פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים
    ענת
    04/02/2013

אני בת 39 נוטלת קרדילוק 2.5 מג עקב לחץ דם. לפני כ 4 שנים עברתי קולנסקופיה עקב שלשולים שנמשכו זמן רב שיצא תקין ואז רצו לעשות בירור של גסטרוסקופיה אך נרתעתי מהבדיקה. אני נשאית הליקובקטור ופען אחת עברתי טיפול משולש לפני שלוש שנים. עכשיו אני שוב עם שלשולים כבר שבועים פעמים עד שלוש ביום וזה קצת מטריד אותי. מה ניתן לעשות? והאם מקרה זה מחייב גסטרוסקופיה? הסיבה שאז רצו כי המוגלובין היה גבולי 11.8 ואני כל הזמן עם המוגלובין כזה . אשמח לחוות דעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• שלשולים - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    17/02/2013

שלום

יש להשלים את הבירור כפי שהומלץ לנסות ולאבחן את הבעייה כמוצליאק למשל, ואז ניתן לתת טיפול מכוון בבעייה

בהמלחה

דר אלכס גלר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד
    מאיר
    03/02/2013

בן 38
    מזה מספר חודשים אני סובל מגרד בפי הטבעת (כולל קצת בפנים יותר), בעיקר לאחר יציאות (אף שאני מנקה עצמי היטב עם מים). בדרך כלל יש הפרשה.
    לפעמים זה מלווה בתחושת שריפה באיזור. ודם שמופיע על הממחטה לחה לאחר ניגוב.
    הייתי מספר פעמים אצל כירורג שבדק ומצא קצת טחורים פנימיים, וטופלתי בשלל תכשירים (רקטוזורין- פרוקטוזירן- פרוקטוגליבנלול- פרוקטופאם- טבע קואטן וכו') והתופעה לא חלפה.
    הכירורג המליץ לי לפנות לרופא גסטרו.
    ברצוני לשאול מה יכולה להיות הסיבה לכך ? ומה הבדיקות הדרושות לאבחנה ?

לקביעת תור
    סגירה
    גרד

הוספת תגובה

• גרד - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    03/02/2013

שלום

אתה בטיפול אצל פרוקטולוג, מה יותר טוב מלשאול אותו. הייתי כמוכן משלים תרביות צואה לשלול פרזיטים

בברכה

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בגרון
    יעל
    03/02/2013

בת 60. עקב תחושת גוש בגרון נבדקתי ע"י א.א.ג, אק"ג, צילום חזה, וק"ת, שבו נצא בקע סרעפתי גולש.
    איני סובלת מצרבות או רפלוקס אלא רק מתחושת גוש בגרון.
    האם קשור לבקע?
    מה הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בגרון

הוספת תגובה

• גוש בגרון - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    03/02/2013

שלום

לא הבקע אינו קשור. התמונה הקלינית מתאימה נקראית בלועזית גלובוס היסטריקוס ומופיע בעיקר בנשים, ומקורה כפי ששמה מצביע - נפשי. הייתי ממליץ בכל מקרה להשלים את הבירור עם גסטרוסקופיה לשלול ממצא אחר בושט. צילום וק"ת אינו נחשב כבדיקת ברירה ב 2013

בברכה

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעה
    רחל
    02/02/2013

תודה מראש לתשובה. אני בת 60 בריאה חוץ מ....מלפני שבועיים לא יכולה לבלוע מוצקים רק נוזלים. האמת שכבר לפני כשנתיים הרגשתי מין חנק כזה בגרון והייתי אוכלת וכמעט נחנקת.מאז אוכלת ממש בזהירות אבל עכשיו בכלל לא יכולה מוצק. אני לועסת וכשהאוכל רוצה להיכנס לא מסוגלת לבלוע . בשבועיים האחרונים הייתי בבדיקת א.א.ג גם עשיתי עם סיב ותקין .בבדיקת גסטרוסקופיה ושט תקין .תרסריון תקין. חיבור קיבה ושט 36 סמ. קיבה גסטריטיס כרוני קל ופוליפים קטנים בגוף הקיבה- פונדיק? מהו פונדיק?[ ביופסיות מהקיבה]
    אבל מה לעשות יכול להיות שזה בראש ואני פוחדת לאכול שמא אחנק? גם זו בעיה למי לפנות? אני מרגישה שהאוכל בפה אין לי אויר יכול להיות שזה קשור ללב או לריאות או בראש? אנא עיזרו לי תודה רבה מראש רחל

לקביעת תור
    סגירה
    בליעה

הוספת תגובה

• בליעה - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    03/02/2013

שלום

את צריכה לפנות לרופא גסטרו ולעשות בדיקות מנומטריה של הושט. בעיות בתפקוד הושט יכולות לגרום לתופעות שציינת. כמוכן יתכן ומדובר בבעייה מוירולוגית ובירור זה ע"י נוירולוג

בברכה

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמלים וביצים שחורות בצואה
    סיוון
    02/02/2013

שלום,
    אני בשבוע 30 להריון. אתמול, לאחר שהורדתי את המים לאחר מתן צואה, ראיתי כ-20 נמלים (הקטנות, החומות-ג'ינג'יות) בתחתית האסלה. הבוקר נתתי שוב צואה, והפעם היו גם ביצים קטנות שחורות (בגודל של שומשום), אשר לאחר "פיצוץ" של אחת מהן - ראיתי שבתוכן יש את אותן נמלים.
    אציין כי אין לי גירוד/ כאבים/ בחילות/ הקאות או תופעות לוואי אחרות, פרט למה שאני רואה בצואה עצמה.
    האם אכן מדובר על נמלים ולא על תולעים? האם העובדה שאני בהריון קשורה או מחמירה את המצב?
    מהו הטיפול הדרוש כעת?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• נמלים וביצים שחורות בצואה - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    02/02/2013

שלום

רק לעיתים רחוקות אני ללא מילים, וכן זאת אחת מהן. מציע לפנות לרופא המטפל ולעשות תרביות צואה

בברכה,

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עיכול
    mor
    01/02/2013

שלום,
    אני בת 23 וכבר שלושה וחצי חודשים (בערך) סובלת מבעיות במערכת עיכול.
    בחודש חודשיים הראשונים סבלתי פעם בשבוע לאחר שאכלתי אוכל לא מאוד בריא מהקאות ושלשולים בשעות הלילה המאוחרות.- אז הנחתי כי מדובר בצירוף של קלקולי קיבה מקריים.
    ובמהלך התקופה סבלתי מבחילות וסחרחורות(יחסית קלות) המלוות בעיייפות ובתחושת חולי. - רופא אא"ג איבחן כוירוס תקופתי.
    בחודש וחצי האחרון מצבי החמיר ושלוש-ארבע פעמים בשבוע היו לי שילשולים בעיקר בלילה ובחילות במהלך היום בתוספת כאבי ראש, סחרחורות, עייפות, נזלת,ולעיתים נפיחות בבטן לאחר אוכל.
    בנוסף במהלך התקופה סבלתי גם מדלקת בעיניים.
    ביצעתי את הבדיקות הבאות:
    חיידקים בקיבה,צואה וCT בטן - בכולם הכל תקין למעט בדיקות דם המראות על נוכחות דלקת.
    (ללא ירידה משמעותית במשקל, ללא חום וללא מחלות מעיים במשפחה).
    בשלושה שבועות האחרונים אני אוכלת רק פעם-פעמיים ביום ורק אוכל קל לאיכול (אורז,פרכיות אורז,ירקות מבושלים ומרק) ונמנעת מלחם/חיטה וממוצרי חלב.
    למרות שכמות השלשולים ירדה ולמעשה יש לי עצירויות מידי פעם כשאני אוכלת אוכל שנחשב קל לאיכול הגוף עדיין מגיב בשלשולים במקרה הרע או בדר"כ בקקי באמצע הלילה .
    בנוסף במהלך תקופה זאת כל דבר שאני אוכלת גורם לבטן שלי להתנפח ואני מרגישה בחילות, סחרחורות (קלות),עייפות, תחושת חולי וכאבי ראש לעיתים.
    בנוסף קיבלתי אנטיביוטיקה - ציפרו.
    בזמן האחרון מרגישה בבטן מצד ימין אמצע-למעלה תחושת אי נוחות עם קצת כאב ותחושת צריבה קלה.

אודה לעזרתכם הדחופה באבחון הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עיכול

הוספת תגובה

• בעיות עיכול - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    01/02/2013

שלום

הבעייה מורכבת ולא ניתן לתת פתרון בצורה זאת. עם כל הקושי יש לפנות לרופא גסטרו עם כל הנתונים ולנסותף לא תמיד אפשרי, לתת פתרון לבעייה

בברכה,

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה בהירה -חרדל ואכילת שקדים
    מאיה
    31/01/2013

שלום רב,
    אני בת 20 ובשבועיים האחרונים יש לי צואה שצבעה בהיר -בצבע חרדל.
    עליי לציין שמסיבה בריאותית אחרת -מיגרנה עם אאורה ,אני אוכלת כמות דיי גדולה של שקדים מידי יום - בין 70 ל100 גרם. מאחר ובכמות הזו של השקדים יש את המינרלים(מגנזיום) והויטמינים (B2) המטפלים בבעית המיגרנה.
    האם לדעתך הדבר משפיע על הצבע הנ"ל של הצואה?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• צואה בהירה -חרדל ואכילת שקדים - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    31/01/2013

שלום

מודה ומתודה שאין לי מושג האם שקדים גורמים לצואה בצבע חרדל. זו כמות דיי גדולה של קלוריות בכל מקרה. ישנם סיבות רבות לצואה בהירה והייתי ממליץ לפנות לרופא המשפחה לבצע בדיקות דם

בברכה

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה קולונוסקופיה
    אורי גרינברג
    29/01/2013

שלום נשלחתי לבדיקת קולונוסקופיה בגלל ברור אנמיה ועצירות נמצאו פסאודו מלנוזיס קולי וסעיפים בודדים למה הכוונה
    תודה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה קולונוסקופיה - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    29/01/2013

שלום

מלנוזיס - רירית מעי גס נהיית כהה כתוצאה משמוש כרוני בלקסטיבים - צריך לקבל יעוץ גסטרו כיצד להפסיק לקסטיבים
    סעיפים - מעין שקעים שמופיעים בדופן המעי הגס עם הגיל ולרוב לא עושים בעיות

בברכה

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NAFLD NASH
    מאיר
    28/01/2013

מה הדרך לאבחן בין המחלות (כבד שומני - כבד שומני דלקתי) ?
    מה בעצם יכול לעורר חשד שמדובר על יותר מרק כבד שומני, והתפתחות דלקת?
    והאם 2 המצבים הפיכים באמצעות ירידה במשקל ופעילות גופנית?
    האם נדרש מעקב שונה ב - NASH מאשר ב- NAFLD ? אם כן מהו ?
    אני מבין ש US רגיל לא מצליח לאבחן דלקת כבדית. מתי יש התוויה ונדרש לבדוק באמצעות בדיקות מיוחדות ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    NAFLD NASH

הוספת תגובה

• NAFLD NASH - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    29/01/2013

שלום

מורכב מאד. אתה צריך לפנות למרפאת כבד להערכה. לעיתים יש צורך בביופסיית כבד

בברכה

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן שזה לא במקום ביקור אצל רופא

מאיר
    30/01/2013

אודה לך אם בכל זאת תוכל לענות על השאלות גם אם לא מדובר בייעוץ פורמלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן שזה לא במקום ביקור אצל רופא - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    30/01/2013

שלום

כפי שניסיתי להסביר הנושא מורכב, ולא ניתן לענות באופן שטחי. את תשובתי כבר קיבלת, צריך לפנות להפטולוג ויתכן שצריך ביופסיית כבד לענות על שאלתך זו

בהצלחה

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב עמום בצד ימין ותופעות נוספות
    רינת
    28/01/2013

שלום רב,

אני בת 30, לפני כחודש חליתי בשפעת מאוד קשה והבנתי שזה ויראלי אז המתנתי שזה יעבור. במהלך המחלה הפיעו סחרחורות בחילות וכאב עמום בצד ימין בבטן העליונה, לעיתים ברום הבטן, לעיתים לכיוון המותן.הסימפטומים נשארו לאחר ההחלמה של השפעת וכעת אני מרגישה נפיחות בבטן, בחילות מדי פעם, כאבים לאחר האכילה, טעם מוזר בפה והיציאות שלי הן בצבע חרדל-חימר כזה. אני נורא חוששת כיוון שסבא שלי חולה בסרטן המעי ודרכי המרה ואני פשוט מדוכאת מאוד.

יש לי ילד קטן בן שנתיים ואני חיה כל הזמן בפחד שיקרה לי משהו כי אני מרגישה שלא מתייחסים לטענות שלי ברצינות הראויה. הכאב העמום בצד ימין הוא תופעה שכבר חזרה על עצמה מספר פעמים, עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה- הרופא בדק אותי במשך פחות מ-10 שניות ואמר שהכול תקין. גם רופאת המשפחה אמרה שמעבר לא.ס בטן ובירור גניקולגי (שגם יצא תקין) אין מה לעשות.

מה עליי לעשות?

הוספת תגובה

• כאב עמום בצד ימין ותופעות נוספות - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    29/01/2013

על פני השטח עושה רושם שעשית את הבדיקות הנדרשות, אנא בקשי בדיקות מעבדה לתפקודי כבד, אולטראסאונד לכליות וחזרי לרופא לבדיקה ולמעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    שרה
    25/01/2013

שלום
    אתמול ביצעתי בדיקת קולונסקופיה עקב כאבי בטן צד ימין למשך 4 חודשים.
    ממצא :טחורים פנימיים מה זה אומר?? והאם זה ורם לכאבי בטן??

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• בדיקה - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    27/01/2013

שלום

טחורים הם ממצא שכיח באזור פי הטבעת. אינם גורמים לכאב בטן. בד"כ קולונוסקופיה אינה בין השלבים הראשונים בבירור כאב בטן, ועל כן את צריכה לפנות לרופא המטפל להשלמת הבירור

בברכה

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן מקרקרת
    לרה
    24/01/2013

שלום רב,
    הבטן שלי מקרקרת לי גם כשרעבה וגם כשאני מסיימת לאכול או סתם כזה... וגם כשאני שוכבת...
    מה אפשר לעשות? ממש שומעים רעש ולא נעים....
    בנוסף כשאני מסיימת לאכול (עובר 10-20 דקות), ואני שוכבת אז עולה לי כמו שולה בסוף של החזה התחלה של הבטן... מה יכול להיות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בטן מקרקרת

הוספת תגובה

• בטן מקרקרת - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    27/01/2013

שלום

בטן מקרקרת - בד"כ תופעה נורמלית
    לאחר אכילה את מתארת תופעת רפלוקס, ואת צריכה לפנות לרופא המטפל שבהתייחסות לגילך (שלא צוין) יכוון את הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ששה חודשים ..
    ש
    24/01/2013

זה קרה שלושה שבועות לאחר חתונתי והתחלת עבודה חדשה.
    באמצע העבודה התחלתי להרגיש כאבים חזקים בבטן התחתונה מהטבור ועד למטה..
    ראיתי שזה מתמשך חודש הלכתי לרופא נשים נשלחתי למיון , שבוע בבית חולים מחלקת נשים חשש לPID ,נשלחתי הביתה להמשך טיפול בכדורים, לא עבר, הכאב רק גדל נשלחתי שוב למיון והושפזתי שבוע שוב במחלקת נשים ושוב שלחו אותי עם כדורים לPID משוג אחר.
    לקחתי לפי הוראות הרופא וזה רק גדל הכאב. הלכתי לרופא פרטי (נשים) ושלח אותי לאורודינמיקה שלח אותי לעשות רצפת האגן עשיתי אך לא עזר כאב יותר. חזרתי לאותו רופא ושוב שלח אותי להמשיך המשכתי את הטיפולים איך שוב לא עזר חזרתי אליו ושלח אותי לעשות בדיקת ציסטוסקופיה (הכל תקין).
    הלכתי לבקש מרופא משפחה קולונוסקופיה, עשיתי וקיבלתי כדורים librax לחודש ונשלחתי לרופא פקורטולוגי היום הייתי אצל רופא טען שאין שום ממצא לטחורים ובדרך כלל זה בא אחרי חוקן שלח אותי לעשות שוב קולונוסקופיה כי הקודמת לא הייתה טובה. אני מזה כבר חצי שנה מרופא לרופא ולא יודעים מה יש לי.
    אני מספרת כאן את הבעיה שנוצרה אוליי תוכל לעזור לי:
    הכל התחיל מכאבי בטן תחתון מתחת לטבור וגם הטבור עצמו לאחר מכן זה גדל וכאב יותר למשך כל היום והלילה. לאחר חודש הגיע הכאבים גם לאיזור האגן כך שאני לא יכולה להתכוףף לשבת מעל חמש דקות על כיסא, להרים רגליים על השפא בכיף, לישון על הצד ועל הבטן , אלה רק על הגב שגם זה מתחיל לכאוב לי נורא עם הברכיים אבל הכאבים באגן ממש חזקים שבברכים פחות , עייפות כל היום , חולשה כללית בגוף חוסר תפקוד מלא מזה כבר התחלתי את השביעית. אני נורא רוצה להביא ילדים אך זה מונע ממני נורא כואב לי באיזור שתפקוד המיני שלי לא יכולה, האיזור רדום כך שלא מרגישה כלום.

הודע לך מאוד לקבל את עזרתך.
    זה רק הולך ומחמיר בבקשה תעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ששה חודשים ..

הוספת תגובה

• רציתי לציין ..

ש
    24/01/2013

יש לי חוסר g6pd ריפלוקס שהוצאו פוליפים ודלקת ושטית
    ואני רק בת 29

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ששה חודשים .. - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    27/01/2013

שלום

את מתארת בעייה מורכבת, שלא ניתן לפתור על דפי האינטרנט. אנא פני לרופא המטפל

בברכה,

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה בכל אופן.

ש
    29/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי ביופסיה
    רוביק
    20/01/2013

שלום רב,
    אילו ממצאים מתגלים, בדרך כלל, בביופסיה שנלקחה במהלך קולונוסקופיה, כאשר לא נמצאו בקולונוסקופיה עצמה פוליפים או אובדן דם? האם זה שכיח שיתגלו בביופסיה ממצאים שלא התגלו במהלך הקולונוסקופיה עצמה? ואם מתגלים כאלה, האם עשויה להידרש קולונוסקופיה נוספת? טיפול תרופתי? ניתוח? בברכה, לאון

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי ביופסיה

הוספת תגובה

• ממצאי ביופסיה - תגובה

פרופ' נחום ויסמן
    23/01/2013

קשה לענות על שאלה זו. בד,כ נלקחות ביופסיות מאיזור שלא נראה תקין או נראה חשודץ. תיאורטית נתן למצוא גם שינויים רקמתיים שאינם מתבטאים על פני הרירית. בד,כ זה במעי הדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחה מרובה
    ערן
    20/01/2013

שלום רב,
    אני תלמיד תיכון, כבר שלוש שנים יש לי מן בעיה של "הפלצות יתר", כל יום שאני בכיתה אני חייב לפלוט נפיחה ובגלל שמסביבי אנשים אני לא יכול לעשות את זה ובגלל זה "מחזיק" את זה ולא פולט - כתוצאה מזה (כאשר אני מונע את הפליטה) נגרמים לי כאבי בטן נוראיים שמקשים עליי את "ההחזקה" ובכך אני צריך "להחזיק" חזק יותר בשביל לא לפלוט.. לפעמים בעת שאני "מחזיק" את הנפיחה לאורך זמן הכאבים רק הולכים ומתגברים ומתחילים להשמע קולות חזקים מהבטן ( הקולות שיוצאים מהבטן לעיתים כל כך חזקים שהם עצמם נשמעים כנפיחה חזקה)..
    לפני כשנה יצאתי לטיול בחו"ל עם הכיתה ואותה בעיה צצה שם אבל, משום מה, שם המצב הלך והחריף - זה היה טיול של שמונה ימים שרוב הזמן אתה באוטובוס ולא היה יום אחד שלא הייתה לי "התקפת נפיחות" שהייתי חייב לפלוט אבל עצרתי בחוזקה בגלל שהייתי בתוך אוטובוס עם אנשים - בימים האחרונים של הטיול המצב עוד יותר החריף והכאבים הנלווים בעת שאני עוצר את עצמי מלפלוט הלכו והתעצמו עד שהגעתי למצב שאני מרגיש כאילו מערכת העיכול שלי הולכת להתפוצץ.. ברוך השם עברתי את הטיול בשלום, אבל המצב לא השתנה.. עדיין אני מרגיש שאני חייב "להפליץ" כל 5 דקות..
    אז השאלה שלי היא מה לעשות בשביל לטפל בבעיה שלי (אני כבר מזמן מבין שיש לי בעיה וזה לא דבר נורמטיבי)? ואיך אני יכול לבדוק שלא קרה למערכת העיכול שלי שום דבר מסוכן?
    חשוב לי לציין שאני מאוד מתבייש לפנות לרופא המשפחה ששלי בקשר לבעיה הזאת.. אז הפורום הזה הוא תקוותי האחרונה..
    תודה רבה רבה על הסבלנות וסליחה על האורך..

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחה מרובה

הוספת תגובה

• נפיחה מרובה - תגובה

ד''ר אלכס גלר
    27/01/2013

שלום

ישנן סיבות רבות למה שאתה מתאר. יכולה להיות כתוצאה מאי סבילות למוצרי חלב, לעיסת מסטיק רבה ללא סוכר, שתייה מוגזת בכמות רבה וכו. מתבייש או לא תנסה את הרופא, הוא רופא כך שאין צורך להתבייש

בברכה

דר אלכס גלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה