פורום סיעוד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחות בבית
    מיכה
    11/02/2015

שלום! האם מותר לאחות מוסמכת לעזור לאדם בביתו? האם מותר להחליף חבישה? האם מותר להזריק לתוך השריר - במידה ויש מרשם ואדם קנה את זה? האם מותר להחליף קטטר שתן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחות בבית

הוספת תגובה

• אחות בבית - תגובה

אורלי גלר
    13/02/2015

מיכה שלום ישנן אחיות אשר מורשות לעזור לאדם חולה בביתו
    וכמובן שצריך לבדוק את מידת הנסיון ' האחריות המקצועית ותעודת ההסמכה שלה ו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הפורום פעיל?..
    גלי
    20/12/2014

שבוע טוב!!
    האם הפורום פעיל?

לקביעת תור
    סגירה
    האם הפורום פעיל?..

הוספת תגובה

• האם הפורום פעיל?.. - תגובה

אורלי גלר
    24/12/2014

הפורום פעיל אפשר לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספיס בית...
    גלי
    11/12/2014

שלום.לגבי ההוספיס בית.אבי היה בהוספיס בית
    חולה לימפומה בן 70.היה בריא לחלוטין בלי שום בעיות בריאות.
    היה רק עם בעיית בלוטת התריס שהיתה מאוזנת.
    תפקד היה עצמאי עובד בגינה.מבשל.מנקה.הכל בכוחות עצמו.
    (אמא שלי נפטרה גם ממחלת הסרטן לפני כ30 שנה)ואבא תמיד תפקד בבית בכוחות עצמו.לצערי עד שהמחלה האכזרית הזו הגיע.הוא הפך לסיעודי רק בחודש האחרון למחלה.ואני טיפלתי בו 24/7. מאז שחלה.שנה וחצי.
    בחודש אוקטובר באחרון חלה החמרה במצבו של אבי. כל פעם היו מצטברים לו נוזלים בריאות עקב הלימפומה הוא היה בדרגה 3.הפעם האחרונה ששאבו לו את הנוזל מהריאה.הור לכ חזר לעצמו כמו בכל פעם.שהיה עומד על הרגליים. מתפקד ונושם טוב.
    הוא היה מרותק למיטה ועם מחולל חמצן.והפך לסיעודי.ואז הרופא אמר שכנראה שיש
    גם אי ספיקת לב. עליי לציין שאבי אף פעם לא סבל מהלב.שנקח אותו הביתה וכנראה שזה יהיה החג האחרון שהוא יהיה איתנו.זה היה ראש השנה.אבי לא אהב בי׳ח הוא תמיד
    היה מסרב לאישפוז אז לקחנו אותו הביתה עם כל הקושי אני החלטתי לקחת על עצמי את המשימה הקשה הזו. וטיפלתי באבי עד הנשימה האחרונה שלו. לא עזבתי אותו לרגע. עזבתי את בתי ומשפחתי והייתי עם אבי.משקשה לי מאוד.להשלים עם זה שהוא כבר לא איתנו.ביום האחרון כשהוא עזב אותנו לתמיד הנשימות שלו היו מאוד כבדות הגברתי לו את מחולל החמצן לרמה הכי גבוהה.אבל זה לא עזר הנשימות הלכו ונעלמו אט אט.בעלי והאחים שלי היו וגם ילדיי.כאשר אבי הוציא את נשימתו האחרונה.ואבי תקשר והבין עד הרגע האחרון.כשראיתי שכל המצב היתקשרתי לאחות הוספיס בית.ואמרתי לה שאבא לא נושם.ואמרתי לה מה לעשות? אז היא אמרה שאין מה לעשות. ופיתאום אחותי צעקה שיש עדיין דופק אבל אין נשימה....ואז ציפתי מהאחות שתגיע ותזעיק רופא שיעשו משהו.
    ולא האמנתי שהיא אומרת לי מזה יעזור שיבוא רופא.אחרי זה הייתי היסטרית ואמרתי לה מה לעשות היא אמרה לי תזמיני אמבולנס.והעא אמרה אל תתני שיעשו לו החייאה אומנם אני לא מחליטה בשבילכם אבל אל תסכימי.היא אפילו לא באה ולא כלום.
    ואז היתקשרתי למד׳א והסברתי להם את המצב.ואמרו לי בואי נסביר לך מה לעשות עד שמד׳א יגיעו.ואז הייתי במצב שלא ידעתי מה טוב לאבא מצד אחד האחות הוספיס אמרה לי לעשות החייאה. מצד שני מג׳אדלה אומרים לי. בואי נדריך אותך מה לעשות.והתקשרתי שוב לאחות של ההוספיס והיא אמרה לי לא לעשות.בסוף לא עשיתי
    ומד׳א הגיעו וראו שעדיין יש דופק.ועשו החייאה של כחצי שעה ולא הצליחו בסוף.ואז אמרו לנו שאבא נפטר.
    היום זה חודש וחצי אחרי שאני לא רגועה עם נקיפות מצפון שלא עשיתי לאבא החייאה
    ואולי זה היה מחזיר אותו. ומצטערת ששמעתי לאחות של ההוספיס.וחא הקשבתי למד׳א
    קשה לי מאוד להשלים עם זה שאבי כבר לא איתנו...
    רציתי בבקשה לדעת האם מישהו מכיר מצב כזה דומה.לגבי החייאה במצב שאדם כבר לא נושם בכוחות עצמו ויש לו רק דופק?
    מהם ההשלכות של מצב כזה?
    תודה רבה גלי...

לקביעת תור
    סגירה
    הוספיס בית...

הוספת תגובה

• הוספיס בית... - תגובה

אורלי גלר
    24/12/2014

גלי משתתפת בצערך על מות אביך יהי זכרו ברוך.
    לגבי שאלתך, אני לא נתקלתי במצב כזה שאחות אומרת לא לעשות החייאה
    זה די מוזר.
    שאלה כזו לדעתי את צריכה להפנות לרופא מקצועי בתחום ולבדוק האם ניתן היה לעשות משהו במצב הזה.
    לגבי הנקיפות מצפון שיש לך אני מבינה אותך זה מאוד קשה לאבד אבא גם אני אבדתי את אבי לפני שנתיים ממחלת הסרטן וגם הייתי לידו 24 שעות וניסיתי לעשות את המקסימום אך לצערי הוא נפטר ועד היום יש לי תמיד את התחושות שאולי יש שהו שיכולתי עוד לעשות ואולי לא עשיתי.
    אך להרגיעך מהכרותי עם המחלה כאשר המצב כבר סופי בהוספיס בית אין הרבה תקווה
    ואת צריכה להבין שעשית את המקסימום למענו ובאמת כל הכבוד לך את בת נהדרת ולא צריכה להרגיש יסוריי מצפון תמיד תזכרי שעשית למענו המון והקלת על מצבו מאוד בעת המחלה.
    שלא תדעי עוד צער!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...

גלי
    25/12/2014

תודה רבה לך, עזרת לי מאוד בתשובתך:))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה... - תגובה

אורלי גלר
    26/12/2014

גלי מקווה שקצת הקלתי על הרגשתך.
    אני יכולה להבינך, כפי שאמרתי לך עברתי את אותה הרגשה קשה של יסוריי מצפון
    ואני חושבת שכל מי שמאבד קרוב בפרט הורה מרגיש כך.
    תנסי לשכוח, את ימיו האחרונים אשר היו מגיעים לצערי בשלב מסויים, כך או אחרת.
    ובכל שלב שזה היה קורה היו יכולים להיות לך נקיפות מצפון.
    הריפוי החלקי מכך שתנסי להתמקד בדמותו כאשר היה בריא וחזק ותזכרי את התקופות והשנים היפות שביליתם ביחד .
    זה כואב ועצוב אך זיכרונות נעימים אלו חיזקו אותי באבלי.
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספיס בית...
    גלי
    30/11/2014

שלום האם מקבלים פה תשובות גם לגבי הוספיס בית?

לקביעת תור
    סגירה
    הוספיס בית...

הוספת תגובה

• הוספיס בית... - תגובה

אורלי גלר
    01/12/2014

גלי בוקר טוב
    לגבי הוספיס בית מה רצית לדעת?
    נשמח לעזור לך בתשובות רלוונטיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי קבלה למוסדות סיעודיים
    דרורה
    20/10/2014

שלום רב,
    ברצוני לדעת האם יקבלו לאישפוז סיעודי רגיל (ולא מורכב) אישה בת 59 הסובלת מלחץ דם וסוכרת לא מאוזנים, אי ספיקת לב המוביל לעתים להזדקקות לחמצן, kpc לא פעיל ופצע לחץ דרגה 3 קשה ריפוי בעקב ימין? השאלה נשאלת מתוך התרשמות שהאוירה בסיעודי מורכב היא קשה יותר מאשר בסיעודי רגיל.

הוספת תגובה

• שאלה לגבי קבלה למוסדות סיעודיים - תגובה

אורלי גלר
    26/11/2014

דרורה שלום
    את צריכה לבדוק במוסדות השונים לגבי האשפוז
    לכל מוסד יש את החוקים שלו וישנן מספר אפשרויות.
    צריך לדבר עם ההנהלה של המוסד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד
    שיר
    17/09/2014

שלום , אולי אתם תוכלו לעזור לי .
    אני בת 27, עובדת במשרד ממשלתי ( עבודה מסודרת אך לא מענינת בעליל).
    כבר תקופה ארוכה אני רוצה לעשות שינוי בחיי אך מאוד קשה לי להחליט ולעשות את הצעד.
    ניסיתי לשבת ולחשוב עם עצמי מה אני אוהבת לעשות והגעתי למסקנה שאני מאוד מתחברת לכל התחום של הריון ולידה ותינוקות קטנטנים.
    עלה בדעתי ללמוד סיעוד ולהתעסק בתחום ואף להיות מילדת.
    רציתי לשאול כמה שאלות ( מראש מודיעה שזה חפירה אבל אני חיבת תשובות):
    1. איך באמת יודעים להחליט שתחום הסיעוד מתאים לך וזה מה שאתה רוצה לעשות?
    2. אני רואה את עצמי עובדת רק בתחום של הריון ולידה ( אולי בעתיד אשנה את דעתי אבל זה המצב כרגע), הבנתי שיש התמחות במחלקות שונות, מה הסיכוי שלי להתמחות במחלקת נשים הקשורה לתחום?
    3. כדי להיות מילדת, האם אני יכולה ללמוד את ההתמחות במהלך התואר או שנדרש מספר שנות ניסיון לפני? ומה תנאי הקבלה למילדות? פעם קראתי שמאוד קשה להתקבל כי זה מקצוע מבוקש.
    4. האם ניתן לעבוד במהלך הלימודים? הלימודים אינטנסיבים ?
    5. אין לי תואר ואין לי פסיכומטרי ( בגרות יש), האם חייב לעשות פסיכומטרי?
    6. אני בע"ה מתחתנת ומקימה משפחה בקרוב, הבנתי שבהתחלה צריכים לתת משמרות ערב ושבתות, איך זה מסתדר עם גידול ילדים?
    7. חוץ מחדר לידה ומחלקת נשים, באילו עוד תחומים אפשר לעבוד בתחום הריון ולידה?

תודה מראש לכל מי שיענה ושתיהיה שנה טובה ומבורכת.

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי סיעוד

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד - תגובה

אורלי גלר
    06/10/2014

שיר שלום
    קודם כל אני מאחלת לך מזל טוב לנישואייך ובהצלחה
    לגבי לימודי סיעוד
    זהו מקצוע שצריך לאהוב אותו ולהתחבר איליו רגשית את צריכה לחשוב אם זה הייעוד שלך לטפל באנשים בטוב וברע . תקחי בחשבון שתראי גם דברים לא נעימים בעבודה הזו.
    לגבי סוג הסיעוד הבנתי שאת מעוניינת בתחום של הריון ולידה
    אני חושבת שאת צריכה ללכת פיסית לבית חולים ולדבר באופן אישי עם המיילדות במחלקה , לשאול אותן לגבי העבודה , המשמרות , המשכורת ועוד דברים שעשויים לעניין אותך.
    כדאי שתלכי אפילו לשני בתי חולים למחלקת יולדות ושם תקבלי אינדיקציה אמיתית לגבי התפקיד ואני בטוחה שתצאי משם עם ההחלטה הנכונה שמתאימה לך.
    בכל אופן שיהיה לך בהצלחה ושנה טובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובד זר
    רחל
    11/09/2014

שלום

אשמח אם תוכלי בבקשה לתת רקע והסבר לגבי הדברים הבאים:

1. מהו שכר המינימום לעובד זר פילפיני? והאם זה משנה אם הוא חוקי או לא?
    2. אלו פרמטרים נכללים בתוך השכר? (דמי כיס שבועיים?חופשי חודשי? ביטוח רפואי?)
    3. עובד זר שמקבל שכר חודשי, האם הוא מחוייב למספר שעות עבודה בלבד או שהוא צריך להיות צמוד ולרשות המטופל כל הזמן? (ברוב המקרים אלו עובדים שמטפלים צמוד לחולה)
    4. עובד זר שעובד בשעות היום (כך היה הסיכום), ובגלל אשפוז החולה בבית החולים נתבקש להיות בלילה במקום ביום, האם תנאי השכר שונים?
    5. כמדומני שלעובד זר מגיעים חופשה של 9 ימי חג (מתוך רשימת החגים שיש בה יותר מתשע)? האם זה נכלל בסך ימי החופשה השנתיים שמגיעים לו או שזה בנפרד?
    6. כמה ימי חופשה בסך הכל מגיעים לפיליפיני בשנה? (עובד כחמש שנים)

תודה על הסבלנות

לקביעת תור
    סגירה
    עובד זר

הוספת תגובה

• פדיקור למאושפז
    גיא
    01/09/2014

שלום

חולה דמנטי סיעודי שמאושפז כמה שבועות בבית חולים עקב מחלה חריפה.
    בבית החולים אין שירות פדיקור כמו במוסד הסיעודי, ציפורניי הרגליים דורשות טיפול.
    איך ועל ידי מי ניתן לקבל את הטיפול? זה משהו שקשור לקופת החולים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פדיקור למאושפז

הוספת תגובה

• פדיקור למאושפז - תגובה

אורלי גלר
    08/09/2014

גיא שלום
    אין פדיקור דרך קופת חולים אתה יכול להזמין באופן פרטי פדיקוריסטית שתגיע לבית חולים .
    יש פדיקוריסטיות שמגיעות אם תרצה אתן לך פרטים של אחת כזו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיות לבית חולים סיעודי באיזור י-ם
    רנן
    13/06/2014

משרה מעניינת ומאתגרת במחלקות השונות בבית החולים
    תנאים טובים למתאימים

הוספת תגובה

• אחיות לבית חולים סיעודי באיזור י-ם - תגובה

אורלי גלר
    10/07/2014

רנן שלום
    תפרט קצת יותר על המשרה שפרסמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משדר מצוקה
    דני
    04/06/2014

אימי שמקבלת סיעוד ביטוח לאומי בביתה, זקוקה גם לקטר בעיקר נפשית (לא פיזית), כמעט מידי יום. איזה /חברהמשדר עדיף מניסיונכם...היא ניידת באיטיות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משדר מצוקה

הוספת תגובה

• משדר מצוקה - תגובה

אורלי גלר
    10/07/2014

היי לאה תבדקי ביד שרה יש להם את כל המכשור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצן מצוקה

guy
    21/08/2014

כיום ישנן מספר חברות ואפשרויות:
    ישנם משדרים המחוברים למוקד מענה אנושי וישנם לחצני מצוקה אותם ניתן לחבר למענה בן משפחה.

ישנם משדרים ולחצנים בעלויות משתנות, זה בעיקר שאלה של כמה תרצו להשקיע.
    ניתן להשכיר או לקנות וכמובן ניתן גם לקבל לחצן מצוקה על חשבון שעות הטיפול השבועיות שניתנות במסגרת גמלת הסיעוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד
    חנה
    14/04/2014

שלום, אני מתעניינת בלימודי סיעוד ויש לי כמה שאלות בנושא.
    אני מתלבטת היכן כדאי לי ללמוד את המקצוע. מה ההבדל בין אחות מוסמכת לבין אחות אקדמאית?
    באיזה מקום כדאי ללמוד סיעוד? ומה ההבדל בין ללמוד את המקצוע באוניברסיטה או במכללה לבין ללמוד בבית ספר לאחיות כמו למשל בבית חולים ברזילי באשקלון?

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי סיעוד

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד - תגובה

אורלי גלר
    23/04/2014

היי חנה
    אין הבדל בין אחות מוסמכת לאחות אקדמאית עם הסמכה
    לגבי הלימודים לא חושבת שיש הבדל בין הבתי ספר
    כמובן שאת צריכה לברר עם אנשים שסיימו את לימודיהם אם הם היו מרוצים מרמת הלימודים
    וכמובן שחשוב שתוודעי שבסיום הלימודים את מקבלת תעודת אחות מוסמכת
    מוכרת של משרד הבריאות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התוכלו להעיר הערות למסמך שקיבלתי?
    בקשר לעו"ז
    02/12/2013

מצ"ב
    הם דורש תיקונים הארות הסתייגויות?

הוספת תגובה

• קישור קובץ נוסף

בקשר לעו"ז
    02/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחופה
    מישהי
    19/11/2013

שלום רב
    אמי בת 67 חולה סיעודית מחוברת לחמצן קבוע 24 שעות כמו כן גם לביפאפ.
    לאמא יש עובדת זרה פיליפינית עד לא מזמן אחי גר עם אמא יחד עם משפחתו אך אחי עזב לבית משלו לפניי בערך חודשיים ומאז תוהו ובוהו.
    אנחנו מרגישים שהמטפלת פשוט השתלטה על העיניינים היא נורא מנהלת את אמא ואמא מקשיבה רק לה . המטפלת לא יודעת כל כך לבשל ואני הייתי מבשלת יום קודם ולמחרת מביאה להם מסתבר שהמטפלת זורקת את האוכל הכניסה לאמא לראש שלא אוכלים אוכל של יום לפניי וככה אמא וגם המטפלת לא אוכלות מה שאני מכינה מיותר לציין שבעבר אמא הייתה אוכלת אוכל של לפניי יום יומיים . כמו כן אם אנחנו לא קונים מצרכים שהמטפלת רוצה (מותרות) היא מטפטפת לאמא ואז אמא מתקשרת אלינו וכועסת על זה שלא קונים למטפלת עירבתי את העובדת הסוציאלית בעיניין אך אמא לא מספרת את האמת אומרת שהמטפלת מקסימה מבשלת כל יום מנקה כל יום ולכן העו"ס לא התרשמה שמשהו מתנהל לא בסדר . אך כבר באותו יום אמא מתקשרת ואומרת אכלתי כריך לארוחת צהרים כי המטפלת לא בישלה אכלתי שמנת עם חתיכת לחם בצהריים כי לא היה מה לאכול ואני משתגעת בוכה המון לא ישנה בלילות ולא יודעת איך להתמודדת עם המצב
    חלק מציעים לי להשאיר את אמא ככה אם היא כל כך לטובת המטפלת פשוט להגיד לאמא בעיה שלך אבל אני לא יכולה אני מתה כשאני שומעת שהיא אומרת מה אכלה לצהריים אז אני משכימה קום חמש וחצי ומבשלת כל יום אך אני כבר מוטשת עייפה מהחיים אין לי סבלנות לבעל לילדים לעבודה נמאס לי מהכל ומכולם מה עושים

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה דחופה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחופה - תגובה

אורלי גלר
    26/11/2013

לבת שלום

לדעתי אם אמך מרוצה מהמטפלת אז תתחילי לחיות את חייך ולא לחשוב על כך כל היום
    יש דברים הרבה יותר גרועים ובעצם מה שחשוב שאימך מרוצה והן מסתדרות בניהן
    לא כדאי שתהרסי את חיי משפחתך תתמקדי במשפחה שלך ותנסי לראות את הדברים הטובים שיש , עצם העובדה שאימך מרוצה מהמטפלת זה מאוד חשוב מכיוון שבגיל הזה כל אחת שתביאי לה ואני מכירה הרבה מקרים כאלה אמא לא תהיה מרוצה ולא תרצה אף אחת אחרת ומצבה יורע על כן תנסי להיות חברה של המטפלת ובדרכים נעימות להסביר לה את רצונך.
    בכל מקרה אני חושבת שתמיד חשוב להתקין מצלמות בבית על מנת שמעבר לדברים שציינת הכל מתנהל כשורה ואמא תקבלת טיפול טוב (אולי תגלי שהמטפלת מטפלת בה במסירות ואהבה וכל היתר יתגמד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרושות אחיות מוסמכות לבית חולים
    דרושות אחיות
    21/10/2013

לבי"ח אברבנאל דרושות אחיות מוסמכות נא להעביר קורות חיים למייל המצב

הוספת תגובה

• מטפלת פנויה..ממולדובה דוברת רומנית
    doru
    14/10/2013

שלום,מס' מטפלות פנויות ממתינות לעבודה

הוספת תגובה

• מטפלת זמנית לרעננה -דרושה בשפה הונג

טל
    22/03/2015

ברעננה לחמותי עם אלצהיימר בינוני עדיין הולכת ומדברת לחמישה שבועות מה 13/4 - 20/5 בשפה הונגרית לסיעוד 7/24 מי יודע אם יש אישה פנויה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה