ניתוח פלסטי השלכות על הפיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח פלסטי השלכות על הפיברומיאלגיה
    אור
    01/01/2011

ברצוני לברר באם יכולה להיות החמרה בפיברומיאלגיה ממנה אני סובלת מזה כ-10 שנים לאחר ניתוח הקטנת חזה שאותו אני אמורה לעבור.

לאחר בדיקות והמלצות רופאים החלטתי לעבור ניתוח הקטנת חזה שמן הסתם מחמיר לי את הכאבי גב ואין לי ספק שבשלב מאוחר יותר ייקל עליי,

רק שאני חוששת מהניתוח או נכון יותר מאיך ארגיש לאחר הניתוח שעד כמה שידוע לי יכול להחמיר את הכאבים ואת ההתאוששות,

ושאלתי כיצד אוכל להקטין את עוצמת הכאב שלאחר הניתוח, קראתי על אפשרות ניתוח שייעשה בהרדמה כללית ואף בהרדמה מקומית שיכולה להועיל לאחר הניתוח בהקטנת הכאב, האם יש אמת בדבר?

ושאלה נוספת מניתוחים שעברתי בעבר (לא פלסטיים) שנעשו בהרדמה כללית התעוררתי נורא קשה והקאתי במשך שעות כתוצאה מההרדמה והכאבים האיומים באיזור המנותח כתוצאה ממאמץ ההקאה, האם יש אפשרות למנוע או להקל על כך?

אודה על כל המלצה/עיצה שאוכל להיעזר בה על מנת לעבור את הניתוח באופן קל יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח פלסטי השלכות על הפיברומיאלגיה - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    05/01/2011

בד"כ אין מניעה מלעבור ניתוחים, דחופים היו או אלקטיביים בחולים עם פיברומיאלגיה. כמובן, במחלה זו ישנה נטיה לכאבים מפושטים מלווים בסף נמוך לכאב ולאחר ניתוחים ישנו טריגר נוסף לכאב. סוג ההרדמה אינו משנה אך ככלל עדי]פות להרדמה אזורית מאשר כללית בניתוחים כשזה אפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו