מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברו-דיכאון ותרופותגלית13/12/2010
שלום רב,
אני נוטלת למיקטל 200 כמייצב עבור דיכאון עמיד.
כבר מס' חודשים אובחנתי כסובלת מפיברו.היתה לי תשישות נוראית שלדעתי חלפה מאחר וקיבלתי צימחי מרפה.
קיבלתי סימבלתה 30 מג' וזה עזר לי ,הכאבים פחתו ולא הרגשתי צורך לעלות ל-60מג'.
בעיות השינה הוחרפו ולכן נוטלת 0.5 קלונקס ו-100 מג' טרזודיל.
לאחרונה הדיכאון הוחמר ולא יכולתי לתרכז בעבודה,הייתי מישהו אחר לגמרי, המילים נתקעות לי, אני לא מבינה מה אומרים לי,איבוד זיכרון ובעיית עיבוד נתונים.
פניתי לרופא אחר בכדי לקבל עוד חוות דעת. הוא נתן נורטילין וכעת נוטלת 50 מג' והפסקתי את הסימבלתה.
לא טוב לי איתו מאחר ויש לי יובש בפה וריח רע. רמת התאבון עלתה לי וזה משהו שקשה לי איתו,כמו כן הרגשתי מס' דפיקות לב לעיתים רחוקות ומוזרות.
לגבי הבאת ילדים לעולם הבנתי שעם הנורטילין יש בעיה חמורה ומדורגת כ-D.
כמו כן הרופא שלי מאמין שאין דבר כזה פיברו אלא נגזרת של דיכאון והוא חושב שהבילבול והבעיה הקוגנטיבית החמורה זה שייך לדיכאון. אני לא חושבת כמו אני כן מאמינה שיש פיברו והיא גורמת לי לכל הבעיות האלה.
אני מאוד מודאגת מכך וחשוב לציין כי לדיכאון בזמנו קיבלתי SSRI ו SNRI לפני הלמיקטל שלא עזרו.
אנא תשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברו-דיכאון ותרופות - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל14/12/2010תיאור התלונות שלך במישור הנפשי יכולות להיות משנית לדכאון אך גם הדבר מעלה חשד לתסמונת הפיברומיאלגיה.
לרוב יש תסמינים נוספים למה שתיארת, אשר במישור הנפשי והקוגנטיבי. לשם סריקת קיום תסמינים נוספים עלייך להיוועץ בראומטולוג אשר יוכל להעריך את מצבך ולקבוע באם יש פיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובחנתי אצל ראומוטלוג
גלית15/12/2010שלום דר'
בהמשך להודעה, נבדקתי אצל ראומוטלוג והוא קבע כי אני סובלת מפיברו.
לפני כן הייתי בדיכאון מיוצב.
כעת חלה התדרדרות בדיכאון והכאבים לדעתי גם קצת גברו.
בגלל זה רשמתי על הסימבלתה והנורטילין.
בעיית השינה עם הנורטילין קורות לי ביקיצה מוקדמת כלומר שעתיים של שינה..
אני פשוט חסרת אונים...
האם עכשיו תוכל לענות לי בבבקשה על השאלות שלי שרשמתי בהתחלה?
והאם הבלבול ובעיית עיבוד נתונים קשורה לפיברו או לדיכאון?
תודה רבה דר' יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
סיטי עמוד שידרה גבי תשובות
טיפולים אלטרנטיביים מומלצים והסיכונים
האם יש לי פיברומיאליגה והאם סטרואידים מקלים?
חיסון להרפס זוסטר שינגריס לחולה פיברומיאלגיה
נטילת ויפאקס בפיברומלגיה - בירור
סחרחורות בלתי מוסברות -בירור
חשד לפיברומאלגיה טיפול לצריבה בצידי הגוף
איכות חיים של חולת פיברומיאלגיה
גרד בעקבות טרמדקס 100
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)