מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרינת30/01/2011
היי שלום אני לא מצליחה להכנס לשירותים כבר יותר מ 4 ימיים
מרגישה כמו בלון
יש איזה משהו שאני יכולה לעשות על מנת לזרז את הכניסה שלי לשירותים??
אולי פרחי באך או משהו כזה אני לא מעוניינת בכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רותי בזק30/01/2011רינת שלום
יש תמצית שנקראת קרב אפל שיכולה לעזור לך ולזרז את העיניינים.
אבל , אם התופעה חוזרת על עצמה , צריך לבדוק על מה בדיוק "יושב" הקושי של ההליכה לשירותים.
כי , לפי הטענה , על כל בעיה פיזית יש סיבה רגשית .
תשאול ושיחכה עם מטפל בפרחי באך יכול להבהיר על מה ולמה הקושי ובהתאם הוא או היא ירקחו לך תמציות מתאימות.
שיהיה בהצלחה
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשי20/01/2011
יש לציין שלא ידעתי לאן להפנות את השאלה, אם יש פורום יותר מתאים אשמח אם תעבירו את השאלה לשם. אני בן 25 ויש לי בעיה מוזרה. אני לא יכול להתרכז כשיש אדם בסביבה. עד כאן זה נשמע לא יותר מדי מוזר. הבעיה היא שהתופעה הי ממש קיצונית כלומר עצם המחשבה על לימוד כשיש אדם אחר בבית מעוררת בי פחד. אני מרגיש כאילו האדם שנמצא איתי בבית שולט בי ויכול כל רגע לעשות רעש ואין לי שליטה בזה.. כשאני לבד או שכל השאר ישנים למשל בצהריים אני מרוכז 100%. מה ניתן לעשות? אני לא רוצה לקחת ריטלין יש אפשרות אחרת? אני כבר לוקח פרוזק, האם פרחי באך יתאימו לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
סאטורי טלי וייס20/01/2011שי יקר
פרחי באך מאוד יכולים לעזור לתחושות שתיארת.
ישנן מספר תמציות העוסקות בפחדים - תמצית לפחד ממשהו ספציפי (mimulus) למשל: "עצם המחשבה על לימוד כשיש אדם אחר בבית מעוררת בי פחד"
וגם תמצית לפחד מאיבוד שליטה (cherry plum)
יתכן שיש תמציות נוספות שיכולות להתאים למצב שאתה מתאר
אני ממליצה לך לפנות למטפל/ת בפרחי על מנת שיוכלו לשאול אותך בצורה יותר מעמיקה על התחושות שתיארת ומתוך כך יוכלו להרכיב לך תמצית שנכונה עבורך
אין כל בעיה לקחת תמצית פרחי באך כשאתה לקוח פרוזק
בהצלחה
סאטורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחניםתלמידה12/01/2011
לקראת המבחנים אני מאוד נלחצת. בעת המבחנים אני מרגישה מן בלק-אאוט ושוכחת את כל מה שידעתי לפני. אני חושבת שזו בעיה של חוסר ריכוז. מה יכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחנים - תגובה
סאטורי טלי וייס12/01/2011לתקופת מבחנים את יכולה לקחת את תמצית הרסקיו שמרגיעה מהלחץ ויכולה מאוד לעזור.
יש אפשרות לשלב גם את תמצית chestnut bud שמצויינת ללמידה
את הרסקיו אפשר לקנות בכל בתי המרקחת אך זוהי תמצית למצב בלבד ואינה מטפלת בעומק הבעיה
אם תרצי להעמיק ולטפל בקושי בריכוז ובלחץ לפני בחינות את יכולה לפנות למטפל/ת בפרחי באך שיתאימו לך תמצית לעבודה עמוקה יותר
בהצלחה בבחינות
סאטורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץאביהו04/01/2011
בעבודה שלי אני עובד מול לקוחות. לרוב כשמגיעים המון לקוחות אני מתחיל לעבוד הרבה יותר קשה, דבר שגורם לי ללחץ וכאבי ראש. מה יכול לעזור ללחץ כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ - תגובה
רותי בזק04/01/2011אביהו שלום
ללחץ יש מספר תמציות שיכולות לעזור , ראשית האימפיישן , חוץ מזה , אם הלחץ נובע גם קצת מחוסר בטחון , הלארץ יכול לעזור, גם הוולנאט נפלא ויש עוד תמציות שצריך לבדוק אם יתאימו לבעייה הספציפית שללך
בכל מקרה , כדאי תמיד לגשת למטפל בפרחי באך , לעבור תשאול ולפיו לקבוע את התמהיל שיכול לעזור לך ברמה המיטבית.
שיהיה הרבה בהצלחה
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן27/12/2010
אני בדיכאון כיום לוקח ציטלאופרם כדור 1 אבל אני לא מרגיש שינוי לקחתי בעבר חצי והעלתי לכדור אני מרגיש בודד ולפעמים נמאס לי לחיות עם כל המצב הזה. האם פרחי באך יכולים לעזור וכיצד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רותי בזק28/12/2010רן יקר
פרחי באך יכולים לעזור לך ובגדול.
יש לי הרבה נסיון עם מצבים שתארת ואפשר להקל ולעשות עבודה נהדרת עם פרחי באך
אבל, אתה צריך הרבה סבלנות , ואתה חייב ללכת למטפל בפרחי באך שיעשה לך תשאול מקיף ויכין לך בקבוק עם ההרכב האישי המתאים לך.
אל תתיאש, אפשר לעזור לך!!!!!!!!!!!!!:)
הרבה בריאות והצלחה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי16/12/2010
שלום רב,
הפסקתי עם הגלולות למניעת הריון לפני 4 חודשים ועוד לא קיבלתי מחזור. האם יש פרחי באך שיכולים לעשות, ואם כן כיצד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רותי בזק16/12/2010טלי שלום
יש פרחי באך שיכולים לזרז את בואו של המחזור.
כמובן שצריך לבדוק אם אי קבלת המחזור נובעת גם מכל מיני פחדים או תחושות רגשיות שאולי גם הן משפיעות על העיניין.
בד"כ למצבים שכאלה הייתי ממליצה לקחת בשלב הראשון בקבוק שמהול בו גם קרב אפל +סרטו וגם לארץ.
אבל רצוי שתפני למטפל בפרחי באך שיעשה לך תשאול ויבדוק אם אי קבלת המחזור לא "יושב" גם על סיבות אחרות.
שיהיה בהצלחה ובריאות תקינה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב30/11/2010
אני מעט עצבני לאחרונה רוצה לדעת מה עדיף - תמצית פרחי באך או רגיעון? יש עוד דברים מומלצים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרחי באך או רגיעון
סאטורי טלי וייס30/11/2010הי יואב
אני כמובן ממליצה על פרחי באך.
לא מספיק מכירה את הרגיעון ואת האפקט שלו
לגבי תמצית - אתה יכול להשתמש ברסקיו בתור התחלה
אם העצבנות נמשכת לאורך זמן ואתה זקוק לטיפול מעמיק יותר שיוכל לגעת במקור העצבנות אתה יכול לפנות למטפל/ת בפרחי באך על מנת שיתאימו הרכב עבורך,
ישנן תמציות שונות שיכולות לעזור במקרה של עצבנות.
שינה טובה, הרבה מים ונשימות עמוקות יכולים מאוד לעזור, וגם ספורט..
לימים רגועים יותר..
סאטורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי18/11/2010
שלום רב, האם פרחי באך מתאימים לילד בן 7 עם הפרעות קשב וריכוז? והאם יש לפרחי הבאך תופעות לוואי?
אשמח לקבל תשובה
רותי בזק18/11/2010רמי שלום
פרחי באך מתאימים לשימוש מגיל ינקות ועד זיקנה.
יש גם תמציות נהדרות שעוזרות נפלא בבעיות קשב וריכוז
במקרה הנ"ל , אין לתמציותץ שום תופעות לואי.
כדאי שתפנו למטפל בפרחי באך שיעזור לכם להכין קומפלקס המותאם לכם ספציפית.
שיהיה בהצלחה
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים07/11/2010
שלום רב,
אני סובל מעצירות. האם יש פרחי באך שיכולים לעזור לי?
רותי בזק07/11/2010חיים שלום
כן , יש מספר פרחי באך שיכולים לעזור לך נגד עצירות.
אבל , מכיוון שהעצירות יכולה להיווצר ממספר גורמים , אינני יכולה לתת לך את השמות של התמציות וההתאמה צריכה להיעשות על ידי מטפל בפרחי באך שיתשאל אותך ולפי התשאול יתאים לך את התמציות המתאימות ביותר.
שיהיה בהצלחה וכל טוב
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לשאול עוד דברתמי27/10/2010
איזה קלפים מומלצים בטיפול בילדים (או גם מבוגרים) והיכן ניתן לרכוש אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לשאול עוד דבר - תגובה
סאטורי טלי וייס28/10/2010הי תמי
זה כבר תחום שונה מפרחי באך-
יש המון סוגים של קלפים!! תלוי למה את מתחברת...
יש קלפים עם ציורי ילדים/ קלפים מהאגדות
יש קלפים אבסטרקטים עם ציור שמאפשרים לילד לספר מה הוא רואה/מרגיש
יש קלפים מילוליים, או שמשלבים מילה וציור
אני משוכנעת שאפשר למצוא באינטרנט את מרביתם או לפחות לגשש ולראות מה מתאים לך.
ישנה סדרה של קלפים פסיכולוגיים בהוצאת נורד ויש להם קלפים מדהימים לעבודה טיפולית - קלפי HO ; קלפי PERSONA ועוד
אני מאוד אוהבת את הקלפים של אושו (למבוגרים)
בהצלחה
סאטורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרחי באך לילד בן 7תמי26/10/2010
פנתחה אליי אמא ששמעה על הפרחי באך ורוצה לטפל בבנה בן ה-7. הוא בכיתה ב' והוא תלמיד טוב אך לאחרונה היא מרגישה שהוא מעט חרד וגם בכיתה הוא התחיל קצת להפריע למהלך השיעור. לפי שהיא מאבחנת אותו או משהו כזה הוא רוצה לנסות את פרחי הבאך. הסברתי לה שהילד חייב לדעת שהוא לוקח את פרחי הבאך ויצטרך לקחת לפחות פעמיים במשך שהותו בלימודים שמתסיימים בשעה 4. היא שאלה האם תוכל לטפטף את הכמות הרצויה לתוך בקבוק המים שהוא שותה במשך שעות בית הספר. דבר אחד היה ברור לי שהילד חייב להיות מודע לטיפול ושנית אצטרך לפגוש אותו בכל פעם שיקבל בקבוק. אשמח לעזרכתם ודעתכם. אני בדר"כ מטפלת באנשים מבוגרים ופחות בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרחי באך לילד בן 7 - תגובה
סאטורי טלי וייס26/10/2010תמי יקרה
מסכימה איתך לגמרי שכדאי שתפגשי את הילד ושהילד יהיה מודע לטיפול.
הוא בן 7 ויכול להבין. אפשר לנסות לשוחח איתו, לשאול על התחושות שלו, על מה קורה בבי"ס, מה מפריע לו, איך מרגיש בכיתה, מי החברים שלו..
חשוב בעיני לשים לב מה מפריע לילד ומה הוא מרגיש ולא רק להתייחס למה מפריע לאמא שלו.
במידה ואת מכירה ומשתמשת בקלפים (כלשהם), זו יכולה להיות דרך טובה, לפעמים יותר קל לילדים לתקשר דרך הקלפים ואפשר לשאול אותם שאלות דרך ציור/ דמות.
על סמך הפגישה שלך איתו תוכלי להרכיב את התמצית המתאימה ביותר.
אין בעיה לטפטף את הטיפות לבקבוק המים שלו שלוקח לבית הספר ויכול לקחת עוד פעמיים בבוקר ובערב
בהצלחה
סאטורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
תמי26/10/2010תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמלי20/10/2010
שלום רב, יש לי בעית ריח רע מהגוף. מה ניתן לעשות במסגרת הרפואה המשלימה? והאם פרחי באך מתאימים לבעיה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רותי בזק20/10/2010מלי יקרה
בד"כ יש סיבה לריח רע מהגוף, לעיתים הריח נובע מאיזה שהו חוסר איזון או מפליטה לא תקינה של פסולת הגוף.
כדי להתאים לך פרחי באך לבעיה יש לערוך לך תשאול מקיף ולנסות לעלות מהיכן נובע חוסר האיזון.
קיימת תמצית אחת שבטוח הייתי מכניסה לתמהיל והיא קרב אפפל , אבל לגבי כל שאר התמציות , הייתי מחליטה רק לאחר תשאול.
אני מציעה לך לגשת למטפל בפרחי באך ולהתייעץ איתו.
בתחומים נוספים של הרפואה המשלימה , יש פתרונות אחרים , אני לא יודעת את כולם , אבל אני כן יודעת על פתרונות בתחום הרייקי , הארומותראפיה והרפלקסולוגיה.
שיהיה לך הרבה בהצלחה.
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי10/10/2010
האם זה נפוץ שהטעם של התמצית כלשהי מעורר בחילה ואיך ניתן להתאים לאדם את התמציות הספציפיות שלו- האם יש מישהו שמוסמך לכך?
רותי בזק10/10/2010רמי שלום
לתמציות עצמן אין טעם ומה שנותן את הטעם הוא הברנדי שאיתו פוקקים את התמצית.
אני אישית ניסיתי מספר סוגים של ברנדי , שמעתי הרבה תגובות של מטופלים , עד שהגעתי לסוג שהיה טוב למרבית המטופלים.
אם התמצית משנה באמצע תהליך הלקיחה טעם , זה סימן שהיא התקלקלה - ולכך יש מספר אפשרויות סיבה.
בכל מקרה , כל מטפל של פרחי באך יודע להתאים תמציות למטופל על פי תשאול או אמצעים אבחוניים אנרגטיים אחרים.
שיהיה הרבה בהצלחה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסקיו האם ניתן להשתמש באופן קבועלימור01/10/2010
כטיפול בלחץ וחרדה ולא חד פעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברסקיו באופן קבוע
רותי בזק02/10/2010לימור יקרה
השאלה שאת שואלת היא שאלה מצויינת
אחד המרכיבים של הרסקיו היא תמצית שנקראת סטאר אוף בית לחם , זו תמצית שבשימוש קבוע מציפה טראומות מן העבר למודע ובסופו של דבר משחררת אותם.
זאת אומרת שאחת הראקציות של התמצית היא התמודדות עם גורמי הטראומה והזכרונות.
בד"כ לוקחים רסקיו כדי להרגיע מצבי לחץ וטראומה. לקיחה של התמצית יותר מ- 3,4 ימים ברציפות (4 פעמים ביום לפחות), גורמת למעשה לטיפול עמוק יותר ולהתמודדות מול גורמי הלחץ.
בקיצור , ניתן להשתמש בתמצית באופן קבוע אבל צריך לקחת בחשבון שהתמצית יכולה ליצור ראקציות לאחר שימוש של 4 ימים , והראקציות יכולות להמשך כשבוע. אז לא להבהל....... אחרי שבוע תורגש הקלה ניכרת.
שיהיה הרבה בהצלחה והרבה בריאות
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני27/09/2010
שלום למנהלות - יש לי ילד, ברוך השם, בן 7, חזק ושובב. קצת יותר מדי שובב. הוא מרביץ כל הזמן לכל הסביבה. הלכנו לאבחון והוא לא סובל מהפרעות כלשהן. מה שכן, ההתנהגות שלו, עכשיו הוא בכתה ב', נורא מפריעה בבי"ס. האם תוספים טבעיים מומלצים בגילאים כאלו - פרחי באך ודומיו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סאטורי טלי וייס27/09/2010חני יקרה
ההתנהגות של בנך מפריעה בבית ספר כי כנראה משהו מפריע לו.
ילד שמרביץ לכל הסביבה מביע רגש כלשהו בדרך הזו ולכן הדבר החשוב הוא להבין מה ילדך מרגיש, האם זה כעס, תסכול, חוסר בטחון, פחד או כל רגש אחר. וזו בעצם דרך העבודה עם תמציות פרחי באך.
פרחי באך אינם תוספים אלא תמציות טיפוליות המבוססות על צמחים ומיועדות לטפל במצבים רגשיים שונים על כן זה יכול מאוד להתאים לבנך.
מבחינת הגיל - אין שום בעיה אפשר לקחת פרחי באך מגיל 0
אני מציעה לפנות למטפל/מטפלת באזור מגוריכם על מנת שיוכלו להתאים לבנך את הרכב התמציות המתאים לו שיאפשר לו להישאר שובב אך לא לסבול מכך.
בהצלחה
סאטורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?