מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן בצד ימיןג'ני28/10/2012
שלום,
אני סובלת מכאבים בצד ימין של הבטן כבר מספר שנים (עברתי שתי לידות תקינות וכרגע בהריון שלישי).
הכאב לא רציף ולא כל כך ברור מאיפה נובע.
בעבר נמצא חיידק הליקובקטור שטופל.
עשיתי אולטרסאונד בטן (תקין) וצילום רנטגן לשלול פגיעה בצלעות (למרות שהכאב נמוך יותר.
נאמר לי שיכול להיות שזה שריר שנתפס ואם היה משהו אחר כנראה שכבר היה מתפתח כי הכאבים התחילו לפני כחמש שנים.
הכיוון היחידי שרופאת המשפחה המליצה זה גאסטרו אבל לא הספקתי לבדוק לפני ההריון.
מה יכולה להיות סיבה לכאבים אלו? האם מספיקה פגישה עם גאסטרולוג או שאין מה לעשות בזמן הריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בצד ימין - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/10/2012כאב בן 5 שנים ללא שום התקדמות או החמרה לא נשמע כמו מצב המחייב בירור בזמן הריון. פגישה עם גסטרואנטרולוג בשלב ראשון נשמעת צעד הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר אסוליןד28/10/2012
האם ניתן להגיע אליך באופן פרטי (לא חבר קופת חולים לאומית)?
איך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שלשול כבר מעל שבועלי27/10/2012
שלום, רציתי לשאול מה זה יכול להיות אם אני משלשלת כבר מעל לשבוע בערך כפעמיים ביום. חשוב לציין שאני חולה במחלת הצליאק ושומרת על דיאטה נטולת גלוטן ובכלל בשבוע האחרון אכלתי רק אוכל של אמא שלי ולא יותר מידיי בחוץ. האם יכול להיות וירוס בטן של יותר משבוע?
אשמח לעזרה,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול כבר מעל שבוע - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/10/2012זיהומים במערכת העיכול יכולים להימשך עד 3 שבועות. שתי יציאות רכות ביום אינן מצריכות בירור או טיפול בשלב ראשון- לרוב חולף מעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יכולת לאכוליפתח27/10/2012
שלום, מבקש עזרה דחופה. אימי מאושפזת מזה שלושה חודשים בבית חולים. הסיבה לאשפוז: התיבשות ואיבוד מלחים בעקבות שלשול חריף, דלקת ריאות, ובמהלך השהייה התגלתה ליגיונלה. כרגע היא נימצאת במחלקת שיקום. עם זאת היא אינה מסוגלת לאכול דבר. גם מה שהיא אוהבת- היא לוקחת ביס ומפסיקה. ואפילו מים קשה לה לשתות. קיבתה עדיין רכה. עלי להוסיף שיש לה לעיתים צניחה של לחץ דם היא נעשית קרה ולבנה. הרופאים טוענים שזה נפשי, אך לא ביצעו בדיקה של מערכת העיכול. אמי רוצה לחיות. ירדה בסביבות 18 ק"ג בשהייה. מה יכולה להיות הסיבה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יכולת לאכול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/10/2012המקרה של אימך הוא מורכב מכדי שניתן יהיה לפתור אותו בהתכתבות בפורום. אם היא נמצא בשיקום ניתן לבקש ייעוץ במרפאה על ידי גסטרואנטרולוג.
עבור אדם מבוגר, אשפוז ממושך ומורכב, רחוק מהסביבה המוכרת וירידה ביכולות התפקודיות בהחלט יכול לגרום לסוג של דיכאון וירידה בתיאבון ובמשקל. זו כמובן לא האפשרות היחידה אבל לא כדאי להקל בה ראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות וחששותמרדכי הצדיק26/10/2012
אני סובל כבר שנים מצרבות קשות. וגם ריפלקוס שהאוכל עולה לפה, ובעצם אחרי הארוחות אני מעלה גרה כשעה.
לאחרונה עליתי במשקל, והתחלתי לסבול מצרבות על מטרידות 24 שעות ביממה, ממש כאבים קשים ושריפות בוערות, שאני מחסל קופסאות טאמס קל צרבת רני שותה עשות ליטרים חלב ופשוט משתגע..
יתכן שתרופה שהתחלתי לקחת לאחרונה גם הוסיפה לכל הענין הזה. (ונלפקסין)
1. מה עושים שזה יפסק . (אני שוקל 150 ק"ג.
2. אני עומד לעשות ניתוח טבעת, האם זה לא יחריף את הבעיה ?! הרופא המתנח טוען שזה יעבור עקב הירידה במשקל, ובאוכל. (ואכן כשהייתי רזה סבלתי הרבה פחות.
3. אני חושש מנזק שנעשה כבר לוושט אחרי צרבות לא נורמליות כאלה, כי קראתי שיכול אפי' להתפתח גידולים, מה אני עושה בכדי לשלול את זה ?
4. לא עשו לי אף פעם בדיקת הליקובקטור, או איך שלא קוראים לו, מומלץ לבקש לרופא שיפנה אותי לבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכמובן תודה רבה! מחכה למענה המומחים
מרדכי הצדיק26/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרבות וחששות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/11/2012אין ספק שיש קשר לעודף המשקל ולעליה במשקל ולכן ירידה במשקל משפרת את המצב.
מכיוון שאתה לפני ניתוח קיבה וממילא מקובל לפני ניתוח לבדוק את ביראות הקיבה על ידי גסטרוסקופיה, ממליצה לעבור גסטרוסקופיה כבר עכשיו שתיתן מענה גם לנוא הושט. נקודה נוספת- כישי צרבות קשות רני/טאמס אינם הפתרון. תתחיל טיפול יעיל יותר בלוסק או דומיו 20 מ"ג פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ואומפרדקסדורון23/10/2012
שלום רב, לפני 4 ימים סיימתי טיפול קצר באטופן בסיומו של הכדור האחרון בבוקר. בערב אותו יום שתיתי מעט האלכוהול והתחלתי לחוש כאבים מוזרים בבטן לאחר מכן המשכתי את סדר היום כרגיל מבלי התייחסות מיוחדת את האטופן לא לקחתי יותר, אך עם זאת הכאבים לא עברו אלא התחזקו. הכאבים החלו ביום חמישי והיום יום שלישי כבר כמעט שבוע עם הכאבים האלו. האם יכול להיות שהאטופן יצר איזושהיא בעיה או דלקת בכיבה. חושב לציין שהשתן והצואה שלי נראים תקינים ואין לי בחילות או סוג של סבל מיוחד מעבר לכאב בטן עצמו. האם להניח לזה עד שיעבור? או שמע יש טיפול שעלול להקל עם הכאב? מחכה לתשובה, תודה מראש דורון.
חשוב לציין כי הומלץ לי להשתמש באומפרדקס במידה וזו דלקת בקיבה, נטלתי כדור אחד בנתיים וטרם הכאב עבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ואומפרדקס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין28/10/2012אטופן עלול לגרום לדלקת בקיבה והיא אינה חולפת לאחר יום אחד של הפסקת התרופה/או התחלת אומפרדקס. כדאי להמשיך אומפרדקס לשבועיים לפחות ובכל מקרה להיבדק אצל רופא מטפל. משך התלונות, הגיל שלך וגורמים נוספים משפיעים על ההחלטה האם יש צורך בבירור נוסף בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בקיבה ולחצים עד החזהדוידוביץ רחל21/10/2012
מזה כמה שעות אני מרגישה גזים מרובים בקיבה. הרגשה שמלווה בלחץ כבד עד החזה הרגשת כובד ברגל ויד שמאל.
שיהוקים רבים. אני סובלת ממעי רגיז.גילי הוא 61 ואני דואגת שזה לא נובע מהלב.
איך אדע? אודה על תשובתך המהירה. האם אני צריכה לגשת למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים בקיבה ולחצים עד החזה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2012אי אפשר לדעת בוודאות וכדאי לפנות למיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהלב ארי נילי21/10/2012
שלום,
בעלי, בן 70 נמצא בקבוצת סיכון לסרטן המעי הגס.
אצל אביו ואחיו התגלה סרטן המעי הגס בגיל 70 ושניהם נפטרו מהמחלה.
הוא מבצא את בדיקת הקולונוסקופיה אחת ל4 שנים. האם עליו לבצע את הבדיקה תכוף יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2012בהנחה שאין בני משפחה נוספים שחלו, גם לא בסרטן רחם/שלפוחית שתן התדירות המומלצת היא כל 5 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות קולונוסקופיהרונית21/10/2012
רקע משפחתי:
-אב בן 75 עם פוליפ סרטני
-אח בן 47 עם פוליפ קטן לא-ממאיר
בת 50 בעת ביצוע הקולונוסקופיה, לא נמצאו פוליפים
מתי לדעתך כדאי לבצע קולונוסקופיה חוזרת
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2012בעוד 5 שנים בהנחה שבקולונוסקופיה ההכנה היתה טובה והבדיקה בוצע במלואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקב נטילת אנטיביוטיקהרונית21/10/2012
שלום רב,
אני נוטלת זינט פעמיים ביום בגלל דלקת בשתן.
האם יתכן שהאנטיביוטיקה הנל גורמת לנפיחות איומה בבטן?
ואם כן כמה זמן אחרי שאסים את הטיפול הבטן תחזור לקדמותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקב נטילת אנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/10/2012בהחלט ייתכן קשר. כדאי לקחת פרוביוטיקה לחודש חודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים והקשר לזריקת קורטיזוןאיתן20/10/2012
שלום,
לפני יומיים קיבלתי זריקת קורטיזון לדלקת גיד במרפק היד. אני לא יודע, אבל מאז הזריקה אני מגהק בקצב מאד גדול. לפני כן לא הייתה לי אף פעם בעיית גיהוקים. האם יש קשר לזריקה ומה עלי לעשות.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעיתי. הכוונה לשיהוקים ולא לגיהוקים
איתן20/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה תופעה בדיוק
גיל23/12/2012קיבלתי זריקת קורטיזון במרפק לפני 36 שעות. מאז אני משהק. איתן - איך השיהוקים הפסיקו לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
איתן23/12/2012התופעה חלפה אחרי מספר ימים, ללא שום טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיהוקים והקשר לזריקת קורטיזון - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/10/2012יש כמה דיווחים בספרות על שיהוקים לאחר הזרקה של קורטיזון לעמוד השדרה ולתוך הוריד. ייתכן שיש קשר גם להזרקה מקומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהוקים אחרי זריקת קורטיזון
עדי מלכה12/02/2013הבן זוג שלי עשה את הזריקה שלשום ומאז הוא לא מפסיק לגהק התקשרנו לרופא שלו שעשה לו את הזריקה והוא אמר שהוא לא יודע על שום קשר בין הזריקה לשיהוקים.
הפורום פה הרגיע אותי כי אני מבינה שזה כן משהו שקרה כבר לאנשים לפניו.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בטן תחתונה ----דחוףףףורדית19/10/2012
בן 54 סובל מטחורים ועצירויות , חש בכאבים בבטן תחתונה ימין כאב לופט את האזור עד כדי התקפלות . לא יודע האם ללכת למיון או לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בטן תחתונה ----דחוףףף - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/10/2012ללכת למיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות לימפה מעוגלות מרובותטלטול17/10/2012
ד"ר שלום רב, בתוצאות סי.טי לעמוד שדרה מותני וסקרלי L1-S1 גיל: 57. התגלו ממצאי לוואי. הייתי שמחה לו היית מסביר מה פירוש ממצאים אלו .
ממצאי לוואי: הודגמה הסננה פוקלית של השומן המזנטריאלי בבטן המרכזית נוטה לשמאל בתוכה קשריות לימפה מעוגלות מרובות בעובי עד 0.8 ס"מ קרוב לוודאי פניקוליטיס.
אנא תשובתך. תודה רבה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות לימפה מעוגלות מרובות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/10/2012פנקוליטיס= מעין דלקת בשומן שעוטף את המעי. יש יותר מסיבה אחת אפשרית ולעתים זה ממצא מקרי וחסר חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר חוזר ?. אחרי שבועייםאלמוני15/10/2012
בבדיקת נשיפה התגלה אצלי הלקובקטור פלורי לאחר שעליתי במשקל ,צרבת,עצירות ,ונפיחות.
ניתן לי 10 ימים מוקסיפן ,לנטון וקלרידקס סיימתי טיפול
חשתי מצויין ירדתי במשקל , חדלו הצרבות וכאבי בליעה.
שבועיים אחרי הכל חזר ? האם חיידק חזר יתכן? מה לעשות??
תודה המיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר חוזר ?. אחרי שבועיים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/10/2012למעט צרבת לעתים - אין קשר בין יתר התלונות להליקובקטר ולכן לא ברור שהוא "חזר". כדאי להשלים תבחין נשיפה חודש מסיום האנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ביציאות 2-3 ביוםציון13/10/2012
שלום רב,בן 44.
מזה 8 ימים מרגיש מיחושים בבטן(לא כאב)ומרבית שעות היום רצון לצאת לשרותים.
כל חיי הייתי יוצא לשרותים פעם ביום בבוקר.
בימים האחרונים יוצא פעמיים ולעיתים 3 פעמים ולעיתים מרגיש שאחרי שהייתי בשרותים לא ממש התנקיתי.
ראוי לציין שמחזרתי ממלון לפני 8 ימים התחילו המיחושים .במלון אכלתי 4-5 ארוחות(ברגיל אוכל 2-3 ארוחות קלות).
הצואה נראית בסדר.
לפני 4 שנים עשיתי קולונסקופיה ומצאו לי פרוקטיטיס.
מאז שיניתי תזונה ועניין הפרוקטיטיס רדום והצואה נראית בסדר.
האם יכול להיות חיידק או וירוס או התלקחות מחודשת של הפרוקטיטיס
למרות שאין סימנים בצואה?
מדי פעם יש לי מיחושים מתחת צלע שמאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי ביציאות 2-3 ביום - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/10/2012כל האפשרויות שהעלית באות בחשבון, כלומר, זיהום או התלקחות הפרוקטיטיס. טווח של 8 ימים בהחלט יכול להתאים לזיהום. אם תוך שבועיים התלונה לא חולפת כדאי להתייעץ עם הגסטרו המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)