מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער מוגברתסאני27/02/2011
שלום,
יש לי נשירת שיער ממש חמורה כבר קרוב לחצי שנה.
היה לי מחסור בברזל שטופל ועכשיו הכול בסדר.
בדקתי גם את TSH, התוצאה טובה.
התוצאות החריגות שיצאו אצלי בבדיקות דם האחרונות הינן: מחסור בויטמין D ומחסור במגנזיום (גבולי).
הנשירה ממש חמורה, אני מתעוררת בבוקר עם יותר מ10 שיערות על הכרית וכשאני מעבירה יד בשיער, נשארות לי יותר מ5 שיערות על כף היד.
האם מחסור בויטמין D יכול לגרום לנשירה?
חשוב לי לציין שאני סטודנטית. האם נשירה כזו חמורה יכולה להיגרם כתוצאה מלחץ?
אם כן.. כיצד אוכל לטפל בזה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער מוגברת - תגובה
ד``ר אייל פרץ28/02/2011סאני שלום,
יתכן שהנשירה קשורה לחסר הברזל שתוקן ( סיבה שכיחה מאוד) לכן עלייך להמתין זמן מה עד שתיקון הברזל יתבטא בעצירת הנשירה.
מתח נפשי יכול גרום לנשירה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת ברזל- האם קיים?גלי26/02/2011
שלום
במשך שנים אני נוטלת 3 טבליות של ברזל בשם
פרוגרדומט שכל כדור יש 325 mg
בבדיקות דם הברזל לא עולה ונישאר ברמה נמוכה
יש לי נשירת שיער והוא דק מאוד (בעבר היה לי שיער מתולתל עבה ושופע!)
מפריע לי ששום תרופת ברזל שלקחתי לא העלתה לי את רמתו בדם , (כניראה יש בעייה בספיגתו), ניסיתי גם ברזל נוזלי
האם יש אפשרות להזריק ברזל, באופן חד פעמי או בטווח קצר של מספר זריקות כדי להעלות את רמתו
לא אכפת לי לעשות זאת באופן פרטי
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת ברזל- האם קיים? - תגובה
ד``ר אייל פרץ28/02/2011גלי שלום,
ראשית עלייך לבדוק אם חסר הברזל מלווה באנמיה ולנסות לזהות את הסיבה לחסר כגון איבוד דם במחזור, תזונה לקויה וכד'.
כפי שציינת יתכן שיש בעייה בספיגה.
בעיקרון, ניתן לקבל עירוי ברזל במצבים של אנמיה משמעותית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חסר הברזל שלי
גלי02/03/2011לא יודעים מה הסיבה, שינוי התזונה לא עוזר , לקיחת כדורי ברזל במינונים גבוהים לא עוזר, גם לקיחת ברזל נוזלי לא עוזר, אין איבוד דם במחזור.., וגם אין דם סמוי ..., אפילו עשיתי בדיקת חיידק הליקובקטור - ששמעתי שלעיתים קשור להפרעה בספיגת הברזל , אז אכן מצאו רמות גבוהות של ההליקובקטור (לפני כשנתיים) - וטופלתי על ידי אנטיביוטיקה - וזה עבר!
גם לקחתי ולוקחת וויטמין B12 כדור למציצה ,
כבר במשך יותר משש שנים אני מנסה להעלות את הברזל שהיה ממש 30 (כשהתקין הוא בין 60 ל - 180 )
כעת הברזל הוא 60 , אך זה אבסורד כי אני לוקחת 3 כדורי ברזל ליום במשך שנים במינון גבוה במיוחד...
הייתי רותה לדעת למי פונים כדי שיאשר את מתן זריקת הברזל ...?
אני מבינה שאין לי אנמיה... אך אני מאוד גבולית ..- אז למי פונים כדי שבכל זאת ייתנו לי את זריקת הברזל הזו - ואיפה עושים אותה??
אשמח לעשות זאת אפילו באופן פרטי..
אשמח לתשובה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתכוונת לעירוי ברזל- איפה עושים
גלי02/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרציםיוסי23/02/2011
שלום ד"ר.
אני בן 17 ומגיל 15 יש לי מפרצים בשיער.
מה שמוזר זה שהשיער שלי הוא חזק מאוד וגם כשהלכתי לרופא עור הוא אמר לי שהשיער שלי חזק ואין לי מה לדאוג.
רציתי לדעת אם יש קשר בין מבנה ראש לבין המפרצים,הראש שלי הוא ארוך מאוד ויש לי מצח גבוה רציתי לדעת אם זה קשור למפרצים מכיוון שהבחנתי בעוד כמה ילדים עם מבנה ראש כמו שלי וגם להם יש מפרצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצים - תגובה
ד``ר אייל פרץ23/02/2011יוסי שלום,
התקרחות תורשתית בגברים מתבטאת בין היתר בהידללות שיער באיזור המפרצים,
אך מה שמאפיין שיער זה שהוא דק ופלומתי.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער ומרונילשרון21/02/2011
שלום,אני לוקחת מרוניל 100 מג' ליום כבר 10 שנים.לאחרונה סובלת מהתגברות של נשירת שיער ודלדול השיער.האם ידוע על קשר בין התרופה לנשירת שיער?תודה שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ומרוניל - תגובה
ד``ר אייל פרץ22/02/2011שרון שלום,
למיטב ידעתי אין קשר בין נטילת מרוניל לנשירת שיער. מה גם שלא סביר שתרופה תגרום לנשירת שיער לאחר ככ הרבה שנים.
ממליץ לפנות לרופא עור לאיפיון הנשירה ובירור בהתאם.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה לאחר לידהוי21/02/2011
שלום רב,
אני שלושה חודשים לאחר לידה ויש לי נשירה ממש אינטנסיבית של השיער,לפני הלידה היה לי שיער חזר עבה ובריא,ועכשיו הוא ממש הידלל ונהיה דקיק.
וחוץ מהשיער הקרקפת שלי נורא מתגרדת ויש מן קשקשים שומניים,וכמובן שגם שורשי השיער שומניים.
האם זה עובר?תוך כמה זמן?אושעלי ללכת לרופא עור לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה לאחר לידה - תגובה
ד``ר אייל פרץ22/02/2011לנה שלום,
נשירת שיער אחרי לידה מופעה לרוב כ-3 חודשים אחרי הלידה ויכולה להימשך עד כשנה.
מדובר בנשירה הפיכה אך אין דרך לעצור אותה. במידה והנשירה מתמידה יש צורך בבירור נוסף לשלול גורמים אחרים לנשירה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפולדנה19/02/2011
שלום
ב-14.2.11 הפניתי אליך שאלה בפורום תחת הכותרת - הפסקת טיפול.
אודה לך מאוד באם תשיב לשאלתי.
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/02/2011דנה שלום,
בהנחה שמדובר בהתקרחות גנטית ( לשם כך נועד הטיפול במינוקסי) תהליך ההתקרחות מתחדש, אך מדובר בתהליך הדרגתי.
את יכולה לשקול חידוש הטיפול אך עלייך להקפיד שהתמיסה לא תגיע לעור הפנים. במידה ושוב יצמח שיער על הפנים תאלצי להפסיק.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ודילול השיעראיתי17/02/2011
לאחר כחודשיים של שימוש בריטלין יום יום,הרגשתי שביום יום יש יותר שיערות על המחברת מברגיל,וגם השיער נראה ממש דק מברגיל,ולאחר כחודשיים שמתי לב שממש נעשו לי מפרצים בצדדים והשיער עצמו נהיה דליל ודק לגמרי,שוטטתי לא מעט באינטרנט וראיתי שלא מעט מקרים כאלו בארץ ובחו"ל וגם בקרב נשים של דילול שיער מסיבי בעקבות ריטלין,האם המשך הטיפול בריטלין סביר להניח שיביא להתקרחות מלאה?מדוע התרופה הזאת גורמת לדילול השיער..?
ואני יודע שתגיד שייתכן שיש לי נטייה גנטית,ונכון היתה לי נשירה לפני מספר שנים אך נטלתי פרופסיה והיא הפסיקה לגמרי ועכשיו התחילה מחדש שוב ,וכל התוצאות שזכיתי להם אני מאבד אותן מהר מאוד בתקופה של חודשיים,מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ודילול השיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/02/2011איתי שלום,
נשירת שיער הנגרמת מתרופה מערבת את כל שיער הקרקפת ולא רק את המפרצים לפיכך יש ראשית צורך לשלול התקרחות תורשתית.
פרופסיה מטפלת בהתקרחות תורשתית, תהליך שמתקדם בהדרגה ובהתמדה.
ממליץ לפנות לרופא עור לאיפיון אופי הנשירה.
בבברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער- מחסור באבץ?רונן17/02/2011
שלום רב,
אני בן 21, לאחרונה אני סובל מנשירת שיער, בנוסף יש לי פס לבן על אחת מהציפורניים...
יש לציין בקופ"ח ביקשתי לבצע בדיקת אבץ (zinc) בדם, אך לא קיבלתי אישור לכך- מדוע?
יש לציין רמות ברזל, חומצה פולית, ויטמין b12 ו- TSH בגדר הנורמה. ויטמין D נמוך (13)- לוקח תוספות.
מה עליי לעשות וכיצד עליי להמשיך בבירור???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער- מחסור באבץ? - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/02/2011אלון שלום,
האם מדובר בנשירת שיער אקטיבית או מהדללות שיער הדרגתית (התקרחות תורשתית)?. ממליץ להיבדק על ידי רופא עור לאיפיון אופי ההתקרחות.
אין צורך בבדיקת אבץ לבירור נשירת שיער.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער לאחר לידהזהבית15/02/2011
ילדתי לפני ארבעה חודשים והתחיל לי נשירה רצינית פלוס התקרחות עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין חוץ מקצת חוסר b12 הרופאה הביאה לי טריבמין זה יעזור לנשירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער לאחר לידה - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/02/2011זהבית שלום,
נשירת שיער אחרי לידה מופעה לרוב כ-3 חודשים אחרי הלידה ויכולה להימשך עד כשנה.
אין דרך לעצור את הנשירה שהיא כמובן הפיכה. במידה והנשירה מתמידה יש צורך בבירור נוסף לשלול גורמים אחרים לנשירה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקינודרםאבי15/02/2011
שלום רב,
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש באופן קבוע במשחה זו לקרקפת על מנת למנוע נשירה ולתת טיפול תומך במינוקסי.
אני יודע שאין התוויה של מוצר זה להצמחת שיער או לעצירת נשירה, אבל בכל זאת הייתי מעוניין לנסות(בעקבות כמה מאמרים על חומצה אזלאית) ורציתי לדעת האם יש תופעות לוואי או השפעה כלשהי על המערכות הפנימיות בגוף.
הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקינודרם - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/02/2011אבי שלום,
כמו שציינת לא ידוע על השפעה מטיבה של חומצה אזלאית על צמיחת שיער.
התכשיר נמצא בשימוש לטיפול באקנה ופיגנטציה. יכול לגרום לאודם וצריבה בעור.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפולדנה14/02/2011
שלום
אני משתמשת במינוקסי מספר חודשים. הייתי מאוד מרוצה אך לאחרונה החלו לצמוח לי שערות גם על הפנים. עברתי מ5% ל2% אך זה לא עזר ולכן אני רוצה להפסיק את הטיפול. כמה זמן אחרי הפסקת הטיפול מתחדשת הנשירה?
אם המצב יהיה גרוע מאוד האם אפשר יהיה לחזור לטיפול ולשפר את המצב?
מודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/02/2011דנה שלום,
בהנחה שמדובר בהתקרחות גנטית ( לשם כך נועד הטיפול במינוקסי) תהליך ההתקרחות מתחדש, אך מדובר בתהליך הדרגתי.
את יכולה לשקול חידוש הטיפול אך עלייך להקפיד שהתמיסה לא תגיע לעור הפנים. במידה ושוב יצמח שיער על הפנים תאלצי להפסיק.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפרופסיהאלמוג13/02/2011
שלום אני בן 22 ולפני בערך שנה התחילו להופיע לי מפרצים עדינים בצדדים..
ולפני חודש שהיתי אצל הרופא הוא נתן לי מרשם לשימוש בפרופסיה..
רציתי לשאול כמה שאלות ואשמח אם תענו לי עליהם.
האם אחוזי ההצלחה בשימוש בפרופסיה הם גבוהים?
ואם כן תוך כמה זמן אני יראה תוצאות?
וקראתי פה קצת וקראתי שיכול להיות שזה פוגע בזיקפה.. זה בודאות פוגע בזיקפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בפרופסיה - תגובה
ד``ר אייל פרץ13/02/2011אלמוג שלום,
הטיפול בפרופסיה עוצר את תהליך ההתקרחות בעד 80-90% מהמקרים ובכ-30-40% מצמיח שיער. עליך ליטול את התרופה למשך 6-12 חודשים בכדי להעריך את מידת יעילותה. מומלץ לצלם לפני ואחרי. פרופסיה יכולה לגרום לירידה בתפקוד המיני ( חשק מיני/זיקפה) באחוזים בודדים.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בפרופסיה
אלמוג14/02/2011קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה
שאלה נוספת אליך בבקשה, במידה ויופיעו סממנים כאלה של חוסר זקפה או אי חשק מיני
יהיה ניתן להמשיך לטפל בהתקרחות מבלי לפגוע ביכולות המיניות? אולי באמצעות תכשיר אחר..?
ועוד שאלה אחרונה..במידה ואשתמש בפרופסיה בהתמדה והיא תשפיע.. זה מחזיק לפרק זמן מסויים של שנה, שנתיים שלוש? או כל עוד אני לוקח ההשפעה קיימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעריעל12/02/2011
שלום רב,
גילחתי את השיער עקב מחלת הסרטן.
האם לאחר תום הטיפולים יש צורך לגלח שוב כמה פעמים כדי שיצמח טוב יותר?
במידה וכן , כמה פעמים ובאיזו תדירות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ12/02/2011יעל שלום,
אין צורך בכך.
מאחל לך בריאות שלמה.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שערדנה12/02/2011
שלום רב
אני בת 65 .יש לי פסוראזיס בקרקפת. היתה לי נשירת שער רצינית ותוך 3 חודשים אבדתי שני שליש משערי. לפני כן לא סבלתי מנשירות ובמשפחה שלי גם לגברים יש שער מלא.ואז
לפני 6 חודשים קבלתי אלופקסי 5% אשר גרם לצמיחה טובה של שער והיום השער שלי נראה מצוין. ואני מעונינת רק לשמור על המצב הקיים.
האם הנשירה שלי היא תורשתית? האם אצטרך להשתמש באלופקסי ללא הפסקה?
האם אפשר להחליף אותו במשהו אחר נוח יותר?
מודה מראש לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שער - תגובה
ד``ר אייל פרץ12/02/2011דנה שלום,
בנשירה תורשתית תהליך ההתקרחות איטי מאוד ולא מתבטא בנשירת שיער אקטיבית, אלא בהידללות הדרגתית, כך שאיבוד שיער מסיבי תוך 3 חודשים לא מתאים להתקרחות תורשתית.
ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהליאב11/02/2011
שלום, קראתי שאם לוקחים טבליה שלמה של פרופסיה (1 מ"ג) הוא מוריד 70% מההורמון שגורם לנשירת שיער DHT, ואם לוקחים חמישית מזה (0.2 מ"ג) אז הוא מוריד 60% מההורמון.
לדעתך זה נכון?
האם ההבדל של 10% הוא כל כך משמעותי שמומלץ לקחת כמות גדולה פי 5?
אם אחלק את הטבליה ל-5 כך שיהיה לי 0.2 מ"ג אז הסיכון יורד ב-10% או שהוא יורד פי 5 או שאין קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה - תגובה
ד``ר אייל פרץ12/02/2011ליאב שלום,
אינני יודע על מבוססים הנתונים האלה, נראה לי לא סביר.
1 מג נמצא כמינון מתאים להשגת רמה אפקטיבית של התרופה בדם.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)