מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמירי22/03/2011
סבתי לא מתפקדת הכי טוב בעולם. ניסינו לשכנע אותה ללכת לבית אבות סיעוד, אבל היא לא רוצה. איך אפשר לשכנע אותה? כדאי לדבר עם הרופא שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
דוד בורדה23/03/2011ההגדרה לא תפקדת הכי טוב בעולם אינה ברורה. מההגדרה אין להבים עם הסבתה הולכת ולא מסוגלת לבצע פעילויות כמו בישול ניהול כספים וכו... או שהיא אינה הולכת כלל ומוגדרת כסיעודית. כדי לקבל תשובה ברורה אני מבקש שהשאלה תהייה יותר ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן תלות -ניקוד עבור אלמנט הבדידותדני14/03/2011
ראיתי ניקוד אוטמטי שונה עבור אלמנט הבדידות של קשישה בודדת שחיה בגפה (אלמנה) במבחן ביטוח הלאומי.פעם 1/2נקודה פעם 2 נקודות. מי יודע מה הכלל הנוכחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן תלות -ניקוד עבור אלמנט הבדידות - תגובה
דוד בורדה23/03/2011נכון להיום אין לי אינפורמציה על הניקוד של ביטוח לאומי. למיטב ידיעתי הניקוד גם אינו מתפרסם בכדי למנוע סימולציות למיניהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוד עבור "בודד"
אם ואחות02/04/2011קשיש המוגדר בודד (=גר לבד או מי שגר עמו מקבל בעצמו גמלאת סיעוד או נכות +שר"מ)
וצבר 2 נקודות במבחן התלות יקבל עוד חצי נקודה על היותו בודד.
קשיש שצבר 4 נקודות במבחן התלות יקבל עוד 2 נק' עבור היותו בודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוד עבור "בודד" - תגובה
דוד בורדה03/04/2011תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיעודי מורכבאמיר11/03/2011
שלום רב אבא שלי (שייך לקופת חולים כללית) נמצא בבית בלב בנשר (שייך לקבוצת מכבי) הוא הגיע למחלקת מונשמים מבית החולים בני ציון בחיפה.מזה מספר ימים הוא לא מחובר למכונת ההנשמה ונאמר לי שבגלל שהוא נמצא כיום בסטטוס סיעודי מורכב עליו לעזוב את המחלקה ועלינו למצוא לו מקום חליפי. מה האופציות (אנחנו דורשים שישאר בבית בלב בנשר (היכן שהוא נמצא ושיעבירו אותו למחלקת סיעודי מורכב . לצערי נאמר לי שהמקום על בסיס מיטה פנויה ואם אין מקום ניאלץ לעבור למקום אחר שקופת חולים כללית .מהן המקומות שעומדים לרשותנו באיזור חיפה קריות ונהריה מה עושים מה הפרוצדורה
אבקש תשובה בדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיעודי מורכב - תגובה
דוד בורדה13/03/2011אמיר שלום רב,
ממכתבך אני מבין שאביך מבוטח בקופת חולים כללית. הגוף שמטפל בוויסות חולים במחוז חיפה הוא - יחידה להמשך טיפול. אלך לפנות לשם למחלקה לווסות חולים.
לקופות חולים בדרך כלל יש הסדרים עם ביתי חולים גריאטרים שיש להם אישור ממשרד הבריאות לטפל בחולים מורכבים.עלך לברר ביחידה להמשך טיפול בחיפה מה האופציות הנכונות להיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע לגבי עמותת אחיות הקהילהצח מרינה10/03/2011
שלום רב!
מבקשת מידע עבור עמותת אחיות הקהילה-כנסים קיימים+עתידיים ,מי יכול להיות חבר בעמותה,דמי חברות,מתי קמה העמותה,מטרות העמותה ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע לגבי עמותת אחיות הקהילה - תגובה
דוד בורדה13/03/2011מרינה שלום!
נכון להיום אין לי מידע זמין בנושא!
אני ישמח לברר בנושא ולהחזיר לך תשובה בהגדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשליית מטפליוניתי09/03/2011
שלום רב,
איך אני יכולה להבהיר לאבי שבגילו ובמצבו הפיזי הוא אינו יכול (ממש!) לטפל באימי והם חייבים עזרה? ניסיתי להסביר את זה בצורה הכי מפורשת אבל הוא מכחיש כל צורך לעזרה נוספת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשליית מטפל - תגובה
אורלי גלר09/03/2011במקרה שלך, ניתן אולי לנסות שמישהו שהוא מעריך או חבר במצב דומה יעזרו לו להבין את מגבלות הגיל והמצב הבריאותי. זה לא המקרה הראשון שקיימת הכחשה. נטיית הלב היא להמשיך ולהרגיש צעיר ברוח אפילו שהגוף בוגד בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנסת מטפל
רענן13/05/2011הייתי מציע לבדוק את הדברים יותר לעומק, נשמע שהעצמאות ואוטונומיה חשובים לאביך והסיוע שלו בטיפול באמא הם משמעותיים עבורו ותורמים לערך העצמי שלו. במידה ואי קבלת טיפול מסכן את אחד ההורים, הייתי ממליץ לפנות לאיש מקצוע (אחות סיעודית, רופא גריאטר וכו') לייעוץ על מנת לבחון באילו תחומי תפקוד הוריך יכולים להיות עצמאיים בלי סכנה ובאילו עליהם להיעזר במטפל. זה תהליך שרצוי שיעשה במשותף איתם ותוך העברת המסר שהיעזרות במטפל היא לא סימן לחולשה אלא כורח מציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי לחץאביבה08/03/2011
שלום רב. לבעלי יש פצעי לחץ עקב ישיבה ממושכת על כיסא גלגלים. אני מעוניינת לקנות לו כרית למניעת פצעי לחץ. מישהו יודע אם הכריות האלו עוזרות או שעדיף לפנות לכיוונים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי לחץ - תגובה
דוד בורדה28/12/2011אביבה שלום רב,
הגיע הזמן לתשובה מלאה מגורם מוסמך. :) אני שמח לאוד שפנית אלינו לפורום בשאלה כזאת.
כריות למניעת פצעי לחץ עזרות מאוד, יש בשוק מגוון רחב של כריות ולפני שקונים אני ממליץ שתתיעצי עם מומחים בתחום. בקופות חולים יש יחידה להמשך טיפול שאחד התפקידים שלה היא להזמין ציוד וליעץ לציוד מתאים! במקרים מסויימים ישנה השתתפות של משרד הבריאות ברכישה של הכריות וציוד אחר. הפניה ליחידה להמשך טיפול מתבצעת דרך רופא מטפל.
כריות למניעת פצעי לחץ מומלצות מאוד למיניעה של פצעים חדשים אבל הן פחות עזרות בטיפול בפצעים.
אשמח לענות על שאלות נוספות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעי לחץ
יוניתי09/03/2011לאימי החלו פצעי לחץ כתוצאה מישיבה והשגנו לה כרית הושבה מיוחדת עם איזה ג'ל של עמינח מדיק. זה עזר לה מאוד והקל עליה משמעותית. לא קנינו מחנות, אלא מסוכן שמשווק את זה באופן פרטי.
חבל שאי אפשר לפתור את כל הבעיות בכריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעי לחץ - תגובה
אורלי גלר09/03/2011אביבה שלום
נושא הכריות באמת עוזר אבל חשוב לנסות ולהושיב אותו על כסא מיוחד, מוטה בזוית של 45 מעלות וכך הלחץ מופחת ומתפזר. חשוב מאד לשנות תנוחות לפחות כל שעתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התוצאה הנכונהרינת20/02/2011
שלום רב, זאת דוגמא של המדידות שלי (יש דקה הפסקה בין מדידה למדידה) סיסטולי דיאסטולי דופק 160 63 61 156 63 57 142 61 62 130 59 55 יש תנודתיות גדולה בין מדידה למדידה מה הלחץ הדם האמיתי שלי? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה התוצאה הנכונה - תגובה
אורלי גלר21/02/2011הפורום כאן הוא לענייני סיעוד בלבד. עם זאת לדעתי עליך להתייעץ עם רופא מומחה בלחץ דם. אחרי מדידות מתאימות הוא, לבטח ימצא את הדרך לאזן את לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למחלקות סיעודיות במרכזמיכאל20/02/2011
שלום למשתתפי הפורום
האם באזור המרכז קיימות מחלקות סיעודיות ברמה גבוה שהן במסגרת דיור מוגן עם השגחה מתאימה ?
כעת אנו עושים סקר שווקים במטרה להגיע למספר מצומצם של בתי אבות לקביעת פגישת הכרות
תודה מראש
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר למחלקות סיעודיות במרכז - תגובה
אורלי גלר26/11/2013יש הרבה מחלקות סיעודיות ברמה גבוהה בדיור מוגן אך על מנת לדעת מה טוב יותר לדעתי צריך ללכת למקום בהפתעה בשעות שונות של היום ולראות את הטיפול והיחס למטופלים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למחלקות סיעודיות במרכז - תגובה
אורלי גלר21/02/2011בהצלחה עם סקר השווקים. יש לשקול גם אפשרות לטיפול סיעודי בבית על ידי מטפלות סיעודיות מנוסות , ישנן מטפלות זרות וניתן להזמין מטפלות סיעודיות ישראליות לטיפול בבתים תלוי ברצון המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםפנינה14/02/2011
אבי בן 95, נעזר בפיליפיני מצויין, אך אמי בת ה-87 סובלת ממצבו הסיעודי,מהחיתולים והריח, היא צלולה ועצמאית.
אמי מעדיפה לשלוח אותו לבית אבות כי קשה לה, אבל לנו, הילדים, זה בלתי נתפס
מה מומלץ לעשות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
אורלי גלר21/02/2011זהו עניין אינדיבידואלי ומי שצריך לתת את התשובה זה מי שמכיר אותם הכי טוב. אין כאן פתרון בית ספר. אני אישית בעד שהקשיש יישאר בסביבתו המוכרת- הבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב בעייתי ומוכר
רענן13/05/2011לא פעם נתקלתי בסיטואציות דומות שמאחוריהן יש קונפליקטים במערכת היחסים במשולש אבא-אמא-מטפל. מצב כזה מצריך התערבות מקצועית שלדעתי אין מקום לבצע על גבי הפורום. אני ממליץ על פנייה לעובד סוציאלי אזורי מהרווחה או באופן פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת סרטןלימור03/02/2011
שלום, סבתי חולת סרטן השד בשלבים לא קלים של המחלה... חשבנו לקחת אותה הביתה עם אחות פרטית. האם זה מומלץ ומהן העלויות בדרך כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולת סרטן - תגובה
אורלי גלר04/02/2011שלום לימור
ראשית הצעד של מעבר החולה לבתו הוא צעד חשוב. לסבתך תהיה הרגשה טובה יותר בסביבתה הטבעית המוכרת. השגחה פרטית של אחות או מטפלת מוסמכת יכולה לסייע מאד לסבתך. העלויות הן, לרוב, לפי שעה. מוצאים אחות או מטפלת אצל חברת סיעוד אמינה, ורצוי לקבל המלצות. אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכחולה אונקולוגית
רענן13/05/2011הייתי מציע להסתייע ביחידה לטיפולי בית של קופת החולים לצורך התאמות נדרשות לטיפול בייתי. במקביל, עקב היותה חולה אונוקולוגית היא זכאית הלעסיק עו"ז וניתן לאתר עובדות אשר הן אחיות במקצוען.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכחולה אונקולוגית - תגובה
דוד בורדה22/05/2011ברצוני לחדד כמה פרטים לגבי טיפול בבית ע"י קופות החולים. בכדי לשקף את התמונה האמתית.
לכל קופות החולים יש יחידות להמשך טיפול, היחידות האלה יכולות לתרום הרבה מאוד ולעזור לקליטת החולים ה מרותקים בביתם. ישנם אנשי מקצועה מאוד מעומנים ויודעים לצפות ולפטור הרבה מאוד בעיות בקליטת החולה בביתו לאחר שינוי ביחולת התפקוד. ישנם גם יחידות שמטפות בחולים בביתם לפי אבחנות המוגדרות מראש. בכל קופה ההגדרות הן אחרות, וגם בין המחוזות יכול להיות הבדל באופן מתן השירות.
אני מציעה לברר מה הם הקרטריונים לאישפוז בית בקופת חולים שלכן.
הפניה ליחידה להמשך טיפול בגרך כלל נעשת ע"י רופא משפחה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי18/01/2011
האם דופק של 88-92 פעימות לדקה אצל אישה קשישה בת 90 המרותקת למיטה נחשב תקין?
האם הזעה מרובה עקב חימום רב בחדר יכולה להאיץ את הדופק אצל קשישים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
דוד בורדה19/01/2011ההגדרה של דופק תקין- דופק תקין אצל אדם מבוגר הוא בין 60 ל-99 פעימות לדקה. כל מה שמעל 100 נחשב מהיר וכל מה שמתחת ל-60 הינו עיתי. דופק הלב הינו אחד הפרמטרים של סימנים החיוניים שיכולים לאצביע על בעיה כל שהיא במערכת הלב וכלי דם. כאשר מתארים לדופק מציינים את הקצב ( כמה פעימות), ואת הסדירות ( סדיר או לא סדיר).
הזעה מרובה עקב חימום רב של החדר יכול לגרום להתייבשות ואחד הסימנים של התיבשות הינו דופק גבוה ( יכולה להיות עליה יחסית למה שהאדם רגיל). הדופק אינו הסימן היחיד להתייבשות, בנוסף יכולים להופיעה ל"ד נמוך ו\או מיעוט במתן שתן ו\או יובש בחלל הפה ועוד... חשוב לציין שדופק גבוה יכול להופיע כבעייה ראשונית עקב שיבוש במערכת ההולכה של הלב או בעקבות הפרשת החומרים המזרזים את הדופק ע"י בלוטות שונות בגוף. כמובן לכל אחת מהמקרים יהייה ביטוי אחר.
לאור הדברים הנ"ל הסיבה צריכה להקבע ע"י רופא או אחות ע"י איסוף נתונים כוללני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Beladona Opii suppositoriesמיכאל09/01/2011
שלום לכולם!
האם מישהו יודע למה אין שימוש ב נרות הנ"ל במחלקות אורולוגיות לאחר ניתוח? לפי ספרות ופורומים בארה"ב מדובר על תרופת פלא ( אני לא יחצ"I). התייחסות להתכווצויות לאחר ניתוח בארץ "לא נורא, זה כבר יעבור לאחר שיוציאו לך את הקטטר(...שבוע?!)
מישהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Beladona Opii suppositories - תגובה
אורלי גלר10/01/2011,שאלתך לא קשורה לפורם סיעוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצן מצוקהאבי05/01/2011
הוריי בגיל 70 ועדיין גרים בביתם. הם לא מתפקדים הכי טוב. חשבתי להתקין להם לחצן מצוקה אבל הם לא מעוניינים. כיצד אוכל לשכנע אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר re: לחצן מצוקה
ליאת05/01/2011היי,
הבעיה שהצגת שכיחה מאוד.
יש מלא ציטוטים של אנשים שעברו אירוע חירום, ולא היה בידם לחצן מצוקה לקרוא לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחצן מצוקה - תגובה
אורלי גלר08/01/2011הסברה סבלנית עם דוגמאות של קרובים וחברים בני גילם להם יש לחצן מצוקה, או אפילו שיתוף חבר במטרה לשכנע בצורך החיוני הזה עשויים לשנות את דעתם. אפשר גם לשכנע אותם כי מדובר בניסיון לתקופה קצרה של חודש עד חודשיים. לרוב הזמני הופך לקבוע.
רופא המשפחה יכול להיות לעזר רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנה28/12/2010
שלום,
אני עובדת בבית חולים של הכללית ואני בעלת קביעות מזה כשנה.
האם מישהו יודע אם הקביעות הזו תקפה לביה"ח שלי בלבד או לכל מוסדות הכללית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
דוד בורדה29/12/2010השאלה היא אינה בנושאי הפורום ואנו לא מוסמכים לתת תשובה על כך.
עבל עד כמה שידועה לי (כלעובד כללית) הקביעות היא לכל המוסדות של כללית ולא רק בבית החולים שלך. זאת אומרת במקרים מסוימים כן ניתן לבצע בעברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי16/12/2010
שלום רב,
האם אתם יודעים, אצל חולי אלצהיימר, ממה נגרמת בליעת הרבה אויר? כמו כן, ממה יש להימנע כדי לא לבלוע הרבה אוויר?
אורלי גלר17/12/2010בליעת אוויר יכולה להיגרם מסיבות שונות ומגוונות. צורת אכילה, תרופות, בעיות בתפקוד המוח (אירוע מוחי, פרקינסון וכו') בכל הקשור לתפקוד שרירי איזור הפה והצוואר. בכל מקרה חייבים להיוועץ במומחה בתחום הגריאטרי או הנוירולוגי או א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)