מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובת קולונוסקופיהגיני13/08/2012
שלום רב ,היום עשיתי בדיקת סקר לקולונוסקופיה פעם ראשונה.דוח בדיקה ממצאים
המעי נבדק עד לגובה של הצקום.הכנה בינונית.נמצאו טחורים פנימיים.נאמר לי שהבדיקה תקינה ושאני צאיכה לבוא עוד 10 שנים.לאחר שחזרתי לביתי ראיתי שרשום דבר שהטריד אותי SPECIAL SCREENING FOR MALIGNANT
NEOPLASMS
כשתירגמתי בגוגל נאמר לי שזה הקרנה ממאיר גידולים .קיבלתי שוק
למה לא אמרו לי כלום.
V76.
מאז אני לא יודעת מה לחשוב
למה רשמו באבחנות טחורים הבנתי אבל האם זה אומר שזהאומר שיש לי משהוא ממאיר.
פעולות באישפוז COLONOSCOPY המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין14/08/2012הסיבה לבדיקה היא בדיקת סקר לגילוי מוקדם- זה המינוח באנגלית. אין בזה שום דבר מדאיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בריפלוקסדניאל13/08/2012
שלום רב,
מזה 20 שנה (כיום בן 59) סובל מריפלוקס, בשנים הראשונות בעיקר החזר של מזון לפה ותחושת חמיצות ובשנים האחרונות יש רק שיעול כרוני קשה במשך כל היום עם גירוי בבית הבליעה,
כל הטיפולים השמרניים והתרופתיים נוסו (פרט לנקסיום) ללא הצלחה, בבדיקת אאג עם סיב אופטי ניצפתה דלקת קלה בבית הבליעה, בבדיקת גסטרוסקופיה- הרנייה היאטלית.
שאלותיי:
האם ניתן להאשים בסבירות גבוהה את ההרניה כגורם לריפלוקס והאם יש טיפול כירורגי יעיל?
האם יש צורך לבצע תפקודי ושט- ניטור חומציות ומנומטריה או שניתן לכוון להרנייה?
לגבי הטיפול האנדוסקופי בגלי רדיו-סטרטה: האם קיימת אינדיקציה לטיפול על סמך הממצאים, כמה יעיל ומוכח הטיפול הזה והאם הוא רלוונטי למצבי ?
תודה רבה על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בריפלוקס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/08/2012גם כשיש רפלוקס קשה להוכיח את הקשר לשיעול ועד שלא מוכיחים כזה קשר לא הייתי ממליצה על התערבות ניתוחית.
יש היום בדיקת ניטור חומציות מתקדמת שנקראת בראבו BRAVO ולאחריה יהיה יותר מידע לגבי הקשר רפלוקס-שיעול.
ד.א. כבר לא מבצעים בארץ סטרטה כי זה לא הוכיח את עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בבטן עליונה צד שמאלאלירן12/08/2012
ד"ר שלום רב,
שמי אלירן בן 26, בד"כ בריא ומתעמל באופן קבוע.
כבר מספר חודשים שאני סובל מתחושות של צריבה בבטן עליונה בצד שמאל. בנוסף מדי פעם גם מופיעה נקודה כואבת כשאני נוגע בא (תמיד באותו איזור) מתחת לצלע שמאל.
ביצעתי בדיקה לגילוי הליקובקטור וגם ביצעתי גסטרוסקופיה ללא ממצא, והוצע לי לבצע טיפול באומפרדקס שני כדורים ביום למשך חודש.
התמדתי בטיפול כשבועיים ואז הפסקתי והכאב לא חלף לגמרי אך לא הופיע בתדירות כזו.
לאחרונה תחושות צריבה והכאב הנקודתי חזרו ואני שוב נוטל אומפרדקס. התחושות האלו ממש פוגעות לי באיכות החיים ואני לא יודע כבר מה עליי לעשות.
אשמח אם תוכל לייעץ לי בעניין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בבטן עליונה צד שמאל - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/08/2012קשה להתרשם מהתיאור. מקור הכאב יכול גם להיות צלעות תחתונות/גב ולא בהכרח קיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן ובגבמעיין12/08/2012
שלום רב, אמי בת 67 סובלת מכאבים חזקים בבטן תחתונה ובגב. נעשו בדיקות ובירורים, גם בעקבות שתן כהה מאוד, ונמצא שיש לה גסטריטיס. קיבלה טיפול מס' ימים וחשבנו שזה מאחוריה. עשתה בדיקת שאיפה, נמצא שאין חיידק בקיבה. מאז לא נפסקו כאבי הבטן והגב. מדי פעם גם הקאות. זה משפיע עליה גם נפשית, אין לה תיאבון. אנו אובדי עצות. הלכנו לרופאים בקהילה וגם פרטיים, ואין חדש. לפני כשבוע עשתה אולטרא סאונד בטן, הטכנאי ב- u.s אמר תחילה כי יש ממצאים של אבנים בשתי הכליות. כעבור שבוע כשהגיעה התשובה לרופא המשפחה - התשובה יצאה - תקינה !!! כעת מחכים לבדיקת סיטי. אבל אמי רגישה ליוד - ולא יודעת מה לעשות. בלי סיטי לא ניתן יהיה להמשיך ולבדוק מה הבעיה. מצטערת על השאלה הארוכה, אבל מדובר בעניין קשה וכאוב. מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה? ואיך ניתן בינתיים להקל על הכאבים, שום כדור כבר לא משפיע... תודה מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן ובגב - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין13/08/2012שאלות מורכבות שלא נפתרו ביעוצים רבים לא תיפתרנה בפורום. בכל מקרה גסטריטיס אינה גורמת לכאבים בבטן תחתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפיחות הבטן=ABDOMINAL BLOATINGאורחת10/08/2012
האם תפיחות הבטן=ABDOMINAL BLOATING זוהי מחלת חשוכת מרפא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפיחות הבטן=ABDOMINAL BLOATING - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2012ההגדרה "מחלה חשוכת מרפא" שמורה למחלות קשות שמסכנות את בריאותינו עד מוות ולכן ההגדרה הזו אינה מתאימה לתפיחות הבטן.
זו הפרעה תפקודית שפוגעת באיכות חיים אבל כדאי לשמור על פרופרוציות. אפשר לנסות דיאטה דלת סוכרים ותרופות המרפות התכווצות שירים במעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפילים בצואהסמי08/08/2012
שלום ד"ר
אני בן 57 בריא בד"כ , מקבל טריטס 2.5 לאיזון ל"ד.
בחיפוש אחרי סיבת האורטיקריה הכרונית ( כבר חודשיים) שאני סובל ממנה , והמתבטאת בתחושת גרד קל והופעת אודם במקום הגירוד בכל הגוף שנעלם תוך זמן קצר ומופיע ,אחר כך ,במקום אחר , הרופא שלח אותי לבדיקת פרזיטים בצואה .
התוצאה הייתה מציאת טפיל חי משני סוגים:
1- Blastocystis hominis
2- Dientamoeba Fragilis
יש לציין שכל בדיקות הדם שנערכו לי היו תקינות כמו : תפקודי כבד, ספירת דם, בלוטת המגן וכו,
שאלה:
האם מציאת טפילים אלה תוכל להסביר את תחושת הגרד והאודם בגופי (האורטיקריה)?
מה הוא הטיפול שניתן במקרה כזה?
תודה רבה
סמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפילים בצואה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2012הטיפול הוא במטרוגיל או פרוטוציד. יש דיווחים על אורטיקריה בהקשר זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון
סמי08/08/2012ברשותך, איזה מינון לקבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרוגיל - ורמוקס
סמי10/08/2012שלום ד"ר
רופא המשפחה נתן לי מטרוגיל 250 מ"ג ל- 7 ימים, לטיפול ב- D. fragilis וב- B.hominis
ורמוקס 100מ"ג ל- 3 ימים.
1-האם המינון של מטרוגיל 250 מ"ג מתאים לפרזיטים אלה או שצריך מינון יותר גבוה??
2-האם משך הטיפול הוא 7 ימים או שצריך טיפול של 10 ימים??
3- האם אמנם צריך לקחת ורמוקס?
יש לציין שאני שוקל 74 קילוגרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרוגיל - ורמוקס - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין11/08/2012אין הרבה מידע על הטיפול בסוג זה של טפיל ומכיוון שכך שילבו שני סוגים של תרופות.
מציעה לקחת את הטיפול וכעבור שבועיים שלושה לחזור על בדיקות הצואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחותשי07/08/2012
שלום
אני בן39 בריא
מדי פעם אני סובל מגזים גרפסים ומתחושה לא נוחה לאחר האוכל .זה קורה פעמיים שלוש בשנה לתקופה של חודש בערך
עשיתי בדיקה להליקובקטר שיצאה תקינה
לפי התאורים הנל ממה נובעים הסימפטומים הנל ומה אפשר לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2012תלונות של אי נוחות בבטן עליונה הן מאוד שכיחות ואין לכל תלונה הגדרה או שם. מכיוון שזה נוטה לחלוף לאחר כחודש אפשר בזמן התלונות להיעזר באומפרדקס מידי יום למשך חודש. כדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים נמשכים בגבעדה07/08/2012
אני בת 64 בריאה ללא מחלות רקע וללא כל טיפול תרופתי. זה מספר חודשים אני סובלת מכאב קבוע יום יום בגב עליון, צלעות רום הבטן. כל בדיקות המעבדה נמצאות תקינות, צילום חזה וצילום עמוד שדרה. תקינים בצילום עמוד שדרה שינויים ספונדילוטיים מפוזרים. בבדיקת רופאת משפחה נכתב כי אין רגישות במישוש ברום הבטן, בטן רכה ללא תינגודת שרירים, רגישות במישוש בין הצלעות ובאזור המפרקים. רופאת המשפחה שלחה אותי לפיזיוטרפיה.
אני מודאגת ורוצה לדעת האם יש לעשות ברורים נוספים אולי בתחום של גסטרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים נמשכים בגב - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2012אם מספר טיפולים בפיזיוטרפיה יקלו על הכאב זה מחזק את האבחנה שמדובר בכל זאת בכאב גב. במקביל תפני לגסטרואנטרולוג להתייעצות והוא יתרשם האם יש צורך בבירור נוסף בהקשר של מערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקן לאדם בריאאייל07/08/2012
שלום רב,
אני בחור צעיר ובריא.
אני מעוניין לבצע חוקן על מנת לנקות קצת את הגוף. הבנתי שזה בריא וטוב גם לאנשים בריאים.
יש לי כמה שאלות
לאיזה רופא אני צריך לפנות?
האם צריך הפנייה?
האם יש חוקן ביתי שניתן לקנות בבתי מרקחת?
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן לאדם בריא - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין08/08/2012אין צורך לנקות את המעי מצואה כי זה תפקידו בגוף שלנו- להכיל צואה.
אין שום הוכחה שזה בריא ואני לא ממליצה על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקרוהן עם ביטוי פיסטולריאיתן05/08/2012
שלום,
אני חולה קרוהן מדה 4 שנים (איליאום הסופי), ביטוי בעיקר פיסטולרי.
בהתפרצות הראשונה של המחלה סבלתי מפיסטולה פריאנלית, אשר טופלה בהצלחה ע"י רמיקייד. לאחריה הייתי ברמיסיה מלאה כשנתיים במהלכן טופלתי באימורן לשם מניעה.
לפני כ-10 חודשים חוויתי התפרצות נוספת, פיסטולה חדשה (מתוארת ב TRUS כפיסטולה מורכבת מסוג horeshoe), מטופל מאז עם רמיקייד מדי חודש, בנתיים ללא הצלחה במיוחד (אין סימני דלקת, אבל יש הפרשות וכאבים מהפיסטולה). לאחרונה גם הוחלף הסיטון ובוצע קורטג' לרקמת גרנולציה בשל כאבים חזקים שהיו לי (ובנתיים הכאבים חזרו).
שאלתי היא לגבי החלפת הטיפול - האם כדאי לשקול לבצע החלפה לטיפול (למשל להומירה)? הבנתי שהדעות חלוקות לגבי היעילות של טיפול בהומירה בפיסטולות. האם יש טיפולים נוספים שכדאי לשקול?
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקרוהן עם ביטוי פיסטולרי - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/08/2012הטיפול בפיסטולה פריאנאלית מורכבת בקרון מתבסס על שילוב של תרופות וניקוז/סיטון. ההצלחה של רמיקד מוגבלת וכך גם של הומירה. נשמע הגיוני לנסות הומירה מכיוון שכל היתר כבר נוסה עם הצלחה חלקית. אחת האפשרויות היא אילאוסטומיה זמנית עד שהפיסטולה תיסגר ואופציה כזו תמיד מעדיפים לדחות ככל שניתן. בכל מקרה הייתי מתייעצת עם הרופא/צוות הרופאים שמכירים אותך היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתרון לעצירותליעד30/07/2012
בעיית העצירות אצלי קיימת מאז ילדות.
בשנים האחרונות נעזרתי בהמלצת רופא גסרטו וכן דיאטן בכדורים בשם "יובסילקס אן.גי" אשר הטיבו ושפרו את מצבי ובעצם היחידים שהצליחו "להשפיע" על קיבתי הקשה.
לצערי לפני מספר חודשים הפסיקו לשווק את המוצר מסיבות שאינן ברורות.
מאז אינני מוצאת שום תרופה שתשפיע באופן שהיובסילק השפיעה וכיום אני ממש סובלת.
האם קיימת תרופה המכילה אותם מרכיבים ותכונות כמו היובסילקס כתחליף.
האם קיים פיתרון שאיננו כולל עזרה תרופתית?
מודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה
ליעד30/07/2012אני בת 31 בריאה ובעלת עודף משקל קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתרון לעצירות - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/07/2012היובסלקס מכיל סנה שזהו חומר משלשל.
לשאלה האם אפשרי ללא משלשלים לא ניתן לענות ללא בירור מסודר במסגרת מרפאת רצפת האגן במכון גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע קולונוסקופיה ?יוסי29/07/2012
שלום רב,
אני בת 63,
לפני מספר שנים עברתי קולונוסקופיה, והרופא טען שלא היה יכול להשלים אותה כי החלק המרוחק קשה להגיע אליו בשל מבנה המעיים..כנראה פיתול. מאז ירדתי משקל ניכר 10 ק"ג. הרופא גסטרו אמר שכדאי לי לעשות רק קולונוסקופיה וירטואלית.. או שגם אמר שאפשר לעשות קולונוסקופיה עם שקף.. (?) בבית חולים. הסיבה שאני עושה כעת היא דימום רקטאלי מספר פעמים בשנתיים האחרונות. רופא אמר לי שכנראה מדובר בטחורים אבל בשל העובדה שלאחותי מצאו פוליפים לאחרונה (לא ממאירים),רציתי לשלול גם...
שאלתי היא , מה המלצתכם ? לעשות קולנוסקוםיה וירטואלית ? או קולונוסקופיה רגילה ? או תחת שיקוף ?
בתודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע קולונוסקופיה ? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/07/2012אפשרי לנסות שוב קולונסוקופיה רגילה. העובדה שפעם אחת לא הצליחו לא בהכרח משמעותית. אם את חוששת מאכזבה נוספת אפשרי להשלים וירטואלית. נכון לעכשיו אין אפשרות שלישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה29/07/2012
שלום ד"ר אסולין-דיין!
אני בחרו בן 27, בריא, לא מעשן ולא שותה.
תודה רבה מראש על העזרה!
להלן המקרה ושאלתי בסוף:
התחלתי להרגיש מהבוקר כאב (עמום משהו) באיזור מפתח הלב/קיבה.
הכאב הוא לא רציף ולא חזק.
יש לציין שלפני חודש ביצעתי בדיקת דפ מקיפה למקרה אחר והכל יצא תקין.
חוץ מה אין סממנים נוספים (הקאות, שלשולים, צואה וכו', וסך הכל אני מרגיש טוב) חוץ מכאבי בטן תחתונים (נראה שיש כאבים כאלה או שאני הוזה וחרד וממציא כאבים)...
אני נורא חרד ומפחד..
לדעתך, מזה יכול להיות?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין31/07/2012מכאב שנמשך מספר שעות לא ניתן להגיע לשום מסקנה. מרבית הכאבים חולפים ללא שום התייחסות נוספת. אם זה נמשך אפשרי לפנות לרופא משפחה. אם בלי קשר אתה נוטה לחרדה מכל סממן גופני, כדאי לטפל בנושא זה כי זה גורם להרבה סבל מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפאסל בזמן ההריון?דיקלה24/07/2012
שלום אני בהריון ומטופלת ברפאסל רציתי לדעת האם מותר לי להמשיך אם הראפסל בזמן ההריון הודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפאסל בזמן ההריון? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין05/08/2012מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ANCA כשיש חשש שמדובר בIBDשלומי23/07/2012
בעקבות ירידה במשקל וכאבי בטן ושלשולים נשלחתי לעשות בדיקות דם כדי לבדוק אם קיימת סבירות של IBD.
ANCA C - מתחת ל-20
ANCA P - מתחת ל-20
אבל ה-ANCA A יצא 20 בדיוק.
מה אפשר להסיק מתוצאות כאלו? מה ההבדל בין כל סוגי ה-ANCA שמניתי לעיל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ANCA כשיש חשש שמדובר בIBD - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין26/07/2012אי אפשר להסיק מכך אם יש או אין IBD.
האבחנה היא משלב של קליניקה בדיקות דם ואנדוסקופיה ולא רק בדיקה של נוגדנים כאלו או אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)