מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירה מסיבית 3 חודשים לאחר הלידהאיילת18/12/2010
שלום
אני לא אמא חדשה. עכשיו 3 חודשם לאחר הלידה השלישית שלי, בגיל 42, אני חווה נשירת שיער כמוה טרם נתקלתי! איך עוצרים את התהליך? יש לבדוק ברזל, אבץ, וכו'? האם יש בכלל טעם לקחת תוספי מזון בכלל?
אודה לכם על התחייסות לשאלתי (הדחופה).
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה מסיבית 3 חודשים לאחר הלידה - תגובה
ד``ר אייל פרץ18/12/2010איילת שלום,
מדובר בתופעה שכיחה והפיכה. אין צורך בטיפול. התהליך ייעצר תוך מספר חודשים. במידה ולא יש צורך בבירור נוסף.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר בפניםדנה18/12/2010
שלום
יש לי פסוראזיס בקרקפת.היתה לי נשירת שער רצינית ובעקבותיה התחלתי לפני 4 חודשים להשתמש באלופקסי 5%. הנשירה נפסקה ושער חדש התחיל לצמוח והשער נראה טוב.
הצרה שהתחילה לצמוח לי פלומת שער ליד האוזניים ומתחתיהם.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר בפנים - תגובה
ד``ר אייל פרץ18/12/2010שלום רב,
אלופקסי יכול לגרום לשיעור איזורי בגוף אחרים, אך זו לא תופעה שכיחה. לא ניתן לקבוע שאכן זו הסיבה. כל שעלייך לעשות הוא להפסיק הטיפול.
אגב, אלופקסי נועד לטיפול בהתקרחות תורשתית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיעררימון17/12/2010
שלום רב
אני בן 25
במהלך ריב משפחתי נתפסו לי בחוזקה בשיער במטרה לתלוש, לפגוע
כתוצאה מכך הרגשתי כאב חד במקום, לא ידוע לי על כמות שיער שנתלשה
אבל מאמין שאכן נתלשה
לאחר מכן לא ירד דם ולא נראה דילול שיער מה שכן העור אדום וכואב
האם ישנה סיבה לדאגה, האם ישנו סיכוי שהשיער ניתלש ביחד עם זקיקי השיער ובעצם נגרם נזק בלתי הפיך
אני יודע שהתגובה הראשונה תהיה ללכת לרופא ואני אכן אלך אני רק רוצה לדעת מבעוד מועד על נזק משוער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער - תגובה
אפרת בן נון17/12/2010שלןם רימון
אתה יכול להיות רגוע ,הכאב והאודם שאתה חש בקרקפת הינם עקב הטראומה שהעור חווה ,אין סיבה לדאגה או לנזק בילתי הפיך .דאג לעסות את המקום ולאט לאט הכאב יחלוף,כך גם תיצור זרימת דם טובה יותר לקרקפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב דילגו עלי!! - תענו בבקשה דחוףףלין16/12/2010
שלום ,
מזה כמה שנים אני סובלת מנשירת שיער שהולכת ומתגברת במיוחד בתקופה הזה אחרי שהתחנתי. (התחתנתי ב 1/8), אני מיואשת נורא מזה- מאז ומתמיד היה לי שיער עבה במיוחד, שיער יפה ומסולסל, ועכשיו אני ממש לא סובלת אותו. יש להגיד שעשיתי פעמים פסים - האם אני צריכה להתשמש בשמפו מסוים כדי שהשיער לא ינשור ולא יהיה יבש מהפסים? דרך אגב, הנשירה המתחדשת שלי נובעת כך - שיער מסורבל שאני מנסה לפתוח את הקשרים והם לא נפתחים ואז הקשר נושר . מה לעשות? עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות, רופא עור נתן לי מינוקסי - אך אני מפחדת להשתמש בו כי אני רוצה להיכנס להיריון ובעלון כתוב שאסור לנשים הרות.
מה הפיתרון. לגזור את השיער זה עוזר זמנית ואחר זמן מה השיער ממשיך לנשור. אולי לאכול תזונה נכונה או ליטול וויטמנים? מה בדיוק? אנא עזרו לי, כבר הגעתי למצב שבו אני שונאת את השיער שלי- אפילו כשבעלי נוגע לי בו אני נגעלת כי השיער שלי לא נראה בריא כלל.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב דילגו עלי!! - תענו בבקשה דחוףף - תגובה
אפרת בן נון16/12/2010שלום סול
את מתארת נשירה שנמשכת כבר כמה שנים ,עדיין לא טיפלת בגורם לבעיה .הסיבות לנשירה יכולות להיות על רקע של מתח ולחץ חוסר איזון הורמונלי ,חסרים תזונתיים,וחוסר איזון במצב הקרקפת מציעה לך לפנות לטריקולוג מומחה לבריאות שיער שיאבחן את מצב הקרקפת ורמת הנשירה ויתאים טיפול הולם לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריסיםליאורה15/12/2010
שלום,
אני חולת סרטן האם יש פתרון לריסים שנושרים וגבות?
האם יש אפשרות להדביק ריסים?
בברכה,
מישל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריסים - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/12/2010מישל שלום,
לצערי לא.
בריאות שלמה.
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער 7 חודשים לאחר לידהדנה13/12/2010
ילדתי לפני כ-7 חודשים. אני בעלת שיער דליל, דק ומתנפח.
אני יודעת שתהליך הנשירה לאחר לידה זה דבר טבעי עד שהגוף חוזר לאיזון אך אני חוששת שהנשירה חמורה מידיי.
בבדיקות דם הכל יצא תקין.
אני לוקחת לפיטור 10 מ"ג - האם הוא עלול להשפיע?
במהלך ההריון הזרקתי קלקסאן וקראתי שיש לחומר השפעה על הנשירה.
התחלתי לקחת אבץ ותרסיס של חברת קרסטס ספסיפיק שמיועד לנשירה לאחר לידה.
אשמח לקבל חוו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש לחוצה מהנושא - אנא השיבו
דנה14/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער 7 חודשים לאחר לידה - תגובה
ד``ר אייל פרץ15/12/2010דנה שלום,
נשירת שיער הקשורה להריון מופיעה כ-3 חודשים אחרי הלידה ויכולה להימשך עד כשנה.
ליפיטור (שייך למשפחת הסטטינים) יכול לגרום לנשירת שיער. קלקסן לא.
ודאי שבדיקת הדם כללה גם פריטין (מחסני ברזל) ןתפקוד בלוטת התריס.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להציל את השיער?יפית10/12/2010
שלום
אני בת 37 כמעט 3 שנים אחרי לידה שניה , שמתי לב שמאז חלו תהליכי הזדקנות בעור הפנים , ירידה מגמתית במשקל מ60 ק"ג ל 52 , בלי דיאטה , וירידה כללית בכוח . עכשיו אני שמה לב שהשיער מדלדל ובמיוחד החלק הקדמי (אני נוהגת לאסוף באופן קבוע את השיער). השיער שלי מטבעו היה תמיד עבה , מלא ופתאום נראה דק וחסר חיים . אני לא צבעתי אותו מעולם לא מייבשת בפן רק משתמשת בקרם לחות / סיליקון כי בלי זה הוא בד"כ נראה יבש.
שאלתי היא איזה תוספי מזון אפשר לקחת והאם בכלל אלה יכולים להחזיר את המצב לקדמותו או רק לעצור את ההידרדרות , יש סיכוי לעבות את הדלילות שוב......?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להציל את השיער? - תגובה
ד``ר אייל פרץ12/12/2010יפית שלום,
ראשית עלייך לפנות לרופא המשפחה לבירור ירידה במשקל וחולשה.
הידללות הדרגתית של שיער בקדמת הקרקפת יכולה להצביע על התקרחות תורשתית, אולם יש צורך בבדיקה של רופא עור לאישור האבחנה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףיונתן08/12/2010
שלום יש לי סבוריאה כבר כמה חודשים וחציתי לישאול כמה שאלות1.האם סבוריאה מלוות בקרקפת צהובה ונשירה?2.אמרו לי שמיי מלח יכול להעזור אחרי החפיפה אם השמפו אמרו לי שזה מחטה את הקרקפת האם כדאי לי להישתמש בזה?זה לא יכול להזיק?3.האם יש איזה שהוא אוכל אוו משו טבעי שאפשר לימרוח על הקרקפת שזה יעזור..המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
אפרת בן נון09/12/2010שלום יונתן
הסבוראה היא נטיה כרונית של העור ליצירה והפרשה מוגברת של שומן מבלוטות החלב,עודף שומן על פני השטח גורם לגירוי בעור,המתפתח לדלקת בשכבות הפנימיות שלו,אז מוגדר המצב כדלקת עור סבוראית,במקרים שהעור שמן מאד, הקשקשים אינם נושרים.אלא מתערבבים בשומן הקרקפת ונישארים דבוקים אליה מה שנותן לקרקפת את הגוון הצהוב,,מצב זה מסכן את בריאות השיער.מכיון שעלולה להיות חסימה של פתחי היציאהשל השיערה וחניקת השורש. מי מלח לא יטפלו בבעיה ורצוי לדאוג לטפל בהקדם ממליצה לך לפנות לטריקולוג מומחה לבריאות השיער או רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין ונטילת פרופסיהבני07/12/2010
שלום
ברצוני להתחיל לקחת פרופסיה לאחר התייעצות עם רופא עור אך לא הספקתי לומר לו שאישתי בהריון
אשתי אמרה לי ששאלה פרופסור שאמר שאםנקיים יחסי מין בזמן שאני נוטל פרופסיה אז יש סיכוי למומים בעובר
האם זה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין ונטילת פרופסיה - תגובה
ד``ר אייל פרץ12/12/2010בני שלום,
אין כל קשר
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהההרונה03/12/2010
אני בת 32 ושמתי לב לאחרונה דילול בשיער בראש מקדימה...ממה זה נובע?ואיך אפשר לטפל בזה ? זה לא משהו שהיה לי בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלההה - תגובה
ד``ר אייל פרץ04/12/2010שלום רב,
דלילות שיער בנשים באיזור ה"כתר" יכולה להתאים להתקרחות תורשתית, אולם יש צורך בבדיקה קלינית ע"י רופא עור לאישור האבחנה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,יש לי כמה שאלות...a.w01/12/2010
בנוגע לויטמינים לשיער
כעקרון,ויטמינים לשיער הם נגד נשירה או שמחזקים את השורשים או את השערה עצמה? מה הם מכילים? והאם הם באמת עוזרים? ואיפה ניתן להשיג אותם?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם מישהו יענה לי....
A02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,יש לי כמה שאלות... - תגובה
ד``ר אייל פרץ03/12/2010שלום רב,
בעיקרון לויטמינים B12 , B6 וחומצה פולית משתתפים בתהליכים הקשורים בבניית השיערה.
חיזוק שורשי השיערה הינו מינוח קוסמטי ולא רפואי.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיער חדש...יעלי30/11/2010
היי
אני בת 26 וכיום בריאה
עד גיל 23 היה לי שער מלא בריא חלק ויפה שגדל מהר והיה פשוט שער מדהים
בגיל הזה לאחר תספורת קצרצרה ולא מוצלחת התחלתי לבצע פנים- כ פעמיים עד שלוש בשבוע
באותה התקופה גם התחילה לי נשירת שיער מטורפת ששמתי לב אליה רק בדיעבד...
הפסקתי כמובן עם הפנים אבל השער לא חזר לעצמו
נשירת השיער נבעה מלחץ וסטרס שיצר כנראה בעיה בתפקוד בבלוטת התריס ותזונה לא נכונה ( כמו שאמרתי לא שמתי לב לעניין תוך כדי התהליך)
ביצעתי בדיקות דם, בלוטת התריס מתפקדת נורמלי היום ושאר הממצאים תקינים
חוץ מהברזל שעומד על 51
התחלתי לאכול נכון ולקחת מולטי ויטמין לנשים לפני כחצי שנה והנשירה אכן השתפרה ולדעתי היא ממוצעת היום ( אם אני מעבירה יד בשער יוצאות לי בין שערה 1 ל 5)
השער גם התחיל לחזור להראות יותר טוב אבל עדיין יש לי היום חצי מכמות השער שהיה לי בעבר והוא נראה הרבה פחות טוב
השאלה שלי : במידה ואמשיך בתזונה הבריאה ובאורח חיים טוב ונטול לחץ השער יחזור להיות כפי שהיה לי בעבר?
האם השיער יראה בריא כפי שהיה?
או שכמות השיער שיש לי היום תשאר כפי שהיא ואני יכולה רק לשמור על הקיים?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי,מחכה לתשובה....למה לא עונים?
יעלי02/12/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמיחת שיער חדש... - תגובה
ד``ר אייל פרץ02/12/2010יעלי שלום,
נשירת שיער אקטיבית בניגוד לנשירת שיער תורשתית היא הפיכה.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
יעלי02/12/2010תודה רבה על התשובה
אני בהחלט מרגישה שיפור בנושא הנשירה אבל רציתי לדעת האם השיער שלי יחזור לכמות הקודמת שלו מבחינת כמות שערות, האם הוא יראה כמו בעבר?
יש לי למה לצפות? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה...
יעלי14/12/2010האם יכול להיות שהזקיקים של השערות התנוונו?
האם יכול להיות שהשיער שלי יתמלא שוב? אם כן כמה זמן לוקח לזה?
או שמה שנותר זה מה יש?
איך אני יכולה לבדוק את זה? ( ולא דרך טריקולוג!)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה חמורה לבת 50טליה27/11/2010
שלום, אני בת 50 ,בריאה בדר"כ. לפני כשנתיים עשיתי דיאטה בה הורדתי סוכרים ומאפים (עקב בעיה רפואית נשית).ירדתי כ-12 ק"ג תוך שנה. יש לציין ששקלתי 60 ק"ג לפני הדיאטה. אני די שומרת על משקלי ואף חזרתי לאכול קצת את הנ"ל. לא תמיד אוכלת מסודר,משתדלת לאכול ארוחה בשרית ביום. נמצאת במתח עבודה מחד ובעיות עם הורים חולים מאידך.אני לא זוכרת אם הנשירה החלה לפני הדיאטה או רק אח"כ. לאורך כל השנתיים הייתה נשירה קלה, אך בחודשיים האחרונים הנשירה החריפה מאוד. לאחר חפיפה יש שיער רב על הרצפה,על המגבת וכשאני מעבירה יד בשיער נשארות לי ביד שערות רבות. הייתי אצל רופאת עור מומחית בשיער. היא נתנה לי פורקפיל .
בנוסף אסרה עלי לעשות פן אך הרשתה להשתמש במחליק. ייעצה לאלהסתרק במברשת ולהתעסק בשיער כמה שפחות.כמו כן ייעצה לאכול ג'לטין, סרדינים, קטניות.הפנתה אותי לעשות בדיקות דם- HB-12.4
IRON-152(40-145) ZINC-74(70-120) LG-E TOTAL 182(0-87)
בבדיקה חוזרת של LG-E TOTAL שנעשתה השבוע- 257
יתר הבדיקות בנורמה. האם יש לזה משמעות כלשהיא ?
עברו מאז חודש וחצי. לא עשיתי פן ולא השתמשתי במחליק,(ולכן אני נראית לא מסודרת...) אז עדיין לא התחלתי את הטיפול בפורקפיל.
השבוע הייתי אצל רופאת העור מקופ"ח (לא הנ"ל) והתייעצתי איתה לגבי הנשירה. היא אמרה שהכל שטויות, שלתזונה אין השפעה על נשירה וזה רק בגלל מתח והורמונים ועל זה אי אפשר להשפיע. אמרה שלא צריך לאכול מאכלים מסויימים ובטח לא ג'לטין וכאלה,וייעצה על שימוש במינוקסי. טענתי ששמעתי שמינוקסי עלול להשפיע על שיעור יתר בפנים ותשובתה הייתה- "את מספיק אינטליגנטית כדי שהחומר לא יגיע לפנים".נתנה לי מרשם לאבץ. האם לדעתך כדאי לקחת אבץ?
ראיתי כתבה בעיתון בו רופא המליץ עלStrong Hair .מה דעתך ?
עכשיו אני בדילמה. פורקפיל, סטרונג הייר, מינוקסי ? ? ? במה להשתמש?
שאלה נוספת- אם אתה ממליץ על שימוש בג'לטין- קראתי שיש כמוסות ג'לטין רך ויטמין E על בסיס שמן/ Energy Plus סאנריידר .תכולה: 120 כמוסות ג'ל רך/800 מ"ג כ"א.
אשמח לשמוע מה דעתך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה חמורה לבת 50 - תגובה
ד``ר אייל פרץ28/11/2010טליה שלום,
לא ברורה האבחנה. האם מדובר בנשירה אקטיבית של שיער או בהתקרחות תורשתית? ( טיפול במינוקסי נועד לטיפול להתקרחות תורשתית).
בנוגע לנשירה אקטיבית ממליץ לבצע בדיקה למחסני ברזל (פריטין), B12 וחומצה פולית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה חמורה לבת 50- שאלות
טליה28/11/2010שלום דוקטור,
לשאלתך-מדובר בנשירה אקטיבית.
בבדיקת הדם-FERRITIN-19.2 (לפי הבנתי זה בנורמה)
B12- תקין (בדיקה לפני מס' חודשים) חומצה פולית- אבקש בדיקה.
האם לדעתך כדאי לקחת כדורי אבץ? ומה לגבי פורקפיל או סטרונג הייר?
אתה ממליץ על אכילת ג'לטין? האם באמת רצוי לא לעשות פן או להשתמש במחליק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה חמורה לבת 50- שאלות - תגובה
ד``ר אייל פרץ28/11/2010טליה שלום,
רמת הפריטין בגבול התחתון של הנורמה. חסר ברזל הינה אחת הסיבות השכיחות יותר לנשירת שיער, גם בהיעדר אנמיה.
ממליץ ליטול כדורי ברזל למשך 3 חודשים.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה חמורה בגיל 50- שאלות
טליה28/11/2010ד"ר פרץ,
שוב תודה, אפנה לרופא המשפחה לבירור.
האם תוכל להתייחס לשאלותיי (בהודעה הקודמת)?
מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער חריפהסאני24/11/2010
שלום,
אני בת 22, בריאה בדרך כלל, עושה בדיקות דם כל חצי שנה והן תמיד יוצאות תקינות. אוכלת טוב (ארוחה בשרית בכל ימות השבוע). בערך לפני כחודשיים התחילה לי נשירת שיער מאוד חריפה. חשוב לי לציין שזה קורה לי מידי שנה בערך באותה תקופה אבל לא זכור לי שבפעמים הקודמות זה היה כה ארוך ורציני. כשפניתי לרופא, התגלה אצלי כמות ברזל בדם ממש גבולית:
הנורמה הייתה בין 6.6 ל26 umol/L ואצלי זה עמד על 6.5. הרופא גם אמר שערך הפריטין אמנם בנורמה, אבל די נוטה להיות על הגבול. ההמוגלובין תקין לחלוטין.
נבדק גם ה-TSH, יצא תקין.
הרופא נתן לי כדורי ברזל הנקראים NEO-FERRO-FOLGAMMA (gastro-resistant tablets). הנני סטודנטית הלומדת בהונגריה, כך שאין סיכוי גדול שאמצא כאן תרופה שקיימת גם בארץ.
המרכיבים של הכדורים הללו הינם:
114 mg (= 37 mg Fe), dried ferrous sulphate
, 0.8 mg of folic acid
Other ingredients:
Vitamin C (ascorbic acid), corn starch, maltodextrin, sodium starch glycolate (Type A), calcium stearate, lactose (lactose monohydrate 2.8 mg / tablet), cellulose (powdered), laurilsulfate sodium, silica (colloidal), sugar (sucrose), talc, titanium dioxide, calcium carbonate, magnesium stearate, hypromellose (5cp, 6cP viscosity type), macrogol (4000.6000) methacrylic acid copolymer, sodium hydroxide, simethicone emulsion, diethyl phthalate, propylene glycol)
ההוראה שלו הייתה לקחת את הכדורים 3 פעמים ביום. חשוב לי לציין שאני לוקחת אותן על בטן ריקה עם כוס של מיץ תפוזים (או כל מיץ אחר שיש בו ויטמין C).
השאלה שלי היא, האם הכדורים יפסיקו את הנשירה, או דרוש מינון גבוהה יותר? אחרי כמה זמן אוכל לראות שיפור כלשהו?
בנוסף לכך, קניתי לפני זמן מה ויטמינים של חברת טבע - REVALID.
המרכיבים שלהם הם:
100 mg Methionine
50 mg Cystine,
50 mg Calcium Pantothenate,
1,5 mg Vitamin B1,
10 mg Vitamin B6,
20 mg Para-amino benzoic acid,
50 mg Golden Millets extract,
50 mg Wheat-germ extract,
50 mg Medicinal yeast,
2 mg Iron,
2 mg Zinc,
0,5 mg Copper
האם אוכל לקחת את הויטמינים האלה יחד עם כדורים ברזל, או שיש בהם מרכיבים שמתנגשים ולא טוב ליטול אותם יחד?
השיער נהיה מאוד מאוד דליל, וזה חמור עד כדי כך שאני מעבירה יד בשיער ומוצאת כ5-6 שיערות ביד שלי לאחר מכן.
אשמח מאוד לתשובה, כיוון שאינני סומכת פה על רופאים כל כך, והרופא שבאתי אליו לא ראה בנשירה שלי משהו משמעותי וחשוב.
תדה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער חריפה - תגובה
ד``ר אייל פרץ24/11/2010שלום רב,
חסר ברזל הינה סיבה מאוד שכיחה לנשירת שיער, לכן הייתי מתרכז בנטילת כדורי ברזל שמכילים ברזל בלבד, למשך 3 חודשים. ממליץ לחזור על בדיקת פריטין לטאחר 3 חודשי טיפול.
ברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סאני24/11/2010מה המינון הנכון שעליי לקחת? כמה מ"ג ליום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לי דחוףיונתן22/11/2010
שלום.אני בן 16 וחצי.ולפני כמה חודשים התחילה לי נשירה בראש ולאחר כמה זמן גם התחיל גרוד ממש מציק ובהתחלה אמרו לי שזה סבוריאה אבל אני חושב שזה לא מפני ש סבוריאה לא גורמת לנשירת שיער וגם כי אין לי את כל התסמינים כיום אני נוטל ויטמינים אבץ וביוטין ושומר על תזונה נכונה הגרוד בראש ירד משמעותית אבל עדיין יש נשירה מה עושים ואני מבקש אם אפשר שתיעצו לי טיפול טבעי אם יש לזה?ואם אפשר לעזור לי אני אשמח לדעת מימה זה בא?הרי אני רק ילד .תודה רבהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי דחוף - תגובה
אפרת בן נון23/11/2010יונתן שלום
סבוראה הינה נטייה כרונית של העור ליצירה והפרשה מוגברת של שומן מבלוטות החלב.עודף שומן עלפני השטח גורם לגירוי בעור,המתפתח לדלקת בשכבות הפנימיות שלו,אז מוגדר המצב כדלקת עור סבוראית .יש קשר בין נשירה מוגברת והדלקת מאחר שהסביבה הטיבעית של השורש יוצא מאיזון והפעילות התקינה מופרעת.חשוב לטפל בסבוראה בהמשך אפשר לראות ירידה ברמת הנשירה המסיבית.ממליצה ללכת לרופא עור שימליץ לך על שמפו מתאים.
בברכה אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)