מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד מוגדל ושומנידוד06/01/2013
שלום
בן 38, עם עודף משקל (לא גבוה במיוחד)
כבר שנים שבבדיקות הדם הערכים של תפקודי הכבד ALT גבוהים מעל הנורמה.
ולעיתים גם הערך AST מוגבר.
לפני כ 5 שנים (בהפניית רופא גסטרו)ביצעתי לראשונה US בטן. וזה הראה על כבד מוגדל ושומני.
כמו כן בוצע בזמנו בדיקות דם לנוגדנים, נחושת, סרולוגיה ויראלית, והיה תקין.
בבדיקות מעקב חוזרות, הממצאים בUS היו דומים פחות או יותר.
"כבד - בעל מרקם שומני, מעט גדול, כ - 18.5 ס"מ"
"טחול - גבול עליון של הנורמה כ - 13 ס"מ, הומגני"
לפני כשנה הייתי אצל רופא גסרט עם התמחות לכבד, והוא שלח אותי שוב לבדיקות נוגדנים, וכן למרקר APA . התוצאות היו תקינות מלבד 2 האנזימים שלעיל שהיו מוגברים.
הבנתי מהרופא שיש צורך בבדיקת מעקב US כל חצי שנה.
ברצוני לשאול :
א. האם אכן זו ההנחיה ויש להסתפק בבדיקת US פעם בחצי שנה וזהו ?
ב. קראתי על בדיקת פיברוסקאן ופיברו טסט. האם במצב של כבד שומני ומוגדל יש צורך בבדיקות אלו או מספיק ה - US ?
(גם אין לי מושג האם הבדיקות הנ"ל בסל הבריאות)
ג. האם כאשר יש אבחנה של כבד שומני, זה מצביע בוודאות על כך שזו הבעיה היחידה ? כלומר האם יש מקום לחשוש/לבדוק פעם בכמה זמן שוב את הנושא של וירולוגיה ונוגדנים וכו' ?
ד. בדיקת מרקר APA - מה ההנחיות לגביה במצב של כבד שומני ? האם זה אמור להיות חלק מבדיקות מעקב ?
אני מודע לכך שמה שנדרש ממני בעיקר זה לרדת במשקל (אני עובד על זה), אך זה כלל לא פשוט.
שאלותיי מתייחסות לגבי הנושא של מעקב ובדיקה.
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מוגדל ושומני - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/01/2013כבד שומני הינו מצב שחשיבותו עלתה בשנים האחרונות והוא יכול להיות בהמשך של פגיעה כבדית ולכן דורש מעקב ונסיון טיפולי. כמו שאמרת הורדת משקל ושינוי כלכלה הם מהצעדים הראשונים שיש לבצע. שינוי באנזימי כבד יכול לנבוע ממצב דלקתי ואז ההחמרה במצב הכבדי מהירה יותר וחמורה יותר לכן יש לברר שאינך נשא של וירוס כבדי. מכל האמור לעיל ברור שאתה חייב להיות במעקב רופא המתמחה בבעיות כבד. כמו שציינת יש אמצעים חדשים למעקב אחרי פגיעה כבדית אפשרית כמו פיבורסקאן ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ושאלת המשך ...
yuval09/01/2013אם בעבר נשלל מחלות וירליות ואוטאימוניות, האם זה משקף את המצב לכל אורך הדרך בעתיד או שמקובל לחזור על הבדיקות?
כלומר האם האבחנה יכולה להשתנות מסיבה כלשהי, או שיכולה להתפתח מכבד שומני אחת מהבעיות שנבדקו בעבר ?
לפני כשנתיים עברתי בדיקת פיברוסקאן (ללא עלות, נדמה לי שבזמנו זה היה דרך החברה עצמה) שהופניתי אליה ע"י רופא גסטרו.
ונמסר לי ממנו שהבדיקה תקינה.
כעת ביקשתי במעבדת רמב"ם לקבל את תוצאות הבדיקה.
אם אני מבין נכון התוצאה הסופית היא הקובעת לאחר שקלול, מה שחשוב זה התוצאה הסופית:
Ficro- 0.18 - FO
Acti - 0.44 - A1-A2
(Alpha-2-macroglobulin - מתחת לנורמה)
בהנחה ואני קורא את הנתונים נכון, מבחינה פיברוזית המצב תקין לגמרי, אך מבחינת דלקת לא.
בהנחה ואני מבין נכון, לא מובן לי למה הרופא לא ציין זאת בפניי.
מה המשמעות של זה ?
והאם בבדיקת US רגילה אמורים לזהות מצבי דלקת בכבד שומני ?
ואיזה מעקב נדרש לאור הממצאים הנ"ל ?
שאלה לסיום. האם הטחול המוגדל קשור איכשהו לסיפור ומה משמעותו (אם בכלל)
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נרפאתי מקוליטיסגדי06/01/2013
שלום חולי קרוהן וקוליטיס אהובים,
שמי גדי ואובחנתי עם קוליטיס כיבית לפני כשבע שנים.
כמו בוודאי לרבים מכם גם לי אמרו שהמחלה היא כרונית וחשוכת מרפא ושהפתרון היחיד הוא פתרון תרופתי.
כמו כן אמרו לי שאין כל קשר בין התזונה שלי למחלה.
במשך שש שנים לקחתי תרופות כאשר כל כמה חודשים הייתה לי התפרצות מלווה באין ספור שלשולים דמיים והייתי מעלה את המינון עד אשר ההתפרצות הייתה חולפת.
ניסיתי גם טיפול בדיקור ותזונה על פי הרפואה הסינית, בהתחלה היה נראה שזה עוזר, אך בכל מקרה ההתפרצויות חזרו, ובגדול דבר לא השתנה והייתי צריך להמשיך עם התרופות..
אך כל זה שייך לעבר!
לפני כשמונה חודשים בזמן שהייתי בתרגול מדיטציה בבורמה החלטתי שככה אני לא מוכן להמשיך ושאני הולך למצוא פתרון יותר שפוי למחלה.
התחלתי מחקר מקיף ומייאש ביותר באינטרנט כשאני קורא על דעות מכל הסוגים והמינים, חלקן דומות אחת לשנייה וחלקן הפוכות לגמרי.
השלב הזה היה מייאש במיוחד, והתמלאתי בפחדים ובתקוות שווא שהנה אולי הדבר הבא באמת יעזור.
לבסוף הגיעה התשובה.. באחד ממסעותיי באינטרנט מצאתי טיפול תזונתי במיוחד לחולי קוליטיס וקרוהן תזונה המורכבת מפירות וירקות חיים בלבד ומיצי פירות וירקות.
קראתי גם עדויות של אינספור אנשים שהטיפול שינה את חייהם והחלטתי לנסות.
הלכתי על זה עד הסוף ואכלתי אך ורק על פי הכתוב בתכנית. הייתי מלא אמונה שזה הדבר שירפא אותי.
הפסקתי ליטול את התרופות שלקחתי במשך שש שנים ונדהמתי לראות שהמצב שלי רק הולך ומשתפר מיום ליום.
כעבור בערך חודש כבר לא היה אף סימן למחלה שליוותה אותי במשך שש שנים. השלשולים והדימומים פשוט נפסקו!
כשאני חושב על מה שעברתי עם המחלה הזו ומה שאנשים בכל העולם עוברים אני מתמלא חמלה לעצמי ולכל האנשים הללו, במיוחד עכשיו כשאני יודע שכל הסבל הזה פשוט מיותר ושכל מה שצריך בכדי להירפא הוא שינוי בתזונה.
החלטתי להפיץ את הסיפור שלי בתקווה שאנשים עם המחלות הללו ומחלות דומות ידעו שיש להם אפשרות אחרת מאלו המוצעות ע"י הרפואה הקונבנציונלית וע"י מסורות ומטפלים שונים ומשונים.
אפשרות התלויה בהם בלבד בלי צורך בגורם חיצוני, אדם תרופה או טיפול מסוים כלשהו.
אשמח שכל מי שמעוניין יפנה אליי בקשר לשאלות או תהיות, ייעוץ או אפילו ליווי וחיזוק בנושא המחלה. פשוט שווה לנסות אפילו אם רק לכמה שבועות ולראות אם זה עובד בשבילכם, מה כבר יש להפסיד? הרי זו אמורה להיות מחלה לכל החיים אז למה לא לפחות לנסות?!
הדיאטה שעל פיה עקבתי היא של מטפל בשם David Klein
אין לי שום קשר אליו כמובן ואני רוצה להפיץ את הידע והתמיכה שלי בנושא לחלוטין בחינם. אני רק רוצה שאף אחד לא יסבול יותר מהמחלות הללו שהפתרון בשבילן יכול להיות בסופו של דבר מאוד פשוט!
אפשר לפנות אליי בפורום ואחזור אליכם בהקדם במייל או בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת לקבל עזרה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן25/04/2013אנא צרי קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות תכופותmay31/12/2012
שלום, אני סובלת כל החיים מיציאות מרובות מאוד במהלך היום. זה מאוד פוגע בתפקוד וגורם לי מצוקה.
האם יש טיפול שיכול לסייע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות תכופות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/12/2012על מנת לענות על השאלה חסר הרבה מידע. האם נעשה בירור ואיזה? האם זו תופעת לוואי של תרופות? באיזו סיטואציה זה מחמיר או מוקל ועוד הרבה הרבה שאלות... רק לאחר הסטוריה מפורטת ובירור ניתן יהיה לענות על שאלתך ולסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
may31/12/2012זו לא תופעת לוואי של תרופות אלא בעיה שמלווה אותי לאורך כל החיים. זה מחמיר אם אני אוכלת הרבה אוכל/ אם אני בלחץ.
זה מוקל אחרי מאכלים מחזקים כמו אורז.
אבל, גם כשאני רגועה ואוכלת בסדר הבעיה עדין קיימת, ויש לי יציאות מאוד מרובות. זה נראה שמערכת העיכול שלי כנראה 1. מאוד רגישה. 2. פעילה יתר על המידה.
ולכן אני שואלת אם יש טיפול כלשהו כדי להסדיר מערכת עיכול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאג'ילשרית28/12/2012
שלום,
בני בן 3 וקצת אובחן בבדיקת צואה שיש בבטן פרזיט זאת לאחר שהתלונן על כאבי בטן ללא סימפטומים נוספים. הרופאה נתנה מרשם לפלאגיל 8 מ"ל 3 פעמים ביום למשך 5 ימים. האם משך הזמן הזה מספיק? ושנית, האם ניתן למהול את התרחיף בנוזל כלשהו? (מים עם סוכר, מיץ וכו'..) הילד מסרב לשתות בגלל הטעם הרע של התרופה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאג'יל - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/12/2012נא לפנות לפורום ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב פתאומי חזק צד שמאל למעלה בטןבן28/12/2012
לאמא שלי כאבה הבטן מספר ימים ולפתע לאחר אחת מהארוחות הכאב פתאום התחזק מן כזה הקרין כאילו חחזק מאוד שהשפיע על הגב והיה קשה לנשום היא לקחה תרופה ספזמלגין ולאחר זמן מה השתחרר לא היה לה כלום בעבר בדומה לזה אני מאוד מפחד ואני רוצה לדעת מה זה זה והיום לאחר הארוחה שוב זה כאב מצד שמאל למעלה !!
תאמר לי שזה לא סרטן בבקשה ממך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב פתאומי חזק צד שמאל למעלה בטן - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/12/2012כדאי לפנות לרופא שיבדוק אותה ויתרשם. הפורום לא מחליף מידע ממקור ראשון ובדיה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלהתותי27/12/2012
אני בת 31, לרוב בריאה.
מזה כארבעה חודשים שאני סובלת מבטן נפוחה וכן כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל.
הבטן מתנפחת לי כמעט מכל מה שאני אוכלת.
עברתי בדיקות רבות על מנת לבדוק מה יש לי,
אם זה בדיקה גניקולוגית אצל רופא נשים (הכל תקין).
בדיקת דם לגילוי רגישות לגלוטן (לא רגישה), בדיקת נשיפה ללקטוז (לא רגישה) וכן הגעתי לבדיקה האחרונה - בדיקת קולונוסקופיה תחת הרדמה.
בסוף הבדיקה הרופא אמר לי כי לא מצא שום דבר וכי לדעתו מה שיש לי זה מעי רגיז.
שאלתי:
האם להמשיך לחפש ולבדוק מה הגורמים לבטן נפוחה אצלי?
או פשוט לקבל את העובדה שיש לי מעי רגיז?
שאלה נוספת - איך מטפלים\חיים עם מעי רגיז?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום לא פעיל???
תותי31/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
תותי31/12/2012ממש לאחרונה גיליתי שהצואה שלי צובעת את המים שבאסלה בורוד.
ממש לא ברור לי העניין הזה.
יכול להיות שזה כתוצאה ממשחה/כדור שאני נוטלת?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/12/2012מעי רגיז היא תופעה מאוד שכיחה, אבל אין אפשרות לעשות בפורום את האבחון. אם יש לך ספק או שאת רוצה לשמוע דעה נוספת, כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג שזהו תחום התמחותו ולהתייעץ בצורה מסודרת כולל הסיפור המפורט והבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שאלה - תגובה
פרופ' נחום ויסמן09/01/2013ישנן סיבות נוספות לתפיחות בטן שכדאי לברר. הבירור שעשית עד עכשיו נכון ושלל מספר סיבות עיקריות אך ישנן עוד ורופא גסטרואנטרולוג יעזור לך בהמשך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבות ורגישות בבטן עליונהמיקי24/12/2012
ד"ר שלום,
אני בן 34, בחור בריא, עושה ספורט, לא מעשן, רזה עם ללא בעיות בריאות מיוחדות (חוץ מזו שבקשר אליה אני פונה אליך :) ).
בשנים האחרונות (בסביבות 8 שנים) יש לי צרבות הולכות ונשנות בתדירות די גבוהה. בשנתיים האחרונות התחילה לי רגישות בבטן העליונה בנוסף לאותן הצרבות ובעת הופעתן. לפני כשנתיים (כשהרגישות בבטן החלה), עשיתי בדיקת הליקובקטר, דם סמוי בצואה ואוטראסאונד בטן.
הרגישויות והצרבת (ולעתים גם בחילות קלות) מופיעות בעיקר בתקופות לחוצות, מה שהביא את רופאת המשפחה שלי לקבוע שזה פיברומיאלגיה (היות ויש לי גם שכמות תפוסות בשנים האחרונות).
אין לי ירידה במשקל, או שינוי יציאות.
מה כדאי לעשות ?
תודה מראש,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות ורגישות בבטן עליונה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/12/2012ייתכן שהשכמות התפוסות שלך קשורות לביפרומיאלגיה, אבל צרבות ממושכות הן לרוב ביטוי של רפלוקס. אחרי 8 שנים של צרבת יש התוויה לגסטרוסקופיה וכדאי בלי קשר ליטול לחודשיים אומפרדקס/לוסק ולבחון את ההשפעה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי22/12/2012
שלום רב,
אני מנסה לאתר את המינוח או הביטוי המתאר את התופעה הכוללת בה הגוף מפריש חומרים שונים האמורים להגן עליו אך במקום זאת כאשר הם מופרשים במינון יתר (דוגמת אולקוס חומציות יתר בקיבה) או הפרשת חומרים שעל מנת להגן יוצרים נזק במערכות אחרות (דוגמנת אלרגיות למיניהן). אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/12/2012מנית שתי תופעות שונות שאין להן בסיס משותף, אולקוס ואלרגיה. ייתכן שאת מתכוונות לתופעות אוטואימוניות בהן הגוף מזהה את עצמו כ"זר" וזה גורם לפגיעה במערכות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
טלי22/12/2012ראשית תודה על תשובתך. שנית אני מחפשת מושג שיכיל את שתי התופעות הללו במובן שחרף שוני ביניהן המשותף זה תהליכים שכך או אחרת אמורים להגן על הגוף ותחת זו פוגעים בו בשל מינון יתר או כוונה להגן שלמעשה פוגעת במרך חלופי. שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה כבר כמה ימיםhaim avizur20/12/2012
שלום לכם!
כבר כמה ימים שי שלי עצירות נוראית, את כל האוכל שאני אוכל אני מקיא.
הלכתי לרופא משפחה והוא המליץ לי על נרות גליצרין וכדורי לקסעדין.
הוא אמר שאם זה לא ישפיע וך שעה וחצי ללכת לעשות חוקן.
השאלה שלי היא כזו: הייתה לי הקלה משמעותית אתמול, אבל היום בבוקר הרגשתי חזרה סוג של עצירות.
האם כעת עליי ללכת לעשות חוקן או שאלו התופעות הרגילות?
או לקחת שוב את הכדור?
תודה, ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה כבר כמה ימים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/12/2012מכיוון שעצירות והקאות יכולות להעיד בין היתר גם על חסימת מעיים אין אפשרות לייעץ בפורום. אתה צריך לפנות לרופא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת זנקרליאור18/12/2012
שלום.
אובחן אצלי מחלת זנקר (בקע סרעפתי) .
אני מבקש לדעת מהם הדרכים בפתרון הבעיה והאם ניתן לפתור את הבעיה בלי ניתוח פולשני כמו פתיחת בית החזה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת זנקר - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין19/12/2012זנקר אינו בקע סרעפתי אלא סעיף בושט.
הטיפול הוא בניתוח אבל שרי בחלק מהמטופלים לבצע זאת דרך פתח בצואר ולא בחזה.
במחלקת ניתוח חזה בשיבא מבצעים זאת גם בגישה צווארית במידת האפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיסהדס17/12/2012
שלום רב!
אני סובל קרוב ל-10 שנים מדלקת מעיים שעד כה לא אובחנה במדויק, אך כל הסימנים מצביעים על קוליטס, לאחרונה חלה החמרה במצבי והומלץ לי לבצע בדיקת קולונסקופיה ע"מ לבצע איבחון מדוייק, הפעם הראשונה (והיחידה) שעשיתי את הבדיקה הזאת היא ריתקה אותי לבית למשך יותר מחודש בשל השימוש במרוקן לבדיקה שרק החמיר את מצבי ובנוסף לא גילו את מקור הבעיה, האם יש מרוקן שלא יגרום לי ליציאות מוגברות לאחר הטיפול?
שאלה נוספת, ביתי בת השנה סובלת הרבה משילשולים גזים ויציאות של אוכל לא מעוכל ובינקות סבלה מעודף פליטה, האם יש סיבה לדאגה בהתחשב בעובדה שהקולטיס בעלת הסטוריה גנטית?
גיל- 28
גובה-165
משקל-50
הסטוריה במחלה- קרוב ל-10 שנים ללא מחלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/12/2012אפשר להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי חומר אחר- פיקולקס.
לגבי התינוקת- כדאי לפנות לרופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה מהבוקר?טלי17/12/2012
שלחו את בני לבדיקת הליקובקטור דרך הצואה.
שאלתי היא האם חייבים לתת למעבדה צואה שנעשתה בבוקר
או שאפשר גם צואה שנעשתה ערב קודם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פרטים
טלי17/12/2012בני בן 14 וחצי, חולה סכרת נעורים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בלתי מוסבריםשרה16/12/2012
בתי בת ה 20 סובלת זה כעשרה ימים מכאבי בטן קשים שלא מרפים. עברה אולטראסאוד גנקולוגי ושל בטן ללא ממצאים מיוחדים וכן סיטי בתנוחת "כלב" משום שהיה חשד שהבקע שהיה לה לפני חמש שנים ושנותח (שפיגלאני) חזר (הכאבים ממוקדים ממש בסמוך לצלקת של הניתוח- בטן תחתונה מימין). הכירורג שניתח אותה בזמנו לא רואה שום דבר בסיטי - הכל ניראה תקין. אולי קצת עיבוי של מעי שעובר בסמוך לצלקת כלומר דלקת במעי. לכן מציע ליטול אנטיביוטיקת אזניל למשך שלושה ימים. האם החשד של הדלקת סביר מבחינת הכאבים? אם כן, האם האנטיביוטיקה מתאימה לטיפול בדלקת במעי?
בתודה, שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בלתי מוסברים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן17/12/2012ישנן סיבות רבות לכאבי בטן ויש לברר אותן דרך רופא המשפחה או כירורג. המחשבה על כליאה של הבקע תתכן כמובן והבדיקה שנעשתה אמורה לענות על אפשרות זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזניל מתאים?
שרה17/12/2012תודה על תשובתך. אך כפי שציינתי היא עברה סיטי (בשבוע שעבר) וכאמור הרופא שניתח אותה בזמנו (לפני חמש שנים) אומר שהניתוח ניראה תקין. כך שאין בעיה של בקע חוזר, אבל יתכן שיש עיבוי של המעי ליד הצלקת כלומר חשד לדלקת ולכן יש לנסות אנטיביוטיקה . שוב, שאלתי היא האם אנטיביוטיקה בשם אזניל יכולה להועיל לדלקת במעי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחרונה הרבה מאוד גזים, וזה לא נעיםרון16/12/2012
שלום,
לאחרונה, במשך כמה חודשים, אני סובל מהרבה גזים, ולא נעים לומר, אולם "מפליץ" הרבה (סליחה על הצרפתית).
הנני בן 42, וזו תופעה חדשה עבורי.
אין אצלי שינוי בתזונה. שותה קפה כמה פעמים ביום, עם חלב.
הייתי שמח לשמע דעתכם המלומדת, מהן הסיבות הפוטנציאליות, ומהם הפתרונות האפשריים?
ואם אפשר לנסות את הפתרונות אחד אחד בשיטת האלמינציה עד להגעה לפתרון הטוב ביותר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחרונה הרבה מאוד גזים, וזה לא נעים - תגובה
פרופ' נחום ויסמן17/12/2012תופעה של ריבוי גזים יכולה לנבוע מסיבות רבות וביניהן: שינוי אוכלוסית החיידקים עקב קבלת אנטיביוטיקה, שינוי בהרכב הסיבים בכלכלה וכד. אם הדבר מפריע לך המלצתי לפנות לרופא גסטרואנטרולוג לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול ויציאותאור08/12/2012
שלום רב,
אני בן 30, בריא ועוסק בפעילות גופנית באופן קבוע.
מזה שנה אני סובל מבעייה בעיכול אשר באה לידי ביטוי בהרגשה לא נעימה בעת העיכול (קולות בצינור העיכול אשר מרמזות על עיכול לא תקין) ובעיקר יציאות לא תקינות אשר מלוות בצואה "מפוררת" מלווה בגושי דם דמויי ג'ל.
ישנה תופעה גם של ריבוי גזים (ללא ריח).
אין פגיעה בתיאבון.
זוהתה אצלי רמה גבוהה של החיידק הליקובקטור פילורי, אשר לאחר 3 סבבי אנטיביוטיקה הסתבר כי נעלם.
מלבד זאת, ביצעתי גם בדיקת צואה, בדיקת פרוקטולוג ובדיקת גסטרוסקופיה. בדיקת הצואה הייתה תקינה, בדיקת הגסטרוסקופיה הייתה תקינה (שם גם התבשר לי שהחיידק נעלם סופית) ובבדיקת הפרוקטולוג זוהתה פיסורה אך היא כמובן לא הסיבה לעיכול הבעייתי.
הייתי שמח לשמוע מה יכולה להיות הסיבה לכך? אילו בדיקות עליי עוד לבצע? האם יש פה אולי עניין של רגישות למזון מסוים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול ויציאות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/12/2012ראשית, אין קשר בין מרקם היציאות והדמם לבין חיידק ההליקובקטר. יציאות דמיות מחייבות בדיקה של המעי הגס.
בתום הבירור אפשר לבדוק אי סבילות ללקטוז וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)