פיברומיאלגיה בגלל אלימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה בגלל אלימות
    לונה
    24/01/2015

אני עובדת שנפגעה פיזית ונפשית מאלימות קשה במקום העבודה וממערכת שהתנכרה ולא תמכה . בנוסף לאיברים שנפגעו והקושי הנפשי כתוצאה מכך , בעקבות המקרה אובחנתי כפוסטראומטית, לאחר כשנה מהתקיפה של כאבים מפושטים ובירור רפואי מקיף נמצא שאני סובלת גם מפיברומיאלגיה .
    שאלתי היא האם לדעתכם יכול להיות שמחלת הפיברומיאלגיה היא על רקע המצב הנפשי שאני נתונה בו מאז המקרה ? האם נתקלתם במקרים דומים ?אנא הסבירו את דעתכם . תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה בגלל אלימות

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה בגלל אלימות - תגובה

רועי צור
    24/01/2015

שלום לונה,

צר לי לשמוע על המקרה שלך ועל הסבל שעברת ועוברת כתוצאה ממנו.
    פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית הן תסמונות הפורצות לאחר תקופות סטרסוגניות וארועי חיים מלחיצים כגון תאונת דרכים, מוות במשפחה וארועים טראומטיים אחרים כגון המקרה שלך. הגוף שלנו עובד במחזורים של דריכות והרפיה. כאשר הגוף נמצא במתח ישנה התגייסות של המשאבים הפיזיים והנפשיים של האדם כדי לעבור את התקופה הקשה. לאחר מכן ישנה תקופה של הרפיה וירידת מתח. חולים רבים מעידים כי בתקופה זו התפרצה המחלה שלהם. ישנם עדויות של כי תסמונות אלו קשורות למערכת העצבים האוטונומית האחראית למחזורי הדריכות וההרפייה בגופנו ובאזורים אלה במוח. להתמודדות עם מתחים ולחצים ישנה השפעה גדולה על התמודדות עם התסמונת. אני

אני מאחל לך רפואה שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו