מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבוד שיער כתוצאה מחשיבה מאומצתאבישי24/03/2011
שלום לכולם,
עד כמה שזה אולי נשמע מצחיק אני די בטוח שבימים או שבועות בהם אני עובד קשה בעבודה וממש מפעיל את המוח אני מאבד שיער.
אני יכול להרגיש שהראש שלי בוער ומתחילים להיות כל מיני פצעים קטנים, כאילו השורש של השערה מתייבש ואז נהיים מן פצעים קטנים יבשים כאלה ובסופו של דבר אני רואה את השורה יוצא עם השערה.
עכשיו אני באמת באמת בטוח שזה קשור, זה לא פעם ראשונה ולא שנייה ששמתי לב לזה.
הייתי בבדיקות לגבי פטריות לפני כ 8 חודשים מכיוון שהיו לי גם פצעים אבל קצת אחרים (לא מתוצאה של חשיבה (: אבל לא מצאו כלום והביאו לי שמפו שעזר לזה.
השלאה היא האם זה מוכר למישהו אחר/למדע ואם יש מה לעשות עם זה, חוץ מכמובן להפסיק לחשוב. אני לא רוצה להמשיך לאבד שיערות ככה....
תודה מראש
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו???
אבישי28/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם להגיד שלא יודעים זו תשובה!
אבישי31/03/2011ביזיון הפורום הזה.
למה הקמתם פורום אם אתם לא עונים לשאלות.
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבוד שיער כתוצאה מחשיבה מאומצת - תגובה
ד``ר אייל פרץ06/04/2011אבישי שלום,
אין קשר הבן חשיבה מאומצת ככל שתהיה לנשירת שיער.
ממליץ לפנות לרופא עור לאיפיון הנשירה ובירור בהתאם.
בברכה,
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלופסיה וטיפול אלטרנטיביגלי23/03/2011
שלום, אני בחורה בת 28 ומגיל 10 גילו שיש לי אלופסיה.
שנים שזה חוזר ובא. שגילו אצלי את המחלה לפני 18 שנה לא ידעו עליה כמעט כלום אבל בכל זאת במהלך השנים טופלתי בסטרואידים ודברים מזיקים אחרים.
לפני שנה המצב נהיה גרוע והתחלתי לקחת ויטמינים ולאכול אוכל אורגני בלבד וכל השיער צמח חזרה.
הבנתי שאבץ- שהמליצו לי עליו מאוד עוזר לשיער ולנשירה. באמת אבץ יכול לעזור? נשמע פשוט מידי...
אשמח לשמוע את תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלופסיה וטיפול אלטרנטיבי - תגובה
ד``ר אייל פרץ24/03/2011גלי שלום,
אלופסיה זו הגדרה כללית מידי. האם את מתכוונת לאלופסיה אריאטה???.
אם אכן מדובר באלופסיה אריאטה שזו סוג של מחלה אוטואימונית שבה מערכת החיסון תוקפת את זקיקי השיער, אזי לויטמינים ולמינרלים כמו אבץ אין תפקיד בתהליך הריפוי.
באחוז לא מבוטל של המטופלים מתרחשת צמיחה ספונטנית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!'ג'אז23/03/2011
שלום לפורום!
קצת עובדות פיזיות כלליות לגבי:
בן 23.5, כל זמן שהותי על כדור הארץ לא הייתה לי בעית שיער או כל בעיה פיזית או מנטלית.
יש לי סוג\צבע\צורת שיער+צורת המצח זהה לזו של אימי, שעד היום אין ברשותה אף לא שערה לבנה אחת וכמובן את אבי הקירח מהצד השני
הנדון:
לפני כשנה הסתפרתי בעקבות כאבים עזים בשורשי השערה, לא יכולתי להעביר את ידי בשיער+ נשירה שיכלה להגיע גם ל15 שיערות על הכרית.
היום יש לי שיער קצר (2 ס"מ גג) שקצת פחות כואב, עדיין רגיש מאוד לכל מגע ועדיין יש נשירה למרות שפחות שמים לב, החלק העליון נראה מעט דליל אך בצורה שווה מאוד. אני יודע שאם אאריך שיער מנקודה זו הוא פשוט יינשור "עד הקארה" מה שנקרא.
בעיות פיזיות נוספות שהתחוללו השנה:
עוד: עור הגוף הרבה פחות מתוח ובצורה מוגזמת קצת
שק אשכים נפול כ4 ס"מ. עור הצוואר רפה מאוד.
שלד: המון "קנאקים" בכל חלקי הגוף, ברכיים, צלעות, מפרקת.
שמיעה: "ציוצים"- תדר גבוה מאוד,חזק וקצר המגיע פעם בשבוע.
ועוד דבר.. הגוף מרגיש הרבה יותר חם, אפילו בחודשים רגועים אלה, פשוט חם לי קצת יותר וזה בהחלט לא רגיל בשבילי..
ביקרתי אצל רופא המשפחה ורופאי עור, שלא ידעו למה הכאבים גם לאחר בדיקות דם, המליצו על תרופות כמו פרופסיה ומינוקסי, שהן יורדות מהפרק לחלוטין מבחינתי. כאן נגמר הטיפול.
אני לוקח RootHR- כחודשיים, אין שום התפתחות.
אשמח אם לא תכתבו לי תשובת "קיר" כמו הרופאים שביקרתי, לא אבקש תשובות חד משמעיות כי אני יודע שאין תרופה חד משמעית לנשירת שיער. אך יש כאן משהו שהוא לאו דוקא קשור לשיער אם אתם מבינים.. שיערת השורש זועקת לעזרה ממש, מרגיש שיש בי משהו שמפריע לה להיות. אשמח אם תמליצו לי על בדיקות שלדעתכם יאפיינו את הבעיות המתחוללות בגופי הלא שלוו.
ערב מצויין לכל העוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום!' - תגובה
ד``ר אייל פרץ24/03/2011גאז שלום,
נראה שנבדקת ע"י רופא עור, אני מניח שהוא התרשם שמדובר בהתקרחות תורשתית לכן המליץ על טיפול בפרופסיה / מניוקסי.
אין קשר בין תספורת לקצב נשירת השיער.
מתקשה להתייחס לתלונה על רגישות בקרקפת, יש צורך בבדיקה.
לא מוצא קשר בין יתר התלונות שלך לתהליך ההתקרחות. פנה לרופא המשפחה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה מתמדת בשנים האחרונותמיקה20/03/2011
שלום רב, אני כ-9 שנים לאחר ניתוח קיצור קיבה, מאז אני בנשירה מתמדת. מבחינת בדיקות דם יש מחסור בפרטין. בנוסף אני צמחונית (אוכלת כמעט הכל). יש מה לעשות? אני לוקחת ברזל אך אינו עולה בספירת דם. גם מרקם השערה השתנה ליותר דק. אודה לתשובתכם, מימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה מתמדת בשנים האחרונות - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/03/2011מימי שלום,
חסר ברזל הינה הסיבה השכיחה ביותר לנשירת שיער. האם מלווה באנמיה?.
יתכן שיש בעייה בספיגת הברזל שקשורה לקיצור הקיבה. ממליץ לפנות לרופא המשפחה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת מוצרים לנשירת שיער דרך אתרדניאל18/03/2011
ראיתי אתר ישראלי שמוכר כמעט כל תכשיר אפשרי לנשירת שיער,מכדורים עד לתכשירים כמו מינוקסי וכדומה...
איך אני יכול לדעת שבאמת אקבל מוצרים אמיתיים ולא זיופים?כיוון שאני מאוד מפחד שמדובר במוצרים מזויפים ולא אמיתיים...
כמו כן יש להם כל מיני גרסאות של פרופסיה גנרית ושל אבודרט גנרי,השאלה היא איך אפשר לדעת שאקבל מוצר שבאמת אמיתי ועובד ולא איזה כדור מזוייף שמכיל פלצבו בפנים?כנ"ל לגבי מינוקי וקצף רוגיין...השאלה השניה היא מה ההבדל בין אבודרט לפרופיסה?וההבדל בין מינוקסי לקצף רוגיין?מה נחשב ליעיל יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת מוצרים לנשירת שיער דרך אתר - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/03/2011דניאל שלום,
אין לי שום דרך לדעת מה מזוייף ומה לא.
האבודרט על פניו תרופה מבטיחה אך עדיין לא מאושרת לטיפול בהתקרחות תורשתית.
אין הבדל בין המינוקסי לריגיין, שניהם מכילים מינוקסידיל.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שערדנה18/03/2011
שלום רב
יש לי פסוראזיס בקרקפת. אני חופפת הראש 3 פעמים בשבוע באלפוסיל. בגלל נשירת שער השתמשתי 6 חודשים באלופקסי. לפני חודש הפסקתי את השימוש באלופקסי.
היתה לי צמיחת שער טובה מאוד .צמח לי שער עבה וגלי בעוד שלפני הטיפול היה לי שער חלק מאוד וישר.
1. האם בעקבות הפסקת הטיפול יחזור ויצמח לי שער חלק וישר כמו בעבר?
2.אם עבר חודש מאז שהפסקתי את הטיפול והנשירה לא חזרה האם אני יכולה להיות רגועה שלא תחזור?
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת שער - תגובה
ד``ר אייל פרץ20/03/2011דנה שלום,
אלופקסי נועד לטיפול בהתקרחות תורשתית בלי קשר לפסוריאזיס. האם אובחנה אצלך התקרחות תורשתית?.
ממליץ להיבדק ע"י רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער טיפול פרופסיהדני16/03/2011
שלום רב.
אני חייל בן 20.
לפני שנה שנתיים החלה לי התקרחות גברית הדרגתית. נשירה מהמצח בעלייה מתמדת.
בחודשים האחרונים יש לי התקרחות כבר יותר רצינית. המצח גדל ובקודקוד הראש מתחיל קרחת. ובאופן כללי צפיפות נמוכה והשיער מדלל חלש ועדין. במשיכה בשיער נושרות שערות.
יש לציין כי השיער מאוד שומני.
הופנתי לבדיקות דם וכאשר הלכתי איתם לרופא עור הוא אמר שלא צריך בדיקות דם ויש לי נשירה גברית טיפוסית. הטיפול שהוא אמר עליו הוא פרופסיה ולטענו זה יקח כמה שנים עד שאני אראה תוצאות. שאלתי אותו כל תרופות אחרות כמו מינוקסי. ונענתי שמינוקסי לא טוב כי אם הזמן האפקטיביות שלו פוחתת לעומת פרופסיה, ומינוקסי זה רק בנוסף לא במקום.
השאלות שלי - באיזה תרופה להשתמש? מה ההבדלים?
האם יש תרופות זולות יותר? ומה תופעות הלוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער טיפול פרופסיה - תגובה
ד``ר אייל פרץ17/03/2011דני שלום,
2 התרופות יעילות, אך הפרופסיה יעילה יותר.
תופעות לוואי: מינוקסי - גירוי בקרקפת, הצמחת שיער באיזורי גוף אחרים.
פרופסיה - ירידה בתפקוד המיני ( מתחת ל-5% ), הפיכה. תוארה גם ירידה בנפח הזרע.
מומלץ לצלם לפני ואחרי. בשני המקרים, כדי להעריך את מידת יעילות הטיפול מומלץ לטפל למשך 6 חודשים עד שנה.
בבקכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלופציה אראטהשואל12/03/2011
שלום,
אני בן 26. לפני כשנה וחצי החלו להופיע אצלי קרחות במקומות שונים בראש (לפי הידוע לי מדובר במחלה אלופציה אראטה). ידוע לי כי ניתן לטפל בתופעה הזו בעזרת זריקות (דפו-מדרול) לאיזורים שבהם קיימת קרחת. רציתי לקבל יותר מידע על שיטת הטיפול הזו,בין היתר: על סוגי הזריקות הקיימות , היעילות של שיטת הטיפול והסיכונים שבה. כמו כן, רציתי לדעת אם ניתן לטפל במחלה בשיטות אחרות ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלופציה אראטה - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/03/2011שלום רב,
הטיפול בזריקות סטרואידליות בהחלט יעיל. הטיפול מבוצע באמצעות מזרק (עם מחט) או אקדח היורה סילון ללקרקפת ( דרמוגט). בדר"כ יש צורך במספר טיפולים. לרוב מדובר בטיפול בטוח ללא תופעות לוואי מיוחדות. ניתן לשקול תחילה מריחה של קרם סטרואידלי. כמו כן ניתו להשרות תהליך דלקתי בעור באצעות מריחת חומר כימי.
בחלק לא מבוטל מהמקרים תיתכן צמיחה ספונטנית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלופסיה אריאטהדנה10/03/2011
שלום
האם אלופסיה אריאטה היא תורשתית?
לאחר הופעת קרחות עגולות לעיתים השער חוזר וצומח באותם המקומות באופן ספונטני.
כמה זמן כדאי לחכות לצמיחה הספונטנית לפני שמתחילים בטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלופסיה אריאטה - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/03/2011דנה שלום,
בעיקרון זוהי מחלה אוטואימונית שבה מערכת החיסון תוקפת את זקיק השיערה. אולם בעד רבע מהמקרים יש סיפור משפחתי שיכול להצביע על תורשה.
אפשר להמתין עם הטיפול כ-3 חודשים ובהיעדר צמיחה ספונטנית לשקול טיפול. צמיחה ספונטנית יכולה להופיע גם לאחר פקר זמן ארוך יותר.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים????אביבית08/03/2011
שלום אני בן 25. יש לי מן חור בקרקפת, זה חור שמאז הוא מתמיד היה לי (עוד מגיל קטן - 10). העניין הוא שאני ממש חושש שזו התחלה של קרחת. יש לי עד 2 שיערות על הכרית, וכשאני מעביר יד בשיער לא יוצאות שיערות, רק מדי פעם - אחת או שתיים לכל היותר. יכול להיות שזו רק צמיחת השיער? אגב, יש לי צמיחת שיער הפוכה, אם זה עוזר לתשובה. לאבא שלי יש שיער והוא בגיל 52, גם לאבא שלו. לסבא מצד האמא יש קרחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנהל פורום????
אביהו09/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
אביבית14/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים???? - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/03/2011שלום רב,
מציע שתפנה לבדיקת רופא עור כי כל התייחסות מצידי בהיעדר בדיקה לא תהיה מיקצועית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיערשואלת07/03/2011
שלום, אני בת 25. יש לי נשירת שיער מוגברת שנים. יש לי הידללות/ שבילים רחבים ריקים בראש- כתר וחלק עליון. (פרופ' אמר לי שיש לי בעיה גנטית ואין פיתרון אפילו לא השתלת שיער) אני משתמשת בטופיק. (כל בדיקות הדם תקינות) השיער אף פעם לא ארך לי באורכו (אורך לפני הכתפיים). השתמשתי 3 שנים במינוקסי - לא עשה כלום. עברתי לשימוש בדיאנה למשך שנה- גם כלום. אני יודעת שקיים עוד כדור להתקרחות נשית, אבל לא יודעת את שמו. האם אתה מכיר כדורים להתקרחות נשים? (חוץ מדיאנה) ממתינה לתשובה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער - תגובה
ד``ר אייל פרץ08/03/2011שלום רב,
בהנחה שמדובר בתקרחות גנטית אין טיפול יעיל פרט למינוקסי.
התרופה פרופסיה יעילה להתקרחות גנטית בגברים. התרופה אינה מאושרת לשימוש בנשים.
בעיקרון, כן ניתן לבצע השתלת שיער.
האם את סובלת משיעור יתר / אי סדירות של המחזור?
אם כן ממליץ לבצע בירור הורמונלי לשלול רמה גבוהה של טסטוסטרון (הורמון גברי) ואנדרוגנים אחרים.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער- המשך..
שואלת08/03/2011שלום, תודה לך,
ערכתי בדיקות דם מקיפות, הכל תקין (טסטוסטרון ואנדרוגנים, וכו' תקין- לא נמצאה בכעיה שם).
הורמונלי לשלול רמה גבוהה של טסטוסטרון (הורמון גברי) ואנדרוגנים אחרים.
1) לגבי השתלת שיער, (כל הגוף יש לי צמיחה שיער רגילה) הבעיה רק שיער בראש.
הבעיה, שהשיער אף פעם לא ארך לי באורכו. והבנתי שלהשתלת שיער צריך לפחות צמיחה מלאה וסדירה בעורף או איזה שהוא חלק בשיער הראש צפוף. ואין לי את זה.
זה נכון שככה אי אפשר השתלה? או שאפשר מחלק אחר בגוף להיות תורם?
2) אתה לא מכיר כדור לצמיחת שיער (בעייה גנטית) חוץ מדיאנה?
ממתינה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת עור הפנים. פרופסיהיריב07/03/2011
אני לוקח פרופסיה 4 חודשים בערך ולפני כשלושה שבועות התחיל "ליפול" ולהתנפח לי העור בצידי הפה . למה? והאם יש מה לעשות . האם העור יחזור לקדמותו אם אפסיק את הטיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילת עור הפנים. פרופסיה - תגובה
ד``ר אייל פרץ08/03/2011יריב שלום,
לא ידוע לי על קשר בין נטילת פרופסיה לתופעה שתארת.
ממליץ להיבדק ע"י רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער עקב עיצוב שיער בחוםנעמה05/03/2011
במשך חודשיים עיצבתי את השיער בחום ע"י מייבש שיער, ואז התחלתי לשים לב שהשיער נושר. הפסקתי את הייבוש וחזרתי לחפוף את השיער פעם ביומיים בקביעות, אבל שמתי לב שהשיער עדיין נושר. האם אתקרח לגמרי? האם יש דרך לעצור את זה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער עקב עיצוב שיער בחום - תגובה
ד``ר אייל פרץ07/03/2011נעמה שלום,
טראומה לשיער מחום לרוב פוגמת באיכות השיערה ולשבירות שלה אני ממליץ לפנות לרופא עור לשלול גורמים נוספים לנשירת שיער.
בברכה
דר פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ..און28/02/2011
שלום לכם
כל הפרסומות בטלוויזיה וכל הדיבור הזה על התקרחות גורמים לי לאחרונה לסבל רב
אני חי כבר איזה כמה שנים טובות עם מחשבות שאני אקריח
כיום אני בן 28 ןיש לי שיער מלא ואין לי ממש הדלדלות.
וככה לאבא שלי לסבא שלי ול95 אחוז מהמשפחה שלי בעלי שיער מלא
בכל אופן זה לא עוזר לי כי אני ממשיך להיות מוסרט שאני מקריח ושהשיער לא כמו פעם
רציתי לדעת
האם כאשר אני נוגע בשיער ויורדת לי שיערה אחת או שתיים בכל פעם ולפעמים לא יורדת בכלל האם הכוונה היא לנשירה?
בנוסף בבוקר יש לי אולי 4-3 שערות על הכרית.
וכאשר אני עושה משיכה בשיער נשארות לי ביד 1-2 שערות.
בחפיפה כאשר אני מעביר את הסבון על הראש ומסתכל על היד יש לי הכי הרבה 5-6 שערות בפעם הראשונה ואחר כך בכל נגיעה אולי שערה אחת ולפעמים אין שערות
האם יש לי ממה לחשוש? אני באמת בתסביך עם כל הדיונים האלה על ההתקרחות וזה בערך החשש הכי גדול שלי וכמובן שזה מפריע לי לתפקד במהלך היום יום...שזה בכלל הזוי מעיק ומציק...בכל אופן איבוד שיער זה איבוד היופי והנעורים אודה לכם אם תוכלו לענות לי על השאלות שציינתי..
תודה
א.ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה .. - תגובה
ד``ר אייל פרץ28/02/2011און שלום,
על פניו אתה מתאר נשירת שיער שמהווה חלק ממחזור חיים נורמלי של השיערה.
יחד עם זאת למען הסר ספק ממליץ לפנות לבדיקת רופא עור.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות בגיל צעירא27/02/2011
שלום
אני בן 17 ויש לי קצת מפרצים
האם זה הגיוני שתתחיל התקרחות בגיל כל כך צעיר?
האם ניתן להחזיר את השיער שעבד ( עוד לא עבד הרבה)?
האם יש טיפול יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות בגיל צעיר - תגובה
ד``ר אייל פרץ28/02/2011שלום רב,
בהנחה שמדובר בהתקרחות בדפוס גברי, אכן יכולה להופיע בגיל יחסית צעיר.
האם אביך מקריח?.
התרופהפרופסיה לא מאושרת לשימוש לפני גיל 18 , ניתן לשקול תמיסת מינוקסי.
ממליץ לפנות תחילה לבדיקת רופא עור לאישור האבחנה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)