מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על אחיותטלי15/07/2012
האם לאחות שעובדת בבית חולים ציבורי מותר לעבוד גם באופן פרטי לאחר שעות העבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אחיות - תגובה
דוד בורדה17/07/2012אם המשרה במקום ציבורי היא משרה חלקית ( לא 100% ), מותר לעבוד במקום אחר בלי לבקש אישור מיוחד ממעביד. אם המשרה במקום ציבורי היא משרה מלאה, אז צריך אישור מהמעביד. יש לציין שבדרך קלל המעסיקים לא מקשים על עבודה במקום אחר, אם אין ניגוד עניינים בין שתי מקומות עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בעלות אשפוז סיעודיעמית04/07/2012
מה אתם יודעים על זה? אם בעיקרון ביטוח לאומי משלם את האשפוז אז איך זה מגיע לבנאדם? הבנאדם משלם השתתפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בעלות אשפוז סיעודי - תגובה
דוד בורדה17/07/2012מי שמשלם את מיטת האישפוז הסיעודי זה משרד הבריאות, וזה במידה שהמטופל ומשפחתו לא יכולים לשלם את הסכום. גובה התשלום נקבע בעקבות בדיקה של הכנסות של מטופל ושל ילדו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי סיעודאייל25/06/2012
שלום
מה הוא הגוף הכי טוב בארץ ללימודי סיעוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי סיעוד - תגובה
דוד בורדה27/06/2012מומלץ ללכת למוסד לימודים אקדמי, שבסיום מעניק גם תואר BA בסיעוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםתמי31/05/2012
יש לי שאלה שאולי תראה לכם מעט מוזרה
אימי אמורה להתאשפז בבית החולים ולעבור ניתוח
אני מעוניין לספק לה בזמן אשפוזה בבית החולים אחות פרטית שאני אשלם לה ולא אחות מבית החולים
האם אפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כסא גלגליםמיטל16/05/2012
היי,
אני מחפשת כסא גלגלים לסבא שלי. הוא יכול ללכת אבל די קשה לו.
אני כמובן מעדיפה כסא שיעזור לסבא שלי להתנייד ולא יעשה את ההפך וימנע ממנו להגיע למקומות, כלומר לדוגמא הוא יצטרך לעלות במדרגות - אז שתהיה לו אפשרות לרדת מהכסא ולקחת אותו איתו במעלה המדרגות, בקלות.
אשמח לדעת מה טווח המחירים שעליי לצפות, ובכלל עצות והמלצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסא גלגלים - תגובה
אורלי גלר17/05/2012מיטל שלום כדאי שתבדקי ביד שרה לגבי הכסא גלגלים או בחנויות המתמחות בכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא גלגלים - תגובה
דוד בורדה20/05/2012מיטל שלום
אני ממליץ לך לפנות ליחידה להמשך טיפול לצורך הזמנת כיסא גלגלים לסבא שלך. בגלל שהתהליך לוקח זמן ,ממליץ לקחת כיסא גלגלים מיד שרה לשלושה חושים.
כיסאות גלגלים בדרך כלל בעלי משקל, ואדם שמתקשה בהליכה לא יהיה מסוגל להרימו ( בגרך כלל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגון יד שרהעמית15/05/2012
שלום
האם ארגון יד שרה הוא ממשלתי או פרטי?
מה מדניות השאלות הציוד שלהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגון יד שרה - תגובה
דוד בורדה16/05/2012יד שרה הינו אירגון התנדבותי. השאלה עד 3 חודשים חינם, לאחר 3 חודשים משלמים דמי השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מקלים על הפרידה לבית אבותליאת29/04/2012
סבתאא שלי צריכה סיעוד יומיומי. וסבא שלי לא.
ייתכן ונצטרך להעביר אותה לבית אבות בשל מצבה.
איך אבל בעלה, סבא שלי, יוכל להתמודד עם עזיבתה.. היא כבר לא צלולה ולא מבינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מקלים על הפרידה לבית אבות - תגובה
דוד בורדה03/05/2012בסיטואציות מסוג זה אין פיטרונות מתכון. אני ממליץ לשקול אופציה של עובד זר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיור מוגן למצב סיעודי
שרון04/09/2012אולי כדאי לבדוק את הפתרון של מחלקה סיעודית בתוך דיור מוגן. כך אפשר ליצור מצב שסבא וסבתא עדיין יגורו באותו מקום ושניהם יהנו מטיפול הדרוש לכל אחד. סבא יהנה מהחברה בדיור מוגן והשגחה. סבתא תקבל טיפול סיעודי שלו היא זקוקה.
נדמה לי שיש שילוב כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מקלים על הפרידה לבית אבות - תגובה
אורלי גלר05/09/2012קשה ועצוב מאוד להפריד בין זוג קשישים שרגילים אחד לשני הרבה שנים עדיף במצב כזה להכניס עובדת זרה שתעזור וכך הם לא יעברו את חווית הפירוד אחד מהשני ומהבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לי לכםאלונה16/04/2012
היי
האם ילד בן 7 שעבר תאונת דרכים והוריו צריכים לעבוד ולא יכולים לטפל בו גם זכאי למטפל סיעודי למרות גילו הצעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לי לכם - תגובה
אורלי גלר17/04/2012בוקר טוב את צריכה לפנות לביטוח לאומי על מנת לבדוק מה בדיוק מגיע למשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לשכור מטפלת סיעודית לחג?בטי05/04/2012
אני מניחה שרק פיליפיניות עושות אתזה.. אבל צריך לשלם להן יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שלום לכםחסוי18/03/2012
היכן ניתן להשיג עובדים זרים ברשיון למטרת סיעוד, שעברו את הסינונים הכי קפדניים שבנמצא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם - תגובה
דוד בורדה21/03/2012על אלו סינונים מדובר?
