מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייהדנה20/09/2012
שלום, אני בת 25
היה לי הליקובקטר פילורי לפני כשלוש שנים
ומאז יש לי צרבות.
בזמן האחרון יש לי תופעה מאוד מגעילה ומציקה, שאני מרגישה שיש לי משהו בגרון וחייבת להשתעל ולהוציא אותו החוצה.
בדרך כלל הייתה יוצאת לי חתיכה אחת מן גוש לבן כזה מהפה.
בזמן האחרון זה קורה לעיתים הרבה יותר תכופות וכמות ממש גדולה של גושים עכורים וגדולים מהפה.
זה מאוד מטריד ולא נעים ואינני מבינה מה זה וממה זה נגרם
אשמח לעצתכם המהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/09/2012לא כל אי נוחות בגרון/הפרעה בגרון קשורה להליקובקטר. לעתים נותרים חלקי מזון מאחורי השקדים וכו'. מומלץ להיבדק על ידי רופא אא"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד תיאבוןמיכל13/09/2012
בעלי (בן 41) תמיד היה גבר מלא, שמח וחובב מזון. לפני כארבעה חודשים איבד לפתע את התיאבון. מאז איבד כ - 10 ק"ג ממשקלו.
בעקבות כך הוא הופנה ע"י רופאת גסטרו לסדרת בדיקות שכללה קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, צילום חזה, CT בטן ובדיקות דם. כל הבדיקות יצאו תקינות. יש לציין כי בדיקות הדם שללו קרוהן, צליאק ובעיות בתפקוד בלוטת התריס. הברזל היה נמוך וכעת הוא נוטל כדורי ברזל. בנוסף, אין שינוי במצב רוחו (חוסר התיאבון לא נובע מבעיה נפשית).
הוא מרוצה מהגזרה החדשה ואני מודאגת מאוד.
האם יכול להיות שאדם משיל 10 ק"ג ממשקלו סתם כל ללא סיבה? נראה כי הוא ממשיך לרדת במשקל.
כשהוא אוכל ארוחות גדולות הוא מתלונן על תחושת כבדות לכן אוכל פחות.
הרופאה ביקשה לחזור על בדיקות הדם ונראתה חסרת אונים... אני מפחדת שמשהו קורה ואנחנו מפספסים את הנקודה... אולי יש לכם עוד כיוון בדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד תיאבון - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/09/2012כל הפחתה בכמות הקלוריות שאוכלים תגרום ירידה במשקל ולכן ולכן איבוד משקל לא בהכרח מכוון למערכת העיכול. לפי מה שכתבת בירור מלא של מערכת העיכול נמצא תקין אז קרוב לוודאי שזה לא הכיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיבים בתריסריוןסיגלית12/09/2012
שלום. אני בת 38 . התגלו כיבים מרובים על בסיס מורם החל מהתריסריון הדיסטלי. בביופסיה שלקחו ראו סימני דלקת . הומלץ לי המשך בירור בגסטרו.
ברקע יש לי סקלרודרמה קרסט. נוטלת ניפדיפין.
נוטלת שניים לוסק ולמעט גיהוקים רבים אין לי תופעות אחרות.
מה יכולה להיות הדלקת הזו? הליקובקטר שייך לפה?(הוא לא רשם שראה חידק)והאם היא ניתנת לטיפול ?..
המון תודה.. ושנה טובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיבים בתריסריון - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/09/2012הליקובקטר גורם לכיבים באיזור הקריבני (הקרוב יותר) ופחות בדיסטלי. אחת הסיבות השכיחות ביותר היא נטילה של תרופות לשיכוך כאבים מסוג NSAIDS (אטופן/קספו/ארקוקסיה/ברקסין/וולטרן והרשימה ארוכה...). סיבה נוספת יכולה להיות מעורבות כלי הדם הקשורה בסקלרודרמה. קשה לקבוע רק על סמך הנתונים שמסרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כיבים
סיגלית13/09/2012תודה..
אני נוטלת לוסק ניפדיפין ולוסטרל(לדיכאון)
תרופות אלו שייכות למשפחה שרשמת?
על סמך הנתונים כרגע (דלקת בכיבים) אילו בדיקות צפויות לי אצל הגסטרואנטרולוג?(יש לי תור עוד חודש)ואיזה טיפול אפשרי או צפוי?
תודה מראש.. ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כיבים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/09/2012התרופות אינן שייכות למשפחה זו.
ההחלטה על המשך בירור לוקחת בחשבון גם סימפטומים, בדיקות מעבדה וכו' ולכן לא אוכל לדעת מה המשך הבירור מבלי להכיר לעומק את הפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגוף יכול לעכל עצמות של דגים?מייקל05/09/2012
או שמא הם נתקעים ויכולים לגרום לפצעים וקרעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגוף יכול לעכל עצמות של דגים? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/09/2012עצם של דג עלולה לפצוע איברים שונים במערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםרמי03/09/2012
שלום רב
לפני כחודש אובחנתי בקורהן או כוליטיס לא ידוע עדיין(דלקת באזור הרקטוסיגמה) בימים האחרונים חליתי בשפעת עם חום,כשהתחיל חום לקחתי 2 כדורי אקמול והיציאות הפכו מתקינות(טיפול ע"י חוקן רפאסאל) לדמיות כלומר חלק קטן מהיציאה צבוע בחום כהה מאוד השאר עטוף בדם אדום יחסית כהה.האם יש קשר לשפעת או לאקמול?
האם יתכן כי למרות שהדלקת ב 40 סמ התחתונים הדימום יהיה בצבע אדום כהה וחלק מהצואה בצבע חום כהה?
שאלה אחרונה- מרקם וצורת היצאות יחסית תקינה אך הדימום שהופיע(פעם ראשונה בצורה כזו) האם זה אומר שהדלקת פעילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/09/2012אין קשר בין האקמול לדימום.
גם עם טיפול בחוקנים ייתכן עדיין דימום לסירוגין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה פתולוגיתיעל03/09/2012
ד"ר יקר שלום רב בעלי בן 48 והתגלה אצלו סרטן במעי הגס עשה את הניתוח להסרת הגוש לפני שבועיים והיום קיבלנו את התוצאות של הבדיקה פתולגית .
"carcinoma of sigmoid sigmoidectomy בשל-carcinoma of sigmoid colon בוצע-sigmoidectomy מעי+2 טבעות אשמח לתשובה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי בערך הד"ר יענה על שאלתי?
יעל03/09/2012בתודה והערכה רבה על התיחסות לשאלתי ,זה לא מובן מאליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה פתולוגית - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין03/09/2012בתשובה ששלחת כתוב שנכרת חלק של המעי הגס שנקרא סיגמה בגלל גידול סרטני. אין בתשובה מידע נוסף על מה שידעתם לפני הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בגודל 5 ממ בראש הלבלביעקב01/09/2012
דר נכבדה
אני בן 58 לפני כחודש וחצי 39.2 חום למשך 10 ימים אושפזתי עקב תפקודי כבד גבוהים (ggt 1100 , בילירובין כמעט 4) קיבלתי טיפול פלגיל ורוצפין לווריד ודוקסילין הועלה חשד לq fever שטרם אומת, אחרי שבוע חלה הטבה ותפקודי הכבד חזרו לאיטם לנורמה, בוצעו שתי בדיקות אולטרה סאונד ללא מימצאים מיוחדים ידוע אבן בגודל 1.6 סמ בכיס המרה מזה 30 שנה. מחשש לחסימה נשלחתי לmrcp
בבדיקה דרכי מרה לא מורחבות ללא פגמי מילוי כיס מרה לא תפוח צינור הלבלב הודגם תקין לכל אורכו ללא הרחבה ממצא ציסטי בקוטר 5 ממ באונצימנט פרוצס של הלבלב , לסיכום ממצא ציסטי קטן בראש הלבלב מומלץ מעקב.
בררתי עם הרדיולוגית הבכירה (שוודאי מוכרת לך) והיא בררה עבורי עם רופא מומחה ללבלב והמלצתם הייתה המשך מעקב באולטרה סאונד רגיל בעוד חצי שנה במידה ואין אבחנה mrcp .
רופא גסטרו בקופת חולים אליו הגעתי לקבלת הפנייה לבדיקות דם טען שאני צריך לעבור בדיקת eus . (ללא קריאת דיסק הבדיקה כי הוא טען שהוא לא יודע לפענח)
ואני שואל מי צודק ומה עלי לעשות הלאה והאם עליי להיות מודאג , ברצוני לציין שבדרך כלל אני בריא מאז האשפוז עליתי 5 ק"ג ולמעט פרופיל שומנים בדם קצת גבוה אין לי בעיות רפואיות. בתודה מראש על תשובתך יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה מהרופא או הרופאה בתודה
יעקב04/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בגודל 5 ממ בראש הלבלב - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין04/09/2012ציסטה בקוטר 5 מ"מ לא ניתנת לאפיון מעבר למה שראו ב-MRCP וכמובן היא אינה מסבירה את מהלך המחלה שתארת. ציסטות בלבלב הן ממצא מאוד שכיח ובגודל כזה עוקבים בלבד. נשמע סביר להמתין 6 חודשים ולבצע US רגיל בשלב ראשון אם כי בגודל כל כך קטן יש סיכוי סביר שלא יראו אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס וגסטרוסקופיהנורית01/09/2012
בת 22. עברתי גסטרוסקופיה לשלילת צליאק והתשובה היתה תקינה. כעת בעקבות צרידות נגשתי לרופא אאג שבבדיקה דרך האף אבחן רפלוקס. האם יתכן שזה לא נתגלה בבדיקת הגסטרופסקופיה שביצעתי, או שמא רופא אאג טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס וגסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין01/09/2012גם כשיש רפלוקס הממצאים בגסטרוסקופיה תקינים ב-70%. כלומר יכול להיות רפלוקס עם גסטרוסקופיה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרsami31/08/2012
שלום
1- האם תוצאת בדיקת הליקובקטר חיובי לא מצריכה טיפול , אם אין תסמינים?
רופא המשפחה אומר כי , אם אין תסמינים ז"א שהחיידק רדום, ואפילו הטיפול המוצלח לא מכחיד אותו אלא מרדים אותו. הוא הוסיף ,שהחיידק נמצא אצל רוב האוכלסייה, לכן לא צריך טיפול בהעדר סימנים.
שאלתי: האמנם הרופא צודק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/08/2012אין תשובה חד משמעית לשאלה זו.
אם יש כיב או הסטוריה של סרטן קיבה במשפחה אז מומלץ להכחיד את החיידק.
אם אין שום תלונה והוא נמצא במקרה אז התשובה פחות ברורה. החיידק עלול לגרום לכיב ובמקרים נדירים לסרטן קיבה ולכן רוב האנשים נוטים לטפל בו גם ללא תלונות. האם זה מוצדק? כמו שאמרתי התשובה לא חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטריעקב בורוכוב30/08/2012
שלום,
לפני 5 שנים התחלתי להרגיש כאבים ב- RUQ, ב- US נמצאו אבנים או פוליפים, אני ממשיך לסבול לסירוגין מכאבים באותו האיזור, כאשר הכאב עם אופי התקפי. ב- US אחרון מלפני שבועיים נראה כי כנראה מדובר בפוליפים ולא אבנים. נבדקתי אצל כירורג שהמליץ לעשות תבחין נשימה ל- HP. נמצא חיובי (30). קיבלתי טיפול משולש עם 3 תרופות למשך 10 ימים. לאחר 4 חודשים בצעתי שוב את התבחין ויצא 21, כלומר החיידק נמצא עדין. הרופא המליץ לעשות את הטיפול שני. יש לציין כי לא בוצע גסטרוסקופייה עדיין.
1. מה תופעות הלוואי של הטיפול? מה סבירות ההצלחה לטיפול?
2. האם יש צורך בבדיקת גסטרוסקופייה על מנת לא לבצע את הטיפול השני?
3. איזה טיפולים קיימים בנוסף, אם בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין30/08/2012אם אתה צעיר מ-45-50, לא חייבים גסטרוסקופיה על מנת לקחת טיפול נוסף. כדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג לגבי טיפול מ"קו שני" כי אם חוזרים על אותו טיפול יש סיכוי רב שגם הוא ייכשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי אנטיביוטיקה של חודשמיה28/08/2012
שלום לכם :)
נטלתי אנטיביוטיקה 'מוקסיפן' קרוב לחודש. לא היו כמעט תופעות לוואי. קרוב לשבועיים אני סובלת משלשולים כרוניים כמעט והשירותים אפשר להגיד הפכו להיות ביתי השני. היו לי שלושה ימים קשים במיוחד של שלשולים עם כאבי בטן עזים, לפני, במהלך ואחרי. כמה ימים המצב פחות חמור אך הבטן ממשיכה להציק ועדיין יש שלשולים, פחות כאבי בטן. יש לי תור לגסטרו ואני רוצה לציין שלמרות שהמון פעמים היו לי "תקריות" על רקע גסטרולוגי (וירוסים וכד'), לא היתה לי מעולם נטייה לשלשולים ולביקורים כה תכופים בשירותים.
רציתי לשאול האם ייתכן שהאנטיביוטיקה שנטלתי קרוב לחודש (וסיימתי לפני חודש), היא האחראית למה שאני עוברת עכשיו. ואם יכול להיות שכן, איך מטפלים בזה???
אודה למענה כי אני ממש סובלת.
בתודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אנטיביוטיקה של חודש - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/08/2012האנטיביוטיקה יכולה בהחלט להיות הגורם. עד לביקור אצל הגסטרואנטרולוג מציעה להשלים בדיקת צואה לקלוסטרידיום טוקסין ולהתחיל פרוביוטיקה למשך חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטררינת27/08/2012
שלום, בני בן 22, סובל כבר כמה שנים מחיידק ההליקובקטר, טופל כמה פעמים בטיפול המשולש ללא הצלחה. עבר לפני שבוע בדיקת נשיפה ובתוצאה יצא 8.9 כאשר עד 3.5 זה תקין.
זה נראה שבמהלך הזמן יש ירידה בערכי התוצאות (14 בבדיקה לפני ו21 לפני שתי בדיקות), האם זה יכול להעיד על מגמה מסוימת או שזה לא משנה כל עוד התוצאה חיובית? הוא מרגיש קצת יותר טוב לאחרונה אך עדיין לעיתים סובל מגזים וכאבי בטן.
האם יש לחזור על הטיפול למרות שקיבל טיפול ללא הצלחה בעבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר - תגובה
פרופ' נחום ויסמן28/08/2012גזים ואפילו כאבי בטן לא בהכרח סימן של HP ויכולים להיות מסיבות אחרות שיש לברר. תשובה חיובית מראה שלא נעשתה הכחדה מלאה. נתן לשלב פרוביוטיקה לטיפול ולחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםאביב27/08/2012
שלום,
שמי אביב בן 26, אני עוסק בשמירה. יש לי שלשולים במשך תקופה ארוכה (מס' חודשים) הלכתי לרופא המשפחה והוא נתן לי לעשות בדיקות כדי לראות האם ישנם טפילים בצואה. לא נמצאו טפילים.
המצב הזה של השלשולים לא כלכך נעים לי ותהיתי מה אפשר לעשות כדי להפסיק אותו (האם צריך לאכול תוספי מזון כלשהם או לקחת תרופה שתעזור לזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן28/08/2012ברור שזה לא נעים ויכול להגרם מסיבות שונות לאו דוקא זיהומיות. ממליץ להתייעץ עם רופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי עיכולרונן24/08/2012
נתנו לי לנסות לקחת אניזמי עיכול - תרופה בשם קראון עקב כאבי בטטן שלא עוברים לאחר האוכל נפיחויות ועוד.
לפי מה שקראת אניזמי העיכול עוזרים לגוף לספוג את השומנים. האם אומר שכאשר לוקחים אותם אזי יותר שומן יספג מהאוכל מאשר שלא לקחתי אותם - מצב שיוביל לספיגה גדולה יותר של שומן והשמנה? אם לא אזי מה זה אומר שזה עוזר לספוג את השומנים? זה נשמע די מרתיע ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי עיכול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/08/2012אין הוכחה מדעית שהכדור עוזר לנפיחות, אבל חלק מהאנשים מדווחים על הקלה בסימפטומים כשנוטלים אותו. לא תהיה השפעה על המשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונן25/08/2012ראיתי לתרופות להשמנת יתר בידיוק מבוססות על חסימה של אניזימים אלו (אלו שאחראיים על פירוק השומן) - מכאן שתופסתם תביא לתוצאה בידיוק הפוכה - השמנה. האם אני מפספס משהו זה נשמע משהו מאוד לא רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/08/2012התרופות להשמנת יתר שמעכבות את האנזים במקרים מוצלחים עוזרות להפחית עד 5% משקל הגוף ובגלל זה הן לא ממש מוצלחות.
לא משמינים מתוסף של אנזימי עיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה קלה לאחר האוכלאלי24/08/2012
ממליצים לא לבצע פעילות פיזית לאחר האוכל, אלא לנוח כמה שעות עד שיעוכל חלק מהמזון...
אך מה בדבר הליכה קלה אחרי הארוחה ?
הקיבה ומערכת העיכול מעוצבבים ע"י המערכת הסימפאתית והמערכת הפארא- סימפאתית, וכל אחת מעכבת או מפעילה אותה בהתאמה .
אז אם זה כך, למה לא מומלץ לשכב ישר אחרי הארוחה, אלא דווקא לצאת ולעשות סיבוב של הליכה קלה בחוץ?
האם לא כך שבמצבים שהגוף נח , המערכת הסימפאתית כמעט ואינה פועלת, מה שמשאיר את פעולת העיכול ( הנשלטת ע"י המערכת המשלימה, הפאראסימפאתית) לפעול באופן יותר יעיל..??
אגב, האם הליכה שכזו מומלצת דווקא לאנשים הסובלים מבעיות בעיכול או צרבת??
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה קלה לאחר האוכל - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/08/2012מותר לשכב לאחר האוכל, אלא אם יש נטיה לרפלוקס שאז שכיבה עם קיבה מלאה מחמירה סימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)