מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם בדיקת דם תאתר התקרחות תורשתית?חיים21/01/2011
שלום,
אני בן 25, וכנראה שאני מקריח. הייתי אצל רופא עור שאמר ש-"לא ניתן ממש לקרוא לזה התקרחות", ואז כשדרשתי תשובה חד משמעית הוא אמר שכן. המצב שלי לא ממש ברור מפני שראשית כל תמיד הייתה לי נשירה. יש לי שיער עבה וסמיך, וכזכור לי בניעורו למשל, תמיד היו נושרות שיערות. על ההתקרחות גיליתי סתם במקרה, כשהסתכלתי בראי קטן אל מול המראה וזה היה נראה ל כמו חור קטנטן בקודקוד הראש, שאגב רוב מי ששאלתי אמר שזה מערבולת הישער הטבעית. אולם בשלושת השבועות האחרונים, יש לי מן דלדול לא ברור בין קדמת הראש לאיזור המפרצים, רק בצד אחד, אך אני לא יודע אם זו נשירה או לא מהסיבה הפשוטה שהחלפתי ספר וייתכן שהוא סיםר אותי רע, מה גם שהשיער שם לא נתלש אלא הוא די חזק. אני לא ממש סגור על מה קורה איתי, אבי בן למעלה מ-60 ולא נושרת לא שיערה מראשו, וגם לא לאחיו שלו. אחיה של אימי החלו להקריח באיזור הקודקוד והמצח בגילאים מאוחרים - בסביבות ה-50 ומעלה.
סביר להניח שאני מקריח, אני לא משלה את עצמי, למרות שמאז ומעולם היו לי מפרצים ברורים, אך נכון לעכשיו הדבר לא בדיוק ניכר לעין. אני משתמש כשלושה שבועות וחצי במינוקסי באיזור הקודקוד, ומאז ששמתי לב להתדלדלות המוזרה באיזור אחד המפרצים, שהיא לא בדיוק במפרץ אלא חצי בו ועוד קצת בקדמת הראש, התחלתי למרוח גם שם מינוקסי, בערך לפני כשבוע וחצי.
כל ההקדמה מתנקזת לשאלה ששאלתי לעיל והיא האם דרך בדיקות דם ניתן לגלות נטיה להתקרחות, למשל ע"י עודף טוסטסטרון וכד'. העניין הוא שאני שוקל ליטול פרופסיה, אולם, ועל אף דעת אורולוג ורופא עור שהתייעצתי עימם, עדיין מרחפף מעל הכדור עננה של אי ודאות ושל מקרים לא מעטים של נזק לא הפיך, ואני משער שגם הרופאים לא בהכרח מודעים לכל התופעות. לכן אשמח לדעת האם יש דרך לגלות נטיה גנטית להתקרחות, לפני נטילת הכדור, על מנת אולי למנוע אותה.
תודה, (וסליחה על ההקדמה הארוכה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקת דם תאתר התקרחות תורשתית? - תגובה
אפרת בן נון21/01/2011חיים שלום
אין בדיקת דם שיכולה לאבחן התקרחות תורשתית .אולם בדיקת דם יכולה לבדוק האם יש חסרים בויטמינים או מינרלים שבחסרונם הנשירה מוגברת .איזון החוסרים אם יש יעצרו את רמת הנשירה המוגברת .
בברכה אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון החומרים יאט גם נשירה תורשתית?
חיים22/01/2011הבנתי שנשירה תורשתית לא ניתן להאט בעזרת טבליות אבץ נניח, כי פשוט אין קשר בין הדברים.
ושאלה נוספת - האם באנשים בחיים אורח ספורטיבי - שחקני כדורגל למשל - העיסוק המתמיד בפעילות גופנית יכול לגרום להאטת תהליך ההתקרחות? או שמא עבודה פיזית מוגברת מעלה את רמת הטוסטסטרון בגוף ועושה ההיפך? כי ניכר שאין כמעט שחקני כדורגל קירחים, ואילו מפתחי גוף שרירניים הם הרבה פעמים קירחים. האם נמצא איזשהו קשר מדעי בין הדברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון החומרים יאט גם נשירה תורשתית? - תגובה
ד``ר אייל פרץ23/01/2011חיים שלום,
אין קשר בין פעילות ספורטיבית כלשהי להתקרחות תורשתית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעריוסי20/01/2011
יש היום טיפולים אשר מוכחים מבחינה מדעית ועוזרים במניעת נשירת שיער?
אמרו לי שרצוי לעשות בדיקות דם, למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
אפרת בן נון20/01/2011שלום יוסי
יש כיום שני תכשרים עיקריים , אשר נמצאו יעילים בעצירת נשירה מוגברת ודלילות על רקע גנטי.האחד הוא הפרופסיה והשני מינוקסי.רצוי לגשת לרופא על מנת שיתאים תכשיר מתאים,ורצוי לעשות בדיקות דם עלמנת לוודא שאין חסרים תזונתיים שקשוריםלבריאות השיער ובחסרונם גורמים לנשירה.מדובר באבץ בי 12 חומצה פולית ברזל ,ותיפקוד תקין של בלוטת התריס.
בברכה אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטסאנה13/01/2011
יש לי נשירה והשיער ממש דק
האם רוטס HR יפסיק נשירה?
מזה עוזר לשיער?
והאם זה משמין?
אאשמחח לתשובות בקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטס - תגובה
ד``ר אייל פרץ13/01/2011אנה שלום,
רוטס מכיל מספר ויטמינים ומינרלים שמשתתפים בייצור השיערה.
ממליץ להיבדק עי רופא עור לאיפיון אופי הנשירה ולבצע בדיקת דם בהתאם.
אם קיים חסר כלשהו לתקנו באופן נקודתי.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות תורשתיתסלי10/01/2011
שלום לך ד"ר
בעלי בן 33 ויש לו הדלדלות במיוחד שהשיער ארוך אמרתי לו שעדיף שיסתפר קצוץ אבא אבא שלו כבר התקרח בגיל 35-40 ממש כמו הבן זה בטוח תורשתי,
לאן לפנות עם מי להתייעץ, והאם יש מצב שבגלל שהוא עדיין צעיר אז יש טיפול לעניין אולי דרך קופת חולים כללית יש כזה דבר
אם ידוע לך משהו בעניין קופות החולים אשמח גם לשמוע השאלה האם באמת כדאי להשקיע בתרופות ?
סלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות תורשתית - תגובה
ד``ר אייל פרץ11/01/2011סלי שלום,
בהנחה שמדובר בתקרחות תורשתית יש טיפול יעיל.
ממליץ לפנות לרופא עור.
בברכה
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!!!!!שם05/01/2011
שלום
האם יש תכשיר או כדורים לזירוז צמיחת השיער?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה!!!!! - תגובה
ד``ר אייל פרץ11/01/2011שאלתך כללית מידי. יש מגוון טיפולים, אך ראשית יש לאפיין את אופי הנשירה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירההשלום05/01/2011
שלום בת 31 אחרי לידה 7חודשייים יש לי נשירה רצינית הייתי אל רופא לפני חודשיים אמר יעבור איזה בדיקות עלי לעשות ...???תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירהה - תגובה
ד``ר אייל פרץ11/01/2011שלום רב,
נשירת שיער הקשורה בהריון מופיעה 3 חודשים אחרי הלידה ויכולה להימשך עד כשנה.
במידה והתופעה מתמידה יש לבצע את בדיקות הדם הבאות: פריטין (מחסני ברזל), בלוטת התריס, B12 , חומצה פולית .
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לתופעות לוואי של מינוקסיגיל04/01/2011
שלום רב,
אני אני משתמש במינוקסי מעל חודשיים וסובל מתופעת לוואי של קשקשת והנשירה לא מפסיקה (במקביל לשיער חדש שצמח במפרצים), פרט למפרצים קטנים, אין לי קרחות וממה שנראה זה שבמקביל לצמיחה, אני סובל מנשירה בגלל הקשקשת וכתוצאה מכך לדילול השיער
הבנתי שקיימים תכשירים ללא פרופילן גליקול:
הרגיין קצף או תכשיר נוזלי ללא הרכיב הנל
שאלתי היא - האם אשתמש בקצף, החומר בכלל יצליח להגיע לקרקפת (בגלל השיער) או שעדיף לנסות את התכשיר הנושלי ללא פרופילן גליקול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבתי לך, בטעות לא שרשר למקום הנכון
אביעד05/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראנה04/01/2011
יש לי נשירת שיער והשיער שלי ממש ממש דק
איך אני יכולה לעצור נשירה ?
והאיך יכול לצמוח לי השערות שנשרו לי ?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ04/01/2011אנה שלום,
כמובן שיש צורך בבדיקת רופא עור לאיפיון אופי הנשירה וביצוע בדיקות דם.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ונשירהסימה02/01/2011
שלום, אני בחורה בת 28. אין לי כלל הסטוריה של נשירה במשפחה. אולם בחודשיים האחרונים התחילה לי נשירה מאסיבית וחריגה, המלווה בגירודים בראש.
בדיקות דם אליהן הפנתה אותי רופאת העור יצאו תקינות (מלבד Ferritin11.4 שנאמר לי שזה לא רלונטי לנשירה). מלבד זה ניתן לי שמפו אגיספור שלא עוזר לא לגירודים ולא לנשירה. אני חסרת אונים. יש עצה בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד ונשירה - תגובה
ד``ר אייל פרץ04/01/2011סימה שלום,
לרוב אין קשר בין גרד בקרקפת לנשירת שיער, אולם ישנם מצבים שבהם מדובר בפריחה מלווה בגרד בקרקפת, אשר יכולה לגרום להתקרחות.
רמה נמוכה של פריטין (מחסני ברזל) הינה הגורם השכיח ביותר לנשירת שיער.
יש צורך בטיפול בכדורי ברזל.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
סימה04/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- folliculitis decalvansאורלי01/01/2011
לבעלי יש את המחלה על פי ממצאים קליניים וביופסיה
לצערינו לא מצאנו שום עידכונים בנגע למחלה זו
אנו מעוניינים בדרכי טיפול כולל טיפול אלטרנטיבי אם ידוע
ובנוסף פרטים בנגע להתפרצות כל כמה זמן מה שידוע לכם
עלי לציין שרופאי עור שנתקלנו בהם לא זיהו המחלה ולקח זמן עד שעשו את הביופסיה
המחלה התפשטה וגרמה צלקות רבות בראשו של בעלי .
המצב לא סימפטי אשמח לקבל קצת פרטים.
תודה אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר folliculitis decalvans - תגובה
ד``ר אייל פרץ04/01/2011אורלי שלום,
מדובר בתהליך דלקתי/זיהומי כרוני של זקיקי השיער בקרקפת אשר גורם לקרחות צלקתיות. ארסנל הטיפול מאוד מוגבל ומורכב מתכשירים אנטיביוטיים דרך הפה וסטרואיד טופיקלי. הטיפול יעיל במידה סבירה במצב החריף אך לא כנגד הצלקות.
חשוב לטפל במצב החריף כדי למנוע הצטלקויות נוספות.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שערדנה28/12/2010
שלום
יש לי פסוראזיס בקרקפת.היתה לי קשקשת עבה בכל החלק הקדמי של הקרקפת.טפלתי בדיפרוסליק..באותה תקופה החלה לי נשירת שער איומה.בחודשיים הגעתי למצב שבחלק הקדמי ראו את הקרקפת כי לא היה לי שער..בדיקות דם היו תקינות. מאז אני משתמשת באלופקסי 5% והשער שלי צמח והוא מלא ונראה טוב.אני לא יודעת אם זה תורשתי כי אין במשפחה התקרחות אצל גברים אבל יש דודה אחת שמגיל צעיר יש לה שער דליל.
אני רוצה להפסיק את הטיפול באלופקסי וגם לשמור על מצב השער.איך נכון לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שער - תגובה
ד``ר אייל פרץ04/01/2011יפית שלום,
אם אכן מדובר בתקרחות תורשתית, אין אלטרנטיבה לטיפול במינוקסידיל בנשים.(אלופקסי) .
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שאלה נוספתדנה25/12/2010
שלום ד"ר
בתשובתך אתה אומר שבגלל שעור היתר אצטרך להפסיק את הטיפול באלופקסי.
האם אחרי הפסקת הטיפול מצב השער ישאר כפי שהוא היום אחרי 4 חודשי טיפול [די מלא] או שיתחיל תהליך נשירה והשער יגיע למצב שהיה לפני הטיפול ?[מצב שאני רוצה מאוד למנוע]
מודה לך מאוד על כל תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שאלה נוספת - תגובה
ד``ר אייל פרץ27/12/2010בהנחה ??? שמדובר בתקרחות תורשתית, תהליך ההתקרחות יתחדש, אך מדובר בתהליך איטי, הדרגתי שלא מתבטא בנשירת שיער אקטיבית אלא בהידללות הדרגתית של השיער. במידה ואת מתלוננת על נשירת שיער אקטיבית, חריפה, יש צורך בהערכה מחודשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה25/12/2010
שלום ד"ר
האם תוכל להסביר את יעילות הטיפול בנשירת שער באמפולות ובשמפו פיטוציאן למי מיועד הטיפול . במה שונה השפעתו מזו של המינוקסי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אייל פרץ25/12/2010ורד שלום,
לא ידועה לי יעילות כלשהי של התכשיר בטיפול בנשירת שיער. וכמובן שאנני מכיר מחקר שבדק את יעילותו.
מינוקסי נמצא יעיל לטיפול בתקרחות תורשתית בנשים וגברים.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולדנה25/12/2010
שלום
יש לי פסוראזיס בקרקפת. לפני 4 חודשים היתה לי נשירה רצינית ובעקבותיה התחלתי להשתמש באלופקסי 5% פעמיים ביום ואחרי 3חודשים פעם ביום. הנשירה נפסקה שערות חדשות התחילו לצמוח והשער נראה מלא. הצרה שהתחילו לצמוח לי פלומת שער על הלחיים ליד האוזניים. בקשתי מרופא העור להחליף את התרופה. לדבריו אין למה להחליף כי כל התרופות מכילות מינוקסידל. הוא אמר לי לעבור לאלופקסי 2% שבועיים פעמים ביום ואחר כך פעם ביום.האם טיפול זה ישמור על מצב השער שלי שכיום הוא טוב? האם פלומת השער תנשור או תפסיק לצמוח בעקבות השינוי?
האם ידוע לך על טיפולים שיכולים להחליף את האלופקסי? מהם?
מודה מראש לכל תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד``ר אייל פרץ25/12/2010ורד שלום,
מאחר וקיבלת אלופקסי אני מניח שרופא העור התרשם שמדובר בתקרחות תורשתית.
בהנחה שאכן מדובר בהתקרחות תורשתית אין תחליף לאלופקסי (= מינוקסידיל ) בנשים. התקרחות תושתית הינה תהליך שמתקדם בהדרגה.
נראה שכדי להימנע מתופעת הלוואי של שיעור יתר בפנים תאלצי להפסיק הטיפול.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער.איילת19/12/2010
שלום רב,
אני מכירה את התופעה מהלידות הקודמות אך פניתי לפורום מכיוון שהפעם זה נשירה מאוד חזקה אני לא יכולה ללכת עם שיער פזור כיוון שכולי מתמלא שיערות תוך דקות כשלא לדבר על הכרית לאחר שינה. לכן, אנ שואלת האם ניתן לעצור או לפחות להפחית את התופעה. מצפה לתשובה רצינית....אני מאוד מוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער. - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/12/2010איילת שלום,
תשובתי הרצינית לא השתנתה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)