מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפקודי כבד גבוהיםאורלי08/11/2012
מזה שלושה חודשים אני סובלת מהפרעות בעיכול וכן בשלושת החודשים האחרונים נמצאו אצלי תפקודי כבד גבוהים, האם תפקודי כבד לקויים משפיעים על העיכול?ובאיזה אופן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד גבוהים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/11/2012"הפרעות עיכול" זו אמירה מאוד כללית וגם "תפקודי כבד גבוהים" זו אמירה כללית- כמה גבוהים? איזה בירור נעשה? מה חושבים שהגורם לכך וכו. ייתכן קשר בין בעיות כבד לעיכול אך על סמך ההגדרות הכלליות שנמסרו לא ניתן לענות על השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי בעייתירוני07/11/2012
שלום
האם רצוי להשתמש על בסיס יום יומי בפיסיליום במקרה של הפרעות התרוקנות קשות וכאבי בטן חזקים - מכיוון שלא אובחן רשמית משהו ספיציפי מגדירים זאת כמעי רגיז אבל הבעייה בנוסף לכאבי הבטן שמאוד קשה להתרוקן למרות שיש צורך ולחץ וגם אז זה לא עד הסוף וכל הזמן צריך עוד קצת ועוד קצת.
האם קונסיל אמור לעזור? (בעבר ניסיתי אך אני חושב שזה החמיר את המצב אני לא בטוח ולכן רוצה לבדוק אולי לא לקחתי כמו שצריך)
אם כן מהי הכמות שיש לקחת ומתי (בוקר או ערב), עם כמה מיים מומלץ לקחת זאת. ומה עושים אם צריך גם לקחת תרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי בעייתי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין07/11/2012סיבים כמו פסיליום או קונסיל עוזרים לחלק מהלוקים במעי רגיז. בחלק מהמטופלים סיבים מחמירים את הסימפטומים. אין כלל שמתאים לכולם. מנסים ובוחנים את התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה לבדיקת הליקובקטרלילי06/11/2012
שלום,
בת 63 עם כאבים בבטן עליונה מלווים בגזים וצרבת, בבדיקת נשיפה לחיידק הליקובקטר
תוצאה של 18,581 מה זה אומר והאם מצריך טיפול או לחלופין תזונה מיוחדת ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה לבדיקת הליקובקטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין07/11/2012לאחר גיל 50 תלונות כמו שלך מקובל לברר עם גסטרוסקופיה ולא בתבחין נשיפה.
טיפול בחיידק הוא באמצעות אנטיביוטיקה בלבד ואין דרך "טבעית" לטפל בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה להליקובקטר עם תוצאה 18,581
לילי08/11/2012תודה על תשובתך, אך לגבי שאלתי האם החיידק נמצא בקיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה להליקובקטר עם תוצאה 18,581 - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין09/11/2012החיידק הזה קיים רק בקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהענת06/11/2012
שלום
אשמח לקבל הסבר לאבחנה מביופסיה של sigmoid golon של אמי
Fragments of colonic mucosa part of them showing severe acute and chronic inflammatory filtrate with ulceration granulation tissue formation reparative changes of epithelium and congestion
iקולונוסקופיה
FRAGMENTS OF COLONIC MUCOSA SHOING congestion AND increased numbers of
Mononuclear inflammatory cells includes plasma cells and lymphocytes
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין07/11/2012מתאים לדלקת במעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן והקאות מרות בצבע צהובפרופ' נחום ויסמן06/11/2012
ערב טוב .
עשיתי בדיקת US לבטן עליונה ותלתןנה בגלל כאבים ברום הבטן והקאות מרות בצבע צהוב . והינה הלא תקין מכוונתי :
- למשל , כיס מרה מכווץ .
- כבד מעט מוגדל ( רקמה הומוגנית ).
- טחול תקין . אבל בצמוד לחלק תחתון של הטחול נצפה טחולון בגודל 1.4 ס"מ .
- שלפוחית השתן בקיבולת מעל בינונית .
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין07/11/2012כיס מרה מכווץ= לא ראו אותו טוב ומומלץ לחזור על הבדיקה לאחר צום יותר ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוצים וגזיםאיריס05/11/2012
שלום,
בני בן 12 סובל מזה כמה שבועות מפליטת גזים - פלוצים במשך כל היום מפי הטבעת. הוא מתלונן שכל היום הוא רוצה להפליץ ולא יכול להפסיק.
התזונה שלו מגוונת, והוא דווקא לא אוכל מאכלים שגורמים לגזים.
מה יכולה להיות הסיבה לתופעה?
איך אפשר לטפל בה?
בתודה!
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוצים וגזים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין07/11/2012נא לפנות לפורום ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריריםחן04/11/2012
שאלתי היא האם יככול להיות קשר בין בעיות במעי ובין תופעה של חולשות שרירים בגפיים(ידיים ורגליים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין07/11/2012אם מדובר בפיברומיאלגיה, אז יש יותר "בעיות מעיים" בקרב הלוקים בפיברומיאלגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונסיל...?!יוסי04/11/2012
שלום רב,
האם קונסיל מפחיתה ו/או מגבירה את מ"ס היציאות ליום?,איך,למה,במה זה תלוי - והאם זה אינדיבידואלי לכל אדם?
תודה רבה מאוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונסיל...?! - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/11/2012יכול לשפר שלשול וגם עצירות. תגובה אנדיבידואלית. מכיוון שמדובר בתוסף מזון- כדאי לנסות לבחון מה ההשפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברום הבטן לאחר טיסה ארוכהדוד04/11/2012
שלום.
אני בן 60 ומבקש לשאול האם התופעה שאני מדווח מוכרת :
לאחר טיסה ארוכה של 10 שעות בו ישבתי כל הזמן הרגשתי כאבים ברום הבטן כשירדתי מהמטוס והתחלתי ללכת , הכאבים נמשכו מספר ימים ואני עדיין מרגיש אותם חלש.
האם לדעת הרופא זה קשור לבעיה בקיבה אצלי ?
מה מומלץ לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברום הבטן לאחר טיסה ארוכה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/11/2012על פניו זה נשמע יותר קשור לתנוחת הישיבה וללחץ מכני על האיזור. פגשתי מספר מטופלים עם תלונה דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר - הדבקה חוזרת?ציפי02/11/2012
אני בת 37. לפני 5 שנים היה לי סבלתי מתופעות של הליקובקטר, וחיסלתי את החיידק לאחר טיפול קו שני. וידאתי חיסול חודש או חודשיים לאחר הטיפול. לאחרונה אני מרגישה שוב את אותם כאבי בטן ברום הבטן, בעיקר לאחר ארוחות, ויש גם צרבת. האם יתכן שנדבקתי שוב בהליקובקטר? האם הדבקה שניה לאחר חיסול החיידק אפשרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - הדבקה חוזרת? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/11/2012אפשרית אך לא מאוד שכיחה, בין 1-2% הדבקה בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוויתות בבטןהילה01/11/2012
שלום,
4 ימים שאני סובלת מעוויתות בבטן- הכאבים באים בהתקפות וההרגשה היא של סכינים בבטן/צירים. בנוסף יש לי שילשולים, ב-3 ימים הראשונים היה לי גם חום (לא גבוה) וכאבי שרירים, בנוסף אין לי תיאבון .אני לוקחת קל בטן ואדוויל. אם זה וירוס זה לא אמור כבר לעבור? האם יש צורך לעבור בדיקות? לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוויתות בבטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/11/20124 ימים הם עדיין טווח סביר למחלה ויראלית. כדאי להיבדק על ידי רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפסיליום,ללא הגבלת זמן?!יוסי31/10/2012
שלום רב,
השאלה בכותרת.
לטיפול בעצירות כרונית ומעי רגיז.
תודה רבה מאוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפסיליום,ללא הגבלת זמן?! - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/11/2012עד 120
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות פמינט ואנטיביוטיקהשחר30/10/2012
בוקר טוב
אני בת 20 חיילת
ב12.10 הייתי מאושפזת במיון בעקבות קוליטיס-דלקת במעיים נתנו לי אנטיביוטיקות לוריד ולאחר מכן שחררו אותי כעבור חמישה ימים הבייתה ולהמשיך ליטול אנטיביוטיקה מסוג "ציפרופלוקסצין" ומטרוג'יל לקחתי במשך חמישה ימים ועכשיו עברו שבוע בלי האנטיביוטיקה ואני היום ממשיכה לקחת את אותן האנטיביוטיקות לעוד עשרה ימים..
השאלה היא כזאת ביום חמישי הקרוב אני אמורה לסיים חבילת גלולות של פמינט השאלה אם לאחר ההפסקה אני אקח רגיל את הגלולות האם אני אהיה מוגנת או שבגלל האנטיביוטיקה כבר לא אהיה מוגנת ואז שווה לא להמשיך את החבילה ולחכות עד שהאנטיביוטיקה תסתיים??
חשוב לציין שהאנטיביוטיקות לפעמים גורמות לשלשולים ובעוד כשבועים אני גם אמורה לעשות בדיקת קולונוסקופיה אני מניחה שהכל משפיע על הגלולות אבל בכל זאת רציתי לדעת איך כן אפשר לקיים יחסים מבלי להיכנס להריון..
תודה שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות פמינט ואנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/10/2012ליתר ביטחון עד להתחילת המחזור הבא כדאי להשתמש גם בקונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן עליונהחיים29/10/2012
גילי 51. בדרך כלל בריא למעט יתר לחץ דם. יציאות תקינות, 3-4 פעמים ביום.
בעבר ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה - תקין.
מזה כחודש כאבים מטרידים בבטן עליונה, לרוב בצד שמאל. הרגשת כאבים כאילו של רעב. לעיתים מתעורר משנת הלילה בשל הכאב המזכיר לחץ בקיבה.
לאחר הארוחה הרגשה כאילו האוכל לא מתעכל. עשיתי בדיקת נשיפה לגילוי חיידק הליקובקטר - תוצאה שלילית. בנוסף, ריבוי "גרפסים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן עליונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/10/2012בגיל 51 כשיש תלונות חדשות בבטן עליונה מומלצת גסטרוסקופיה ואין להסתפק בבדיקה להליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד לאחר יציאה רכהלילך29/10/2012
שלום,
אני בת 33
בשנה האחרונה יש לי תופעה שלא היתה לפני לאחר יציאה רכה כפות הידים והרגליים ולפעמים גם הגב מתחילים לגרד ולהאדים . בערך כחצי שעה .
עקבתי לאחר המזון שאכלתי, ואין קשר כל פעם זה קורה ממשהו אחר וגם לא תמיד .
סה"כ בכל השנה התופעה היתה כ-4 פעמים.
מה יכולה להיות הסיבה ואיך מטפלים בזה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד לאחר יציאה רכה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/11/2012התלונה אינה מוכרת לי ולא מתועדת בספרות, חוששני שלא אוכל לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)