פורום סיעוד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי מרכז סיעודי, לא בית אבות
    אנה
    12/09/2011

האם קיים מרכז סיעודי שאינו בית אבות, ומיועד לכל הגילאים, באיזור הדרום? היכן ניתן לקבל פרטים בנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מרכז סיעודי, לא בית אבות - תגובה

דוד בורדה
    14/09/2011

יש. המרכזים האלה נקראים מרכז יום לקשיש או מועדון יום לקשיש. השהייה במועדל היא למשך שעות הבוקר בלבד, בדרך כלל יש הסעה. בדרך כלל על בסיס שעות של של חוק סיעוד מביטוח הלאומי. ברוב הערים יש מועדון יום לקשישים. ממליץ לפנות לעיריה ולברר דרכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה ביותר
    דנה
    11/09/2011

**לא לציטוט**

אני אמורה להתחיל בקרוב תכנית להסבת אקדמאים לסיעוד בברזילי.
    שנתיים וחצי של 5 ימים בשבוע 8-15.
    הרבה זמן אני נמשכת לתחום, חושבת שאני מתאימה, ורוצה מקצוע מבוקש עם פרנסה יציבה עד לפנסיה.
    לא מחפשת להתעשר, לא מחפשת להיות רופאה, רוצה ללכת לעבודה, להעביר את המשמרות (גם את הלחוצות שבהן) בכייף ועם הרגשת סיפוק כלשהי (וכן, גם להחליף טיטול לזקן מוגבל או להחליף סדין למישהו שברח לו יש בזה סיפוק).

אבל-

מקריאה מעמיקה בפורום הזה ודומיו- הכל נראה שחור משחור !!
    הלימודים, תנאי הלימודים ובראש ובראשונה העבודה עצמה, כשכל אחות שניה מדברת פה על בריחה מהמקצוע..

אני בכוונה קוראת, כדי להיכנס עם ראייה מפוכחת ולא עם הראש בחול , כדי אח"כ לחטוף שוק,

אבל בחייאת !

אני לא יודעת כמה מכם התנסו בשוק העבודה, במקומות עבודה בלי שום יציבות, בלי שום תנאים מסביב, עבודות בהן אתם צריכים את הלקוחות הרבה יותר משהם צריכים אתכם, אבל זה נשמע ממש רע !

אני לא הייתי רוצה להתאשפז, ולדעת שהאחות לא מוכנה לעזור לי כשאני על הפנים, כי "היא לא למדה 4 שנים בשביל זה", או שהיא עכשיו ממש בבעסה כי קיבלה משמרת לילה.

זה נשמע רע, ואני באמת רוצה להאמין שיש גם אחיות שהולכות לעבודה בכייף, בלי כאב בטן בבוקר, ושלא הכל כזה שחור משחור...

וזה לא מכוון אישית לאף אחד, וללא כוונה לפגוע, פשוט ממש צורם לקרוא..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה ביותר

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה ביותר - תגובה

דוד בורדה
    14/09/2011

קודם כול אני שמח שאת צריכה להתחיל ללמודאת המקצוע. בחרת מקצוע מעניין מהדגר, רב תחומי אבל עם זה קשה ושוחק.
    מאחל לך הצלחות בהמשך הדרך. וחשוב לא לשקוח שלטפל באנשים זאת עומנות שדורשת ידע, נסיון ורצון טוב. הרמון יש לך וזה הכי חשוב! כל שאר הדברים תלמדי עם הזמן.
    בהצלח בהמשך הדרך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה "אבל בחייאת" ?

דניאל
    15/09/2011

אם יש בך טיפת רחמים כלפי החולים ,
    תחליפי כיוון מקצועי בלי "בחיאת" .

