פורום פרחי באך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת חניכיים
    ענת
    03/05/2011

אני סובלת כבר כמה שנים מדלקת חניכיים ומדימומים בשיניים מדי בוקר. לא משנה מה אני עושה (חוט דנטלי, מי פה, מברשת שיניים מיוחדת).

חשבתי לנסות את הרפואה האלטרנטיבית - האם יש פתרון בפרחי באך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים

הוספת תגובה

תמונה

• דלקת חניכיים - תגובה

רותי בזק
    03/05/2011

ענת שלום
    האמת היא שאף פעם לא טיפלתי בבעיה כזו באמצעות פרחי באך , אלא באמצעות שיטות טיפול אחרות.
    אבל לתחושת ליבי תמצית בשם סטאר אוף בית לחם יכולה לעזור , אפילו מריחה של התמצית על המקום מספר פעמים ביום.
    בעיות חניכיים נחשבות ע"פ לואיז היי כחוסר יכולת לעמוד בהחלטות. למצב הנ"ל יש מספר תמציות בפרחי באך, אבל הדבר דורש תשאול איתך וע"פ תשובותייך קביעה מדוייקת יותר לאיזו תמצית לפנות.
    בכל מקרה , אני בטוחה שגם באמצעות פרחי באך ניתן לעזור לך , מאחלת לך הרבה בריאות והרבה בהצלחה
    כל טוב
    רותי בזק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פסוריאסיס
    אסתר
    25/04/2011

האם ניתן לטפל בפסוריאזיס בפרחי באך
    או יש צורך לאבחן את האדם ודרכו לטפל???

לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאסיס

הוספת תגובה

תמונה

• פסוריאסיס - תגובה

רותי בזק
    26/04/2011

אסתר שלום
    לגבי פסוראזיס: אמנם יש תרכובת שמנסיוני מתאימה בהרבה מקרים לפסוראזיס, אבל בפרחי באך , כמעט תמיד עדיף לדבר עם האדם לפני שנותנים לו את התמצית , כדי לדעת ניואנסים אחרונים.
    אם אין אפשרות (מצב גופני שלא מאפשר , מצב נפשי , תינוק ), אנחנו נוקטים בשיטת ניסוי ותהייה ומנסים עד שקולעים למטרה.
    בכל מקרה , לפסוראזיס הייתי מתחילה עם אימפיישנט וקרב אפפל ותוספות , ע"פ התשאול.
    שיהיה בהצלחה ובריאות טובה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה

אסתר
    26/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם יש ראיות?
    אורן
    20/04/2011

אשתי רוצה שאני אלך לריפוי בפרחי באך עקב דברים ששמעה מחברותיה, אבל הייתי רוצה לדעת אם נעשו מחקרים בתחום זה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש ראיות?

הוספת תגובה

תמונה

• האם יש ראיות? - תגובה

רותי בזק
    20/04/2011

אורן יקר
    עד כמה שידוע לי נעשו מחקרים בתחום אבל יש כאלה שמצביעים על כך שפרחי באך יעילים מאוד ויש כאלה שמצביעים על כך שהם כלל וכלל לא עוזרים.
    אני לא באה לשכנע , ואישית אני מאמינה שכל אדם יעשה מה שליבו חפץ אבל , אני מנסיוני , שהוא רב מאוד בתחום , יכולה לאמר לך שתחת ידיי עברו מאות מטופלים , וגם אני מטפלת בעצמי , בבן זוגי ובילדיי בפרחי באך , רבים ממטופליי הצליחו באמצעות הטיפול להתגבר נפלא על כל תסמינייהם , אך היו גם כאלה שלא.
    אני אישית מאמינה מאוד בשימוש בפרחי באך כחלק ממערך טיפולי רחב יותר , וכך אני נוהגת להשתמש בתמציות.
    לדעתי , הגורם המשפיע ביותר על הטיפול הוא הכימיה בין המטפל והמטופל והזיהוי הנכון של המטפל את התמציות הנדרשות למטופל.
    בכל מקרה , בכל דרך שתבחר , אני מאחלת לך בריאות , אושר ושמחה
    כל טוב והצלחה
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה
    יפה
    06/04/2011

יש לבן שלי חרדות לעתים קרובות. למשל חרדות מהחושך או להישאר לבד בבית ועוד.
    איזה שילוב של תמציות לדעתכן בני צריך? הוא בן 13.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה - תגובה

רותי בזק
    06/04/2011

יפה שלום
    נראה לי שהכי נכון לתת לבנך שילוב של שתי תמציות הקשורות לפחדים - מהידוע ומהלא ידוע , מכיוון שהרי החושך זה הידוע אבל מה שהחושך מסתיר אינו ידוע.....
    אלה אספן ומימולוס
    חוץ מזה הייתי מוסיפה גם מעין בועת הגנה - וולנאט
    אם הפחדים הם ברמה גבוהה יותר והתמציות לא עוזרות , אז צריך לעלות מדרגה לתמציות חזקות יותר
    שיהיה הרבה בהצלחה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה
    רונית
    29/03/2011

סאטורי, מודה לך על התשובה המהירה.
    אני מבקשת להוסיף כי אחיינתי מאוד מופנמת ולא משתפת את שקורה לה. לכן, דיברתי וביררתי עם אחותי. כולי תקוה שדייקתי בבחירת התמציות ויהיו לה לעזר.

רונית

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה - תגובה

סאטורי טלי וייס
    29/03/2011

בשמחה
    ייתכן שעם לקיחת התמציות היא תרגיש יותר פתוחה לדבר, אז תמשיכי לנסות

בהצלחה
    סאטורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות
    רונית
    29/03/2011

שלום רב,
    לפני מס' חודשים סיימתי את לימודי בפרחי באך. אני מנסה להרכיב לאחיינתי בת ה-17בקבוק טיפולי המורכב מתמציות:larch :cerato ;centaury ; wild rose ו-chestnut bud
    שאלתי היא::אחותי מציינת כי בתה מרבה לשקר, לעניות דעתי תמצית חוסר ביטחון תוכל לתת מענה. האם אני מדייקת או שמא עליי להוסיף תמצית מסויימת שתוכל לתת מענה לתופעה.
    אודה לתשובתכן.

בברכה,
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות - תגובה

סאטורי טלי וייס
    29/03/2011

רונית יקרה
    קשה לי להגיב על רשימת התמציות כיוון שלא כתבת במה מדובר ובמה את רוצה לטפל.
    זה נשמע הרכב מאוד מחזק
    לגבי מה שאמרה אחותך - אני הייתי מכינה את התמצית לפי הרגשתה של המטופלת ולא לפי דברי אמה, בעיני זה מאוד חשוב שהמטופלים שלנו יהיו חלק מהתהליך, ונבחר את התמציות לפי התחושות שלהם. אז האם לאחייניתך זה מפריע? ואם לא אז מה בעיקר מפריע לה? אם היא מרבה לשקר אז כנראה שיש לה סיבה רגשית לכך.. מדוע היא מרגישה צורך לשקר? האם רק אמה מרגישה את זה או שהיא מעידה שזה קורה גם בסביבתה?
    אני מניחה שאם תדברי איתה (הבנתי שהיא בת 17 אז אפשר לשוחח איתה) ותתשאלי אותה לעומק תביני מהי התמצית המתאימה. וייתכן בהחלט ש larch יכולה לעזור אך חשוב למצוא את המקור שיתאים לה.
    את מוזמנת להמשיך ולהתייעץ כאן

בהצלחה
    סאטורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התנסות ראשונה עם פרחי הבאך
    אנה
    28/03/2011

שלום רב,
    אני בת 28 וסובלת מתשישות נפשית ופיזית אחרי שנתיים קשות, ולאחרונה- גם עומס ולחצים רבים, שגורמים לי לשפעות תכופות, לתחושה של "באלאגן בראש" וגם לדיכאון...
    קראתי על פרחי הבאך, ובאופן ספציפי על תמצית ה-olive, שנראית לי מתאימה בדיוק למצב בו אני נמצאת כרגע. האם נכון ליטול באופן עצמאי את התמציות, או שהדבר מחייב פנייה למטפל מוסמך שיירקח עבורי תמצית? הייתי רוצה ראשית להתנסות ורק בהמשך לפנות למטפל...

תודה

הוספת תגובה

תמונה

• התנסות ראשונה עם פרחי הבאך - תגובה

רותי בזק
    28/03/2011

אנה שלום
    המצב אותו תארת , לדעתי , דורש תמצית שמורכת מכמה תמציות שביניהם גם האוליב , אך לא לבד.
    ספציפית לתמצית אוליב , שנראית מתאימה לך - אין שום מניע שלא תנסי באופן עצמאי.
    עלייך רק לדעת שלעיתים הראקציה של התמצית הזו ספציפית היא שינה לכמה שעות.
    תמיד עדיף להתייעץ עם מטפל , אבל במקרה הנ"ל לא יכול להגרם לך שום נזק גם אם תתנסי לבד
    שיהיה בהצלחה,
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אורטיקריה וסטרס
    דקלה
    27/03/2011

שלום רב, אני סובלת מאורטיקריה מזה חצי שנה שהחלה לאחר הודעה קשה שקיבלתי שהכניסה סטרס ועצב רב לחיי. באותה תקופה צרכתי הרבה תרופות מרגיעות על בסיס טבעי כולל רסקיו ואני תוהה האם זה לא הרע את מצבי.
    כרגע גם התגלה אצלי חיידק ההליקובקטר.
    אני חייבת לציין שאני בטיפול פסיכולוגי אולם עדיין סובלת מכעסים רבים התפרצויות זעם לעיתים ואני מרגיעה את עצמי באמצעות אוכל, ועל כן לא מצליחה להוריד ממשקלי.
    האם יש לפרחי באך פתרון למצב כזה? האם תוכלו להמליץ על מטפל ברעננה?

לקביעת תור
    סגירה
    אורטיקריה וסטרס

הוספת תגובה

תמונה

• אורטיקריה וסטרס - תגובה

סאטורי טלי וייס
    28/03/2011

דקלה יקרה
    ראשית ברצוני לומר שפרחי באך בהחלט יכולים לעזור במצבים של סטרס, עצבות, כעסים והתפרצויות זעם.
    השילוב של פרחי הבאך עם טיפול פסיכולוגי שאת מקבלת יכול להיות מאוד תומך ועוזר
    אני מטפלת ברעננה ואת מוזמנת ליצור עמי קשר בטלפון או דרך האתר
    אם תרצי המלצות על מטפלים נוספים תכתבי לי ואמליץ בשמחה
    אגב, אינני חושבת שהתרופות הטבעיות הרעו את מצבך, אבל ייתכן שהן לא שיפרו אותו
    במצבים מסויימים חשוב להתאים את התרופה לך באופן אישי על מנת שהיא באמת תשפיע

בברכת ימים רגועים יותר
    סאטורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך
    נמר
    22/03/2011

יש לי אף חסום וניזול כרוני. אף תרסיס לאף לא עזר לי וגם לא כדורים. פרחי באך יכולים לעזור למקרה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    פרחי באך

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך - תגובה

רותי בזק
    22/03/2011

באופן כללי, על פי הרפואה המשלימה, לכל סימפטום גופני שיש לנו , יש סיבה רגשית.
    אף חסום מקושר לאויר ואויר מקושר ללחיות את החיים עד תום.
    צריך לבדוק מדוע אתה "מייצר"אף חסום, ומה מונע מבעדך לחיות את החיים עד הסוף.
    מטפל בפרחי באך , יכול לעשות לך תשאול, לבדוק מה מונע ממך לחיות עד הסוף, ואז להרכיב לך תמצית מתאימה.
    מאחלת לך שתמצא מרפא לבעייתך.
    כל טוב ובריאות טובה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך - תגובה

סאטורי טלי וייס
    22/03/2011

פרחי באך יכולים לעזור בהחלט, אך קשה לומר אילו תמציות יעזרו כיוון שרק לפי תשאול והבנה של המצב הכרוני ממנו אתה סובל, מתי הוא התחיל, איך בדיוק זה מופיע וכו' אפשר יהיה ליצור את הרכב התמציות המתאים.
    יש לי דווקא ניסיון טוב עם פרחי באך בטיפול בנזלת כרונית ואף חסום אז כדאי לנסות
    אני מאוד ממליצה לך לפנות למטפל/ת בפרחי באך

בהצלחה
    סאטורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סוסל מחרדה
    רונה
    15/03/2011

שלום לך אשמח אים תוכלי לעזור לי ולהפנות אותי למקום הנכון בעלי סובל מחרדות לא מוסברות הכול תקין חיי נישואינו מאושרים פרנסה לא חסר לנו כלום אולם כול דבר גורם לו לחרדה ללא סיבה הוא מתעצב וניכנס לשתיקות ומרבה לישון ניהלתי איתו שיחה מלב ללב הוא טען שזה ל\א קשור אליי שהוא מרגיש ככה כבר שנים ושהוא לא יכול לישמוח מכלום שום דבר לא גורם לא שימחה ונחת ההייתי רוצה שתעזרי לי למי ליפנות במוסדות הציבוריים לקבלת עזרה וטיפול מה אני צריכה לעשות למי ליפנות ולהתקשר לא פסיכיאטרים פרטיים כי זה יקר מידי אשמח שתעני לי

לקביעת תור
    סגירה
    סוסל מחרדה

הוספת תגובה

תמונה

• סוסל מחרדה - תגובה

רותי בזק
    15/03/2011

רונה שלום
    ראשית , צריך לבדוק באמת כמה זמן בעלך סובל מחרדה ואוליי זה גם דכאון מהול בחרדה.
    לפי מה שאת מתארת , ולפי תפיסת עולמי , יתכן שבעלך סובל גם מתחושות שלא קשורות לחיים הללו או אולי הוא נושא עימו זכרונות מגלגולים קודמים.
    את שואלת למי אפשר לפנות במוסדות הציבוריים , אז ראשית יש אולי מערך תמיכה של מחלקת הרווחה במקום בו אתם גרים , אוליי הוא יכול להעזר בשירות הפסיכולוגי , וכן בקופות החולים יש טיפולים ברפואה משלימה.
    אני אישית הייתי הולכת על טיפול שמשלב פרחי באך ושחזור גלגולים ביחד,
    אם יש לך עוד שאלות , אשמח לענות
    שיהיה בהצלחה ובריאות , אושר והרבה שמחה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה
    דייגו
    14/03/2011

יש לי חבר שלוקח תמצית מסוימת בגלל שיש לעתים חרדות. גם לי יש לעתים חרדות, אני יכול להשתמש בתמציות שיש לו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה - תגובה

סאטורי טלי וייס
    14/03/2011

דייגו שלום
    אם התמצית שהחבר שלך לוקח הורכבה עבורו אצל מטפל/ת בפרחי באך אז לא הייתי ממליצה לך לקחת מהתמצית שלו, כיוון שמקור החרדות אצל כל אחד מאיתנו הוא שונה והתמצית הותאמה עבורו בהתאם לתחושותיו.
    חשוב שהתמצית שאתה לוקח תתאים לך, לתחושות שלך.
    אני ממליצה בחום לפנות למטפל בפרחי באך שיוכל להתאים לך תמצית כיוון שפרחי הבאך מאוד יכולים לעזור למי שסובל מחרדות

בהצלחה
    סאטורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך לילדים
    אורנה
    02/03/2011

שלום, לאחרונה הילדים שלי איבדו את סבתם מצד האבא, והם מאוד לא רגועים ושואלים הרבה שאלות על המוות.

אנחנו כנראה ניקם אותם לטיפול פסיכולוגי, אבל הייתי רוצה לשלב גם משהו אלטרנטיבי שירגיע אותם ויאפשר להם להמשיך בשיגרה, אשמח לרעיונות...

לקביעת תור
    סגירה
    פרחי באך לילדים

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך לילדים - תגובה

רותי בזק
    02/03/2011

אורנה יקרה
    ראשית , אני משתתפת בצערכם ומבינה את הקושי
    לא מזמן גם ילדיי התמודדו עם אותה הבעיה , רק פי 3 , בהפרשים של חצי שנה לערך.............. לא פשוט!!!
    אני ממליצה על פרחי באך שכוללים תערובת של וולנאט, גנטיאן, האני סאקל, ואם הם סובלים גם מפחדים הקשורים למוות , הייתי מוסיפה אספן ומימולוס.
    שיהיה הרבה בהצלחה, ושתחזרו לשמחת החיים.
    כל טוב
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דכאון
    בן
    22/02/2011

שלום, אני בחודשים האחרונים מרגיש בדיכאון למרות שהכל לכאורה בסדר בחיים שלי... אני פשוט לא נהנה בשיגרה

קשה לי לפנות לטיפול בגלל עניינים כספיים בעיקר, אני סטודנט

אך אשמח להצעות

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון

הוספת תגובה

תמונה

• דכאון - תגובה

רותי בזק
    22/02/2011

בן שלום
    לפרחי באך יש הרבה להציע בתחום הדכאון
    אבל , חייבים לשמוע ממך יותר פרטים כי יש תמציות שונות המטפלות החל ממלנכוליות קלה - ג'נטיאן דרך דכאון קל - גורס , דרך דכאון רציני יותר - מאסטארד
    ועד מצבים של אוטוטו לקפוץ מהגג .
    אבל , חשוב לאבחן למה בדיוק ומה המינון הנכון.
    מעבר לכך , יש תמציות שהן מהירות יותר בתגובה שלהן ויש כאלה שהן עמוקות יותר אבל לוקחות זמן תגובה איטי יותר.
    חשוב שתתייעץ עם מטפל בפרחי באך , אפילו טלפונית כדי שהטיפול יהיה יעיל.
    שיהיה הרבה בהצלחה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עייפות
    תמר
    15/02/2011

שלום, אני סובלת מעייפות רבה, בעיקר בבקרים ומכאבי ראש ממושכים בשעות הבוקר
    אני ישנה בדרך כלל בין שש לשבע שעות בלילה (לצערי שיגרת היום העמוסה שלי לא מאפשרת לי יותר מזה)

מה אפשר לעשות בנידון?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

תמונה

• עייפות - תגובה

רותי בזק
    15/02/2011

תמר יקרה
    בין מכלול התמציות של פרחי באך ישנן 2 תמציות המטפלות בעייפות
    אחת מטפלת בעייפות נפשית- הורן בין , והשנייה בעייפות פיזית - אוליב.
    כדאי לבדוק ממה נובעת העייפות שלך ולמה היא מלווה בכאבי ראש, אולי חסר לך בי 12 או ההמוגלובין שלך נמוך , או הברזל.
    כדאי לעשות בדיקות דם כבדיקה ראשונית , ורק אם הבדיקות תצאנה תקינות , להתחיל לטפל בפרחי באך.
    6, 7 שעות ביום , מספיקים למרבית האנשים והעובדה שהעייפות מלווה בכאבי ראש , מדליקה אצלי נורה אדומה ומעוררת בי תחושה שצריך לבדוק בבדיקות מעבדה אם הכל תקין.
    מאחלת לך בריאות ותחושת עירנות
    כל טוב
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התקפי חרדה
    רמונה
    06/02/2011

היי, בת 28, עובדת ולמדת, לפני חצי שנה בשעות הערב הרגשתי סוג של קושי לנשום, הזעתי, היתה לי תחושה שיד שמאל רדומה, היו לי רעידות ברגליים וצמרמורות. חיכיתי ולאחר עשרים דקות זה עבר. למחרת הלכתי לרופא והוא שלח אותי לעשות בדיקות דם, לחץ דם, בדיקות מאמץ, צילום חזה ואקג. הבדיקות היו תקינות לגמרי והרופא אמר כי כנראה מדובר בהתקף חרדה והמליץ לי לקחת רסקיו רמדי. התחלתי לקחת אבל התקפי החרדה לא הפסיקו ומאז חזרו שוב ושוב, לפעמים גם הרבה יותר חמורים. הגעתי גם למיון, המליצו לי על עוד תרופה אבל אני מעדיפה לא לקחת תרופות פסיכיאטריות. אפשר לטפל בפרחי באך?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

תמונה

• התקפי חרדה - תגובה

רותי בזק
    07/02/2011

רמונה יקרה
    כן , יש הרבה אפשרויות טיפול באמצעות פרחי באך בתופעות שתארת.
    אבל , מטפל בפרחי באך חייב לעשות לך תשאול מדוייק ורק לאחריו לקבוע בדיוק את הפורמולה המתאימה לך , שכמובן מורכבת ממספר תמציות.
    רסקיו רמדי היא תמצית מצויינת , אבל היא תמצית רחבת טווח ולא עונה תמיד למצב של התקפי חרדה מסוג מסויים כזה ו/או אחר.
    אני בטוחה שאפשר לעזור לך ולכן אני ממליצה מאוד שתפני למטפל / מטפלת בפרחי באך שנמצא בקרבת מקום מגורייך וביחד תמצאו את הפתרון.
    אין סיבה לסבול.
    מאחלת לך הרבה בריאות והצלחה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה