מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהסיגל26/08/2011
לד"ר הנכבד שלום רב .
אבקש לדעת האם התרופה סימבלטה מוכרת בסל הבריאות לצורך הנחה כספית , בהתווייה של :
1. כאב ממקור עיצבי ( ללא שום קשר למחלת סכרת ) .
במקרה כזה , איזה רופא רשאי לרשום תרופה זו (ראומטולוג ? נוירולוג ? ) .
2. התווייה של דיכאון (המלווה גם בכאב ) .
במקרה זה, האם הפסיכיאטרית שלי מוסמכת לרשום תרופה זו ( עם הנחה כספית).
אציין כי המקרה שלי מורכב :
בת 42 , עם subglottic stenosis ( גידול שפיר ) , לכן הייתי עם tracheostomy שבוצע בעת הריוני השני , קבוע במשך 4 שנים . עברתי הרחבות לייזר . כיום 4 שנים ללא קנולה .
לאחרונה, עקב תלונות מתמשכות של קושי בנשימה, נמצאו בברונכוסקופיה ( וגם ב - CT )
2 גידולים חדשים בכל אחד מן הסימפונות הראשיים. טיב לא ברור , חשד לווסקוליטיס. בדיקות דם רלוונטיות יצאו תקינות לחלוטין. נדרשת ביופסיה לבירור נוסף .
אציין כי לפני שנה , עקב התקף שיעולים חזק מאוד במשך מס' ימים החל כאב כרוני בנשיפה בלבד (יום -יומי , ללא כאב בלילה). כל הבדיקות הרלוונטיות יצאו תקינות (צילום חזה, ממוגרפיה, US בטן ). ארקוקסיה / מוסקול - לא עזרו.
ויפאקס במינון גבוה , שניתן לי ע"י פסיכיאטרית לטיפול בדיכאון קל, הצליח להעלים כמעט לחלוטין את הכאב ( אך לא את הדיכאון ......) .
כירורג -חזה שמכיר אותי ואת המקרה שלי היטב אמר לי כי אין ספק שהכאב הכרוני נובע מ-סדק זעיר בצלעות בית החזה עקב השיעולים שהיו לי , ושלא ניתן לראות אותו בצילום חזה .
אני פשוט מעוניינת לנסות את התרופה סימבלטה , שיכולה להיות יעילה גם לכאב וגם לדיכאון , וכמובן שהייתי רוצה לרכוש אותה בהנחה .
בקרוב יש לי תור לראומטולוגית לבירור מעמיק יותר בקשר לחשד לווסקוליטיס , ולכן רציתי לדעת האם היא רשאית לרשום לי סימבלטה (עם הנחה ) לטיפול בכאב הכרוני .
אני שייכת לקופ"ח מכבי .
תודה על שהקדשת מזמנך היקר !!!
אסתפק בתשובות קצרות , כמובן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל03/09/2011סימבלטה אכן מאושרת לטיפול בכאבים נוירופטיים על רקע סוכרת וגם ניתן לקבלו באישור הנוירולוג עם הנחה עבור כאב נוירופטי בכלל וכי מאושר לדכאון בהמלצת פסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
סיטי עמוד שידרה גבי תשובות
טיפולים אלטרנטיביים מומלצים והסיכונים
האם יש לי פיברומיאליגה והאם סטרואידים מקלים?
חיסון להרפס זוסטר שינגריס לחולה פיברומיאלגיה
נטילת ויפאקס בפיברומלגיה - בירור
סחרחורות בלתי מוסברות -בירור
חשד לפיברומאלגיה טיפול לצריבה בצידי הגוף
איכות חיים של חולת פיברומיאלגיה
גרד בעקבות טרמדקס 100
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)