תתקשר עלי ישירות יכול להיות יוכל לכוון אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבא אחרי ניתוח סרטם הערמוניתברי18/03/2012
אבל עכשיו הוא לא רוצה שהמטפלת תטפל בו.. הוא מתבייש ממנה.
מה עושים, להחליף לו למטפל גבר? או לשכנע אותו שזה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבא אחרי ניתוח סרטם הערמונית - תגובה
דוד בורדה21/03/2012להחליף למטפל גבר. עם יש מספיק שעות עזרה אפשר לבקש שיבו גבר לרחוץ אותו ולגברים אחרים להשיר את המטפלת שיש לו עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיעודהגר08/03/2012
הייתי רוצה לגעת, אם בן אדם הגיע למצב סיעודי הם מגיעים לו כל הזכויות בחוק גם אם הוא אדם צעיר (בן 25) והוריו ומשפחתו בחיים ויכולים לטפל בו? היה לו ביטוח חיים לפני התאונה האם ניתן ללמשו בכל גיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיעוד - תגובה
דוד בורדה11/03/2012במקרים שהאדם הסיעודי הינו מתחת לגיל הפנסיה, חוק סיעוד לא חל עלו. אבל מביטוח לאומי ניתן לקבל נכות וגם מימון לעזרה בבית. המימון נקרא בספת ביטוח הלאומי "שירותים מיוחדים". ממליץ מאוד לפנות גם ליחידה להמשך טיפול בקופת חולים שלכם כדי לבצע התאמות דיור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי לחץעירא26/02/2012
לסבתא שלי יש המון פצעי לחץ כיון שהיא שברה את האגן והיא ממעטת ללכת.
אני מתבייש קצת להחליף תחבושות, אבל מצד שני, אין מישהו אחר.. ההורים שלי לא בין החיים ואין לה עוד ילדים. מה עושים? אפשר להזמין מטפלת רק בשביל זה? היא לא צריכה סיעוד חוץ מזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי לחץ - תגובה
אורלי גלר28/02/2012עירא שלום
אתה יכול להזמין מטפלת שתגיע רק בשביל לטפל בפצעי לחץ
החלמה מהירה לסבתא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימרגילה13/02/2012
לאמא שלי בת 71 יש אצלהיימר, אבא שלי נפטר לפני חודשיים, והוא זה שהיה מטפל בה.. עכשיו חלה הידרדרות במצבה..
אני רוצה לשאול אם יש איזשהו סוכנות סיעוד שמתעסקת במיוחד בחולים באלצהיימר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר - תגובה
דוד בורדה15/02/2012אלצהיימר הינה מחלה הגורמת פגיע קוגנטיבית, השם הכולל למחלות דומות הוא דימנציה.
חברות סיעוד רבות מציגות את עצמן כמומכיות בטיפול בדימנציה. המחלה היא מורכבת ודורשת התייחסות רב תחומית.גם מבכינה רפואית, גם סיעודית וגם סוציאלית.
הינך יכול לצור איתי קשר ולקבל הכונה טלפונית יותר מדוייקת לדברים פרטניים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד במטפלתבת02/02/2012
לאמא שלי בת ה77 יש מטפלת פיליפינית ואני חושדת שהיא אולי מכה אותה.
לאמי יש שטפי דם חדשים שלא זיהיתי. אמא שלי חולה באלצהיימר.
אני ממש לא רוצה לקפוץ למסקנות... אבל איך אדע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד במטפלת - תגובה
דוד בורדה05/02/2012אני ממליץ שבמגביל לבדיקות שגרתיות שלך תבצעי גם ביקורי פתא.אפשר להתיעץ עם הרופא לגבי הסימנים, לעתים אצל אנשים מבוגרים מופעיים המטומות גם מתפיסה חזקה בזמן שהמטפלת עוזרת לאמך בעברות. אפשר גם לנשות להבין מהמטפלת אך בדיוק הופיע סימן ולהתרשם מהסיפר שלה אם הוא הגיוני או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד במטפלת - תגובה
אורלי גלר15/02/2012בת שלום במידה ואת חושדת אסור לך לחכות יום אחד ולהשאיר את אמך ללא השגחה כפי שלא משאירים ילדים עם מטפלת מסוכנת,
ההמלצה המיידית שלי היא כתוצאה מסיפורים ששמעתי בעבר להכניס לבית מצלמות בכל חדר ולעקוב יום יום אחריהן יש חברות שמתעסקות עם מצלמות בבית וזה לא סיפור יקר כל כך ועדיף לעשות זאת במיידי אם אמך חשובה לך זה פשוט עצוב.
מקווה שתמצאי שזה לא כך אך תמיד טוב שיש מצלמהלמען השקט הנפשי שלכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)