פורום כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ תוך עיניי
    דליה
    10/05/2009

לפני שנה עברתי 2 ניתוחי ראש קרניטומה ,היות וגג הארובה לא קיים הגולגולת לוחצת על עין ימין ונוצר לחץ תוך עייני ממוצע 30. הרופאים מתייחסים אל הבעייה כבעיית גלאוקומה ורוצים להוריד לחץ עי ניתוח כירורגי.האם זה נכון לעשות? הרי הגולגולת תמשיך ללחוץ .האם לייזר ס.ל.ט יעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ תוך עיניי

הוספת תגובה

• תשובה לגבי לחץ תוך עיני

ד''ר חיה מורורי כץ
    17/05/2009

יש צורך להוריד את הלחץ התוך עיני אחרת ייגרם נזק קבוע לעצב הראיה ובסופו של דבר שדה הראיה והראיה ייפגעו. יש טיפולים שונים , כמו טיפות עיניים להורדת הלחץ , טיפול לייזר כמו - SLT וניתוחים. אני משוכנעת שהרופאים שלך עושים מה שנראה להם כפיתרון הטוב ביותר למצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלקסיה
    מוני
    09/05/2009

שלום יש לי בן שהוא אחשב בן עשרה חודשים ויש לו מספר גבוהה בעיניים 5 ולעתיים יש לו תזוזה קטנה בעניים האם יש לזה פתרון ללא צורך בהרקבת משקפיים אשמח שתענו לי

לקביעת תור
    סגירה
    רפלקסיה

הוספת תגובה

• תשובה למוני

ד''ר חיה מורורי כץ
    10/05/2009

כאשר יש מספר גבוה בגיל צעיר , יש צורך להרכיב משקפיים , כדי לאפשר התפתחות תקינה של הראיה בשתי העיניים , ושלא תתפתח עין עצלה.
    לא ברור לי למה אתה מתכוון בתזוזה קטנה של העיניים . ד"ר כץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש מומחה למחלות הרשתית
    אלעד
    05/05/2009

שלום,
    אני מחפש מומחה בעל שם למחלות הרשתית.
    הסיפור הוא כזה.
    נפצעתי בצבא מרסיס של רימון. נגרם לי קרע קטן ברשתית (לפני כ - 13 שנה).
    אני רוצה לחזור לחזור לפעילות מבצעים ואמרו, במועד הפציעה, לי שהמקום עלול להיות רגיש להדף של ירי.
    אני רוצה לדעת האם עדיין יש סיכון או שאפשר לחזור.
    אני צריך שמישהו יבדוק אותי בעניין. ואני רוצה שזה יהיה מומחה בעל שם שאוכל לסמוך על חוות דעתו.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש מומחה למחלות הרשתית

הוספת תגובה

• תשובה לאלעד

ד''ר חיה מורורי כץ
    08/05/2009

יש מספר מומחים בעלי שם בתחום הרשתית בארץ. לא מקובל בפורום כזה לתת שמות. אם תשלח לי את האימייל שלך אשמח לתת לך שמות שונים ברמה אישית יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ידועה תופעה של AMD אצל צעירים?
    יעל
    22/04/2009

אני בת 34 וסובלת מזה 8 שנים מתופעות דומות לאלו של ניוון מקולרי גילי. בכול פעם שהמחלה התפרצה אצלי זה מקרה "רטוב". טופלתי בעבר בסטרואידים (שעזרו בהתחלה) ואף עשיתי טיפול PDT שלא ממש הצליח. כיום יש לי צלקת במרכז הראייה בעין ימין ולכן כתם במרכז שאינני רואה בו ואת זה לא ניתן לתקן. אמרו לי שיש לי וירוס שגורם למחלה אבל אולי יש לי AMD? לאחרונה יש שוב התפרצות של המחלה והציעו לי זריקות אוסטין/לוסנטיס ואני שוקלת בחיוב כמובן. מה דעתכם? תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר חיה מורורי כץ
    26/04/2009

הי יעל!
    AMD לפי הגדרתה הינה מחלה של הגיל המבוגר , בדר"כ מעל 55 שנים ושכיח יותר מעל גיל 60.
    יש מספר מצבים שמופיעים בגיל צעיר עם תופעות דומות ל- AMD , אולם הם אינם קשורים ל- AMD.
    אני מתארת לעצמי שהרופאים שלך על סמך התמונה הקלינית שלך וצילומים שבטח עברת , יודעים באיזה מצב מדובר ומה הטיפול המתאים. זריקות של אבסטין/לוסנטיס מקובלות היום במחלות שונות של הרשתית. בהצלחה. ד"ר כץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין עצלה-טיפול
    עומר
    17/04/2009

שלום רב.

רציתי לשאול אתכם (הנהלת הפורום), האם שמעתם על טיפול מוכח במאת האחוזים לעין אצלה בגיל מבוגר? (גיל: 18).
    האם ידוע לכם על אנשים ששיפרו משמעותית את העין בעזרת הטיפול?
    ואם כן, אז איזה טיפול זה בדיוק, ניתוח? גירוי?, בין אילו מחירים נע הטיפול הזה?
    וכמובן, תמליצו לי בבקשה על טיפול ספציפי, אם כדאי בכלל.
    מקווה שתוכלו לענות לי על כל השאלות.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עין עצלה-טיפול

הוספת תגובה

• תשובה לעומר

ד''ר חיה מורורי כץ
    17/04/2009

הי עומר!
    שיפור הראיה בעין עצלה מעבר לגיל 18 הינו בעייתי.
    אין ניתוח שיכול לעזור לכך.
    יש פירסומים לגבי שיטה שבה בעזרת תוכנת מחשב מיוחדת שפותחה ,גורמים לגירויים של העין העצלה ולדברי מפתחי השיטה גם מביאים לשיפור הראיה בעין העצלה.
    עד כמה שידוע לי יש חילוקי דעות בין רופאי העיניים לגבי הצלחות השיטה , והיא לא מהווה עדיין טיפול מקובל או מומלץ.
    אין לי פרטים לגבי המחיר או שם החברה שמוכרת את התוכנה.
    פרטים נוספים תוכל לנסות לקבל בפורום של רופאי עיניים שמתעסקים בבעיות ראיה של ילדים ו/או בעיות פזילה , כי הם אלה שבדר"כ מטפלים בבעיות של עין עצלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vitalux
    אנדריי
    07/04/2009

שלום
    רציתי לדעת האם יש הבדל בין טבליות vitalux areds לבין vitalux plus
    מדובר בחולת AMD עבור מניעה לעין שכרגע במצב היבש.
    אני יודע ש AREDS הוא המחקר שנעשה לחולים אלו.
    מבחינת ההרכב בשתי האריזות יש זהות כמעט מוחלטת.
    האם ההבדל הוא מהותי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    vitalux

הוספת תגובה

• תשובה לאנדרי

ד''ר חיה מורורי כץ
    08/04/2009

הי אנדרי!
    אין הבדל משמעותי בין שני סוגי כדורי הויטלוקס , ועד כמה שידוע שניהם יעילים באותה המידה , לכן אפשר לקחת כל אחד מהם.
    צריך לדעת שאם החולה מעשנת או עישנה בעבר , יש צורך לקחת סוג שמיועד למעשנים.
    חג שמח ד"ר כץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול חדשני לamd טוב
    יעל
    28/03/2009

שלום ד"ר כץ
    אני בת 59 עם amd רטוב בעין שמאל אחרי מספר הזרקות של אבסטין ולוסנטיס שלא הצליחו לעצור את המחלה.
    רציתי לדעת אם יש משהו חדשני יותר שאולי יעזור במקרה שלי מאחר ואני חרדה מאד לגורל העין. הטיפול החדש הוא vegf trap eye אם זוהי זריקה או שזה טיפול בנוסף ללוסנטיס. ישנו עוד מחקר שנקרא red14np . האם אפשר לקבל הסבר קצר לגבי שני המחקרים הללו ואיך אפשר להצטרף לאליהם?
    אני מעוניינת מאד.

בברכה ובתודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול חדשני לamd טוב

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר חיה מורורי כץ
    29/03/2009

הי יעל!
    בשני המחקרים שהזכרת מדובר בהזרקות לעין של חומרים חדשים שבודקים את יעילותם בהשוואה ללוסנטיס. בכל מחקר יש מטופלים שמקבלים את זריקת המחקר ואחרים מקבלים רק לוסנטיס.
    בשני המחקרים מקבלים רק אנשים שלא קיבלו עדיין טיפול כלשהו ל- AMD יבש , ולכן לצערי לא תוכלי להתקבל למחקרים האלה.
    עד כמה שידוע לי כל המחקרים הגדולים היום מקבלים רק מטופלים שלא טופלו עד כה , אבל כדאי לך לברר במרפאת עיניים בבי"ח שקרוב למקום מגורייך , האם יש להם מחקר שמקבל גם מטופלים שכבר טופלו באבסטין ו/או לוסנטיס. ד"ר כץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולנוע ועיוורים
    יהונתן
    04/03/2009

שלום רב יש לי שאלה שאני מקווה שא תפגע באף אחד , אני בשלבי מחקר לקראת סיפור שאני כותב ורציתי לדעת כמה דברים: 1. האם אנשים עיוורים יוצאים לקולנוע? 2. האם העובדה שיש לכם מוגבלות ויזואליט יוצר קושי להתחבר לדמויות ? הכוונה לגבי סרט או תוכנית טלויזיה תודה על תשומת הלב

לקביעת תור
    סגירה
    קולנוע ועיוורים

הוספת תגובה

• תשובה ליהונתן

ד''ר חיה מורורי כץ
    06/03/2009

הי יהומתן!
    כיוון שאין לי ניסיון אישי באמור לעיל , אני יכולה לענות רק ממה שאני שומעת מהמטופלים שלי.
    אנשים עיוורים יוצאים לקולנוע ויכולים להתחבר לעלילה ולדמויות , כאשר הם מבינים את השפה בה הסרט מדבר.
    אנשים שאינם עיורים לגמרי , אלא כבדי ראיה ברמות שונות , יכולים להיעזר בעזרים שונים שמאפשרים להם רמה מסויימת של ראיה של הסרט.
    אשמח מאוד אם אנשים הסובלים מבעיות ראיה יוכלו לענות לך ולתרום לך מניסיונם האישי.
    ד"ר כץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניוון מקולרי - ניסוי בטיפול חדשני
    אנדריי
    17/02/2009

שלום, פניתי לגבי סבתא שלי בת כ 84 לסבתא שלי גילו ניוון מקלורי בעין אחת ברמה של כ 50% ובעין השנייה ברמה קטנה יותר הבדיקה בוצעה בבית חולים העמק. הרופא שבדק אמר שככל הנראה זה משהו שהחל להתפתח בחודשיים שלושה האחרונים-שלב מוקדם יחסית לדבריו. לאחר הבדיקה הוצע לסבתא לנסות טיפול חדשני אשר בשלב ה-3 שלו (שלב הניסויים הקליניים), של חברת BAYER הנקרא VEGF TRAP-EYE נאמר לנו שזהו טיפול חדשני אשר אמור לזרז או להקל את הטיפול הקיים כיום הזרקה של החומר LUCENTIS. כמו כן, הטיפול בחומר החדש הוא אמור להיות בנוסף לחומרים המאושרים לשימוש היום, ככה לפחות אני הבנתי את התהליך. היא אמורה לעבור בדיקות מקיפות על מנת לקבוע את התאמתה לצורכי הניסויי. השאלות שמעניינות / מטרידות אותנו הן: 1. האם ומה ידוע לך על טיפול זה? 2. האם יש סיכון בטיפול החדשני שהינו יותר מהסיכונים שיש בטיפול ב LUCENTIS / AVASTINE? לפי מה שנאמר לנו ע"י הרופא (דר' גיל סרטני) שהטיפול לא יכול להזיק יותר מהטיפולים הקיימים היום שמאושרים ע"י משרד הבריאות. 3. בהנחה שסבתא תימצא מתאימה לטיפול החדשני האם היית ממליץ לה להענות לטיפול זה? 4. מה הנזקים שיכולים להגמרם בטיפול הקיים ובחדשני? 5. האם יש מקום להתייעצות נוספת , חוות דעת נוספת בנושא? 6. (כל פרט, עצה, המלצה, הערה או דבר חשוב אחר. שתוכל לומר מעבר לשאלות ששאלתי לעיל). תודה

הוספת תגובה

• תשובה לאנדרי

ד''ר חיה מורורי כץ
    18/02/2009

שלום אנדרי!
    לפי מה שסיפרת לסבתך יש ניוון רשתית מקולרי בשלב הרטוב. בשלב כזה אכן הטיפול המקובל היום הינו הזרקות של אבסטין או לוסנטיס.
    המחקר של ה- VEGF TRAP מנסה תרופה חדשה שפועלת במנגנון מעט שונה משל האבסטין והלוסנטיס. לפי המידע שידוע עד היום תרופה זו יעילה לפחות כמו הלוסנטיס ואולי אפילו יותר יעילה.
    אכן צודק ד"ר סרטני , והסיכונים לטיפול עם תרופת המחקר אינם שונים מהסיכונים בטיפול באבסטין/לוסנטיס והם קשורים בעיקר לתהליך ההזרקה עצמו , כמו: זיהום , דמום , היפרדות רשתית , עליה בלחץ התוך - עיני , אולם אלו סיבוכים נדירים ביותר , ואין היום בעצם טיפול יעיל יותר למצב זה מאשר הזרקות של חומרים שונים לעין.
    לדעתי , לאור כל המידע שקיים כיום בספרות , סבתך יכולה רק להרויח מהשתתפות במחקר הנ"ל כיוון שהיא תקבל או את הזריקה החדשה או את הלוסנטיס (שכרגע לא נמצא בסל הבריאות ואפשר לקבלו רק באופן פרטי ובתשלום די יקר) , כך שהיא תקבל את הטיפול הטוב ביותר שקיים היום.
    לגבי חוות דעת נוספת , כמובן שזה נתון לשיקולכם , אולם לפי מה שסיפרת קיבלת מד"ר סרטני את כל ההסברים והמידע בנושא , ולדעתי זה גם מה שייאמר לכם ע"י כל רופא אחר שמומחה בתחום זה.
    שיהיה לסבתך בהצלחה בכל טיפול שתבחרו , ואשמח לענות לעוד שאלות אם יש לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אנדריי
    18/02/2009

תודה רבה על כל המידע. תשובתך מאוד עוזרת ותומכת את כל מה שנאמר לנו עד כה. אני אשמח לשאול עוד שאלות בעתיד אם תהיינה כאלו. שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטרסים במסגרת מחקר

אנדריי
    19/02/2009

שלום, האם באופן כללי ניתן להתייחס לחוות דעת של הרופאים במחקר בבית חולים כחוות דעת ו/או המלצה נטולת אינטרסים? האם ישנו אינטרס כלשהו לרופא/סגל במחלקה, מעבר לאינטרס של טובת הפציינט? (שאלה חשובה עבורי) תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגבי אינטרסים במחקר

ד''ר חיה מורורי כץ
    19/02/2009

הי אנדרי!
    זאת באמת שאלה חשובה. לרופאים ולסגל בכלל שמשתתף במחקר אין כל אינטרס כספי ואין כל תמורה אחרת עקב ההשתתפות במחקר. האינטרס האמיתי הוא באמת היכולת לתת למטופלים את הטיפול הטוב ביותר והמתקדם ביותר שקיים בעולם. המחקרים מנוהלים כיום בצורה קפדנית מאוד עם דאגה קודם כל לשלום המטופל ולודא כל הזמן שלא נגרם לו נזק.
    יתרון נוסף של המחקר שהוצע לכם , זה שיש מעקב מאוד צמוד ויסודי לגבי מצב העיניים של המטופל , ומענה מהיר יותר במידה ויש שינויים במצב.
    מקווה שעזרתי.
    ד"ר כץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר כץ

מרינה
    25/02/2009

קראתי את ההודעה של אנדריי והתעניינתי, כי גם אמי סובלת מניוון רשתית וגלאוקומה. היא אבדה את הראיה בעין שמואל וכמעט לא רואה בימין. האם אפשר לקבל פרטים - למי מתאים טיפול ב-LUCENTIS? מה ניתן לעשות כדי להשתתף במחקר? האם הטיפול הזה מתבצע בבתי חולים באזור מרכז? אפשר לקבל הפניה מהרופא עיניים של קופת חולים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למרינה

ד''ר חיה מורורי כץ
    25/02/2009

הטיפול בלוסנטיס מתאים לאנשים שסובלים מניוון של הרשתית במצב הפעיל שלו ( שנקרא גם במצב הרטוב) , כלומר שיש בצקת או דמום ברשתית ובשכבה שמתחת לרשתית. רק במצב זה נעתן לטפל באבסטין או בזריקות אחרות , כולל זריקות של מחקרים. כאשר כבר יש צלקת במרכז הרשתית (מקולה) , הטיפול בלוסנטיס או בזריקות אחרות לא יעיל.
    כדי ילדעת אם הטיפול בלוסנטיס יכול לעזור לאימך , כדאי להיבדק ע"י רופא עיניים במקום מגוריה , או לבקש הפניה למרפאת רשתית באחד מבתי החולים הקרובים אליה ושם יבדקו אותה ויחליטו האם יש אפשרות לעזור לה.
    כל מחלקות העיניים בבתי החולים באזור המרכז מטפלות בבעיה זו ורובן גם משתתפת במחקרים שונים.
    אשמח לענות לך אם יהיו לך שאלות לגבי בתי חולים ספציפיים .
    בהצלחה ד"ר כץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפים לנהיגה
    leah
    07/02/2009

ניתן לשפר את הראיה לנהיגה בעזרת משקפים בעלי פילטר צהוב שנקראים E-scope מר קרמר יודע מי הנושא כמו כן ניתן לקבל אינפורמציה בית הספר לאופטומטריה אוניברסיטה בר אילן

לקביעת תור
    סגירה
    משקפים לנהיגה

הוספת תגובה

• משקפיים לנהיגה

ד''ר חיה מורורי כץ
    09/02/2009

תודה לך על המידע החשוב. אני בטוחה שעדי קרמר יוכל לתת יותר פרטים על הנושא , ועד כמה אפשר לשפר את חדות הראיה ולא רק את איכות הראיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים לחולה סכרת נעורים
    אביטל
    29/01/2009

שלום דוקטור, בעלי חולה בסוכרת נעורים היום הוא בן 32 וסובל מראייה מאוד ירודה בעין אחת של כמעט 80%. דבר הגורם לו לדכדוך והוא חושש שבקרוב לא יוכל לנהוג. האם יש משקפיים מיוחדים שיכולים לעזור לו גם בנהיגה? בברכה, אביטל

הוספת תגובה

• תשובה לאביטל לגבי משקפיים לנהיגה

ד''ר חיה מורורי כץ
    01/02/2009

שלום אביטל!
    לפי חוקי משרד התחבורה , במידה ובעלך רואה טוב בעין אחת , אין בעיה מבחינת נהיגה ברכב פרטי.
    לגבי משקפיים , עליו להיבדק אצל אופטומטריסט ולהתאים לו את המשקפיים שמביאים אותו לראיה הטובה ביותר בשתי העיניים. אין עדיין משקפיים מיוחדים לנהיגה כאשר יש בעית ראיה קשה בשתי העיניים. כמובן שחשוב שבעלך ייבדק ויטופל באופן קבוע ע"י רופא עיניים , על מנת לאפשר שראיתו תישמר טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה