שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    סיגל
    26/08/2011

לד"ר הנכבד שלום רב .
    אבקש לדעת האם התרופה סימבלטה מוכרת בסל הבריאות לצורך הנחה כספית , בהתווייה של :
    1. כאב ממקור עיצבי ( ללא שום קשר למחלת סכרת ) .
    במקרה כזה , איזה רופא רשאי לרשום תרופה זו (ראומטולוג ? נוירולוג ? ) .

2. התווייה של דיכאון (המלווה גם בכאב ) .
    במקרה זה, האם הפסיכיאטרית שלי מוסמכת לרשום תרופה זו ( עם הנחה כספית).

אציין כי המקרה שלי מורכב :
    בת 42 , עם subglottic stenosis ( גידול שפיר ) , לכן הייתי עם tracheostomy שבוצע בעת הריוני השני , קבוע במשך 4 שנים . עברתי הרחבות לייזר . כיום 4 שנים ללא קנולה .
    לאחרונה, עקב תלונות מתמשכות של קושי בנשימה, נמצאו בברונכוסקופיה ( וגם ב - CT )
    2 גידולים חדשים בכל אחד מן הסימפונות הראשיים. טיב לא ברור , חשד לווסקוליטיס. בדיקות דם רלוונטיות יצאו תקינות לחלוטין. נדרשת ביופסיה לבירור נוסף .

אציין כי לפני שנה , עקב התקף שיעולים חזק מאוד במשך מס' ימים החל כאב כרוני בנשיפה בלבד (יום -יומי , ללא כאב בלילה). כל הבדיקות הרלוונטיות יצאו תקינות (צילום חזה, ממוגרפיה, US בטן ). ארקוקסיה / מוסקול - לא עזרו.
    ויפאקס במינון גבוה , שניתן לי ע"י פסיכיאטרית לטיפול בדיכאון קל, הצליח להעלים כמעט לחלוטין את הכאב ( אך לא את הדיכאון ......) .
    כירורג -חזה שמכיר אותי ואת המקרה שלי היטב אמר לי כי אין ספק שהכאב הכרוני נובע מ-סדק זעיר בצלעות בית החזה עקב השיעולים שהיו לי , ושלא ניתן לראות אותו בצילום חזה .

אני פשוט מעוניינת לנסות את התרופה סימבלטה , שיכולה להיות יעילה גם לכאב וגם לדיכאון , וכמובן שהייתי רוצה לרכוש אותה בהנחה .
    בקרוב יש לי תור לראומטולוגית לבירור מעמיק יותר בקשר לחשד לווסקוליטיס , ולכן רציתי לדעת האם היא רשאית לרשום לי סימבלטה (עם הנחה ) לטיפול בכאב הכרוני .
    אני שייכת לקופ"ח מכבי .

תודה על שהקדשת מזמנך היקר !!!
    אסתפק בתשובות קצרות , כמובן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    03/09/2011

סימבלטה אכן מאושרת לטיפול בכאבים נוירופטיים על רקע סוכרת וגם ניתן לקבלו באישור הנוירולוג עם הנחה עבור כאב נוירופטי בכלל וכי מאושר לדכאון בהמלצת פסיכיאטר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו