מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיוות בטני קשה לפני הופעותאנונימי04/12/2012
שלום! אני מופיעה בתדירןת גבוהה ..כבר הרבה שנים.
ו עדיין לפני כל הופעה אני מאוד מתרגשת, כל היום יש לי כאבי בטן ושלשולים, לפעמים העיוותים בבטן ממש ממש כואבים
השאלה שלי האם זה מסוכן ומרב לחץ בבטן אני יכולה לגרום לעצמי לבעיות כמו אולקוס או משהו כזה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינתי שאני בת 29
אנונימי04/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיוות בטני קשה לפני הופעות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין07/12/2012זה לא מסוכן. אפשר להיעזר בקל בטן. אפשר להיעזר בטכניקה של ביופידבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לבדיקהיובל03/12/2012
קימים היום מכונים שמאשפרים ניקוי הידרתרפתי כהנה לפני הבדיקה במקום משלשלים וצום
האם זה הוכח כמשהו שהוא אלטרנטיבה ראויה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לבדיקה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/12/2012לא.
המטופלים מגיעים לא מוכנים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה בטניתמורן02/12/2012
שלום,
מזה 3 שנים שאני סובלת מהתקפי הקאות מחזוריים, אשר מלווים בהתקפים מוזרים של בלבול , תשישות ורעד. עד לפני חצי שנה הייתי במעקב ובדיקות אצל רופאי גסטרו מומחים, עברתי גסטרוסקופיה, אולסטראסאונדים רבים, בדיקת התרוקנות הקיבה ובדיקות נוספות... כולן יצאו תקינות (למעט דלקת בקיבה שהתגלתה במקרה אחד, אך זו טופלה באנטיביוטיקה ולאחר ההחלמה ההתקפים לא נפסקו).
הדיאגנוזה הלכה לכיוון של 'מיגרנה בטנית' והפסקתי את המעקב אצל הרופאים.
בשבוע שעבר חוויתי התקף נוסף, והוא היה מאוד חזק - מה שגורם לי לחשוב על חזרה לבדיקות נוספות, שאולי הדיאגנוזה לא נכונה...
שמעתי על סוג נדיר של אפילפסיה - אפילפסיה בטנית סמויה, וגיליתי שהסימפטומים שאני חווה בכל התקף מאוד דומים, אפילו זהים, לאלו אשר מאפיינים חולי אפילפסיה בטנית.
בכל התקף אני חווה את התסמינים הבאים אחד לאחר השני:
1. דקירה או כאב חד בבטן אשר נמשך מספר שניות.
2. הרגשת בלבול, ולרוב גם ירידה בחדות הראייה.
3. בחילות חזקות.
4. הרגשה של תשישות ממש על סף עילפון (היו מספר פעמים שגם התעלפתי למספר שניות).
5. דפיקות לב מהירות מאוד.
6. רעד בלתי נשלט בגפיים, כולל נקישות שיניים, אשר נמשך בסביבות רבע שעה.
7. ברוב המקרים - הקאה אחת או יותר (לפעמים אני לא מקיאה).
8. ברוב המקרים - הירדמות ללא שליטה.
כשההתקפים רק התחילו לפני כ-3 שנים, זה היה קורה בערך פעם בשבוע... בחצי שנה האחרונה לא היו, ועכשיו חזרו בערך פעם ב-3 שבועות / חודש.
האם קיים סיכוי שזו באמת אפילפסיה בטנית?
אילו בדיקות ניתן לעשות כדי לאבחן באופן סופי אם זו אפילפסיה או לא?
אני בת 22, וחוץ מההתקפים האלו אני בריאה בדר"כ.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה בטנית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/12/2012אין לי נסיון בנושא. ב-10 שנותי כגסטרואנטרולוגית גם אני וגם הקולגות שלי משיבא (כ-20 רופאים) לא נתקלו במטופל עם "אפילפסיה בטנית". ייתכן שלנוירולוגים יש יותר נסיון בנושא וכדאי להתייעץ עם נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתיחן 129/11/2012
שלום רב
בגסטרוסקופיה נמצא בקע סערפתי 5 ס"מ האם זה בקע גדול
ואני מאוד סובלת לאחרונה צרבות מכל מה שאני אוכלת לפעמים גם רפלוקס
מה לעשות אני לוקחת לוסק האם לקחת באופן קבוע זה לא פוגע
אודה לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/11/2012זה בקע גדול, אבל עדיין אפשרי להשתלט על הרפלוקס עם לוסק מידי יום ושמירה על תזונה מתאימה. מומלץ לפנות לדיאטנית בעניין זה. אם מקפידים על תזונה ונוטלים לוסק מידי יום ועדיין מאוד סובלים קיימת אפשרות של ניתוח לתיקון הבקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חן 130/11/2012תודה לתשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולוטאל...?!יוסי28/11/2012
שלום רב,
אובחנתי כסובל מתסמונת המעי הרגיז,ונרשמה לי התרופה קולוטאל.
ברצוני לדעת מהו מנגנון פעולתה,ואיך בדיוק קולוטאל פועלת ועוזרת לסובלים ממעי רגיז?!
תודה רבה מאוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך...
יוסי28/11/2012עוד שתי שאלות נוספות בנושא:
1.מהו השריר החלק במעי?
2.תוך כמה ימים,מושגת השפעתה האופטימאלית של תרופה זו?
שוב,תודה רבה מאוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולוטאל...?! - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/11/2012התרופה מרפה שריר חלק (שאיננו בשליטתנו בשונה משרירים ביד וכד׳) ומקלה על הכאב הנובע מהתכווצות השרירים. המטרה היא הקלה על כאב- זה לא מרפא את התסמונת וגם לא כדאי לצפות לכך כי אז מתאכזבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולוטאל...?! - תגובה
פרופ' נחום ויסמן17/12/2012עיקר הפעולה בספיחת חלק מהגזים הנוצרים במעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת נוראאתי26/11/2012
שלום רב
אני בת 41 סבלתי בעבר פעמים רבות מחיידק ההליקובטר וטופלתי באנטיביטיקה שעזרה ברוב הפעמים .
מזה כמה חודשים שהמון דברים שהייתי יכולה לאכול בעבר אינני יכולה לאכול .כמו פסטות גבינה בולגרית שניצל תירס גבינה צהובה פיצה ועוד ועוד ... אני סובלת מהמון גזים בטן נפוחה עליה במשקל צרבות נוראיות אינני אוכלת מסודר אולי גם זו אחת מהסיבות הכי מפריע בלילות הבחילות טעם או מר מאוד בלשון או חמוץ מאוד בלשון ואפילו עד להקאות . פניתי לרופא שנתן לי שוב טיפול להליקובטר ללא בדיקה אמר שהסימנים מתאימים אך ללא הועיל הטעם בפה הורג אותי יש לציין שבעיקר אני אוכלת בלילה ובמשך היום לא אוכלת אלא קרקרים
למה הטעם בלשון ?למה הבחילות ולמה אינני יכולה לאכול דברים שהייתי אוכלת?
הפנו אותי לדיאטנית האם היא תוכל לעזור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת נורא - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין27/11/2012לבעיות במערכת העיכול אין תמיד רק הסבר אחד, ההליקובקטר קרוב לוודאי לא מסביר את כל תלונותייך. יכול להיות שמדובר ברפלוקס/רגישות בקיבה/סטרס וכו'. לא ניתן לאבחן בפורום בעיה ממושכת שלא נפתרה ביעוצים חוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת גסטרורפי25/11/2012
שלום רב,
אני בן 39 לאחרונה לאחר צרבות עברתי בדיקת נשיפה לחיידק הליקובקטר אשר נמצאו חיוביים וטופלתי ע"י אנטיביוטיקה וסימבסטין.
במקביל עברתי בדיקת דם ונמצא בבדיקת parietal cell ab positive 1:80.
בעקבות כך הופניתי לרופא גסטרו ששלח אותי לבדיקת גסטרו.
היום קיבלתי את התוצאות ואני לחוץ מאוד לאור העובדה שרופא הגסטרו יוכל לקבלני רק בחודש ינואר, אנא סיוע בפיענוח והסבר האם יש לי ממה לחשוש?
להלן התוצאות:
אבחנות: duodenitis mild
מקור הדגימה: PYLORIC ANTRUM
פרורי רירית אנטרום קיבה המראים דלקת כרונית קלה עד בינונית. לא נראו HP.
M43000 INFLAMMATION,CHRONIC,NOS
T63600 PYLORIC ANTRUM
מקור הדגימה: GASTRIC CORPUS
פרורי רירית גוף קיבה, כמות תאים פריאטליים שמורה. נראתה דלקת כרונית קלה. לא נמצאו HP.
T63500 GASTRIC CORPUS
M43000 INFLAMMATION,CHRONIC,NOS
אנא השיבו לי עם מלוא הפרטים שתוכלו למסור
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת גסטרו - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/11/2012ממצאים מינימליים.
אין סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה מסוג קנדידהסולי18/11/2012
אני בת 41 סובלת מקנדידה זה מספר שנים,שמעתי שיש
טיפול חדשני חד פעמי של חומר שמזריקים לנרתיק באופן חד פעמי.
לקחתי כדורי פלוקנול אולם הקנדידה לא מרפה.
ברצוני לשאול כיצד ניתן להפטר מהטפילה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה מסוג קנדידה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/11/2012לפנות לפורום גינקולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטוז כחומר לא פעיל בכדורים?!יוסי18/11/2012
שלום,
אני מאובחן,כבן אדם עם צליאק.
מעולם לא עברתי בדיקה לרגישות ללקטוז,אבל...לאחר ששמתי לב,כי לאחר שתיית חלב,ו/או אכילת מוצרי חלב,אני סובל מכאבי בטן ותכיפות גבוהה להיכנס לשירותים - הבנתי כי כנראה;אני רגיש גם ללקטוז/מוצרי חלב בכלל.
רשמו לי 2 כדורים (לא בשביל טיפול ברגישות ללקטוז),אשר מכילים ביחד כ200מ"ג לקטוז.
א.שאלתי היא:האם כמות זו של לקטוז (המצויים כחומר לא פעיל בכדורים הנ"ל),הינה משמעותית ביחס,לכמות הלקטוז,אשר מצויה בכוס חלב,או אכילת מוצרי חלב לדוגמא - ולכן מומלץ לי להפסיק ליטול כדורים אילו?
ב.בכלל כמה לקטוז (במ"ג,או גרמים) מצוי בכוס חלב לדוגמא,ו/או בגבינות קשות לדוגמא?
תודה רבה מאוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז כחומר לא פעיל בכדורים?! - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/11/2012יש טבלאות באינטרנט של כמות לקטוז במוצרים שונים.
בכוס חלב כ-10 גר' בכדורים 200 מ"ג=0.2 גר'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ לי להפסיק ליטול כדורים אילו?
יוסי18/11/2012ראשית,תודה רבה לך על תשובתך.
האם כתוצאה מכך - מומלץ לי להפסיק ליטול כדורים אילו?
*אחד מהם מכיל 97 מ"ג לקטוז,ועליי לקחתו 3 פעמים ביום.
שוב;תודה רבה מאוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ לי להפסיק ליטול כדורים אילו? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/11/2012כמות הלקטוז בכדורים זניחה ואין צורך להפסיקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטוז כחומר לא פעיל בכדורים?! - תגובה
פרופ' נחום ויסמן17/12/2012הכמות בכדורים קרוב לודאי לא תגרום לך לתופעות לוואי.
במבחן לקביעת רגישות ללקטוז נותנים בד"כ 50 גרם של לקטוז.
בכל 100 סמ"ק של לקטוז יש כ-4.5 גרם לקטוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מ"ג,או גרם של לקטוז,יש בכוס חלביוסי17/11/2012
שלום רב,
השאלה בכותרת;אודה לכם מאוד,אם אקבל מיכם תשובה על כך - זה חשוב לי.
תודה רבה מאוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מ"ג,או גרם של לקטוז,יש בכוס חלב - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/11/201210-12 גר' לקטוז בכוס חלב (200 מ"ל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה לא מוסברת במשקלאלעד15/11/2012
שלום,
בן 33, בריא בד"כ, לפני כחצי שנה החלה ירידה לא מוסברת במשקל (גובהי 1.75, וירדתי מ 68 ל- 62 קילו ב5 שבועות, ומאז המשקל יציב אך לא עולה גם לאחר הגברת צריכת הקלוריות). בדיקות דם תקינות, תרבית צואה תקינה, כנ"ל בלוטת התריס, תפקודי כבד ובדיקת דם לאיתור צליאק. היציאות רכות, בין פעמיים לשלוש ביום (לרוב פעמיים).
תחושת צורך בהתרוקנות בסביבות שעתיים אחרי האוכל. הצואה צפה, צבעה בהיר (ממש צהוב בדר"כ), ולעתים תכופות נראה כי אינה "מהודקת" ונוטה להתפורר. ניסיונות להימנע ממוצרי חלב לא הועילו. נשלחתי לבדיקת הליקובקטר פילורי (בעוד שבועיים). האם ייתכן וזהו הגורם? אבהיר כי לא שיניתי דבר באורח חיי טרם הירידה במשקל, ולאחר הירידה במשקל אף הפחתתי מכמות אימוני הכושר שאני מבצע במטרה לאפשר גוף מנוחה והוצאה קלורית פחותה, אך עדיין ללא הצלחה לעלות במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה לא מוסברת במשקל - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/11/2012לפי מה שאתה מתאר אין שום תלונה המכוונת בהכרח לבעיה במערכת העיכול. הירידה במשקל נבלמה והמשקל יציב, לעתים להניח לנושא ולא להישקל כל יום/כל שבוע פותרים את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות קשות ודם בצואהארז13/11/2012
שלום רב,
אני בן 44 , מעשן , ועובד כעצמאי , בעבודה הכרוכה במתחים ולחצים.
אני סובל מצרבות קשות מאוד , בחילות והקאות, כאבים בצלע ימין ובמפתח הלב.
אתמול התווסף לזה גם דם בצואה. -- בכוונתי לפנות לרופא משפחה , אך רציתי לדעת
קודם , מה הסיבות לבעיות הנ"ל והאם חלילה יש חשש לסרטן?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות קשות ודם בצואה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין15/11/2012כל תלונה מכוונת לבעיה אחרת. צרבות לרוב לא נובעות מסרטן אלא מרפלוקס.
דימום בצואה יכול להיות מטחורים, אבל קיימת אפשרות שמדובר בבעיה רצינית יותר ולכן חובה להיבדק.
אין קשר להרניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שאלהתותי13/11/2012
אני מקווה שזה הפורום המתאים..
אני בת 31, לרוב בריאה.
מזה כשלושה חודשים אני סובלת מבטן נפוחה וכאבים בבטן שמאל.
בדיקת צואה לפרזיטים יצאה תקינה, בדיקות דם כנ"ל.
בדיקה גניקולוגית ברוך השם תקינה.
בדיקת צליאק תקינה, ועוד שבוע אני עושה בדיקת נשיפה ללקטוז.
בדיקת גסטרו בעוד שבועיים. ללא עצירות או שלשול משהו מיוחד.
אתמול בקרתי את נטורופתית לאבחון קנדידה דרך גלגל העין, קנדידה היא לא
מצאה אצלי אבל חולשה בכבד, נשירת שיער, מיגרנות תכופות ופטריה בנרתיק.
היא יעצה לי להתחיל ליטול פרו-ביוטיקה בקפסולות וכן ליטול קנדיקיקין (נדמה לי שזה השם).
כמו כן נתנה לי תפריט לקנדידה (אעפ"י שאין לי), ללא קמח וסוכר.
אמרה שזה יפתור לי את הרגישות בבטן ואת הנפיחות והכאבים.
לפני שאני מתחילה את כל התהליך הזה, כולל פרידה מכל מה שטעים (50% מכלל
המזון), רציתי לשאול אם זה בכלל נחוץ לי.
לא ניתן ליטול פרוביוטיקה ללא קשר לתזונה כ"כ קפדנית???
האם זה מה שיעזור לי בכלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/11/2012האם זה יעזור- לא נדע אם לא תנסי.
אפשר לקחת פרוביוטיקה בגלי המגבלות התזונתיות בשלב ראשון.
כלכלה דלת סוכרים תמיד יותר נוחה לבטן גם בלי שום קשר ל"קנדידה" כזאת או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך.
תותי18/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמור11/11/2012
שלום רב, במשך ארבעת החודשים האחרונים אני סובלת מכאבי בטן שבאים והולכים. כאבי הבטן אינם ממוקדים באזור אחד (כל פעם כואב לי במקום אחר) מדיי פעם הכאב מעיר אותי משינה... הכאבים מעט שורפים, פעם חדים ופעם עמומים לאחרונה הם מתמקדים מתחת לצלעות בצד שמאל, כמו כן אני גם שומעת המון רעשים מהבטן שלי בעיקר בלילה במצב שכיבה...
עברתי בדיקת גסטרוסקופיה שיצאה תקינה + US בטן עליונה שיצא תקין מלבד המנגיומה בכבד(שלא אמורה לכאוב) בדיקות שתן וצואה תקינות + u.s וגינלי שיצא תקין ובדיקות דם שיצאו תקינות
לטענת הגסטרולוג יש לי מעי רגיז בנוסף לרגישות ללקטוז, ובדיקת צליאק יצאה תקינה - מה עוד אפשר לעשות על מנת להקל על הכאבים... (לפעמים הם בלתי נסבלים) היציאות משתנות פעם משלשלת ופעם עצירות, השבוע שניגבתי(מצטעת על התיאור) ראיתי ממש מעט דם על הנייר וגם זה לא פעם ראשונה שזה קרה ..... האם יש המלצה על עוד בדיקות רפואיות? .
התחלתי גם טיפול בביו-פידבק אשמח לעזרה האם יש המלצה על בדיקות נוספות?
אני בת 27 1.60 שוקלת 55 יש תנודות במשקל לאחרונה פעם יורדת ופעם עולה (בסביות השני קילולכל כיוון )
סליחה על החפירה ותודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/11/2012במעי רגיז חלק מהטיפול הוא ליצור יחסי אמון עם הרופא המטפל. הפורום לא יכול להוות תחליף לרופא במקרה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילותיהודית08/11/2012
שלום, אחותי בת 68 עברה לפני 10 שנים ניתוח להוצאת רחם ושחלות בעקבות סרטן שחלות ועברה טיפול כימותרפי. מזה שבועיים היא חשה הרגשה כללית לא טובה ובעיקר בחילות. היא לוקחת כדור קרטיה וכדור נורמטן ללחץ דם. הפעם בבית המרקחת
נתנו לה את הכדור הגנרי ולא קרטיה מקורית) וגם נתנו לה כדור נורמלול במקום נורמטן ללחץ דם. בנוסף מספר ימים לפני שהתחילה להרגיש בחילות היא היתה במסעדה ואכלה מאכל של פירות ים. היא הפסיקה עם הכדורים ועדיין היא מרגישה בחילות. דווקא לאחר שהיא אוכלת היא מתחילה להרגיש בחילה. בימים האחרונים גם היה לה כאב בגב העליון(במקביל לקיבה). עשתה בדיקות דם ושקיעת הדם היתה 30 (לפני כחצי שנה היה 22) שאר הבדיקות הדם בסדר ספירת כדוריות דם לבנות 6.6. מה צריך לעשות ואיך אפשר לדעת ממה נובעות הבחילות? האם יש טיפול לבחילות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/11/2012בחילות יכולות לנבוע מסיבות רבות ואין דרך לאבחן בפורום רק על סמך הנתונים שנמסרו. להקלה על בחילות עד שפונים לרופא פרמין/מוטיליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)