מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים קלים בבטן בצד שמאל .מיקי19/05/2014
שלום רב,
בבדיקת קולונוסקופיה שיצאה תקינה ( מלבד שתי הקאות אחריה בהתאוששות כנראה בשל תגובה להרדמה לפי מה שנאמר לי) הופיעו לי כאבי בטן קלים בצד שמאל ללא חום ( כאב הדומה להתכווצויות שריר ) למחרת הבדיקה.
האם זה מסוכן?
תודה מאש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים קלים בבטן בצד שמאל . - תגובה
פרופ' נחום ויסמן26/05/2014קרוב לודאי שלא ויתכן שמדובר על אויר שהוכנס בבדיקה ושלא השתחחר עדיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קרוהן רדומה?אסף18/05/2014
בן 37 בריא בד"כ. בבדיקת דם המוגלובין 12.5. פריטין 7. צליאק שלילי. הליקובקטר שלילי. ASCA חיובי. ללא מדדי דלקת פעילה. מדדי הברזל אצלי נמוכים באופן קבוע אבל לאחרונה חלה ירידה מתחת לערכי הנורמה.
מרגיש טוב ללא כאבי בטן או שלשולים.
האם יתכן שיש לי מחלת קרוהן "רדומה" ? הבנתי שגם אם תהיה אבחנה ברורה אין טיפול במחלה כל עוד אין סימפטומים נוספים. רופא גסטרו יעץ לי לקחת כדורי ברזל ורק אם ישנם כאבי בטן או סימפטומים אחרים לפנות לבדיקת קולונוסקופיה.
אשמח לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קרוהן רדומה? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן19/05/2014בעית ספיגת ברזל יכולה להגרם מכמה סיבות. ממליץ להתייעץ עם גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקיםעדי17/05/2014
לפני 5 ימים אושפזתי עם כאבי בטן חזקים כשכל הבטן מאוד נפוחה וקשה. בדיקות דם הראו דלקת ולכן קיבלתי זינט ופלג'יל. בסיטי מצאו במעי הגס- הסיגמה עם רירית מעובה ונוקשה. כאבי הבטן עדיין נמשכים,מתי הם אמורים לעבור ומה משמעות התשובה בסיטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חזקים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן19/05/2014אני מניח שהתיעו לעבור קולונוסקופיה כחלק מבירור הכאבים. שוב יש להתייעץ עם גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בגרוןמאיר16/05/2014
בבדיקת גסטרו אובחן אצלי בקע סרעפתי ודלקת בוושט אני מרגיש רק לעיתים רחוקות צריבה בגרון. כמו כן התחלתי לאחרונה לסבול מכאבי ראש והרגשה לא טובה
האם יש קשר בין כל הסימפטומים שלי צריבה בגרון וכאבי הראש והתחושה הלא טובה?
בתודה לתשובה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בגרון - תגובה
פרופ' נחום ויסמן19/05/2014יש קשר כמובן לצריבה כי יש רפלוקס חומצי מהקיבה לושט. התלונה על כאבי הראש והתחושה הלא טובה היא מאד לא ספציפית. רצוי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן שנפסק בעת שכיבה?אנה15/05/2014
היי, אני בת 21, בריאה בדרך כלל ואתמול קרה לי מקרה מוזר. במהלך שעתיים מייגעות כאבה לי הבטן מאוד באזור הפופיק. זה השליך לי על כל הבטן ובדגש על צד שמאל. יש לציין שאני בריאה ומעולם לא היו לי מחלות בדרכי העיכול ולא נוטלת\נטלתי אף תרופה לטווח ארוך. אלו לא כאבי מחזור בוודאות, מום שהכאב לא היה ברחם. באיזשהו שלב נשכבתי, ובמצב מאוזן הכאב נפסק אחרי דקה בדיוק. לא היה זכר לכאב בטן והכל הרגיש לי מאוד שגרתי.
כמובן שקבעתי תור לרופא אך זמן ההמתנה ארוך ובינתיים מעוניינת לשמוע מדעתך המלומדת. מה זה יכול להיות?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן שנפסק בעת שכיבה? - תגובה
פרופ' נחום ויסמן19/05/2014אני יכול לחשוב על מספר סיבות שיכולות לגרם לכאב בעמידה שחולף בשכיבה.
ממליץ להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים חוזרים במעי הגסגבריאלה13/05/2014
אני בת 56, בריאה בדרך כלל. בכל אחת משלוש בדיקות קולונוסקופיה שעשיתי בשלוש השנים האחרונות התגלו אחד או שני פוליפים בכל בדיקה, שהוצאו ונמצאו שפירים. בנוסף התפתח אצלי פעמיים בתקופה הזו אולקוס קטן בקיבה. האולקוס הראשון טופל על ידי סותר חומצה ונרפא כעבור זמן קצר, אך כעבור כשנה הוא התפרץ מחדש ונאמר לי שאיאלץ כנראה לקחת סותרי חומצה בקביעות. השאלה שלי היא האם שילוב שתי התופעות הללו מעיד על סיכון גבוה להתפתחות סרטן המעי הגס? חשוב לציין שככל הידוע לי לא התגלו בקרב בני משפחתי הקרובה מקרים של הסרטן הזה. האם כדי להעריך את הסיכון שלי רצוי שאעשה בדיקה גנטית ספציפית לסרטן המעי הגס? אמרו לי שיש בדיקה כזאת, אך איני מכירה את הפרטים. ושאלה אחרונה, באילו צעדים עלי לנקוט כדי להקטין את הסיכון להתפתחות סרטן המעי הגס? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים חוזרים במעי הגס - תגובה
פרופ' נחום ויסמן19/05/2014לגבי השאלה האחרונה קשה לייעץ אך יש עבודות שלקיחת אספירין עוזרת במניעה.
במחלקות הגסטרובבתי החולים יש ייעוץ גסטרו גנטי. מציע שתתצרי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעבה. זמן קצר אחרי ארוחהנאנא11/05/2014
הי אני בת 51..חשה כאבים בכיבה אם אני רעבה או מודאגת או לחוצה וגם כשאני קמה בבוקר או באמצע הלילה משינה..אובחן אצלי דלקת כרונית בכיבה..הרופא המליץ לי על נקסיום פעממים ביום..אבל לא עוזרלי בכלל..אני לוקחת ותר מחודשיים..מרגישה רעבה עם כאבים בכיבה שעתיים לאחר הארוחה ולפעמים פחות..מה עליי לעשות אפילו לא באלי לאכול לפעמים אבל בלי אוכל או חלב לא נרגעת הכיבה..ואני משמינה מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה ..בבקשה
מימי22/05/2014אני סובלת מכאבים בקיבה ..מה ניתן לקחת חוף מנקסיום שבכלל לא עוזר..ומה אפשר לקחת בזמן כאבבבבבב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעבה. זמן קצר אחרי ארוחה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן26/05/2014קשה לי להגיד בלי לראות את הדוחות ואולי תמונות. מציע ייעוץ גסטרואנטרולוג אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםאנה06/05/2014
שלום, כבר קרוב ל4,5 ימים אני סובלת משלשולים חמורים וכאבי בטן ללא חום וללא הקאות.
ניסיתי כל מיני תרופות, אך שומדבר לא עזר.
מה זה יכול להיות ומתי עליי לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/05/2014כבר עכשיו הייתי פונה ושולח צואה לתרבית ופרזיטים וכמובן מדבר אתו על סיבות אפשריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנינעם06/05/2014
שלום
איזה סוג שומנים מצטברים בכבד שומני?
האם טריגלצרידים או כולסטרול?
קראתי ש 70 אחוז מהכולסטרול הגוף מיוצר בכבד, האם כשיש כבד שומני (שזה בעצם כבד חולה) זה משפיע על ייצור הכולסטרול? או לחלופין על פינוי הכולסטרול העודף?
כבד שומני הוא תוצאה של בעיות בשומנים/עודף משקל/אלכוהול וכדומה, או גם גורם לכשלעצמו להפרעות כלשהן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
פרופ' נחום ויסמן07/05/2014לא ברור לחלוטין מה הסיבה ליצירצ כבד שומני קרוב לודאי עירוב.
דיאטה, הורדה של ההכנסה הקלורית ועילות גופנית יכולים לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רקטלימזי02/05/2014
לפני כחודש עברתי קולונוסקופיה , בה לא נמצא ממצא לאורך המעי. אולם, הרופא הבחין בגוש צואה קשה ברקטום בגודל בין חמישה לעשרה סנטימטר, שלא איפשר ראות טובה של כל חלקי הרקטום. הרופא הבודק המליץ לי על בדיקת מנומטריה אנו רקטלית. עברתי הבדיקה השבוע אך אין לי עדיין תוצאות. בחודשיים האחרונים אני סובלת מתחושה של התרוקנות חלקית( עצירות) ומדימום רקטלי שהולך ומתגבר. בשבוע שעבר עלה חומי ל-39 מעלות וחשתי צמרמורת וכאבים במפרקים. החום היה חד פעמי אך היום - לאחר שבוע- חזרה אותה תחושה והדימום הרקטלי התגבר למרות שהצואה רכה. יש לי תחושה של פצע מדמם ברקטום . יש לי תור לעוד חודש לגסטרואנטרולוג המתמחה ברצפת האגן. האם אני יכולה להמתין לתור או שבשל הדימום והתופעות שלעיל כדאי שאזרז התור? מה זה יכול להיות? קוליטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום רקטלי - תגובה
פרופ' נחום ויסמן05/05/2014אני מניח שפחות סביר שזה קוליטיס, כי הרי לא היה ממצא בקולונוסקופיה.
ההנטייה לעצירות מתבטאת בגוש הצואה שנמצא ויש לטפל ולהגיע להתפנות יומית. גסטרואנטרולוג או רופא רצפת האגן יעזרו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה וגסטרוסקופיה לאבחן פץ ישרון01/05/2014
רופא עור הפנה אותי לרופא גסטרו בגלל כתמי פיגמנטציה על שפה תחתונה על מנת לבחון האם הם קשורים לתסמונת פץ יגרס. לדעת הגסטרו אין מדובר בתסמונת אולם בגלל חששותי וגילי (42) החליט לשלוח אותו לקולונסקופיה וגסטרוסקופיה.
האם יש בדיקה גנטית פשוטה אשר בודקת באופן חד משמעי האם מדובר בתסמונת פץ יגרס? ואז אוכל לחסוך את הבדיקה הפולשנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה וגסטרוסקופיה לאבחן פץ י - תגובה
פרופ' נחום ויסמן05/05/2014בכל מקרה כדאי לראות מעורבות של מערכת העיכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לגלוטןשלומית01/05/2014
שלום,
בת 35, תת פעילות בלוטת התריס (השימוטו), שחלות פוליציסטיות, רקע של סכרת במשפחה המורחבת. אח של אבא חולה ציליאק.
אני מתפנה אחת לכמה ימים...
כבר כמה חודשים בדיאטה, את הבדיקה עשיתי בצום. ביום ראשון לאחר שבת שבה אכלתי יחסית לדיאטה יותר גלוטן מבכל יום.
מצורפות התוצאות.
אשמח לדעת מה זה אומר.
TRANSGLUTAMINASE_IgA תוצאה: ראה הערה
CELIAC SCREEN 2 U/ml
הערות לבדיקות
TRANSGLUTAMINASE_IgA
Celiac Screen ראה תוצאת
CELIAC SCREEN
23-27: גבולי
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לגלוטן - תגובה
פרופ' נחום ויסמן05/05/2014אין לך כנראה צליאק
ביחס לדברים האחרים כולל העצירות את צריכה ייעוץ של גסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק שלשולים רביםש.ע29/04/2014
שכחתי לציין אני בן 54 שסובל מצרבת הרבה שנים ומאבנים בכליות ובכיס מרה. ללא התערבות חירורגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק שלשולים רבים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן05/05/2014המקרה שלך לא מתאים ךייעוץ במסגרת זו. אשמח לייעץ לך או כל רופא אחר בביקור רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות וטעם רע בפההדס28/04/2014
שלום
בתקופה האחרונה (מספר שבועות) אני סובלת מבחילות (ללא הקאות) שבאות והולכות כולל טעם מגעיל בפה
מדי פעם (פחות מהבחילות) אני גם מרגישה מעין תחושת מלאות בבטן העליונה למרות שלא בהכרח אכלתי ארוחה גדולה
אני בת 41 ושוקלת 101 קילו
בדיקות הדם האחרונות שעשיתי תקינות חוץ מעלייה בטריגליצדרים (189)
ורופא המשפחה אמר שברמה הזו אני זקוקה רק לשינוי תזונתי ולא לכדורים
חשוב לי לציין שלפני כשנה וחצי עברתי ניתוח לפרוסקופי של הוצאת כיס המרה בגלל אבנים שהיו בו, ועניין הבחילות שאני סובלת מהן עכשיו התרחש גם כעשרה חודשים אחרי הניתוח ואז עשיתי אולטרסאונד בטן שהראה שהכל תקין וגם תפקודי הכבד היו תקינים
מדוע הבחילות מתרחשות וממה נובעת תחושת המלאות
האם יש קשר לניתוח כיס המרה שעברתי
האם בגלל הניתוח נגרמו לי בעיות כלשהן בעיכול
ואילו בדיקות עליי לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות וטעם רע בפה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן05/05/2014לא חושב שיש קשר לניתוח
ביחס לתלונות פני לרופא גסטרואנטרולוג לבירור וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לקיבה שלי? בת 20נועה16/04/2014
(חייבת לציין שסבלתי מזה בעבר והיה לי שקט לתקופה ארוכה ובזמן האחרון זה חזר) עוד מלפני פסח תוקפים אותי שלשולים וכאבי בטן,בחילות צרבות וגזים,כאילו תחושה ששורף לי בקיבה ממש מלמעלה עד למטה.. לעיתים גם כאבים בחזה..ככה זה בימים האחרונים יום בא ויום הולך חשבתי שזה יהיה מקרה חד פעמי אבל כבר כמה פעמים מאז זה קרה לי..זה ממש סיוט מה עליי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה לקיבה שלי? בת 20 - תגובה
פרופ' נחום ויסמן18/04/2014לפנות לרופא משפחה או גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)