פורום כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לרשתית
    נאפולי
    23/07/2009

לד"ר שלום רב,
    עקב היפרדות רשתית לפני כשלוש שנים עברתי מספר ניתוחים אשר- למרבה הצער- לא הצליחו ורוב הראיה בעין החולה הלכה לאיבוד.
    בביקורת שיגרתית לפני מספר ימים נתגלה חור קטן מאוד בעין האחרת, הבריאה, והמנתח החליט מיד לבצע טיפול לייזר על מנת לאחות אותו.זאת, בגלל ההסטוריה של העין החולה.
    אני סובל מקוצר ראיה בעין הבריאה של מינוס 4.
    שאלותיי:
    1-האם ישנה דרך כלשהי לדעת האם נוצר חור חדש? אני יודע שכשישנם "פלאשים" שונים זה מצביע על דברים לא טובים, אך השאלה היא האם ישנה לדרך לדעת שנוצר חור חדש ולו הקטן ביותר?
    2- כל כמה זמן -מעתה -כדאי ללכת להיבדק אצל רופא עיניים:כל חודש, כל חודשיים או שלושה?
    3- האם טיפולי לייזר כאלה עלולים לגרום לנזקים כלשהם?
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לרשתית

הוספת תגובה

• תשובה לנאפולי

ד''ר חיה מורורי כץ
    26/07/2009

לא תמיד אפשר לדעת כשנוצר חור או קרע חדש ברשתית. סימנים שכדאי לשים לב אליהם הם: ראית כעין "ברקים" או פלאשים כמו שקראת להם , או שרואים נקודות או כעין "זבובים" , "שערות" וכדומה מול העין , שלא ראית לפני כן. אז כדאי להגיע מיד לבדיקת רופא עיניים.
    לאחר טיפול הלייזר שעשית כדאי להיבדק שבוע אחריו , ואח"כ חודש אחרי כן , ולפי תוצאות הבדיקה הרופא יחליט אם כדאי מעקב כל חודש או כל 3 חודשים או פעם בחצי שנה.
    טיפולי הלייזר האלה לא גורמים נזק לעין , והם נחוצים כדי למנוע הופעה של סיבוכים ברשתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריטה בעין והשפעה על ראיה
    זאב
    22/07/2009

שלום למומחים.

לפני כמה שנים קיבלתי מכה בעין שמאל ומאז יש לי שריטה בחלק הלבן של העין. הראיה לא נפגעה עד כה, אך אני חושש שמא היא תיחלש עם השנים בגלל השריטה. מה עלי לעשות (אם בכלל)? ללכת להיבדק אצל רופא או לתת לזמן לעשות את שלו?

ץודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שריטה בעין והשפעה על ראיה

הוספת תגובה

• תשובה לזאב

ד''ר חיה מורורי כץ
    25/07/2009

אם הפגיעה היא בחלק הלבן של העין , כלומר בלחמית , לא צפויה להיות כל פגיעה בראיה.
    אם לא נבדקת עד עכשיו אצל רופא עיניים , כדאי להיבדק כדי לראות שהמכה לא השאירה פגיעות אחרות בעין. אם נבדקת אחרי שקיבלת את המכה , אז אתה צריך להיבדק פעם בשנה כמו כל אדם אחר , שלא קיבל מכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מבוגרת לא מצליחה לקרוא ספרים
    לימור
    14/07/2009

אמי מבוגרת מאוד ומתקשה בראייה. היא מצליחה לקרוא אותיות בגודל 1 ס"מ אך לא פחות מכך. כיוון שהיא קוראת "אובססיבית" (ספרים, עיתונים), אני מבקשת לדעת האם ניתן למצוא לה פתרונות לקריאה.

הוספת תגובה

• יש בהחלט פתרונות

עדי קרמר M.Sc
    14/07/2009

התשובה היא כן! יש פתרונות רבים לעזרה בקריאה: מגדלות, משקפיים טלסקופיים, מיקרוסקופיים, פריזמתיים וכד'. כמו כן יש מכשירים שמגדילים את הטקסט ע"פ צרכי המשתמש ונותנים מענה מצויין לאנשים מבוגרים שמתקשים בקריאה.
    הדרך הנכונה לגשת לפתרון הבעיה היא לקבוע תור לבדיקת ראייה אצל אופטומטריסט מומחה בראייה ירודה, על מנת לקבל חוות דעת מקצועית והמלצות לגבי האביזרים שיכולים לעזור בראיה, תוך כדי התנסות בהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישונים בגדלים שונים
    תמר
    12/07/2009

יש לי אישון אחד קטן ואחד גדול.. זה כבר ככה יותר מאוחד או חודש וחצי..אולי אפיו יותר. לא נולדתי ככה... יש לי משקפיים, וגם צילינדר, הפסקתי להרכיב אותם ליחסית הרבה זמן כי פשוט היה נמאס לי. הלכתי לרופא עיניים והוא שלח אותי לנוירולוג... רציתי חוות ודעת מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    אישונים בגדלים שונים

הוספת תגובה

• Adie syndrom

רועי
    14/07/2009

ללא יומרה לקבוע דיאגנוזה - חפשי ברשת חומר על התופעה תחת
    Adie syndrom

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתמר

ד''ר חיה מורורי כץ
    16/07/2009

אמנם אין לי פרטים נוספים לגבי ההיסטוריה הרפואית העינית שלך , אבל לפי מה שאת מתארת , קרוב לודאי שהמדובר בסינדרום ע"ש Adie , שבו יש אישון קטן רגיל ואישון שני רחב יותר. זה שכיח יותר אצל נשים צעירות , לא ברורה הסיבה להופעת מצב זה , אולי משהו וירלי. זה לא מצב מסוכן ולא פוגע בעיניים. במקרים רבים זה מסתדר מעצמו עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ..
    אור
    08/07/2009

קודם כל אני צריך משקפיי ראייה ואני מתבייש לשים אותם ועוד משו יש לי בעיה בעין שמאל שאני רואה צלליות בה ואם אני סוגר את עיין ימין אני כמעט לא רואה רציתי לדעת אם יכול להיות לזה פיתרון או ניתוח שיעזור לי בזה בתודה אור

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ..

הוספת תגובה

• תשובה לאור

ד''ר חיה מורורי כץ
    10/07/2009

אין מה להתבייש בלהרכיב משקפיים , זה דבר נפוץ ביותר בכל הגילאים , ויש היום מסגרות יפות מאוד למשקפיים , כך שזה כבר פריט אופנתי.
    לגבי שאר השאלה , אין לי פרטים לגבי איך אתה רואה בכל עין עם משקפיים , והאם יש בעיות אחרות בעיניים , לכן אני לא יכולה לדעת אם יש פיתרון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת אשר
    אופטימית
    23/06/2009

רציתי לדעת האם יש טיפול כלשהו לתסמונת אשר? האם ישנו טיפול מומלץ למניעת/עכוב מחלת ה-RP?
    כל מה שראיתי זה רק השערות בנוגע לשימוש בויטמין A.
    האם יש טיפול מומלץ במדינות אחרות בעולם (ושלא בהכרח מאושר בישראל)
    מעיון באינטרנט מצאתי שיש טיפולים לנייוון הרשתית רק כאשר הניוון משוייך לגיל. האם טיפול זה יעיל גם כאשר מדובר בRP אצל מתבגרים?

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת אשר

הוספת תגובה

• תשובה לאופטימית

ד''ר חיה מורורי כץ
    23/06/2009

עדיין אין טיפולים מוכחים למניעת התקדמות רטיניטיס פיגמנטוזה , וגם הטיפול בויטמין A לא הוכח כיעיל.
    הטיפולים שמצאת לגבי ניוון רשתית , הינם אכן רק למצב של ניוון שקשור לגיל , שהינו מצב שונה לגמרי מרטיניטיס פיגמנטוזה , ולכן לא ניתן לטפל בטיפול זה במקרה של RP.
    יש כיום בעולם מחקרים , אולם עדיין אין תוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מצבו של בחור שנפל מקומה גבוהה
    ירדנה
    23/06/2009

בס"ד
    לכבוד ד"ר חיה מורורי כץ וכל הצוות הנכבד,
    הבן של חברתי בן 22 נפל מקומה גבוהה לפני כמה חודשים. נקרא לו שם בדוי משה. חברתי בקשה ממני לשלוח לך ממצאים של בדיקות שהוא עשה. נודה לך אם תוכל להתייחס לענין ולאמר לנו מה דעתך על מצבו:
    ממצאי הerg full field שהם אסימטריים מכוונים לפגיעה נרחבת בתפקוד הרטינלי בעין ימין כאשר התפקוד שמור למדי בעין שמאל. הנטייה לתבנית שלילית של המענה הכולל בעין ימין. עם גל a תקין וגל b נחות מכוונת בעיקר inner retina ,סביר להניח שהדבר קשור בטראומה הקשה אותה עבר משה. האם קיימים סימנים לכך בבדיקת הפונדוס? וכו'(עוד כמה שאלות אבל לא כדאי שאכתוב כל כך הרבה כאן)
    המשך: הפגיעה בתפקוד הרטינלי הקיימת למעשה בעיקר בעין ימין אינה מסבירה את העוורון בו לוקה משה ונראה כי הליקוי ממוקם בהולכה העצבית ובתגובה המוחית לגירוי אור הן בעין ימין והן בעין שמאל בה תפקוד הרשתית בטווח הנורמה . מומלץ לבדוק שוב בעוד כששה חודשים.

אחר כך הוא בדק בערך אחרי חודש והנה שוב ממצאים:
    הרשתית במקום f R יש דמום פרה רטינלי גדול פלוס פברוזיס מסביב בזגוגית. כנראה לאחר Jer? syndrome (לא ידעתי לכתוב את כל האותיות של הסינדרום)
    optic ועוד מילה שנגמרת בphy?(שוב לא ידעתי מה זה , בהתחלה חשבתי atrophy אבל אחר כך לא היה נראה לי)

full ferg נחות במידה בינונית בימין עם נטיה לתבנית שלילית ובמידה קלה בשמאל בה תבנית העיניים תקינה. נצפה fvep קיים לקוי קשה בהולכה
    ולגרוי אור מכל עין.
    המצב היום הוא שמשה לוקח אופטימה וטריבימין לטיפול בבעיניים וב"ה הוא קצת אולי, טיפה רואה (הוא ראה ממש קצת את הכיור בחדר אמבטיה) ומתחיל טיפה לראות אור וחושך. יש ימים גרועים יותר ויש טובים יותר.
    אציין שאינני רופאה ולכן כמובן, ישנם שגיאות וחיסורי אותיות במה שכתבתי לך שאת בטח כרופאה כבר תביני. גם היה כתוב :large pupils no search to light משהו כזה. אנו מחכים לתשובה שלך.
    מה ניתן לעזור. האם זה מוחי? אם כן מה ניתן לעזור?!
    תודה רבה רבה
    בכבוד רב
    ירדנה

הוספת תגובה

• תשובה לירדנה

ד''ר חיה מורורי כץ
    23/06/2009

ראשית כל , אני מצטערת על מה שקרה לבן של חברתך.
    הפרטים שמסרת הם חלקיים מאוד , ולא לגמרי ברורים.
    נראה לי שיש כאן שילוב של פגיעה ברשתית ופגיעה מוחית.
    אני מניחה שהוא במעקב של רופא עיניים ונוירולוג , ונעשה למענו כל שאפשר לעשות.
    הטיפול שהוא מקבל נועד לנסות לאושש את מערכת העצבים במוח , ואני מקווה שזה יעזור לו.
    לגבי העין הימנית עצמה , קשה לי לענות בלי בדיקה , אולם אני בטוחה שהוא נמצא בידיים טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניוון מקולרי ואומגה 3
    יעל
    16/06/2009

שלום לכם.
    קראתי אתמול באתר שלכם כתבה על ניוון מקולרי והקשר לאומגה 3. כבת לאישה בת 64 שסובלת מניוון מקולרי, רציתי לדעת כיצד מומלץ ליטול את האומגה 3 - בגלולות ותוספי תזונה או ע"י אכילת דגים שמנים כפי שכתוב בכתבה?
    אני שואלת מכיוון שאמי לא כ"כ אוהבת דגים אבל רציתי שתדע שכדי למנוע הידרדרות נוספת בראיה שלה אולי כדאי לה לנסות בכל זאת...

ממתינה לתשובה, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניוון מקולרי ואומגה 3

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר חיה מורורי כץ
    16/06/2009

אכן כיום מומלץ לצרוך אומגה 3 , כהגנה נוספת מפני היתדרדרות מצב הניוון המקולרי.
    כמובן שאכילת דגים יש בה יתרונות נוספים מלבד אומגה 3 , אולם בהחלט אפשר גם להסתפק בגלולות ותוספי מזון שמכילים אומגה 3 , ככל הנראה באותה יעילות כמו אכילת הדגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא מומחה
    גיה
    03/06/2009

מחפשת רופא מומחה בעל שם עולמי בתחום הרישתית

לקביעת תור
    סגירה
    רופא מומחה

הוספת תגובה

• תשובה לגיה

ד''ר חיה מורורי כץ
    07/06/2009

אני מצטערת , אך לא אוכל לנקוב בשם של רופא מסויים , אך בכל מחלקת עיניים , לפחות במרכז הארץ , שם אני יותר מכירה , יש רופא מומחה רשתית ידוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סקרן
    02/06/2009

יש לי שאלה שאני לא כל כך בטוח לגביה:
    חברה שלי לא רואה טוב לרחוק עכשיו עמדנו בתחנת אוטובוס ושמתי לב שהיא מתחה טיפה תעין כלפי חוץ (כמו שעושים מראה סיני) רק בעין אחת לאיזה שתיים שלוש שניות וכששאלתי אותה למה היא עשתה את זה היא אמרה שזה עזר לה לראות את המספר קו של האוטובוס שהיה רחוק...עכשיו לא רציתי לשאול אותה כי ניראה לי שהיא בעצמה לא בטוחה למה זה ככה אז פניתי בתקווה שמישהו יענה לי פה,מומחה,זה נורא מסקרן אותי א': אם זה הגיוני בכלל ב': למה זה ככה או איך זה עובד (אשמח לפרט לחברה שלי)?? וג': האם ניתקלת בדבר כזה או אם זה נורמלי??
    תודה מראש סקרן.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לסקרן

ד''ר חיה מורורי כץ
    07/06/2009

מה שעשתה החברה שלך זה דבר הגיוני , שאנשים עושים מידי פעם בצורה זו או אחרת.
    מה שהיא בעצם עושה , זה גורמת להיצרות של העין וע"י כך של האישון , וזה גורם למירכוז מסויים של הראיה וע"י כך משפר את הראיה לרחוק במידה מסויימת. כמובן שזה לא מהוה פיתרון קבוע לשיפור הראיה , אלא בצורה זמנית קצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבדי ראיה
    סקרן
    28/05/2009

רציתי לדעת כמה דברים אשמח לתשובות על השאלות
    1. אם כבדי ראיה ששמים משקפים הם רואים 6:6
    2.אם המשקפיים שלהם רגילים כמו של כולם כולל העובי והכול..?
    3.אם הם יכולים לעבור ניתוח לייזר כמו כולם
    אני שואל על כבדי ראיה שבאה עם הזמן ולא על מחלה שגרמה להם להפוך לכבדי ראיה..

תדוה.

לקביעת תור
    סגירה
    כבדי ראיה

הוספת תגובה

• תשובה בקשר לכבדי ראיה

ד''ר חיה מורורי כץ
    31/05/2009

לא ברור לי למה הכוונה בכבדי ראיה שבאים עם הזמן .
    המושג בכלל של כבדי ראיה מתייחס למצב בו הראיה נפגעה כך שגם בעזרת עזרי ראיה שונים אי אפשר בדר"כ להגיע לראיה של 6/6.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד ראיה שבא עם הזמן

סקרן
    01/06/2009

או קיי אני אנסה לנסח את עצמי קצת שונה להבהיר את המצב לפי מה שקראתי באינטרנט הבנתי שכבדי ראיה זו ראיה ממש ירודה מצב שבו קשה לקרוא אפילו את השלט של הרחוב ממרחק פחות מחצי מטר (וגם בזה לאמץ את העיניים) וכו' וכו' עכשיו יכול להיות שאפשר לתקן זאת במשקפיים (גם אם כן העובי של העדשה צריכה להיות עבה..??) וזה פשוט בא עם הזמן..למשל ילד שראה טוב, ויום אחד הוא היה צריך משקפיים ולא טיפל בזה... ועברו כמה שנים "טובות" והראיה רק הדרדרה למצב של בן אדם כמו "כבד ראיה" אני לא יודע אם זה באמת אפשר לקרוא לזה כבד ראיה במובן של מחלה וכל מה ששאלת אבל לפי הדוגמאות של ניסוח הראיה של "כבד ראיה" זה אחד על אחד! גם יש לציין שאפשר לעשות כמעט הכול לאכול,להתקלח,להיות עם חברים ואפילו אם לא תגיד להם הם לא ידעו בכלל! ומה אי אפשר לעשות זה לראות..למשל הכתב הזה (הגודל) כדי לראות אותו ברור צריך להיות במרחק של ככף יד ורבע (שהיא פתוחה כ'חץ' למסך) וכדי לקרוא אותו אבל משושטש הכי רחוק זה מרחק של כ2 כפות ידיים..
    עכשיו אני מקווה שזה יותר ברור למה הכוונה "כבד ראיה שבא עם הזמן..."
    אם הבנת אני אשמח אם תענה לי על השאלות הקודמות שרשמתי בתגובה הקודמת...
    תודה רבה וסליחה על האורך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר
    ברכה
    27/05/2009

אבחנה בשם diabetes mellitus type 2 w ophthalmic manifest מה הפירוש של זה והאם לחץ תוך עיני בימין 13 ובשמאל 11 זה נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר

הוספת תגובה

• תשובה לברכה

ד''ר חיה מורורי כץ
    31/05/2009

עד כמה שאני מבינה האבחנה היא - שלאדם שסובל ממחלת סכרת מסוג 2 , מצאו בעיניים ממצאים שאופייניים לחולי סכרת.
    לחץ תוך עיני 13 ו-11 נחשבים תקינים , במידה ופרמטרים אחרים כמו עצבי הראיה נראים תקינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור במקולה
    יעלה
    18/05/2009

1. האם מותר לטוס עם חור במקולה?
    2. הבנתי כי ניתוח לתיקון החור לא תמיד עוזר. אם כך, האם חובה לעבור אותו כדי למנוע הדרדרות? האם יש דחיפות בביצוע הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    חור במקולה

הוספת תגובה

• תשובה ליעלה

ד''ר חיה מורורי כץ
    24/05/2009

אפשר לטוס עם חור במקולה.
    לגבי נתוח - עיתוי הנתוח תלוי בשלב שבו נמצא החור ובחדות הראיה שקיימת באותה עין . הנתוח אכן לא תמיד עוזר ויש לשקול עם רופא העיניים המטפל את הסיכונים לעומת הסיכויים לשיפור הראיה.
    דחיפות הנתוח תלויה בחדות הראיה הנוכחית ואם היא התדרדרה ובאיזו מידה ובאיזה פרק זמן זה קרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מומחה בעל שם ל - AMD - דחוף
    אתי
    15/05/2009

שלום רב,
    לאבי בן 62, שהינו אדם בריא, יש ניוון מקולרי רטוב במצב מתקדם מאוד באחת מעיניו. הוא קיבל 3 זריקות של לוסנטיס אשר לא הועילו ובינתיים מצבו רק ממשיך להתדרדר במהירות, עד כדי כך שכבר אינו מסוגל לקרוא ובכלל - לראות בעין הזו בצורה לא מעוותת. הרופאה המטפלת ממליצה על המשך הטיפול בזריקות אולם הוא מעוניין לבצע התייעצות נוספת. לפיכך אנו מחפשים רופא מומחה בעל שם בתחום הנ"ל להתייעצות פרטית. אודה לכם מאוד אם תוכלו להפנות אותי למספר רופאים מומחים כאמור. אודה על קבלת תשובה בדחיפות האפשרית לאור כך שכל יום הוא קריטי במצבו. תודה.

הוספת תגובה

• תשובה לאתי

ד''ר חיה מורורי כץ
    17/05/2009

לצערי אני לא יכולה בפורום זה לתת שמות של רופאים ספציפיים.
    אם תתני לי יותר פרטים לגבי אזור מגורי אביך והיכן טופל , אולי אוכל לכוון אותך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה
    איתי
    11/05/2009

האם ניתן לתקן פזילה , ע"י ניתוח אסתטי (גיל 27)?
    בעין אחת אני רואה , בעין השנייה אפשר להגיד שאני לא רואה בכלל

לקביעת תור
    סגירה
    פזילה

הוספת תגובה

• תשובה לאתי

ד''ר חיה מורורי כץ
    17/05/2009

אפשר לתקן פזילה ע"י נתוח אסמטי בכל גיל. כיוון שעין אחת לא רואה בכלל , לא בטוח שהפזילה לא תחזור , אבל לגבי זה כדאי לך להתיעץ עם הרופא המנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה