח לי לפחות 10 דקות להתרוקן, סובל גם מגזים. אני מוטרד גם בגלל שאני בתת משקל (59 על 1.82) ולא מצליח לעלות) וגם כי זה מציק לי במהלך היום... האם יש מה לעשות עם זה? משהו מזה עילה לפנייה לרופא?
נ.ב אני מטופל כבר שנה בלמיקטל נגד התקפי אפילפסיה ואני חושב שאז בערך זה התחיל, תופעה מוכרת? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול סטנדרטיות - תגובה
פרופ' נחום ויסמן25/01/2014בהחלט נתן לעזור לאחר בירור. ממליץ שתפנה לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מעי רגיז ורסיטל -ציפרמיליעקובי22/01/2014
אני סובל כ 5 שנים ממעי רגיז עצירותי שהתחיל אחרי הרעלה ובהמשך לאחר כל הבדיקות האפשריות - קולונוסקופיה,בדיקות דם וכו אובחנתי כמעי רגיז , התחלתי טיפול בכדור רסיטל פעם ביום , עם הטיפול רוב התסמינים נעלמו - צואה רירית ,התכווצויות , כאבי בטן , גזים . לאחר שנתיים של טיפול בכדור ליום וההטבה הורדתי את המינון בהדרגה עד לחצי כדור ליום כשבשנה האחרונה נטלתי חצי כדור ליום ובעקבות ההטבה שנשמרה הפסקתי את הטיפול מתוך הנחה שההטבה תישמר לאורך זמן וגם להימנע מתופעות הלוואי של השימוש ברסיטל -עייפות ובעיות תפקוד מיני, אבל לאחר כשבוע של הפסקה התסמינים חזרו , השאלה שלי האם הטיפול ברסיטל למרות שהיה שיפור כל עוד לקחתי את התרופה נכשל , ולמעשה צריך לחפש תרופה אנטי דיכאונית אחרת או שלמעשה בטיפול בתסמונת המעי הרגיש עם תרופות אנטידיכאוניות למעשה כל עוד נוטלים את התרופה אז יש הטבה ובמידה ומפסיקים התסמונת חוזרת -ואז למעשה אני צריך לחזור ליטול רסיטל כל הזמן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)