פנינה .ב
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה ביותר - תגובה

אורלי גלר
    19/09/2011

דנה בוקר טוב

אני מכירה הרבה אחיות שמאוד אוהבות את עבודתן ומרגישות סיפוק רב מעצם הנתינה
    לדעתי בכדי לעסוק בעבודה מהסוג הזה לא מספיק ללמוד את המקצוע צריך אישיות מיוחדת, אני עובדת שנים רבות עם אחיות ומטפלות ויש לי רגישות רבה לחולים ולקשישים, כאשר אני מגיעה לבתי חולים ונתקלת לצערי באחיות שחוקות ללא סבלנות לחולה ולצרכיו אינני מבינה מדוע הן עוסקות בתחום ומאוד כואב ועצוב לי שזה המצב
    אך מאידך אני מכירה הרבה אחיות מקסימות שנותנות מעצמן המון אהבה, קשובות ודואגות לחולים ולא פעם זולגות דמעות מעיניי מהתרגשות וליבי מתמלא בגאווה
    לכן אני חושבת שבכדי לעסוק בסיעוד צריך להוולד עם תכונות מסויימות של המון נתינה ואהבה ומי שמרגישה נטולת תכונות אלו שלא תתקרב לתחום הסיעד כי התוצאה תהיה לאמלל אנשים ולמצב זה אני בטוחה שאף אחד לא שואף להגיע לאחר השקעה של זמן וכסף בלימודים, הרי מדובר באנשים חולים ובקשישים חסרי אונים אשר זקוקים לעזרה אמיתית ואוהבת מכל הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת אחות סיעודית לליווי לחופשה
    הילה
    11/09/2011

שלום לכולם.
    אני מחפשת אחות סיעודית נחמדה שתתלווה אל משפחתי לחופשה ברודוס בתאריכים 10-13 לאוקטובר.
    הסיעוד הוא עבור אבי בן 72 חולה פרקינסון אינו מרותק - אך נעזר בכסא גלגלים.
    אבי במצב קוגניטיבי מצויין אך צריך עזרה פיזית ביום וגם בלילה.
    כמו גם עם לקיחת הכדורים המתאימים.
    בישראל הוא נתמך במטפלת זרה שגרה בביתנו.

אשמח לדעת איפה ניתן ליצור קשר עם מישהי מתאימה.
    תודה, הילה

הוספת תגובה

• מחפשת אחות סיעודית לליווי לחופשה - תגובה

אורלי גלר
    11/09/2011

הילה שלום
    את יכולה להתקשר למוקד אחיות 1800-20-20-09 או לנייד 0522252703
    ותקבלי במיידית את כל הפרטים עבור השגחת אחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון נוסף.

רענן
    11/09/2011

לקחת אחות באוןפן פרטי מפה תהיה עלות גבוה מאחר ותצטרכו לשלם על הכלכלה, מגורים וטיסות שלה ובנוסף שכר גבוה יותר.
    שתי אפשרויות נוספות :
    א. לבדוק את האפשרות לקחת את העו"ז איתכם. תבדקו זאת מול התאגיד , זה ניתן לביצוע.
    יתרונות : עו"ז שמכירה את צרכי הטיפול, העלות נמוכה יותר, ברור שגם העובדת תיהנה לצאת מהשגרה, במידה ולא לוקחים אתהעובדת והיא איננה מוכנה לקחת חופשה במקביל לזמן הנסיעה - יש לשלם לה שכר מלא גם אם בפועל לא תעבוד.
    חסרונות: יש לממן לה כלכלה, טיסות ומגורים, שכר באופן רגיל.

ב. יצירת קשר עם חברת סיעוד בחו"ל המספקת שירותים באזור.
    יתרונות: העסקה לפי שעות הצורך בלבד, חסכון בעלויות המגורים, טיסות וכלכלה.
    חסרונות: קשיי שפה והבדלי תרבות, חוסר היכרות עם המטופל וצרכיו, עלות גבוהה יותר מאשר העסקקה צמודה בשכר גלובלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון נוסף.- מטפלת ישראלית

אורלי גלר
    12/09/2011

כשהצורך הוא לתקופה קצרה לדעתי זו טעות להזמין שרותי אחות מחו"ל מכיוון שאתה לא יודע אף פעם איזו מטפלת או אחות תגיע ואם היא תתאים לצרכי המטופל ולא קל להסתגל למישהו שצמוד אליך בטיול אם אתה לא מתקשר איתו לכן לדעתי עדיף לקחת מטפלת סיעודית או אחות פרטית מחברה בארץ שמתמחה בנושא
    לתקופות קצרות מאוד חשוב לדאוג לשקט הנפשי של החולה מכיוון שלא קל כל פעם להסתגל למטפלת אחרת וכל השינויים האלו משפיעים עליהם נפשית ואף גופנית לכן עדיף שתהיה מטפלת שדוברת עברית עם מנטליות ישראלית שתדאג לצרכיו כבת משפחה ותווצר בין החולה לאחות הבנה ותקשורת מיידית
    דבר נוסף חשוב ביותר שיש אפשרות לבחור את האחות המתאימה לחולה הספציפי וזאת ממספר רב של אחיות אשר עובדות בחברה, ניתן לראיין ולהכיר את האחות לפני השירות ולקבל עליה המלצות ממשפחות שטיפלה בעבר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז יש עבודה או לא ???
    דנה
    30/08/2011

מצד אחד אומרים שיש מחסור מטורף באחיות,
    מצד שני מקריאה מעמיקה בפורום הזה עולה שאין תקנים, שלא מוצאים עבודה בבתי חולים...

על מה מדובר בעצם

מישהו יכול להאיר את עיני ?...

והאם "אין עבודה" רק במרכז, או גם בפריפרייה ?
    ולמה בכלל עדיף לעבוד בבית חולים ולא בבית אבות לדוגמא ?

תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    אז יש עבודה או לא ???

הוספת תגובה

• אז יש עבודה או לא ??? - תגובה

אורלי גלר
    01/09/2011

שלום דנה
    ראשית אחיות נחוצות תמיד גם בבתי חולים וגם בבתי אבות. ממה שאני יודעת ההשתכרות של אחיות היא נאה עד נאה פלוס. קיימת גם אופציה שלישית והיא לעבוד בחברת סיעוד. אחיות פרטיות הן מצרך מבוקש אצל לקוחות בבתי חולים, בתי אבות, מוסדות שיקומיים ובבתים פרטיים. בחברה שלי, "אור בלב" יש הרבה אחיות פרטיות קבועות והן מרוצות הן מתנאי העבודה והן מהשכר. האמור לעיל נכון גם במרכז וגם בפריפריה. במרכז יש עבודה בשפע למי שרוצה לעבוד, ויש הרבה כאלה. אולי כדאי שתשקלי גם את האופציה של עבודה כאחות פרטית דרך חברת סיעוד. אורלי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבה לסיעוד - אין תקנים???

מיכל
    11/12/2011

אשמח לדעת מה מצאת - גם אני בודקת אפשרות להסבה, וכל הזמן שומעת על מחסורים מטורפים באחים מוסמכים.

משכורות, תקנים - אשמח לפרטים (אני מהפריפריה, בעמקי הצפון).
    תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון בסיעוד
    לילך
    30/08/2011

שלום (: אני אחרי צבא ואני מעוניינת ללמוד תואר ראשון בסיעוד. ציון הפסיכומטרי שלי וממוצע הבגרויות שלי מספיק גבוהים בשביל הלימודים אבל הבעיה היא, שאין לי כלל ידע קודם במקצועות הריאליים : ביולוגיה, פיזיקה, כימיה וכו' ולא עשיתי כלל בגרויות במקצועות האלה . השאלה שלי היא האם חייבים ידע קודם במקצועות האלה, כדי להתקבל ללימודים.
    אני חייבת לציין שלמדתי במגמת הנדסת תעשיה וניהול ויש לי תעודת בגרות מלאה בהיקף של 31 יח"ל עם 5 יח"ל מתמטיקה, 5 יח"ל אנגלית. תוווודה (:

הוספת תגובה

• תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון בסיעוד - תגובה

דוד בורדה
    30/08/2011

כמה שידוע לי את יכולה לגשת ללימודי סיעוד בלי בעייה. הקורסים במקצועות ראליים הם כמבוא בלבד. ואין דרישה לידע קודם. עם את רוצה להקל על עצמך בשנה ראשונה את יכולה לקחת כמה שיעורים פרטיים בכימיה וביולוגיה, כדי ללמוד את הבסיס.
    בהצלחה בלימודים.
    עם הינך מהצפון, אני מארגן קורסים לסטודנטים בסיעוד: עזרה בכתיבת עבודות ועזרה בהכנה למבחנים. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוווודה רבה !

לילך
    30/08/2011

עזרת לי מאוד (: חבל שאני לא מהצפון ... :[ אבל אני בטוחה שיש גם קורסים במרכז .. :]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוווודה רבה ! - תגובה

אורלי גלר
    01/09/2011

מתגובות ששמעתי מסטודנטים הקורסים שדוד מעביר מומלצים ועוזרים מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניין חשוב מאוד !!
    רואן
    21/08/2011

ערב טוב..
    יש לי בעיה אמיתית ומפחדת אותי ...
    אני בת 19 מתכננת לימודים בשנה הבאה , אני אוהבת ללמוד כימיה והיולוגיה בגלל זה הלכתי למקצוע משלב בינם והוא הסיעוד !! אבל יש לי בעיה עם זה .. אני מפחדת להתקרב לאנשים חולים כלומר לעשות או להוריד תפרים או לגעת בדם אפילו זה נראה מגעיל !!!
    תעזרו לי בבקשה רוצה את המקצוע הזה אוהבת את חומר הלימוד להכיר את גוף האדם גם זה מקצוע מבוקש אבל הדמות שלי לא מתאימה בכלל !!! מה לעשות זו החלטה קשה .. האם לבחור בו וללמוד ואולי אתמודד עם זה ????
    אני חשה שהדמות שלי לא תשתנה כלפי מראות אלה ואבזבז שנים לימוד ...כי אני לא בטוחה שיבוא יום ואהיה רגילה לזה ..גם אני יודעת שיש מחלות מדבקות ...
    חשבתי לבקש בסיום הלימודים כמובן לעבוד בטיפת חלב על ילדים כך זה קל לי יותר ...
    חוץ מזה אני עברתי ניתוח לב בתחילת השנה ..ורבים אמרו לי שמבחינה פיזית הסיעוד לא מתאים כי לפעמים צריכה לעזור לחולה להתקלח ......
    אבל זה לא עבודת האחות לא ?!!!

מקווה שהבנתם הרעיונות שבראש שלי ותעזרו לי כי אף אחד לא מבין את הדברים האלה רוצה לבחור מקצוע מדעי ואף אחד לא מאתים מה לעשות ???????

לקביעת תור
    סגירה
    עניין חשוב מאוד !!

הוספת תגובה

• עניין חשוב מאוד !! - תגובה

אורלי גלר
    22/08/2011

לפי מה שתארת לדעתי לא מתאים לך לעסוק בסיעוד מכיוון שבתחום הסיעוד יש אנשים חולים לאחר ניתוח או עם פצעי לחץ ובעיות אחרות כמו כן צריך לרחוץ חולה ולטפל בצרכיו
    עבודה זו צריכה להעשות באהבה ובחום אחרת אין טעם לעסוק בזה אני רואה אצלנו בחברה ישנן מטפלות סיעודיות אשר רוחצות חולים, מטפלות בפצעי לחץ, מחליפות טיטולים ועושות כל מה שנחוץ על מנת שהחולה יהיה במצב גופני ונפשי מצויין
    לא ניתן לעשות חצי עבודה לפחד או להיגעל מדובר באנשים חולים וקשישים שיכולים להיות כמו הורינו או אחד מבני משפחתך ולא היית רוצה שמישהו יגעל מהורייך מקצוע של מטפלת סיעודית או אחות זה המון נתינה ואהבה ומצווה גדולה,
    אולי כדאי שתחשבי על תחום הרוקחות אם את אוהבת כימיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לזכאות
    שירה
    17/08/2011

שלום
    אני מקווה שכאן זה המקום לשאלות שלי.
    אמא שלי סיעודית ויש לה כבר 4 שנים מטפלת זרה. בחודש וחצי האחרונים, היא מאושפזת בבית חולים לאחר ניתוח קשה וכנראה תעבור לסיעוד מורכב לעוד כמה חודשים. האם אין לה זכאות למטפלת ? האם המוסד לביטוח לאומי מקבל דיווח מבית החולים? לאמא שלי פנסיה מאוד קטנה (2700 ש"ח) אם היא אינה זכאית לתשלום על מטפלת האם תהיה השלמת הכנסה של הביטוח הלאומי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לזכאות

הוספת תגובה

• זכאות בזמן אשפוז

רענן
    18/08/2011

בשבועיים ראשונים של אשפוז ניתן לקבל שירותי סיעוד במסגרת בית החולים באמצעות המטפלת הסיעודית. לאחר שבועיים מופסקת הזכאות היות והקשיש מקבל טיפול מצוות בית החולים.
    במידה ואמך תשוב לביתה בתוך שלושה חודשים מיום אשפוזה, ניתן יהיה לחדש את השירותי סיעוד. במידה ואשפוזה ימשך מעבר ל-3 חודשים, יהיה צורך בהגשת התביעה מחדש.
    במידה והעו"ז ממשיכה להיות מועסקת בזמן האשפוז, מלוא עלויות ההעסקה יחולו עליכם.
    לחילופין, ניתן לבדוק אפשרות לסכם איתה שבתקופה של האשפוז היא תיקח חופשה ללא תשלום ותעבוד בהחלפות של עו"ז שיוצאים לחו"ל עד שאמך תשתחרר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לזכאות - תגובה מגיע החזר

אורלי גלר
    21/08/2011

בזמן אישפוז לאחר ניתוח מגיע לאימך החזר מקופת החולים עבור השגחת אחות פרטית
    התנאים שונים בכל הקופות, בקופת חולים כללית מגיע 10 ימים החזר במכבי 8 ימי החזר, כרגע במצבכם חבל שלא תעזרי בשירות אחיות פרטיות אשר יקל עליך מאוד.
    לייעוץ והכוונה ולהסבר מפורט על השירות את יכולה להתקשר למוקד אנושי - 1800-20-20-09 ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק אגן הירך
    שושנה
    10/08/2011

שלום,
    אמא שלי בת 81 שברה את מפרק הירך, האם היא זכאית לטיפול סיעודי?
    יש לציין שעד עכשיו היא גרה לבדה בבית והיא הייתה במצב בריאותי טוב.
    מהם הקריטריונים לקבלת מטפלת או אחות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מפרק אגן הירך

הוספת תגובה

• מפרק אגן הירך - תגובה

אורלי גלר
    11/08/2011

שושנה שלום
    כל תושב ישראל (גבר בן 67 ומעלה אישה מעל גיל 62 )אשר זקוק לעזרת הזולת בפעולות היום יום זכאי לביטוח גמלת סיעוד (חוק סיעוד) של ביטוח לאומי
    את צריכה למלא טופס תביעה לגמלת סיעוד שאותו את מקבלת בביטוח לאומי לטופס צריך לצרף חוות דעת מן הרופא המטפל ואישורים על הכנסות תגישי את הטפסים לפקיד תביעות של הביטוח לאומי.
    את יכולה להכנס לאתר של ביטוח לאומי יש לך פירוט יותר מדוייק וטפסים להורדה.
    כמו כן את יכולה להעיזר בחברת סיעוד אשר תעזור לך בכל הבירוקרטיה ואף תספק לך מטפלת סיעודית או אחות פרטית שתעזור לאימך מספר שעות ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטטר לילד
    tania
    26/07/2011

איזה שיטה הכי מועילה להכנסת קטטר לילד עם CP ו-SB?
    תוך כמה זמן ניתן לשאוף שתן ומה כמות המרבית שניתנת לשאיפה?

לקביעת תור
    סגירה
    קטטר לילד

הוספת תגובה

• קטטר לילד - תגובה

דוד בורדה
    28/07/2011

שלום טניה!
    קודם כול ברצוני להגיד כמה מילים על קטטריזציה של שלפוחית השתן באופן כללי.
    ראשית התפקיד של הצנטר הוא לנקז את השתן ולא לשאוף אותו, השתן יוצא בכוח הגרביטציה. הסיבות להכנסת קטטר הם: עצירת שתן, לצורך מעקב אחר כמות השתן ( בדרך כלל במחלקות לטיפול נמרץ או במקרים של מחלה חריפה), לעתים שוקלים הכנסת קטטר במקרים של פצעים באיזור העכוז או באיזור הגנטלי ( כדי למנוע מגע של איזור הפצוע עם ההפרשות).
    עקב כך שחסרים פרטים בפנייתך אני יכול רק לנחש שהבעיה אצל הילד היא עצירת שתן?! עם כן, אז יש שתי שיטות, ההחלטה על בחירת השיטה היא החלטה רפואית ותלויה במצב הכללי של הילד.
    1. צינטור שלפוחית מספר פעמים ביום עם קטטר סטרילי חד פעמי
    2. הכנסת הקטטר קבוע והחלפתו פעם ב 3 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפל זר
    שולה
    27/06/2011

אימי בת 83. מוגבלת מאוד בראייתה ומתקשה לתפקד לבד.
    מתגוררת לבד בבית.
    מקבלת גימלת סיעוד מביטוח לאומי ביעור 9.75 שעות שבועיות והוכרו לה 3 נקודות.
    מבחן אחרון שנערך לה על ידי ביטוח לאומי נערך בחודש מרץ.
    הבנתי שלצורך בקשה להעסקת עובד זר נדרשות לפחות 3 נקודות.
    מה עלי לעשות על מנת שנוכל לקבל למרות הכל איושר להעסקת עובד זר?

לקביעת תור
    סגירה
    מטפל זר

הוספת תגובה

• מטפל זר - תגובה

דוד בורדה
    29/06/2011

שולה שלום
    אני מציע לך לפנות לחברה מביעה עובדים זרים לארץ. מנסיון שלי חברת צומת עובדים עושים עבודה מצוינת. או לחלופין את יכולה לפנות גם לכל חברה אחרת בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות בידך

רענן
    12/07/2011

היתר העסקה לעו"ז יינתן לקשיש שצבר 4 נק' במידה וגר לבד או 4.5 במידה וגר עם בן זוג.
    מגיל 85 ניתן גם בלי שהתקיים התנאי הקודם להגיש בקשה על סמך מסמכים רפואיים והמלצה לטיפול ע"י עו"ז מטעם רופא דרך וועדת חריגים. חולה במחלה קשה כגון אלצהיימר, סרטן, פרקינסון וכו' יוכל גם לקבל היתר דרך וועדה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד !!
    רואן
    27/06/2011

בוקר טוב !!
    אני בת 18 יש לי בעיה רצינית בקשר ללימודים ..
    אני מעונינת בלימודים שיש בהם כימיה / ביולוגיה ... וזה בדיוק הסיעוד !! אבל אני דמותי , לא מתאימה לעבודה זו אני לא יכולה לראות מצבים קשים וגם להישאר באויר משותף עם חולים כמה שעות כל יום זה אסון בשבילי !!
    * אגב צריך להיות מנקה אויר משהו במחלקות לא ?!!!
    איך אתגבר על הפחדים שלי ??
    האם יש סיכוי להידבק ממחלות ??!!
    האם אני יכולה לבקש איפה אני רוצה לעבוד באיזה מחלקה או באיזה מוסד ??!!

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי סיעוד !!

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד !! - תגובה

דוד בורדה
    29/06/2011

רואנדה שלום!
    זה טוב שאת מודעת למגבלות שלך! וטוב מאוד שאת מבררת ו עושה סקר שוק. העבודה בסיעוד היא עבודה עם אנשים חולים!!!
    זה נכון שבלימודים של שנה ראשונה לומדים כימיה, אבל רק בשנה ראשונה. משנה שניה הלימודים מתמקדים במצבי חולי, התמודדות עם אנשים חולים, וטיפול בחולים.
    עם את אוהבת כימיה וביולוגיה אולי כדאי ללמוד כימיה או ביולוגיה ולא מקצוע שמתמקד בטיפול בחולים כאשר לך יש קושי לטפל באנשים חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

רואן
    30/06/2011

חשבתי על זה ללמוד כימיה או ביולוגיה אבל לא אוהבת את אפשרויות התעסוקה שלהם !!
    השאלה שלי היא האם אני יכולה לבקש לעבוד ב " טיפת חלב " ולא בב"ח ?? כך זה יותר נוח לי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשווב

רואן
    30/06/2011

סליחה שכחתי לשאול גם האם להיות בקרב אנשים חולשים כל יום 8 שעות עלול לגרום לאחות לאיזה מחלה אפילו זיהום ?!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשווב - תגובה

אורלי גלר
    21/07/2011

בעקרון אין סכנה כזו. אחיות, כבשגרה, מקבלות חיסונים נגד מחלות זיהומיות ובנוסף, ידיעת מצבו הרפואי של החולה מסייעת בנקיטת אמצעי זהירות כגון: מסכה, כפפות וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברה מבית חולים סיעודי הביתה
    איילת
    04/06/2011

שלום,
    סבתא שלי בת 95 נימצאת שנה וחצי בבית חולים סיעודי לאחר אישפוז ממושך בבית חולים שבו נהיה לה פצעי לחץ,נכון להיום כל פצעי הלחץ עברו וחשבנו להוציא אותה מהמקום הסיעודי ולהחזיר אותה אלינו הביתה עם מטפלת סיעודית צמודה,השאלה מה הכי נכון?אם תוכלו לעזור לי להגיע להחלטה אני אשמח.
    תודה,
    איילת

הוספת תגובה

• העברה מבית חולים סיעודי הביתה - תגובה

דוד בורדה
    05/06/2011

שלום איילת!
    אני בטוח שהטיפול בבית הינו עדיף מטיפול בבית אבות.
    עם ישנה אפשרות לקחת את בסתך לביתה זה תמיד טוב יתר, אבל חשוב להתכונן לך.
    1. להתעים את הבית לטיפול בחולה סיעודית - לרוב ניתן להיעזר ביחידות להמשך טיפול של קופות החולים, יש לברר בסניף של קופת החולים.
    2. חשוב לקבל הדרכה למניעת פצעי לחץ מהאחות, וכמובן להדריך היטב את המטופלת.
    3. הזמנה של ציוד לטיפול בחולים ( מיטה, כיסא וכו...) - גם בזה ניתן להיעזר ביחידה להמשך טיפול.
    בהצלחה!!!!
    עם יהיו שאלות יותר קונקרטיות אני ישמח לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלצהיימר
    יובל
    29/05/2011

שלום, סבי בן 85 סובל מאלצהיימר. רצינו לבדוק - האם הוא צריך סוג מיוחד של מטפל כיוון שהבעיה היא בצלילות בעיקר (הוא עצמאי מבחינה פיזית - מקלחת, שירותים), או שהוא צריך מטפל לכל דבר?

לקביעת תור
    סגירה
    אלצהיימר

הוספת תגובה

• אלצהיימר - תגובה

ליעד יצחק
    31/05/2011

שלום יובל,

בניגוד לפתרון של בית אבות, שם יש הבחנה ברורה בין מחלקה לתשושי נפש (אלצהיימר) למחלקה סיעודית, כאשר מביאים מטפל הבייתה לא קיימת הבחנה כזו. סבך צריך מטפל לכל דבר.

בברכה,
    ליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנשמה
    לב
    12/05/2011

האם אדם יכול לחתום על טופס מראש שימנע מהצוות הרפואי לחבר אותו למכונות הנשמה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנשמה

הוספת תגובה

• הנשמה - תגובה

אורלי גלר
    13/05/2011

זהו עניין משפטי הקשור לזכויות החולה ולנושא של המתת חסד. העניין דורש ייעוץ משפטי מקיף. יש לפנות לייעוץ משפטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד
    בת
    07/04/2011

שלום רב.
    אני בת 18 מעונינת ללמוד סיעוד אבל יש לי מאוד חששות :-
    1. אני לא כך יכולה לראות מצבי דם ומשהו כזה ממש מפחדת גם בשבילי זה מגעיל !!
    2. אני כבר אם בחרתי בסיעוד צריכה ליות בב"ח 8 שעות בקרבת החולים באותו אויר ממש מפחדת מזה להידבק ממחלות ומאויר לא נקי וגם זה לא בריאותי אולי ..!!
    3. אני אוהבת רק לתת תרופות / בדיקות דם ....

באמת אני לא יודעת מה לעשות אוהבת ולא אוהבת ??!!

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי סיעוד

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד - תגובה

דוד בורדה
    10/04/2011

רואן שלום!

אני מציעה לך להתנדב בגוף רפואי כל שהוא, לפני שאת הולכת ללמוד את המקצועה. אנחנו מטפלים באנשים חולים עם מוגבלויות, עם פצעים (שמדממים ומפרשים), אנחנו מטפלים בחולים עם מחלות מדבקות ותמיד כיים סיכון להידבק גם! חשוב לציין שבזמן הלימוגים, במידה בתחליטי ללמוד סיעוד, לומדים את כל כללי הזהירות, כללי היהגיינה, אך לשמור על עצמך ועל הסביבה כדי לא להעביר את המחלות המדבקות.
    לחלק מהפחדים שלך יש בסיס טבעי. השאלה היא האם תוכלי להתגבר על הפחדים?
    גם הקבאים פוחדים מהאש אבל הם לומדים להתנהג נכון מול הסכנות וגם להתגבר על הפחד.
    מקווה שעזרתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת
    12/04/2011

טוב אבל איך אתם עובדים 8 שעות במחלקה סגורה ללא זרימה חופשית של אויר זה ממש מסוכן אז מה עושים ?!!
    גם רוצה לדעת אם אתם מקבלים חיסונים נגד מחלות וזיהומים בשל עבודה בב"ח וכמה זה עוזר ????
    האם יש הבדל בין אחות מוסמכת לבין אחות עם תואר ? מי זאת שמטפלת בחולים ומי שנותנת תרופות ועובדת במחשב.....??

מקווה שהבנתה אותי , מאוד מודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

דוד בורדה
    13/04/2011

עם הינך מחפסת עבודה נקייה, אני מציעה לך בכלל לא בהתקרב למקצואות הרפואה!!!!
    עבודה עם מחשב - תלכי להנדסת מחשב! ועם את בא לעזור לאנשים בזמן חולשה וחולי פה לא המקום לחלוקת תפקידים אלה בעזרה הדדית ועבודת צוות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה