מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוקטוזסמדר23/08/2012
עשיתי בתל השומ בדיקת רגישות לפרוקטוז והתשובות יצאו פחות מ-20 האם אני רגישה או לא?
התיחסתי לא לעמודה השמאלית ביותר אלא לאמצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטוז - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/08/2012הפרש קטן מ-20= בדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר+sami23/08/2012
שלום ד"ר
רופא המשפחה נתן לי כטיפול בטפילים (B.hominis + D. fragilis ) + הליקובקטר פלורי את התרופות הבאות:
1-מטרוגיל 750 מ"ג(3כדורים של 250מ"ג)שלוש פעמים ביום.
2-מוקסיפין 1000 מ"ג (2 כדורים של 500מ"ג) פעמיים ביום.
3- אומפרדקס 20מ"ג כדור אחד פעמיים ביום.
יש לציין שהטיפול הנ"ל למשך 10 ימים.
אני בן 57 בריא בד"כ שוקל 74 ק"ג. אני מקבל טריטס 2.5 מ"ג
שאלה:
1-האם הטיפול הנ"ל הוא המקובל במקרים כאלה?
2-האם יותר טוב לטפל בפרזיטים לחוד קודם ואחר כך לטפל בהליובקטר או חייב שניהם ביחד?
3-האם המינון הנ"ל מקובל , האם יכול להכחיד את שני הממצאים?
4-האם הגוף שלי יכול לספוג כמות גדולה של תרופות אלה? אני חושש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר+ - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/08/2012המינון של המטרוגיל הוא 500 מ"ג פעמיים ביום. כל היתר ללא שינוי.
טיפול להליקובקטר שמשלב מטרוגיל יכסה גם את הפרזיטים ואין צורך במינון גדול יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה בצבע חמרהטל23/08/2012
שלום רב,
לפני שלושה שבועות התחלתי דיקור סיני ושינוי תזונה בכדי לקדם את הסיכוי להרות. מאז שמתי לב שצבע הצואה שלי החל להשתנות וצבעו הינו חמרה גוון אדמדם. האם כדאי ללכת לבדוק זאת? האם זה מראה על דם בצואה?
ברצוני לציין שאני לאחר לידה שקטה בה עובר איבד דופק בשבוע 37, האם זה יכול להיות קשור למות עובר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה בצבע חמרה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/08/2012התיאור מתאים לשינויים בעקבות שינוי התזונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה "מגורגרת"זיו23/08/2012
א. האם יש אנטיטי כזה בגסטרו שנקרא צואה מגורגרת?
אני בן 29, בריא ומעשן כחמש- שבע סיגריות ביום. ה BMI שלי הוא 30, כך שאני מניח שאני אוביס.
בשנה האחרונה היה לי מה שפירשתי כטחורים- עם היציאות לווה דם טרי, אדום, שלא נראה שהיה מעורבב בצואה אבל נמשך לפעמים גם קצת אחרי היציאה. זה לווה גם בכאב- בעיקר כשהיציאות לא היו רכות במיוחד, אבל לפעמים גם כשכן, ולפעמים הוא נמשך גם אחרי היציאות.
אני רוצה לציין שאני אוכל המון המון ירקות וסיבים תזונתיים ביום יום אבל לא ממש מקפיד על ספורט באופן יומיומי.
בכל אופן בזמן האחרון הגדלתי קצת את צריכת הירקות ותנועות המעיים שלי משתנות, נראה שבלי ממש קשר לאוכל- לפעמים ממש ממש רכות ורבות ביום ולפעמים פהוך.
היום נכחתי בשיעור ספורט מסויים שדורש הרבה אנרגיה (בסגנון של ספינינג) וחזרתי עם כאב בטן שהוקל אחרי היציאה, מה שכן שמתי לב שהצואה היתה ממש מגורגרת- על הנייר היו ממש נקודות עבות, מעין גרגרים (סליחה על התיאור המפורט...) והייתי רוצה לדעת אם בהמשך לסמפטומים האחרים אתה חושב שיש לזה חשיבות מיוחדת או שזה יכול לקרות מידי פעם ...
אשמח מאוד לתשובה, ותודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה "מגורגרת" - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין25/08/2012התיאור של הצואה לא מדאיג.
התיאור של הכאב והדימום יכול להתאים בעיקר לפיסורה אנאלית וייתכנו גם טחורים. בכל מקרה של דמם מומלץ לבדוק לפחות חלקית את המעי הגס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולנוסקופיהבת22/08/2012
שלום רב,
בת 45 סובלת מדימומים שנראים בניגוב אחרי יציאה ,ידוע על טחורים פנימיים,טופלתי בעבר בסדרת קשירות היתה הפוגה במשך זמן רב,לאחרונה נראה שוב דם בניגוב,יציאות סדירות מידי יום ביום סובלת ממעי רגיז,בדיקה אחרונה קולנוסקופיה היתה בדצמבר 2012 הכל היה תקין נראו טחורים פנימיים,שאלתי היא האם עלי לעבור שוב קולנוסקופיה בגלל הדימומים? והאם יש לי על מה לדאוג? אודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולנוסקופיה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/08/2012אם הבדיקה בוצעה במלואה וההכנה היתה טובה, נשמע שצריך לחזור לפרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפסולת מצלמהרונית21/08/2012
שלום רב
האם יש בדיקת קפסולת מצלמה (Capsule Colonoscopy) השקולה מבחינת זיהוי פוליפים לבדיקת קלונוסקופיה רגילה (ברור שקפסולה לא תאפשר הסרת פוליפים).
אם קיימת כזאת בדיקה, מדוע אינה מומלצת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפסולת מצלמה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/08/2012יש בדיקה כזאת שנבדקה לאחרונה מול בדיקה רגילה פלשנית. נכון להיום הבדיקה לא אושרה לצורך גילוי מוקדם (הכנה מורכבת יותר ותופעות לוואי בגלל ההכנה) ולכן ברמה המעשית לא אפשרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה סנהקרן21/08/2012
הי
אני משתמשת בתה סנה כבר ארבע שנים
פעם בשבוע בלבד!!!
בכל השבוע יש לי יציאות אך מרגישה צורך להתרוקנות ולכן לוקחת רק בסופ שבוע
האם זה מסוכן? האם זה גורם לסרטן ?
והאם יש צורך לבקש מהרופא משפחה בדיקות מסויימות ?
אני בת 38
תודה אשמח לתגובתכם המיקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה סנה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין22/08/2012אם יש לך יציאות כל השבוע אז מיותר לקחת סנה פעם בשבוע. בסוף שבוע אוכלים יותר ולקיחת משלשל נותנת אשליה "שמנקים את הגוף מכל המזון הזה". לקיחת משלשלים אינה מונעת עיכול של המזון ואינה מפחיתה קלוריות.
אין שום בדיקות שצריך לעשות בהקשר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי רעליםזוהר21/08/2012
שלום,
אני בן 37 וב - 4 השנים האחרונות בערך אני חש אי נוחות בבטן, אפשר לומר כל הזמן...
לעולם איני מרגיש שממש התרוקנתי.
כל הזמן יש לי תחושה של לחצים, גזים, צרבות ואי נוחות כללית.
אציין שבמקביל גם עליתי במשקל בתקופה זו, כ - 10 ק"ג, בלי ששיניתי את הרגלי האכילה.
לאחרונה שמעתי על ניקוי רעלים מהגוף באמצעות שטיפת המעי הגס.
רציתי לשאול, האם טיפול כזה יכול לעזור, האם יש בו סכנות, תופעות לוואי, או השלכות שהמשווקים שלו אינם מספרים עליהן....
בשורה התחתונה - האם כדאי לפנות לטיפול כזה, או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי רעלים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין29/08/2012אין שום הוכחה ששטיפת מעי תפתור את בעיות העיכול שלך. זה יתן הקלה ליום יומיים כי המעי יהיה ריק מתוכן וכשהוא שוב יתמלא התלונות תישננה. כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריר ודםא19/08/2012
שלום, מזה שנה הופעת ריר בצורה, שקוף,לבן, צהבהב שמופיע על הצואה, בניגוב או בפני עצמו. כשמופיע לבד, מופיע לרוב בפעם הבאה שאבקר בשירותים לאחר שכבר עשיתי את היציאה ואז הוא מחליק החוצה מפי הטבעת לאסלה לבדו. לפני שנה נצפו מעט פסי דם בריר, לא בצואה עצמה, רופאת משפחה איבחנה טחור חיצוני ותרביות וטפילים יצאו תקין. יש לציין כי בדיקת הטפילים נערכה פעם אחת ולא שלושה ימים עוקבים. מאז כשנה, לא ראיתי סימני דם בצואה ולא בריר אך לאחרונה הם חזרו. הדבר מופיע העיקר לאחר יציאה גדושה ורכה אך לא שלשולית, שגורמת להליכה די דחופה לשירותים. הדימום הצפה פעמים בודדות אך הריר הרבה יותר. בדיקות דם תקינות. בוצעה רקטוסקופיה 20 ס"מ תקינה, למעט טחורים דרגה 2. הכנה בוצעה עם 2 חוקנים, לאחר החוקן יציאה רגילה ואז בפעם הבאה שהלכתי לשירותים יצא ריר בכמות גדולה מהרגיל וגם מעין רשת של פסי דם. בנוסף במהלך יציאה אני מרגישה לעיתים גוש המתבלט החוצה. אני מאוד מצודאגת וחרדה, הופניתי לקולונוסקופיה. האם יש מנוס מקולונוסקופםיה ובחירה באמצעי אבחון אחר קודם? מה זה יכול להיות?? גידול? באופן כללי מרגישה טוב, ללא סיטוריה של מחלות מעי או גידולים במשפחה, בת 22. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריר ודם - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/08/2012הפרשת ריר שקוף אינה מעידה על בעיה זו הפרשה תקינה של המעי ואצל חלק יש יותר ריר מאחרים. קרוב לוודאי שמדובר בטחורים בלבד.
אפשר בגילך במקום קולונוסקופיה להסתפק בסיגמואידוסקופיה (בדיקה חלקית עד 50 ס"מ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן עליונה ושלשולמור19/08/2012
שלום,
בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבים בבטן העליונה בעיקר (לעיתים יורדים למרכז הבטן) ומשלשולים. בנוסף אני מרגישה חולשה, אני מניחה שזה בגלל השלשולים והכאבים.
האם זה הגיוני לסבול משתי ההפרעות במקביל? כי אני מבינה ששלשולים קשורים יותר לבטן התחתונה דווקא.
איזה כיוון כדאי לי לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן עליונה ושלשול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/08/2012שלשולים לא בהכרח קשורים לבטן תחתונה.
כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג להתייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל
נטע20/08/2012מה זה יכול להיות? מה האופציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/08/2012אין מספיק רקע ומידע כדי שאגיד מה האופציות יש עשרות סיבות לשלשול וצריך לשמוע בצורה יותר מפורטת מה בדיוק קורה, מה יש בבדיקות צואה ודם וכך להתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובקטורדניאלה19/08/2012
שלום,
אם לבן זוגי יש את החיידק.
האם אפשר להידבק ביחסי מין לא מוגנים?
ושמעתי שאפשר להידבק ברוק? אז לא כדאי גם להתנשק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובקטור - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/08/2012אין דרך למנוע הדבקה ואין המלצה לא להתנשק.
אם פעם תהיינה אצלך תלונות רלבנטיות של כאבי בטן תוכלי אז להיבדק. אין המלצות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של אלכוהולאנה17/08/2012
שלום,אני בת 18 ובחודשים האחרונים שמתי לב שבכל פעם שאני צורכת אלכוהול בכמות גדולה למחרת יש לי שילשולים וכאבי בטן.
ממה זה נובע? ואיזה בדיקות עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של אלכוהול - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/08/2012אין בדיקות שיכולות לבדוק "רגישות לאלכוהול". הדרך לבדוק זאת היא להימנע מאלכוהול לחודש ולראות האם כל התופעות חלפו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן שזה צליאק?
אנה17/08/2012אין קשר בין התלונות לצליאק. אם יש שלשולים גם בהזדמנויות אחרות אפשר להשלים בדיקת דם לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן שזה צליאק? - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין18/08/2012אין קשר בין התלונות לצליאק. אם יש שלשולים גם בהזדמנויות אחרות אפשר להשלים בדיקת דם לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים אחרי הקרנות לטיפול בסרטן צאורה17/08/2012
אני בת 77 התגלה אצלי סרטן צואר הרחם לפני 3 שנים וטופלתי בהקרנות ובכימוטרפיה.
מאז ההקרנות אני סובלת מהתקפי שלשולים החוזרים ונשנים עם כל תופעות הלוואי הקשות שלהם. אני לוקחת vsl#3 כבר כ-3 חדשים עם שיפור משמעותי.זה כולל גם מעקב תזונתי.
האם זה התרופה היחידה למצב זה ? כמה זמן אצטרך לקחת את התרופה? האם התרופה מאושרת עי משרד הבריאות לשימוש והאם היא בסל הבריאות?
תודה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים אחרי הקרנות לטיפול בסרטן צ - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/08/2012הקרנות לאגן עלולות לפגוע במעי הדק באופן לא הפיך. אין תרופה שמרפאת את נזקי הקרינה אך יש טיפולים להקלה. למיטב ידיעתי ה-VSL #3 אינו בסל להתוויה זו- תוכלי לבדוק זאת בבית המחרקחת/רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוקים בלתי פוסקיםסתיו16/08/2012
שלום,
אני בת 23 ובשנה האחרונה חווה התקפים של שיהוקים, כל התקף כזה נמשך משהו כמו 20-30 דק, בו אני משהקת משהו כמו כל 10 שניות, וזה קורה 4-3 פעמים ביום.
השיהוקים מאוד חזקים, לאחר ארוחה גדולה אני מרגישה שכל שיהוק מרים לי את תוכן הקיבה למעלה (כבר קרה שזה גרם להקאות) ובנוסף יוצר לי לחץ עצום בחזה... שמשתחרר בערך כחצי שעה אחרי שהשיהוקים נרגעים...
הייתי בגסטרוסקופיה (חשד לבקע) ולא ראו כלום...
ברור לי שהתזונה משפיעה על זה (ייעצו לי לקחת גם אומפרדקס שאומנם הקל מעט אך לא עצר את התופעה) , הייתי שמחה לשמוע עצות בתזונה שאולי יקלו עלי.. אם מישהו יודע או מכיר דרכי טיפול או עצות אחרות אני אשמח לשמוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהוקים בלתי פוסקים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין17/08/2012ראשית כדאי לדייק האם מדובר בשיהוק או גיהוק=גרעפס כי ההתייחסות שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהוקים חזקים וקולניים
סתיו17/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהוקים חזקים וקולניים - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין20/08/2012ריבוי גיהוקים- גרעפים קשור לבליעה מרובה של אויר. הדרך להפסיק זאת היא בטיפול התנהגותי ואם קיימת חרדה ברקע אז גם טיפול בחרדה יכול לשפר זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בקיבהשירן15/08/2012
שלום רב,
אני בת 25 ואני סובלת מכאבים בקיבה מזה לפחות 6 שנים, זה מתבטא בצרבות קשות שאני ממש מרגישה את הקיבה שלי נשרפת, כאבים חזקים מאוד בקיבה (כמו "בוקס" בקיבה) לאחר אכילת אוכל שמנוני או שתיית אלכוהול.בנוסף כאשר אני אוכלת עולה לי הרבה ליחה ומקשה עלי לאכול. עשיתי לאחרונה בדיקת גסטרוסקופיה, לא נמצא כיב או משהו והרופא אמר שיש לי רק הרבה חומצה בקיבה ולכן אני סובלת והביא לי כדורים להורדת החומציות. הכדורים עוזרים מעט, אבל אני עדיין סובלת ולא נפתרתי מהבעיה. הבנתי שיש חיידק בשם הליקובטור והשאלה שלי אם התסמינים שלי מתאימים לחיידק הזה וייתכן שאני סובלת ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בקיבה - תגובה
ד''ר יהודית אסולין דיין16/08/2012קרוב לוודאי שלא מדובר בחיידק.
הכי סביר שמדובר ברגישות יתר בדומה ל"מעי רגיש".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)