מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיעוד או משפטים?מיכל21/05/2013
שלום,
אני מתלבטת בין תוכנית הסבת אקדמאים לסיעוד לבין תוכנית הסבת אקדמאים למשפטים.
איפה יש יותר יציבות תעסוקתית, שכר הרבה יותר גבוה, עבודה יותר נוחה ונעימה, יותר קל להשתלב ובסוף תהיה לי עבודה עם שכר טוב וגבוה?
אגב- ההתמחויות שבהם אני מתעניינת במשפטים הם דיני משפחה, דיני נזיקין, דיני עבודה, המגזר הציבורי ואולי גם פלילי.
תודה,
אשמח לשמוע מה המצב מבחינת שוק ה,עסוקה מבחינת המקצועות האלו ומה ההמלצות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיעוד או משפטים? - תגובה
אורלי גלר22/05/2013מיכל שלום
בכל אחד משני המקצועות שהזכרת ניתן למצא עבודה ולהשתלב יפה.
לגבי ההתלבטות שלך לדעתי את צריכה לחשוב עם עצמך איזה תחום מתאים לך יותר מכיוון שאלו שני תחומים מנוגדים.
האם מתאים לך לטפל סיעודית באנשים? את צריכה ממש לאהוב את זה מכיוון שהעבודה של הסיעוד היא עם המון נתינה סבלנות אהבה לאנשים ויכולת לטפל במצבים קשים ולא כל אחד בנוי לזה נפשית וגופנית .
תחשבי עד כמה את מוכנה להעניק מעצמך, אני יכולה לומר לך מעצמי שנגשתי לתחום הזה מתוך אהבה לאנשים ורצון לעזור להם וכשזאת המטרה שלך את לעולם לא מתעייפת להיפך זה ממלא אותך ונותן כוחות.
על כן לדעתי את צריכה לשבת עם עצמך ולחשוב לעומק מה מתאים לך לאופייך וזאת לפני המחשבה על התנאים של העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילדתלאה19/05/2013
האם אחות מיילדת רשאית לבצע לידות ביתיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילדת - תגובה
אורלי גלר19/05/2013את צריכה לבדוק זאת במשרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי טניסדנה06/05/2013
שמתי לב שהרבה אנשים שנעזרים בהליכון שמים על הרגליים כדורי טניס. למה זה נועד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי טניס - תגובה
אורלי גלר07/05/2013יכול להיות לבדיקת היציבות ושיווי המשקל, אולי תשאל בפורום פיזוטרפיה ושיקום
זה קשור כנראה לשיקום לאחר אירוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיעוד בביתאפרת18/04/2013
אימי עברה ניתוח לאחר שבר באגן היא משתחררת מבית חולים כנראה ביום ראשון
כנראה שלא תוכל לתפקד כרגיל בביתה, עד היום היא הייתה עצמאית אך כעת כנראה שתצטרך עזרה של אחות או מטפלת לתקופה קצרה לפחות לכל שעות היום ואלי גם ללילה מכיוון שאבי לא יוכל לטפל בה הוא לא צעיר.
היכן ניתן לברר זאת הורי גרים ברמת השרון והייתי מעוניינת במטפלת שגרה קרוב להוריי
או מישהי שתוכל אפילו להשאר לישון אצלם.
אשמח לייעוץ והכוונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אמא לא רוצה סיעודסיגלית09/04/2013
שלום,
אמי חיה לבדה היא בת 82 ומתפקדת חלקית בלבד. היא לא מוכנה לסיעוד ונוצר מצב שאני ובעלי כל יום אצלה לכמה שעות אחרי העבודה. זה מתיש אותנו וגם לא מספק את הצרכים שלה ואני בעיקר חוששת לה בשעות הלילה. היא לא מוכנה לשום שינוי - לא מעבר לדירה שלנו, לא מטפלת חלקית או מלאה. מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לא רוצה סיעוד - תגובה
אורלי גלר09/04/2013המצב הזה הוא די מוכר שהורה לא מוכן לקבל את זה שמצבו לא היה כמו פעם והוא צריך עזרה בתפקוד היום יומי, קשה להם לקבל את זה שהם לא מסתדרים לבד והם גם מתביישים להראות זאת גם כלפי הילדים.
על כן במצב זה אני ממליצה לא לתת לאמא הרגשה שהיא תלויה ולא מסוגלת לתפקד כמו פעם אלא להתנהג איתה כרגיל ורק להמליץ לה בהדרגה לקחת משהי שתעזור לה קצת בעזרה בבית כמה שעות בשבוע ולארח לה חברה מידי פעם אפילו מישהי חד פעמי
רק לא לומר לה מטפלת עדיף עוזרת לצרכי הבית .על מנת להקל עליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר מן המושלם לאחר ניתוחאפרת27/03/2013
למומחים שלום רב,
אבא שלי אמור לעבור ניתוח בשבוע הבא ראיתי שמגיע לו מקופת החולים החזר עבור השגחה של אחות צמודה למספר ימים רצית לדעת כמה ימים מגיע מקופת החולים ומה סכום ההחזר כל יום ומה התהליך ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר מן המושלם לאחר ניתוח - תגובה
אורלי גלר27/03/2013אביבה שלום
מגיע החזר מקופות החולים עבור השגחה של אחות לאחר ניתוח אך זה משתנה מקופה לקופה.
תכתבי לי באיזו קופה אביך מבוטח ואומר לך את סכום ההחזר המדוייק ומספר הימים שמגיעים לו .
בכל אופן אתם יכולים להזמין אחות פרטית ואת החשבונית אתם שולחים למושלם ומקבלים החזר לחשבון של המבוטח.
באיזה בית חולים הוא אמור לעבור את הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליל סדרמילי24/03/2013
איך אתם ממליצים לנהוג בסבתא שעברה לא מכבר לדיור מוגן? לצרף אותנו אלינו או לחגוג איתה שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליל סדר - תגובה
אורלי גלר24/03/2013לדעתי כדאי שתשאלו אותה איך נוח לה אני חושבת על פי נסיוני שהיא תעדיף לבוא אליכם ולהיות בבית.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצה לבית סבתי וגניבה מהמטפלת שלהמיכל04/03/2013
שלום,
לפני כמה ימים פרצו לבית סבתי שגרה איתה מטפלת פיליפינית וגנבו למטפלת הכל. מה אנו אמורים לעשות? לקנות לה הכל מחדש? יש למי לפנות בנושא? המשטרה כמובן לא עוזרת במיוחד באיתור הפורצים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצה לבית סבתי וגניבה מהמטפלת שלה - תגובה
אורלי גלר05/03/2013מיכל שלום כדאי שתפנו לחברה שהביאה לכם את המטפלת הזרה
תבדקו מה מכסה הביטוח שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השגחה צמודהמריה20/02/2013
האם בבי"ח סיעודי יש השגחה צמודה על החולים? מתעניינת לגבי אישה בריאה אבל סובלת מדמנציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השגחה צמודה - תגובה
דוד בורדה21/02/2013יש בית אבות לחולים דמנתים - בית אבות לתשושי נפש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשגחה צמודה - תגובה
אורלי גלר05/03/2013בבתי אבות יש מחלקות לאנשים הסובלים מדמנסיה אך זו לא ממש השגחה צמודה
על מנת שתהיה לה השגחה צמודה עדיף שתהיה לה מטפלת סיעודית מוסמכת בעלת נסיון בטיפות בדימנסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי נזקק לסיעודיונתן12/02/2013
אבי בן 68 וזקוק לעזרה סיעודית סביב השעון לאחר ארוע מוחי שעבר. דאגנו דרך חברה מקצועית למטפלת זרה בבית והם דאגו כמובן לכל האישורים והסידורים. שומעים הרבה סיפורים על עובדים שמזניחים- או חס וחלילה מתעללים בקשישים.. אני לא מכיר כ"כ את התחום- לאילו דברים כדאי לשים לב אצל העובדת הזרה? אני לא מתלהב מהרעיון של מצלמות נסתרות, זה מרגיש פולשני מדי, ואין לי את האפשרות לקפוץ ליותר מדי ביקורי פתע בבית שלו. מה הכי חשוב לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי נזקק לסיעוד - תגובה
דוד בורדה13/02/2013לבקר, לבקר, ולבקר!!!!
שעובד זר ירגיש שאתה מעורב בטיפול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה ככח עזר בבית חוליםשירה01/02/2013
אני עובדת במשך היום בעבודה קבועה ואני רוצה לעבוד עוד שלוש ארבע פעמים בשבוע ככח עזר בבית חולים. אני גרה בגבעתיים והתקשרתי לאיכילוב אולם הם לא זקוקים. אני באמת מתקשה להבין מדוע לא זקוקים הרי איכילוב עמוס בחולים והאחיות והרופאים צועקים שהם נופלים מהרגליים אז מדוע כ"א של איכילוב טוען שהם לא זקוקים? אז למה הם מתבכיינים בטלוויזיה שהם נופלים מהרגליים וקורסים? אני לא למדתי סיעוד אולם טיפלתי באמי ז"ל שחלתה במחלת הסרטן והיתה סיעודית ועכשיו אבי סיעודי עם מטפלת זרה.
האם מישהו יכול לעזור לי בעבודה בשעות אחר הצהריים או הלילה בבית חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עזרה לקשישים טכנולוגיתFLL27/01/2013
שלום רב,
אנחנו תלמידי חטיבת ביניים, קבוצת רובוטיקה מנהריה, המשתתפים בתחרות FLL. כחלק מהתחרות, החלטנו שאת עבודת המחקר שלנו נעשה סביב מבוגרים בני גיל הזהב - בהתמקדות על חולי אלצהיימר או כל מחלת שכחה אחרת.
מאחר ואנחנו לא מסוגלים לפתח תרופה בריאותית (עדיין ;) ), החלטנו שנחשוב על פתרון טכנלוגי חדשני שיוכל להיות אב טיפוס לפתרון אמיתי.
הפתרון שחשבנו עליו הוא בעצם "תזכורן אלקטרוני", שמורכב מצג של ביפר ושעון. שלושה כפתורים מרכזים ורמקול אחד. המוצר יהיה בצורה של שעון יד לענידה על פרק היד באמצעות צמיד או רצועה על מנת שהמערכת תהיה ניידת, קלה, נוחה ובנוסף לכל שהמשתמש לא ישכח איפה שם אותה ושתהיה זמינה לאורך כל היום.
בנוסף לשעה, המוצר יציג נתונים נוספים כמו תאריך וסדר יום. הוא יתוכנת על ידי בן משפחה וגם על ידי המשתמש עצמו, וייתן התראה קולית כדי להזכיר את הפעולה שהאדם צריך לעשות.
נשמח לשמוע מה דעתך בכלליות על הרעיון והאם הוא יכול להוות בסיס לפתרון מציאותי בחיים האמיתיים?
רצינו לדעת חוות דעת גם מהבחינה הסיעודית, שמטפלת בקישישים.
נשמח לתגובה מהירה ככל האפשר וברשותך, תגובתך תצוטט ותופיע בעבודה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פצעי לחץהדס23/01/2013
איך אפשר למנוע פצעי לחץ אצל חולה שמרותק למיטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי לחץ - תגובה
דוד בורדה24/01/2013מנעת פצעי לחץ
1. כלכלה טובה, מניעת חוסר באלבומין.
2. מזרון למניעת פצעי לחץ ( מזרון מתנפח)
3. נקיון המיטה (פירורי אוכל, חפצים) להשתדל למנוע קיפולים של המצאים
4. שינוי תנוחה כל שעתיים - חובה!!!! צד שמאל - גב - צד ימין -גב- צד שמאל -......
5. בזמן השכיבה על הגב מומלץ להריפ את העקבים בעזרת כריות מתחת לסובכים.
6. אם נוצר פצע לחץ - יש למנוע שכיבה עלו לחלוטין ולהתיעץ לרופא המטפל או באחות המרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן תלותאושרית27/12/2012
שלום רב,
רציתי לשאול איזה איש מקצוע מגיעה הביתה לעשות מבחן תלות מהביטוח הלאומי? האם זאת תמיד אחות או אח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן תלות - תגובה
דוד בורדה30/12/2012לרוב אחות או אח, פיזיוטרפיסטים ומרפות בעיסוק יכולות גם לעשות את מבחן התלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל ביןעדי16/12/2012
אחות מוסמכת למקצועית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין - תגובה
דוד בורדה17/12/2012נכון להיום יש אחות מוסמכת ואחות מוסמכת עם תואר ראשון
אין מוסג אחות מקצועית - הפה הכוונה לנסיון בעבודה ולא להשכלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)